.«Υπεραπόδοση» ή, μήπως, δανεικά;

Αρχικοί υπολογισμοί έδειξαν ότι η κυβέρνηση, μέσω του ΕΟΠΥΥ, χρωστάει στα νοσοκομεία, που χρωστούν στους προμηθευτές τους, πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ για φάρμακα. Είμαι σίγουρος ότι, παρά το λεπτομερές σύστημα που έχει επιβάλει η τρόικα για να παρακολουθούνται τα χρέη του συστήματος υγείας, η καταγραφή, την εποχή του Πολάκη, κινδυνεύει να έχει σοβαρά κενά. Δεν ξεχνώ ότι το 2009 τα greek statistics κυρίως στον χώρο της Υγείας δημιουργήθηκαν. Οποιος χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες ας απευθυνθεί στον Γιάννη Παπαθανασίου, τότε υπουργό Οικονομικών, που τράβηξε το «κουπί» ενός διαλυμένου λογιστικού συστήματος.

Το σύστημα Υγείας έχει την απόλυτη προτεραιότητα στις ζωές των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, δηλαδή του μεγαλύτερου μέρους των συνταξιούχων. Ειδικώς μάλιστα εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν επαρκώς από τους συγγενείς τους, συχνά επειδή ισχύει το χειρότερο «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Αντιλαμβάνομαι ότι το κέρδος για τον πρωθυπουργό, αν αποφάσιζε να διαθέσει το προϊόν της υπερφορολόγησης αποδοτικά και με σκοπό την επιδιόρθωση σημαντικότατων καταστροφών, θα ήταν πολύ μικρότερο αυτού που περιμένει τώρα να εισπράξει. Ας κρατά, πάντως, μικρό καλάθι. 

Το επιχείρημα ότι «θα μπορέσει ο παππούς να πάρει ένα δωράκι στο εγγόνι» είναι νομίζω ακραία προσβλητικό για όσους μεταξύ των απομάχων δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του σπιτιού στο οποίο μένουν ή, ακόμη χειρότερα, εκείνου που έγραψαν στο παιδί τους, το οποίο είτε δεν βρίσκει σταθερή απασχόληση είτε πληρώνεται λιγότερο και από τη σύνταξη του πατέρα.

Είναι γνωστό ότι οι συνταξιούχοι είναι καλύτερα προστατευμένοι έναντι της φτώχειας από όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες που παλεύουν να τα φέρουν βόλτα, ειδικώς στα χρόνια της κρίσης.

Αντιθέτως, το σύστημα κάλυψης της ανεργίας είναι το χειρότερο ολόκληρης της Ευρώπης, με πιθανές εξαιρέσεις για κράτη της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, όπου ως γνωστόν δεν υπήρχαν άνεργοι. Γιατί, αλήθεια, η δρ Αχτσιόγλου δεν λέει κουβέντα για το ευρωπαϊκό κεκτημένο όταν πρόκειται για την προστασία των ανέργων. Μήπως θεωρεί ικανοποιητικά τα επιδόματα; Δεν υπάρχει πιο χυδαία πρακτική των πολιτικών από αυτή που επιδιώκει να βάλει τη μια κοινωνική ομάδα να τσακωθεί με κάποια άλλη. 

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία υπεραπόδοση. Το πλεόνασμα που είχε σχεδιαστεί και αυτό που τελικώς θα έπιανε το κράτος πριν από την εξαγορά συνειδήσεων των συνταξιούχων που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι πολύ μικρότερο από όσα χρειάζονται για την εξυπηρέτηση του χρέους. Τα υπόλοιπα τα δανειζόμαστε από το μνημόνιο. Αρα, τα χρήματα που μοιράζει είναι αυτά που πήρε από τους φορολογουμένους και τους συνταξιούχους και θα μεγαλώσουν το χρέος των μελλοντικών φορολογουμένων και συνταξιούχων. Αν αυτή είναι η φροντίδα για τα εγγόνια, τότε..

.Προς Μαξίμου: Προσοχή στις χανούμισες

Μείζον θέμα προκύπτει από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συζεί με υψηλόβαθμο στέλεχος της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα! Η συγκεκριμένη αποκάλυψη μας γυρίζει το ρολόι του χρόνου πίσω πολλές δεκαετίες. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1960 όταν αποκαλύφθηκε το περίφημο Σκάνδαλο Προφιούμο, που πήρε το όνομά του από το Τζον Ντένις Προφιούμο, υπουργό Πολέμου στην κυβέρνηση Μακμίλαν.
Ο Τζον Προφιούμο (συντηρητικός πολιτικός, αρχηγός του βρετανικού επιτελείου στην Ιαπωνία τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, υπουργός Εξωτερικών τη δεκαετία του 1950 και υπουργός Πολέμου από το 1960) οδηγήθηκε στην παραίτηση όταν αποκαλύφθηκε η ερωτική του σχέση με την ετάιρα πολυτελείας Κριστίν Κίλερ, η οποία μοιραζόταν και το κρεβάτι του σοβιετικού ναυτικού ακολούθου στη Βρετανία, Ευγένιου Ιβανόφ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ό,τι αν υπάρχει πρόβλημα θα παραιτηθεί. Φθάνει αυτό; Προφανώς η ιδιωτική ζωή του καθενός και της καθεμιάς πρέπει να προστατεύεται και να περιφρουρείται. Είναι δυνατόν όμως, σε μια τέτοια ευαίσθητη περιοχής με όσα συμβαίνουν με τους Τούρκους, να αφήνουν να εξελίσσονται τέτοιες ιστορίες, όταν πρέπει οι επαφές των κυβερνητικών στελεχών με τους τούρκους διπλωμάτες να περιορίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο αυστηρά; Δεν δημιουργείται θέμα, όταν ένας σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού έχει δεσμό με ένα στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας;

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι συμβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου; Το γνώριζε ή όχι ο Πρωθυπουργός; Το γνώριζε κάποιος άλλος από τους πανίσχυρους υπουργούς του που βρίσκονται στο πρωθυπουργικό επιτελείο; Εάν δεν το ήξεραν έπρεπε ήδη χθες να κινηθούν άμεσα. Εάν το ήξεραν, αυτό είναι ακόμα χειρότερο: είναι ανευθυνότητα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα…

.Το «φάντασμα του 2014» πλανάται πάνω από τον Παππά

Η είδηση της εβδομάδας, έστω κι αν πέρασε στα ψιλά, ήταν η δήλωση του μεγάλου καναλάρχη – υπουργού που έζησε το στραπάτσο της δεκαετίας. Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μετά των... πιστών που τον συντροφεύουν, έχει εξαφανιστεί έπειτα από την παταγώδη αποτυχία με τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε στη Βουλή: «Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε επισυμβεί αν δεν είχε έλθει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο. Να σκεφτούν εάν η οικονομική τους θέση είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με την περίοδο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015». Ο μέγιστος αυτός υπουργός και σκιά του Τσίπρα είπε όλα αυτά τα μεγαλόστομα και ο λαός πράγματι από εκείνη τη στιγμή κάνει τη σούμα του.
Αναρωτιέται αν όντως ήταν καλύτερα το 2014 ή αν θα ήταν καλύτερα με το... mail Χαρδούβελη, σε σχέση με αυτά που ζει σήμερα. Η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα απ' ότι πριν την μεγάλη αλλαγή της αριστεράς;
Ζει καλύτερα ο κόσμος, έχουν μειωθεί τα χρέη του ή μήπως πληρώνει λιγότερους φόρους; Καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ άραγε; Ή μήπως δεν αυξάνονται από την 1η του νέου έτους οι φόροι σε μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης; Μήπως δεν υπεγράφη πέρυσι τρίτο μνημόνιο το οποίο μεταξύ άλλων εκχώρησε τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια στους ξένους; Υπήρχε κάτι τέτοιο το 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ούρλιαζε για το ΤΑΙΠΕΔ;
Άραγε πόσα ήταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο πριν από 2 χρόνια; Μήπως από τότε που ο Τσίπρας καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει, οι απλήρωτοι φόροι έχουν φτάσει το 1 δισ. ευρώ το μήνα, επομένως πάνω από 25 δισ. ευρώ ήταν η επιβάρυνση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως ξέρει ο πολυπράγμων κ. Παππάς πόσα ήταν τα κόκκινα δάνεια πριν από δύο χρόνια και τώρα έχουν φτάσει τα 117 δισ. ευρώ γιατί κανείς δεν πληρώνει;
Υπήρχαν το 2014 κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και πλειστηριασμοί; Υπήρχε επί Νέας Δημοκρατίας η κατρακύλα στις συντάξεις και τα κομμένα ΕΚΑΣ που αντικαθίστανται με τα φιλοδωρήματα του Τσίπρα;
Για να μην πούμε για την πολιτική κατάσταση. Το 2013 οι Χρυσαυγίτες ήταν στη φυλακή, σήμερα συγκυβερνούν. Τότε οι μπαχαλάκηδες πήγαιναν και καμιά φυλακή σήμερα είναι στην κυβέρνηση και τα υπουργεία.

Εντάξει κύριε Παππά. Τα παπατζηλίκια σας με τα μέσα ενημέρωσης δεν πέρασαν. Θα περάσουν και οι ανόητες; συγκρίσεις για το τότε και για το τώρα; Κι αν ο κόσμος περνά καλά τώρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 13% με 15% στις δημοσκοπήσεις; Τόση δημοφιλία πώς την αντέχετε;

.«Άδειασμα» Τσίπρα από τους δανειστές βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία

«Με την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόταν σε ένα ευρύ ακροατήριο που ξεπερνά κατά πολύ τη Ν.Δ. και την κεντροδεξιά». Αυτό μεταδίδουν ανώτερες κομματικές πηγές, στέλνοντας μήνυμα ότι από εδώ και πέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο ο συνθετικός πολιτικός λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ουσιαστική προσέλκυση ψηφοφόρων που δεν είχαν καμία οργανωτική, ιδεολογική ή πολιτική συγγένεια με την κεντροδεξιά, ενώ κεντρικό σημείο στην στρατηγική του είναι η αποστροφή του στο περιοδικό Newsweek, «η απάντηση στο λαϊκισμό είναι να λέμε στον κόσμο την αλήθεια».
Αυτό, κατά την ηγετική ομάδα της Ν.Δ., αποτυπώθηκε με σαφήνεια στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδειξε ως μόνη λύση το δρόμο των πρόωρων εκλογών. Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ. οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, αλλά λύση και σωτηρία στην παρούσα φάση, καθώς η κατάσταση, κατά την εκτίμηση του ίδιου, έχει και πάλι ξεφύγει και θυμίζει παλαιότερες οριακές στιγμές που έζησε η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει θέσει εδώ και καιρό τον μηχανισμό του κόμματος σε εγρήγορση, καθώς θεωρεί ότι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και όπως έχει επισημανθεί πολλάκις από το Antinews η εκτίμηση για πρόωρες εκλογές είναι στο τραπέζι. Αυτό το σενάριο κατά την ηγεσία της Ν.Δ. ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, καθώς παρά τις διαψεύσεις του ότι δεν θα γίνουν εκλογές όλα δείχνουν κάλπες.
«Η στρατηγική τους είναι συγκεκριμένη» λένε ανώτερες κομματικές πηγές και θεωρούν ότι ακόμα και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στο Βερολίνο για συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου περί «πολιτικής διαπραγμάτευσης» για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μόνο ως προάγγελος εξελίξεων μπορούν να χαρακτηριστούν.
Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εμμένουν ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κατευνάσει την κοινή γνώμη και να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να σηκώσει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που το μόνο αποτελέσματα του Eurogroup ήταν να ενταθούν οι έριδες για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και όχι να δοθεί μια χειροπιαστή λύση για την Ελλάδα.
Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι ο Αλ. Τσίπρας, με βάση τις αναλύσεις που κάνουν, θα κρίνει ότι το κόστος παραμονής του είναι μεγαλύτερο από την αποχώρησή του με συντεταγμένους όρους.
Εξάλλου και μόνο το γεγονός ότι στο πρόσφατο Eurogroup οι δανειστές του έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά –και μάλιστα ενόψει μιας χρονιάς με κάλπες σε σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δίνει την εικόνα ότι «για τους πιστωτές η παρούσα κυβέρνηση είναι πολιτικά τελειωμένη», άρα δεν τους είναι χρήσιμη από εδώ και πέρα. Και αυτό λέει πολλά.
Στην Πειραιώς είδαν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ως «πρόβα» για εκλογές και φοβούνται ότι θα υπάρξει επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2014, οπότε η «καυτή πατάτα» ψήφισης των νέων μέτρων πέρασε στην επόμενη κυβέρνηση.
Παράλληλα, από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. λένε ότι οι πολίτες απορρίπτουν την κυβέρνηση και βλέπουν την ελπίδα στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη και μάλιστα επικαλούνται όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τις εταιρείες PublicIssue (30/11), ProRata (4/12), Pulse (6/12), καθώς και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1/12) και σημειώνουν τα εξής στοιχεία:
*Πρώτον, την καθολική απόρριψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
Α) 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 4 στους 10 πολίτες θεωρούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την καλύτερη επιλογή για τη χώρα ενώ μόλις 2 στους 10 τάσσονται υπέρ της παραμονής της Κυβέρνησης. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζούν, ότι το Δεκέμβριο του 2014, 6 στους 10 Έλληνες τάσσονταν κατά της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Β) Μόλις 1 στους 10 πολίτες θεωρεί αποτελεσματικό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μόνο 6% των πολιτών εκτιμά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στο 2017.
*Δεύτερον, την κατάθλιψη της ελληνικής κοινωνίας:
Α) 9 στους 10 πολίτες αισθάνονται θυμό και
Β) 8 στους 10 πολίτες νιώθουν φόβο.
*Τρίτον, την ελπίδα των πολιτών στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη:
Α) 4 στους 10 πολίτες θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι μόλις 2 στους 10 που θεωρούν καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα
Β) 45% των πολιτών έχει θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ μόλις το 24% για τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. το συμπέρασμα είναι σαφές: «Η ελληνική κοινωνία θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό σε αποδρομή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν αναμονή πρωθυπουργό. Η σταθερά ανοδική δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη διευρύνει περαιτέρω το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας».
Παράλληλα, το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς βλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται πλέον σε πλειοψηφικό κοινό. Για το λόγο αυτό, έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τη μέγιστη διάχυση στην ελληνική κοινωνία τεσσάρων κεντρικών μηνυμάτων: Α. Συμφωνία Αλήθειας
Β. Πολιτική Αλλαγή
Γ. Νέος Πατριωτισμός και

Δ. Ενότητα των Ελλήνων.

.Το πατριωτικό αίσθημα ΔΕΝ ανήκει στην Χρυσή Αυγή

Αυστηρή κριτική δέχεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας, διότι στις πρόσφατες δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου, επέλεξε να ασκήσει κριτική στα όσα είπε για τη σημαία και να υποβαθμίσει αρχικά τα περί «εκδημοκρατισμού» της Χρυσής Αυγής.
Αν έγινε έτσι είναι προφανώς λάθος του κ. Κικίλια καθότι και το κάψιμο της σημαίας είναι σοβαρό και η αναβάπτιση της εγκληματικής οργάνωσης εξίσου σημαντικό θέμα. Το Antinews έγραψε και για τα δύο ζητήματα και για τις ανοησίες του Παρασκευόπουλου επιλέγοντας, ωστόσο, να προκρίνει το θέμα της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος απλός: Η υπόθεση της σημαίας είναι πολύ σοβαρή, αποτελεί, ωστόσο, πάγια άποψη της αριστεράς ο μη σεβασμός σ' αυτό το «πανί».
Το να ζητούν όμως οι... επαναστάτες της αριστεράς ουσιαστική ενσωμάτωση της Χρυσής Αυγής στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο, είναι μια πρωτόγνωρη άποψη και τελικά ήταν αυτή που βγήκε περισσότερο στην επικαιρότητα.
Στη Νέα Δημοκρατία έχουν ένα πρόβλημα. Συγχέουν πάντα τους χρυσαυγίτες του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης με τους ψηφοφόρους. Κάποιες φορές, μόνον επί Σαμαρά, κατάφεραν να διαχωρίσουν την ηγετική ομάδα, τους τραμπούκους και τους ανθρώπους της νύχτας με τους πατριώτες που απογοητεύτηκαν από το πολιτικό σύστημα και αναζήτησαν στέγη αλλού ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή. Τότε η ΝΔ, βάζοντας στη φυλακή τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών και επιθέσεων, έκανε αυτό ακριβώς. Επιχείρησε να δείξει ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (αυτούς που έκαναν το 0,4%... 7% μέσα σε λίγα χρόνια) δεν είναι τίποτε ημίτρελοι τύποι με κουρεμένα κεφάλια που χαιρετούν ναζιστικά και αφήνουν μουστάκι α λα Χίτλερ. Πολίτες απλοί είναι, χτυπημένοι από την κρίση, απογοητευμένη από την εγκατάλειψη του λεγόμενου «πατριωτικού μετώπου», άνθρωποι σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο που τελικά προσελκύστηκαν από τις λούμπεν και άκρως λαϊκίστικες εξάρσεις των Χρυσαυγιτών.
Ασφαλώς έχει και η ΝΔ μερίδιο ευθύνης για τη διόγκωση της Χρυσής Αυγής, για την απομάκρυνση ανθρώπων από το πατριωτικό μέτωπο που κινείται στο κέντρο και τα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Όμως, το να έρχεται ένα αριστερό κόμμα (έστω και κατ' όνομα) και να διεκδικεί πατριωτισμό που δεν έχει και ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που δεν της ανήκουν, είναι προκλητικό. Ο λόγος της στοχευμένης στρατηγικής προσέγγισης της κυβέρνησης στους ακροδεξιούς είναι διπλός. Αφενός να δημιουργήσει πρόβλημα εκ δεξιών στη ΝΔ και αφετέρου να φτιάξει μια αντιμνημονιακή, αντισυστημική σούπα που θα τα βάζει όλα στο ίδιο τσουκάλι... για όταν χρειαστεί. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει αντιμνημονιακό κόμμα.
Όμως, η Νέα Δημοκρατία, σε τέτοιες προσπάθειες «εκδημοκρατισμού» της εγκληματικής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, αλλά και της προσπάθειας προσεταιρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων της οργάνωσης πρέπει να απαντά με μια φωνή, δυνατή και άμεση. Ότι η ΝΔ δεν εκχωρεί σε κανέναν τον πατριωτισμό. Δεν θα δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να καταχράται την αγάπη για την Ελλάδα και τη σημαία.
Ασφαλώς δεν είναι μόνον οι Νεοδημοκράτες πατριώτες. Παντού υπάρχουν τέτοιοι, όπως παντού υπάρχουν και πουλημένα τομάρια που κάνουν ζημιά στη χώρα.
Όμως, το κόμμα της κεντροδεξιάς είναι αυτό που μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο το πατριωτικό αίσθημα. Να αντισταθεί στους ανθέλληνες και σε όσους σχεδιάζουν την ιδεολογική λεηλασία και την μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα χωρίς ταυτότητα και κυρίως... χωρίς Έλληνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που το επιχειρεί όσο κανένα, έστω κι αν προσπαθεί μέσω της Χρυσής Αυγής να «αναβαπτιστεί» και να «αναβαπτίσει» τη νεοναζιστική οργάνωση. Όμως, ο κόσμος που είναι απογοητευμένος με το πώς συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, δεν ανήκουν ούτε στους Χρυσαυγίτες, ούτε στους Συριζαίους.
Ανήκουν σε μια ευρύτερη λαϊκή, προοδευτική παράταξη που προτάσσει την αγάπη για την πατρίδα και την προσπάθειά της να την κάνει καλύτερη. Χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, αλλά και χωρίς να ξεχνά ότι πάνω απ' όλα αυτός ο ευλογημένος τόπος πρέπει να προστατευτεί. Από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Η ΝΔ πρέπει να τα θυμάται όλα αυτά. Να μην τα ξεχνά όταν τα δύο άκρα συναντώνται σε έναν ανώμαλο πολιτικό «γάμο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.