.ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ”


Η Διαδημοτική Εταιρία «ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΕ» ,εταιρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δραστηριοποιούμενη στον ευαίσθητο χώρο της ενέργειας παρέχοντας εξειδικευμένες εργασίες ,υλοποιεί ειδικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης.

Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι συμμετέχοντες 
να ενστερνιστούν τη σημασία της σωστής ενημέρωσης του πελάτη, να γνωρίσουν τις αποτελεσματικές τεχνικές ποιοτικών πωλήσεων, να μάθουν τους τρόπους της σωστής εξυπηρέτησης,
να κατανοήσουν την καταναλωτική συμπεριφορά των διαφόρων κατηγοριών πελατών στον κλάδο της ενέργειας.

Ειδικότερα σε εφαρμογές αερίου, σε Φωτοβολταικά, σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας .
Απευθύνεται σε ανέργους , φοιτητές κλπ , υδραυλικούς , ηλεκτρολόγους ,τεχνικούς καυστήρων κλπ.
Το σεμινάριο θα αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου ,σε απογευματινές ώρες( 2,30μμ ,στα γραφεία της εταιρίας Πειραιώς 100).

Εισηγητές στο σεμινάριο είναι Σπ. Ηλιόπουλος ,Γενικός Δ/ντης, 
Χρ. Ηλιάδης, Οικονομικός Υπεύθυνος και
οι μηχανικοί , Ν. Σταυριανάκης, Α. Αναστασιάδης, Λ.Γκίβαλος.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν: 
- Δωρεάν παρακολούθηση
- Βεβαίωση παρακολούθησης
- Παροχή εκπαιδευτικών σημειώσεων και ενημερωτικού υλικού 
- Δυνατότητα απασχόλησης ως εξωτερικοί συνεργάτες

Πληροφορίες στο τηλ.210 3463119

.Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του»

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του», τόσο για τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και για τις υποθέσεις Μαρφίν και Σκουριών Χαλκιδικής, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνολική του ανάλυση για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη γενικότερη πολιτική στάση του πρωθυπουργού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη στάση του έναντι των φαινομένων βίας, τα οποία καταδικάζει «κατηγορηματικά και απερίφραστα» και εκτιμά ότι «δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που προκαλεί η κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι σε συνθήκες δημοκρ... περισσότερα »

.Οκτώ στους δέκα πολίτες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για θέρμανση

Το 80% των πολιτών αναγκάζεται πλέον να ξοδεύει λιγότερα χρήματα για την οικιακή θέρμανση και ψύξη, τον τελευταίο χρόνο, ενώ αναζητάει έξυπνες ιδέες και φτηνές λύσεις σε θέματα της καθημερινότητάς του, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. 

Κακή ή πολύ κακή χαρακτηρίζει την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα το 53%, ενώ ως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα, 3 στους 10 πολίτες ορίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση του αυτοκινήτου και τα διάφορα μέσα θέρμανσης, όπως τα τζάκια. Ακολουθούν η έλλειψη καθαριότητας, η αδιαφορία των πολιτών και του κράτους και οι ελάχιστοι χώροι πρασίνου.
Το WWF Ελλάς παρουσιάζει μερικώς σήμερα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, σηματοδοτώντας την έναρξη της συμμετοχικής πρωτοβουλίας «Καλύτερη Ζωή». 

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, στόχος της περιβαλλοντικής οργάνωσης είναι εν μέσω κρίσης «να βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και λύσεις σε φλέγοντα θέματα, όπως η θέρμανση, καθώς και ευκαιρίες δραστηριοποίησης, αλληλεγγύης και συμμετοχής».

Όπως σημειώνει ο κ. Καραβέλλας, «πέρα από την γκρίζα πραγματικότητα, ολοένα και πληθαίνει ο αριθμός των συμπολιτών μας που αρνείται να υποταχθεί στην απογοήτευση. 

Το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς έρχεται σε αυτή τη χρονική συγκυρία, προσπαθώντας να αναδείξει ότι είναι δυνατό να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και να μάθουμε να αλληλεπιδρούμε ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας».

Η Καλύτερη Ζωή -www.kalyterizoi.gr - που έχει μέχρι στιγμής 2.500 εγγεγραμμένους χρήστες, είναι ένας διαδραστικός κόμβος ενημέρωσης και συμμετοχής για ενήλικους, νέους και παιδιά. Σε πρακτικό επίπεδο, κάθε εβδομάδα, η «Καλύτερη Ζωή» προσκαλεί τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά με ιδέες και συμβουλές. 

.Ξέσπασμα βίας κατά μεταναστών στη Μόσχα

Ταραξίες έσπασαν βιτρίνες, επέδραμαν σε μια αποθήκη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία την Κυριακή σε μια γειτονιά της Μόσχας, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα βίας κατά των μεταναστών στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και τρία χρόνια. Διαδηλωτές, μερικοί φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, επέδραμαν σε καταστήματα και άλλα κτίρια όπου είναι γνωστό ότι εργάζονται μετανάστες, στη περιοχή Μπιριούλβοβο της νότιας Μόσχας, έπειτα από τη δολοφονία ενός Ρώσου, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε ευρέως σε έναν άνδρα από τον Καύκασο.

Εκατοντάδες κάτοικοι είχαν διαδηλώσει ειρηνικά, απαιτώντας δικαιοσύνη για το φονικό μέχρι που μια ομάδα νεαρών άρχισε να σπάει βιτρίνες σε ένα εμπορικό κέντρο και έβαλε φωτιά για λίγο σε αυτό. Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube τούς δείχνει να φωνάζουν "Λευκή δύναμη" καθώς εισβάλλουν μέσα.

Όταν η αστυνομία με εξάρτιση κατά των διαδηλώσεων προσπάθησε να προχωρήσει σε συλλήψεις οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουκάλια εναντίον τους και η αστυνομία απάντησε με γκλομπ. Πλάνα βίντεο από τη σκηνή έδειξαν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένους πάγκους φρούτων. 

Ορισμένοι από το πλήθος, που έφθασε τις μερικές χιλιάδες ανθρώπους, ξεκίνησαν από το εμπορικό κέντρο και επέδραμαν σε μια αποθήκη λαχανικών που απασχολεί μετανάστες από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία.

Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε πως πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές, περίπου 380 άνθρωποι συνελήφθησαν και ξεκίνησε ποινική διαδικασία.

.«Μήπως τελικά η Ελλάδα αναστήθηκε;»

«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, η Ισπανία θα χρεοκοπήσει, η Ιταλία και η Γαλλία θα θέσουν τέλος στην ευρωζώνη... Μόλις πριν από λίγους μήνες υπήρχε τόση απαισιοδοξία, που κανείς δεν τολμούσε να αρνηθεί ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια. 

Ωστόσο, αυτό που φαινόταν σαν συνολική κατάρρευση, μετατράπηκε σε μία πρωτόγνωρη ευκαιρία» σημειώνει ο Kike Vazquez, οικονομικός συντάκτης της ισπανικής οικονομικής ιστοσελίδας elconfidencial (cotizalia.com), σε ανάλυσή του για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

«Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους βλέπουμε την καλύτερη δυνατή επένδυση στην Ευρώπη. Και βέβαια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια χώρα, όπως η Ισπανία, αρχίζει να έχει πλεόνασμα. 

Το πιο εκπληκτικό είναι, καθώς η ευφορία αυξάνεται, η αλλαγή στην Ελλάδα! Μια χώρα, που εθεωρείτο "νεκρή" και "θαμμένη" επενδυτικά, φαίνεται ότι προσελκύει επενδύσεις. Μήπως τελικά η Ελλάδα αναστήθηκε;» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος.

.Προσκλητήριο για την ελληνική «Ελιά»

«Το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίνεται σε όλες τις σοβαρές και υπεύθυνες προσκλήσεις και είναι πάντα ανοιχτό», τονίζει ο πρόεδρός του Ευ. Βενιζέλος σχολιάζοντας την πρόταση 58 προσωπικοτήτων με την παρουσίαση οδικού χάρτη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και, μεταξύ άλλων, την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Με συνέντευξή του στο «Έθνος», ο κ. Βενιζέλος απευθύνει πρόσκληση για τη δημιουργία της Ελληνικής «Ελιάς», που θα συσπειρώσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως είχε γίνει στην Ιταλία προ δεκαετίας, με την εκλογή του Ρομάνο Πρόντι έναντι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Μιλώ για την κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού οπορτουνισμού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ «διατηρεί όνομα, σύμβολο και δομή, αλλά δε θέλει να ηγηθεί κανενός», προσθέτοντας «η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μεγάλο βαθμό σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον κόσμο θέλουμε να πείσουμε».

.Έκκληση Καψή να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τους καταληψίες, καθώς όπως είπε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταφέρει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που απαιτούνται για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας, έκανε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, επεσήμανε ότι αν δεν επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δημόσια Τηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, και αυτό όπως είπε, «ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Ο κ. Καψής, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση για την σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον κ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση, ενώ απέδωσε τα προβλήματα αυτά στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και εξακολουθεί, όπως επεσήμανε, να κρατά ομήρους και τα 1200 άτομα τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα.

«Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημα» τους, επεσήμανε ο κ. Καψής ενώ διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια.

Τέλος επανέλαβε ότι οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ θα είναι πλήρεις όπως προβλέπονται από την σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός επεσήμανε ότι θα είναι μεγάλη παράλειψη να μην συνεχιστεί η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών που άρχισε από την απελευθέρωση της Δωδεκάνησου, όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει ο οικονομικός περιορισμός να αποτρέψει την ουσία του προγράμματος που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση

.Αυτό είναι το προφίλ όσων θέλουν τη Χρυσή Αυγή

Ο κεντρικός κορμός των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε πιτσιρικάδες ούτε ακροδεξιοί, όπως μέχρι πρότινος εικαζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών της GPO που παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής.

Αντιθέτως, πρόκειται για άνδρες ηλικίας 25-55 ετών, οι οποίοι, μάλιστα, στην πλειοψηφία τους αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι»! 

Στη λεγόμενη ιδεολογική κλίμακα 1-10, όπου 1 είναι η άκρα αριστερά και 10 η άκρα δεξιά, το 40,3% των χρυσαυγιτών επιλέγει τις μετριοπαθείς θέσεις (5 και 6) και μόνο το 27,2% απαντούν ότι είναι ακροδεξιοί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 75% των ψηφοφόρων της Χ.Α. είναι άνδρες και μόνο το 25% γυναίκες, ενώ ακόμα και μετά τα τελευταία γεγονότα, η Χρυσή Αυγή δεν φαίνεται να χάνει ποσοστιαία τον πυρήνα που τη στήριξες στις εκλογές του 2012.

Παράλληλα, από τις έρευνες της GPO προκύπτει ότι είναι λάθος η αίσθηση ότι στη ΧΑ στράφηκαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς αυτοί αποτελούν μόνο το 4% του κοινού της. 

Αντιθέτως, στις τάξεις των χρυσαυγιτών θα βρει κανείς κυρίως μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς επιστημονική κατάρτιση (π.χ. τεχνίτες, εμπόρους, μικροεπιχειρηματίες, ταξιτζήδες κλπ).

Κατά τεκμήριο, δηλαδή, ο κεντρικός κορμός των ψηφοφόρων της ΧΑ προέρχεται από πολίτες μέσου ή χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που ανήκαν στη μεσοαστική τάξη, δέχθηκαν από την κρίση ένα ισχυρότατο πλήγμα στο εισόδημά τους και θεώρησαν υπεύθυνους για αυτό «τα κόμματα και τους κυβερνώντες αδιακρίτως».

Ποιοι εγκαταλείπουν τη ΧΑ

Μετά τα τελευταία γεγονότα, αυτοί που εμφανίζονται να εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή είναι κάποιες από τις γυναίκες που τη στήριζαν και κυρίως νεότεροι υποστηρικτές της. Αλλά και αυτοί ήταν οι δυνάμει ψηφοφόροι της που κατέγραφαν μέχρι πρότινος οι έρευνες ότι επρόκειτο να την εκτινάξουν ακόμη και στο 14%, όχι ο πυρήνας της.

.«Αργότερα η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό»

Δεν έλειψαν και σε αυτό το Eurogroup οι αναφορές στην Ελλάδα. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρθηκαν στην Ελλάδα και το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού το 2014, λέγοντας ότι υπάρχουν δημοσιονομικά ζητήματα που εξετάζονται.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε, παράλληλα, πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα πόσο μεγάλο θα είναι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας πως η αποστολή της τρόικας δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και παραδέχθηκε πως εξεπλάγη από τους αριθμούς που άκουσε στην έναρξη της συνεδρίασης, αναφερόμενος στη δήλωση του Γιεργκ Άσμουσεν ότι το χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 6 δισ. ευρώ.

Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τη δέσμευση του Eurogroup να παρέχει επαρκή υποστήριξη στην Ελλάδα, εφόσον αυτή τηρεί τους όρους του προγράμματός της, ενώ αναγνώρισε πως καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και σημείωσε πως οι προσπάθειες για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ξεκινούν να καρποφορούν.

Ο Όλι Ρεν επανέλαβε τη γνωστή του φράση ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι δεν υπάρχει στήριξη από το Eurogroup για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης.

 Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, οι συζητήσεις για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα διεξαχθούν το Δεκέμβριο η τον Ιανουάριο. Στην επόμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου θα συζητηθεί η έξοδος της Ισπανίας και της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο. 

Η αντίστοιχη συζήτηση για την Πορτογαλία αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2014, σύμφωνα με τον ίδιο.

.Ο Ολυμπιακός νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Στο πρώτο φετινό ντέρμπι της Α1 Ανδρών, στο οποίο η αγωνιστική ανετοιμότητα των «αιωνίων» ήταν εμφανέστατη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα του... τερματισμού με 55-45 επί του Παναθηναϊκού, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ. 

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 14 πόντους, ενώ από τους «πράσινους» μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν... διψήφιος (16π.).


Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45

.Bloomberg: Στόχος η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Στην επίθεση βγαίνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνη Σαμαράς, αναζητώντας στήριξη για τη χώρα, την ώρα που το δράμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, επιστρέφει στο σημείο που ξεκίνησε.

Το Bloomberg εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαθέτει δυο πλεονεκτήματα τα οποία δεν διέθεταν οι προκάτοχοί του.

Πρώτον, αναμένει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και δεύτερον προβλέπει επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας το 2014 για πρώτη φορά από το 2007. όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κάτω του 9% από 18% πέρυσι.

Η μάχη αυτή θα δοθεί σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιανουάριο του 2014 και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεξάγει εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Πάντως το Bloomberg, υπογραμμίζει ότι πριν ληφθεί απόφαση για οποιαδήποτε τρίτη διάσωση, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας το 2014, το οποίο εκτιμάται από το ΔΝΤ στα 4,4 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει ακόμα να αποδείξει ότι έχει σημειώσει πρόοδο και σε άλλους τομείς, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να εξασφαλίσει την αποδέσμευση της εναπομένουσας δόσης του 1 δισ. ευρώ, από τα 5 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν τον Ιούλιο.

Το δημοσίευμα, χαρακτηρίζει ελάχιστον το πολιτικό περιθώριο που έχει η κυβέρνηση Σαμαρά για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας.

Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, αναμένεται σήμερα να σηματοδοτήσουν τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται η ευρωζώνη να βοηθήσει τον έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 16 μήνες.

Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται στο έκτο έτος ύφεσης, που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας στο 28%, ο Σαμαράς καλείται να κινηθεί ενόψει της υπογραφής τρίτου πακέτου διάσωσης, καθώς η κυβέρνησή του κατέχει ισχή πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά από 4 χρόνια και 496 δισ. για τη διάσωση πέντε κρατών –μελών της ευρωζώνης, οι ευρωπαίοι εξακολουθούν να ασχολούνται με την Ελλάδα, η οποία παραλίγο να οδηγήσει σε διάλυση την ευρωζώνη, σχολιάζει το Bloomberg.
Ενώ η Ελλάδα ζητά περισσότερη βοήθεια, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία, ετοιμάζονται για έξοδο από τα προγράμματα.

.Το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού θα λυθεί με δύο κινήσεις

Επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

Ο υπουργός αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο. «Η εφορία μπορεί να προσημειώνει ένα ακίνητο, αλλά δεν πετάει έξω κόσμο. Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό» λέει.

Για το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων σημειώνει ότι αυτό θα γίνει όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές και έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Τονίζει πάντως ότι «δεν είμαστε σε θέση να μειώσουμε άλλους φόρους».

Συγκεκριμένα η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό όμως και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

«Είναι εύκολο να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Υπάρχουν λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί", αναφέρει.

Προσθέτει ακόμη ότι η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες δεν δέχονται μετακύλιση ομολόγων και σημειώνει: «Στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 ήταν και αυτό μέρος της συμφωνίας. Τώρα λένε ότι ήταν λάθος η συμφωνία. Έχουμε συμφωνήσει να μας προτείνουν ισοδύναμα μέτρα».

Οι διαπραγματεύσεις για τo χρηματοδοτικό κενό θα διεξαχθούν Νοέμβριο με Δεκέμβριο, ενώ η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του χρέους θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο του 2014.

.«Ο πανικόβλητος Σαμαράς αποδεικνύεται επικίνδυνος για τη Δημοκρατία»

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του», τους οποίους κατηγορεί για διχασμό, πόλωση και για τη στάση τους στις υποθέσεις Μαρφίν και Σκουριών Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του», τόσο για τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και για τις υποθέσεις Μαρφίν και Σκουριών Χαλκιδικής, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνολική του ανάλυση για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη γενικότερη πολιτική στάση του πρωθυπουργού. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη στάση του έναντι των φαινομένων βίας, τα οποία καταδικάζει «κατηγορηματικά και ...περισσότερα »

.Κάλεσμα προσωπικοτήτων για κεντροαριστερή παράταξη

Πρόσκληση για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης απευθύνουν με ανακοίνωσή τους 58 προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης. Ανάμεσα σε αυτούς, περιλαμβάνονται ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίστας, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος και οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου και Θανάσης Χειμωνάς.

 Όπως σημειώνεται, δεν πρόκειται για διακήρυξη δημιουργίας νέου κόμματος αλλά για «έκκληση και πρόσκληση» που απευθύνεται σε πολίτες, κόμματα, συλλογικότητες και γενικά όσους κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δη... περισσότερα »

.Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παροχές ανεργίας του ΟΑΕΔ

Αλλαγές έρχονται στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από 1.1.2014. Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου για να πάρει επίδομα ανεργίας κάποιος δεν θα πρέπει να έχει επιδοτηθεί περισσότερο από 400 μέρες κατά την προηγούμενη τετραετία. Μέχρι και το 2013 το όριο ήταν 450 ημερήσια επιδόματα. 

Σε περίπτωση που ένας άνεργος την προηγούμενη περίοδο έχει επιδοτηθεί για παράδειγμα 370 μέρες θα λάβει 30 ημερήσια επιδόματα ανεργίας καθώς τόσα υπολείπονται μέχρι και την συμπλήρωση των 400. Η αλλαγή αυτή που έρχεται από το 2014 θα στερήσει από πολλούς ανέργους και ιδίως εποχιακά ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.