.Ακτινογραφία της Υγείας

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που ο διεθνής οργανισμός Health Powerhouse κατατάσσει 25η τη χώρα μας μεταξύ 35 κρατών της Ευρώπης στην ποιότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης ή που σε σχέση με πέρυσι πέσαμε τρεις θέσεις χαμηλότερα. Με δεδομένη την κρίση την οποία βιώνουμε και τη μείωση των δαπανών που επήλθε, είναι φυσιολογική αυτή η εξέλιξη. Αλλά υπάρχουν διαπιστώσεις που αν αξιολογηθούν και αξιοποιηθούν σωστά μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια σταδιακή βελτίωση της κατάστασης.

Εξακολουθούμε και σήμερα να είμαστε αναλογικά η χώρα με τους περισσότερους γιατρούς και τα περισσότερα φαρμακεία, αλλά δεν εννοούμε να περιορίσουμε την κατάχρηση σε αντιβιοτικά, η οποία συμβάλλει στην αύξηση των ανθεκτικών λοιμώξεων. Που σημαίνει πως ή δεν συμβουλευόμαστε τους γιατρούς ή δεν μας συμβουλεύουν όπως οφείλουν να κάνουν.

Οι διαπιστώσεις για τη σπατάλη στον τομέα του φαρμάκου είναι αισιόδοξες εξαιτίας των παρεμβάσεων που έγιναν λόγω της κρίσης. Αλλά το μέγεθός της είχε φτάσει σε αδιανόητα ύψη. Το 2010 η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας έφτασε στα 8 δισ., ενώ στην πληθυσμιακά συγκρίσιμη Σουηδία, με το ασύγκριτα ανώτερο σύστημα υγείας, η αντίστοιχη δαπάνη είχε ανέλθει μόλις σε 4 δισ.

Αλλά για να βγούμε από τη σημερινή προβληματική κατάσταση δεν αρκούν ο σωστός σχεδιασμός και η ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Χρειάζεται και αλλαγή νοοτροπίας. 

Τόσο εκ μέρους των ασθενών όσο και εκ μέρους των γιατρών. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, σε περίοδο σαν τη σημερινή να είμαστε μία από τις πρώτες χώρες, η τέταρτη για την ακρίβεια, στα «φακελάκια».

Οπως επίσης είναι ενδεικτικό της αλόγιστης σπατάλης το γεγονός ότι η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος κρατάμε παγκοσμίως τα σκήπτρα ?αναλογικά βεβαίως? σε γεννήσεις με καισαρική.

.Μπλόκο στις πορείες Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών

Τις συγκεντρώσεις είχαν προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή (7μ.μ) στο Σύνταγμα, και νωρίτερα (4μμ) αντιεξουσιαστές στο Μοναστηράκι και αντιφασιστικές ομάδες στα Προπύλαια (4μμ).
Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την απαγόρευση αναφέρεται:
«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο (30-11-2013) στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Εξάλλου, κλειστοί θα είναι αύριο, Σάββατο, από τις 15:00, οι σταθμοί του μετρό, «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων. Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν με νεότερη οδηγία.

.ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...

Σκληραίνει η αντιπαράθεση του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εν μέσω των συνεχιζόμενων απεργιών και μετά την απόφαση να διακοπούν οι συμβάσεις όσων απεργούν, αλλά διατηρούν παράλληλα ανοικτά τα ιδιωτικά του ιατρεία... Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού *ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ*επιτέθηκε στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα με αφορμή τη σχετική δήλωσή του, σημειώνοντας ότι «αντί για συγκεκριμένες σοβαρές απαντήσεις στα απεργιακά αιτήματα της ΠΟΣΕΥΠ– ΕΟΠΥΥ, με ύφος χιλίων καρδιναλίων από το περιστύλιο της Βουλής, εκτόξευσε απειλές για διακοπή σ... περισσότερα »

.Οι μισθωτοί επιστρέφουν στη δεκαετία του 1970 λόγω φόρων και περικοπών

Βαριές είναι οι απώλειες στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που βρίσκονται από το 2009 σε κλοιό φορολογικών επιβαρύνσεων στο εισόδημα, στα ακίνητα- ακόμα και στη πρώτη κατοικία- στα αυτοκίνητα, στη κατανάλωση ειδών και υπηρεσιών πρώτης γραμμής, έχοντας υποστεί παράλληλα δραματική μείωση εισοδημάτων λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες άνω του 20% στις μέσες αποδοχές και οι επιβαρύνσεις από την άμεση και έμμεση φορολογία, το διαθέσιμο εισόδημα υποχωρεί στα επίπεδα της προηγούμενης 35ετία... περισσότερα »

.Η Τρόικα μας ετοιμάζει νέο «κοστούμι»: Σύνταξη ανάλογα με το εισόδημα

Συντάξεις διαφορετικών «ταχυτήτων» με τον τρόπο που εφαρμόζονται στην Αυστραλία θέλει να εφαρμόσει η Τρόικα τώρα στην Ελλάδα, γεγονός που έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων από τους ασφαλισμένους αλλά και από την κυβέρνηση.

Το αυστραλιανό μοντέλο το οποίο θέλει να εφαρμόσει η Τρόικα, περιλαμβάνει την σύνδεση της σύνταξης με ασφαλιστικά κριτήρια. Με βάση δηλαδή το συγκεκριμένο «μοντέλο», οι ασφαλισμένοι που έχουν καταβάλλει τις ίδιες εισφορές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εισπράττουν εν τέλει διαφορετικά ποσά ανάλογα με την ακίνητη περιουσία, αναφέρει το Εθνος.

Τι ισχύει στην Αυστραλία
Στην μακρινή ήπειρο, η οποία έχει παντελώς διαφορετικό αναπτυξιακό και οικονομικό μοντέλο από την Ελλάδα, το χορηγούμενο ποσό της σύνταξης εξαρτάται από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης, την οικογενειακή κατάσταση αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία.

Συγκεκριμένα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του ασφαλισμένου, η αξία αυτοκινήτων, αεροσκαφών, σκαφών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, το κατά πόσο έχει μερίδιο σε αγρόκτημα, επιχείρηση, ή καταπίστευμα αλλά και τα ακίνητα που διαθέτει εκτός από το σπίτι που διαμένει, όπως το εξοχικό.

Για την κάθε κατηγορία συνταξιούχου, προβλέπεται διαφορετικό «πλαφόν» πάνω στο οποίο θα επέλθει η μείωση της σύνταξης. Για παράδειγμα, σε ένα ζευγάρι το οποίο δεν έχει δικό του σπίτι έχει όριο συντάξεως στα 421,5 δολάρια Αυστραλίας για πλήρη σύνταξη, ενώ γα κάθε 1.000 δολάρια πάνω από το πλαφόν, η σύνταξη μειώνεται κατά 1,50 δολάρια ανά δεκαπενθήμερο.

Το σύστημα, έχει τρεις βασικούς πυλώνες για την εφαρμογή του, οι οποίοι είναι:

  • Μια κρατική σύνταξη
  • Συμπληρωματική υποχρεωτική συνταξιοδοτική ασφάλιση προκαθορισμένων εισφορών
  • Προαιρετική ασφάλιση

.Η πλωτή πόλη του μέλλοντος

Όσοι υποφέρετε από ναυτία κάθε φορά που ταξιδεύετε με πλοίο, ενδεχομένως να μην αντέξετε… ούτε καν στην ιδέα της… ιδέας που είχε μια εταιρεία που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ για την πόλη του μέλλοντος.

Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου πλωτή πόλη, που ακούει στο όνομα «Freedom Ship», δηλαδή το «πλοίο της ελευθερίας».

Το τεράστιο αυτό σκάφος έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα, ύψος 25 ορόφων και αρκετό χώρο για… 50.000 μόνιμους κατοίκους!

(Θα) Διαθέτει σχολεία, νοσοκομεία, γκαλερί και χώρους τέχνης, καταστήματα, πάρκα, ένα ενυδρείο, καζίνο, εμπορικό κέντρο καθώς και ένα αεροδρόμιο στην οροφή και μια μαρίνα στο πίσω μέρος.

Την τεράστια πλωτή πόλη σχεδίασε η εταιρεία Freedom Ship International (FSI), ενώ το κόστος κατασκευής της υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα ζυγίζει 2,7 εκατομμύρια τόνους, που σημαίνει ότι θα είναι… πολύ μεγάλη για να «μπει» σε ένα λιμάνι.

Το «πλοίο της ελευθερίας» θα ταξιδεύει στους ωκεανούς, κάνοντας το γύρο της υφηλίου δύο φορές το χρόνο.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι η εξής: από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, θα διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και θα φτάσει στην Ευρώπη μέχρι την Ιταλία, απ’ όπου θα κατέβει προς την Αφρική, θα κάνει το γύρο της «Μαύρης Ηπείρου», θα συνεχίσει προς την Αυστραλία, από εκεί θα κατευθυνθεί βόρεια προς την Ασία, για να καταλήξει στις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής.

Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους της, η πλωτή πόλη θα έχει επιπλέον χώρο για 30.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, 20.000 άτομα πλήρωμα και 10.000 νυχτερινούς επισκέπτες, που θα περνούν τη νύχτα εκεί.

Το αεροδρόμιο, στο πάνω κατάστρωμα, θα μπορεί να εξυπηρετεί ιδιωτικά και μικρά εμπορικά αεροσκάφη, που θα μεταφέρουν μέχρι 40 επισκέπτες το καθένα.

Το πλάτος του πλοίου θα είναι 229 μέτρα, το ύψος θα ξεπερνά τα 100 μέτρα και το μήκος του θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό του κρουαζιερόπλοιου Queen Mary II, γράφει η βρετανική Daily Mail.

.«Βρίσκεται σε γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»

Παρέμβαση για τα εσωκομματικά της κυβέρνησης ήταν η δήλωση του πρώην υφυπουργού Υγείας και καθηγητή χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την τροπολογία για τα φάρμακα. 

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στο κανάλι «Ε» στράφηκε ανοιχτά κατά του υπουργού Υγείας τονίζοντας ότι βρίσκεται σε «γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα». Μιλώντας μάλιστα για την τροπολογία, είπε: «Θα μπούμε σε περιπέτειες, οικονομικές και ιατρικές». 

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας μίλησε για επικίνδυνη τροπολογία δεδομένου ότι θα λείψουν φάρμακα από την αγορά ενώ στο τέλος θα αυξηθεί και το κόστος τόσο για το σύστημα όσο και για τους ασθενείς.

.Δεν έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα

Η τρόικα ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Την είδηση μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικά πρακτορείο, Reuters, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους.
Όπως αναφέρει σημείο αιχμής είναι η αποτυχία της χώρας μας να εφαρμόσει τι; μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στη δανειακή σύμβαση.

Στο τηλεγράφημα του Reuters αναφέρεται ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια να μη δοθεί, έως ότου ολοκληρωθεί η επιθεώρηση της τρόικας, η έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

.Στο 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο

Σταθερή παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο (27,3%) σε σχέση με τον Ιούλιο, εξακολουθώντας να κατέχει την υψηλότερη θέση στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τον Οκτώβριο, στην ευρωζώνη, η ανεργία υποχώρησε ελαφρώς στο 12,1% (από 12,2% τον Σεπτέμβριο), ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Συνολικά, τον Οκτώβριο, καταγράφονται 26,654 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,298 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η ανεργία μειώθηκε κατά 75.000 στην ΕΕ και κατά 61.000 στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,3%, τον Αύγουστο), στην Ισπανία (26,7%), στην Ουγγαρία (17,6%) και στην Κύπρο (17%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,8%), στη Γερμανία (5,2%) και στο Λουξεμβούργο (5,9%).

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο (Οκτώβριος 2012- Οκτώβριος 2013) καταγράφεται στην Κύπρο (από 13,2% σε 17%) και στην Ελλάδα (από 25,5% τον Αύγουστο του 2012, σε 27,3% τον Αύγουστο του 2013).

Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε, τον Αύγουστο, τα 1,365 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,3%, τον Απρίλιο και στις γυναίκες στο 31,4%.

Εξάλλου, τη θλιβερή πρωτιά και στην ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών) εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, τον Αύγουστο του 2013 η ανεργία των νέων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 58% (170.000 άνεργοι), ενώ τον Οκτώβριο, στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 23,7% (5,657 εκατομμύρια, δηλ. μείωση κατά 29.000 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012) και στην ευρωζώνη στο 24,4% (3,577 εκατομμύρια, δηλ. αύξηση κατά 15.000 σε ετήσια βάση).

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (58%, τον Αύγουστο), στην Ισπανία (57,4%) και στην Κροατία (52,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,8%), στην Αυστρία (9,4%) και στην Ολλανδία (11,6%).

.Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

Οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν «παγώσει» από το 2010 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή το αργότερο έως τις 10 Δεκεμβρίου, κοινοποίησε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από τις αναθεωρημένες συμβάσεις προβλέπεται αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες. 

Για παράδειγμα, στα διόδια Αφιδνών, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.
Μεγάλες αυξήσεις θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων.

Παράλληλα,  στο τμήμα Μεταμόρφωση- Μαλιακός θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν από τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.

.ΣΥΡΙΖΑ: Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;

«Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείωμά του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος στοιχεία από την έκθεση του διεθνούς οργανισμού, προκειμένου να καταδείξει ότι «δεν είναι οι αντιπολιτευτικές ανάγκες που επιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίζει τη θέση του από τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, αλλά η ίδια η πραγματικότητα».

 Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η φορολόγηση στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι τα στατιστικά δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, γιατί στη χώρα μας «τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα υπερφορολογούνται, ενώ οι ζάπλουτοι φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι».

Με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός ήρθε να διαψεύσει κι αυτός τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, μολονότι είναι ακραιφνής υπέρμαχος των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και συμφωνεί με την πολιτική των μνημονίων.

Στην έκθεσή του για την Ελλάδα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΟΟΣΑ επιμένει στην ανάγκη συνέχισης αυτών των πολιτικών, αλλά παράλληλα προειδοποιεί για τις ενδεχόμενες αποκλίσεις του προγράμματος και επισημαίνει ότι η ελληνική κρίση αφήνει τέσσερις μεγάλες κληρονομιές: χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, κοινωνικές ανισότητες, κρίση εμπιστοσύνης (ομιλία προέδρου ΟΟΣΑ Α. Γκουρία).

.Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί άγονη τη σύγκρουση για την Υγεία

Άγονη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σύγκρουση στον χώρο της υγείας και καλεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει άμεσα τη μελέτη και τις προτάσεις του για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αρχίσει ένας σοβαρός διάλογος, αλλά και τους γιατρούς να πάρουν μέρος σε αυτόν, επισημαίνει δε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Απευθυνόμενο στον υπουργό Υγείας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ο Υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. 
Έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης».

.Εορταστικό ωράριο από τις 12 Δεκεμβρίου

Ανοικτά θα είναι τις τρεις τελευταίες Κυριακές του Δεκεμβρίου τα καταστήματα σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο. Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα της Αττικής, και ειδικότερα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή προτείνεται λειτουργία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τα Σάββατα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (εκτός από το Σάββατο 14/12 που προτείνεται λειτουργία μέχρι τις 4 το απόγευμα) και τις τρεις τελευταίες Κυριακές από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο για την Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.