.Σπ. Λυκούδης: Ο Φ. Κουβέλης θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την εκτίμηση ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", σημειώνοντας ωστόσο ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους. 

«Αν με ρωτήσετε εμένα προσωπικά θα σας έλεγα ότι εδώ και μήνες έχω υποστηρίξει την άποψη καταρχήν ότι έχει όλες τις δυνατότητες η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσει συναινέσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα στα κόμματα για να εκλεγεί ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας και δεύτερον εγώ θα επιθυμούσα και προσωπικά και πολιτικά θεωρώντας ότι θα είναι ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος, ο Φώτης ο Κουβέλης» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Από ό,τι ξέρω, η θέση της ΔΗΜΑΡ ήταν και εξακολουθεί να είναι -αν άκουσα καλά τις χθεσινές δηλώσεις κύκλων της ΔΗΜΑΡ ή του γραφείου Τύπου- η ίδια: ότι το θέμα πρέπει να το δούμε στην ώρα του. 

Αυτή ήταν η γενική διατύπωση που έκανε πάντα η ΔΗΜΑΡ, νομίζω την ίδια κάνει και τώρα». Σε ερώτηση για το τι λέει ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Είναι τελείως προσωπικό του θέμα και νομίζω ότι ο ίδιος μπορεί να κάνει οποιαδήποτε αναφορά επί του θέματος, ο ίδιος λέει ότι "θα το δούμε στην ώρα του"».

.Μοιρασιά εκλογικών οφελών, ΕΝΦΙΑ και αντιρατσιστικό στο Μαξίμου

Η προσπάθεια να επανέλθουν οι ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα θα αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα του νέου ραντεβού κορυφής που θα έχουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να ανακατέψουν εκ νέου την τράπουλα ενόψει ΔΕΘ, επιχειρώντας να «μοιράσουν» εν μέρει και τα εκλογικά οφέλη από τις επικείμενες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις, κάτι που ούτως ή άλλως επιχειρείται και από τη Χαριλάου Τρικούπη κάθε φορά που ο κυβερνητικός συνασπισμός ανακοινώνει κάποιο μέτρο ανακούφισης των ασθενέ...περισσότερα »

.«Τσεκούρι» 30% σε συντάξεις ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ζητά η τρόικα

Στην προκρούστεια κλίνη ετοιμάζεται να ζητήσει να μπουν εκ νέου οι συνταξιοδοτικές αποδοχές η τρόικα το Σεπτέμβριο από το οικονομικό επιτελείο, καθώς για ακόμη μια φορά τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται αντιμέτωπα με το φόβο της κατάρρευσης από τις τεράστιες τρύπες που έχουν δημιουργηθεί. 

Η εισφοροδιαφυγή επιδεινώνει τα ήδη ανύπαρκτα αποθεματικά λόγω του κουρέματος των ομολόγων το 2012, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας που δεν λένε να υποχωρήσουν αποτελούν ουσιαστικά τη χαριστική βολή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, που βρίσκονται στο...περισσότερα »

.Ποια είναι τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στα 400 ευρώ τον μήνα για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, που δεν έχει άλλα εισοδήματα, καθορίζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, ενώ οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση και σε μία σειρά άλλων παροχών (π.χ. επίδομα θέρμανσης, κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης). 

Στην απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού αλλά και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα. Τον Σε...περισσότερα »

.Αποκαλύφθηκε η πρόσοψη του τάφου της Αμφίπολης

Με την αφαίρεση επιπλέον λιθοπλίνθων από τον τοίχο σφράγισης και αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα. 

Η ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνεχίζει τις ανασκαφές της στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη. Η πρόσοψη έχει διάκοσμο που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο. Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες ανέρχεται... περισσότερα »

.«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ένας άμυαλος 18χρονος»

«Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί για την υπόθεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως εξαιτίας των όσων επακολούθησαν του συμβάντος, δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, 

ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι’ αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο εκτενέστατο απολογητικό του υπόμνημα ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη του Κωνσταντίνου Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη. Δηλώνει ακόμη ότι αρνείται τις κα...περισσότερα »

.Ο Κουβέλης έχει συμφωνήσει με Σαμαρά και Βενιζέλο»

Επίθεση στον Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο για να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, διερωτήθηκε μάλιστα αν δεν υπάρχει όντως συμφωνία, για ποιο λόγο δε διαψεύδει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, και σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με την υποψηφιότητά του πρακτικά δίνει στην κυβέρνηση παράταση ζωής, θυσιάζοντας το κόμμα του για μία προσωπική επιλογή.

Σχολίασε ακόμη ότι «σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πολιτικός κόσμος θα ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις καθώς η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίζει τα νομοσχέδια και ο Φώτης Κουβέλης ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τα υπογράφει».

.Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, όπως αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Φρανσουά Ολάντ. Στη δήλωση αναφέρεται πως ο Ολάντ ζήτησε από τον Βαλς να σχηματίσει αύριο, Τρίτη, νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τους «προσανατολισμούς που ο ίδιος ο πρόεδρος έχει προσδιορίσει για τη χώρα μας». 

Ο Ολάντ είχε καλέσει τον Βαλς να σχηματίσει νέα κυβέρνησή πριν από μόλις τέσσερις μήνες. Όμως ο πρωθυπουργός ήταν συνεχώς υποχρεωμένος να συμβιβάζει τις διαφορές ανάμεσα στους αριστερούς, όπως ο Μοντεμπούρ και τα περισσότερο κεν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.