.Ευ. Βενιζέλος: «Όχι» νέο μνημόνιο, πέρα από το σημείο που έχουμε συμφωνήσει

«Αλλάζουμε τη σελίδα με απλό τρόπο, "όχι" νέο μνημόνιο, "όχι" τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, και -εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά- "όχι" νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την Οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ημερίδα με θέμα «10 θέσεις για την Υγεία» που διοργανώνει ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Σημείωσε δε ότι πάνω σε αυτή τη βάση τη δημοσιονομική, τη μακροοικονομική, την αναπτυξιακή και πάνω σε αυτούς τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, πρέπει να οικοδομηθεί και η νέα εποχή του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα με επίκεντρο το ΕΣΥ, συμπληρωμένο από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τρόπους που να απαντούν σε αυτό που ο πολίτης καταλαβαίνει και θέλει ως λειτουργία ενός συστήματος υγείας χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και αλλάζουμε σελίδα». Κάτι που, όπως είπε, αφορά και τους συμβολισμούς και την ουσία. Ειδικότερα, αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ αν και χωρίς να τον κατονομάσει, είπε: «Ε,νοχλούνται πολλοί από τη σκέψη αυτή γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς μνημόνιο, κρίση και τρόικα. 

Ενοχλούνται όταν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει η σχέση μας με την τρόικα, ότι δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ιστορία που ζήσαμε, της πολύμηνης παρουσίας των κλιμακίων της τρόικας που παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης και δεν ολοκληρώνουν ποτέ έναν έλεγχο».

.Αλ. Τσίπρας: H Ευρώπη πορεύεται δρόμο αδιέξοδο

«H Ευρώπη πορεύεται δρόμο αδιέξοδο και οι επιδιώξεις του νεοφιλελευθερισμού δημιουργούν μια Ευρώπη διχασμένη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε στρογγυλό τραπέζι και σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ρώμη. 

«Για να επιτευχθεί η ελαστική εργασία απαιτείται η κατάλυση των συνταγματικών δικαιωμάτων και η συρρίκνωση της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος, δε, στην πολιτική του Ιταλού πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι ο Ματέο Ρέντσι «αποδέχεται το Σύμφωνο Σταθερότητα... περισσότερα »

.Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα

Η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τη ροή όπλων και μαχητών μεταξύ των συνόρων της με την Ουκρανία, δήλωσε  την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας παράλληλα νέες κυρώσεις εναντίον της ρωσικής οικονομίας στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας.

 Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως «σημαντικές αλλά στοχευμένες», οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους συμμάχους των ΗΠΑ. 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας θα οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε «αδιέξοδο». 

Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους, οι οποίοι συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν κυρώσεις μικρότερης έκτασης, παγώνοντας προγράμματα που πραγματοποιεί στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή.

.Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να αρχίσει χερσαία επίθεση στη Γάζα

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Ισραήλ η επιχείρηση αρχίζει

Διαταγή στον στρατό της χώρας του να αρχίσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ που δόθηκε αμέσως μετά ανέφερε ότι η επιχείρηση αυτή αρχίζει.

.Συντριβή Μπόινγκ στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας

Παγκόσμια ανησυχία γεννά η είδηση ότι πολιτικό αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 των μαλαισιανών αερογραμμών με 283 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα το οποίο εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία (περιοχή συγκρούσεων των ρωσόφωνων αυτονομιστών με τις κυβερνητικές δυνάμεις) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες. 

Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία κατερρίφθη ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων. Στην περιοχή αυτή, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες, σημειώνονται σφ...περισσότερα »

.Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Μαζιώτη

Την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Μάλιστα, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη και λανθασμένη την άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται:

«Έχουμε ήδη αναφερθεί με ανακοινώσεις μας στην επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του εγκληματία και τρομοκράτη Μαζιώτη, και στην αυτοθυσία των αστυνομικών που την πέτυχαν.

Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Στα θέματα αυτά τονίσαμε και χθες ότι δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα. Γι’ αυτό και θεωρούμε ακατανόητη και λανθασμένη την άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ δε περισσότερο όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, μίλησε χθες βράδυ για πολύ ώρα, σε ανοιχτή συγκέντρωση, για το νομοσχέδιο-φάντασμα, των Αιγιαλών, αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας.

Ελπίζουμε ότι σήμερα θα το ξανασκεφτούν και θα πράξουν αυτό που πρέπει».

.Επενδύσεις 230 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις της τάξης των περίπου 230 εκατ. ευρώ και δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας στη φάση κατασκευής αναμένεται να προκύψουν απο την υλοποίηση του έργου στον φαληρικό όρμο.

Την απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του μετώπου της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας προς τον φαληρικό όρμο, από την εκβολή του ποταμού Κηφισού μέχρι την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος,Γιάννης Μανιάτης.

.«Καθαρό» το πιστόλι

Εδώ και 20 ημέρες φέρεται να γνώριζε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τις κινήσεις του Νίκου Μαζιώτη, πριν αυτός συλληφθεί κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν στοιχεία για τις κινήσεις του τρομοκράτη στην πόλη, για αυτό και είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών σε διάφορα σημεία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετου στρέφονται και σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να χρησιμοποιούσε τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, που ψάχνουν ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.