.2 χρόνια κοντά μας το Ράδιο Ζωγράφου!


Ο Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός σταθμός Radiozografou.gr σβήνει τα δεύτερα κεριά του και γιορτάζει παρέα με όλους εσάς!
Ο αγαπημένος Μουσικός Ελέφαντας, αφήνει το δήμο Ζωγράφου, και επελαύνει στα decks ενός από τους πλέον πρωτοποριακούς πολυχώρους της Αθήνας, το BoozeCooperativa, στον πρώτο όροφο του  νεοκλασικού της οδού Κολοκοτρώνη 57.
Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν γεννήθηκε ένα νέο ραδιόφωνο, που έμελε να αλλάξει τις μουσικές συνήθειες των απαιτητικών ακροατών του διαδικτύου. 
Δύο χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: 30 εκπομπές, 40 ραδιοφωνικοί παραγωγοί, 24 ώρες συνεχούς ροής προγράμματος! Παρακαταθήκη η 3η θέση στην κατηγορίαΚαλύτερο Web Radio – Podcast, στα e-awards 2012
Μετά τον 14ωροΡαδιοΜαραθώνιο αγάπης για το «Χαμόγελο του παιδιού» με τη συμβολή 20 και πλέον γνωστών καλλιτεχνών του ελληνικού μουσικού στερεώματος, και  του 1ου διήμερου Graffiti Festival στην Πλατεία Γαρδένιας, με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων γκράφιτι της Ελλάδας, ήρθε ο καιρός για πάρτυ!
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 λοιπόν, είστε όλοι προσκεκλημένοι στο πρώτο μεγάλο ραδιοφωνικό event της χρονιάς, σε μια μουσική συνάντηση ακροατών και παραγωγών του σταθμού της πόλης, που από συνήθεια έγινε λατρεία.
 Η βραδιά θα περιλαμβάνει dj sets από παραγωγούς του σταθμού, σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με συνταγή up-tempo διαθέσεις και πολλά art-visual happenings, ικανά να σας κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

.Εφορία: Θα κατάσχουν μισθούς - συντάξεις από 1.000 ευρώ και πάνω


Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε ψθες
σαφέστατες εντολές προς τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας να προχωρήσουν με βάση τον σχεδιασμό που έχουν στα χέρια τους και σε πλήρη συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που υπουργείου στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την είσπραξη χρεών από 3.000 ευρώ και άνω.

Πρόκειται για περίπου 2.500.000 φορολογούμενους οι οποίοι οφείλουν από 3.000 ευρώ και άνω. Σε αυτούς αρχικά θα αποσταλεί ειδοποιητήριο με το οποίοι θα καλούνται μέσα σε σαφή προθεσμία είτε να προχωρήσουν στην εξόφληση της οφειλής τους είτε να προχωρήσουν σε διακανονισμό.

Σε δεύτερη φάση, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση θα αποστέλλεται νέα επιστολή στην οποία θα επισημαίνεται ότι ξεκινά η διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών του στοιχείων.
Σε τρίτη φάση θα αποστέλλεται εξώδικο και στο τέλος θα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Αυτές θα αφορούν τα ακίνητα, τις καταθέσεις, τα εισπραττόμενα ενοίκια ακόμη και οι μισθοί ή οι συντάξεις που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι.

Σήμερα, με βάση νομοθετική πρόβλεψη το Δημόσιο μπορεί να κατάσχει ακόμη και όλο το ποσό μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, θα κατάσχεται το υπόλοιπο, έως τη στιγμή που θα καλύπτεται η απαίτηση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το όριο αυτό, εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά για τα δημόσια έσοδα θα κατέβει ακόμη και στα 600 ευρώ. 
Την πληροφορία αυτή διέψευσε ο κ Θοχάρης παρεμβαίνοντας το βράδυ στο τηλεοπτικό δελτίο του Mega διευκρινίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον μέσα από πολιτική απόφαση, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Σε ότι αφορά τους διακανονισμούς οι δόσεις που ισχύουν σήμερα είναι 48 ενώ ήδη γίνεται συζήτηση με την Τρόικα να ανέβει ο αριθμός των δόσεων ακόμη και στις 100.

.Στουρνάρας προς Λαγκάρντ: Εκανε λάθος το ΔΝΤ στην Ελλάδα ή όχι; 12/02/2013, Τομέας:ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε συγκεκριμένες εξηγήσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ
για το θέμα του «λάθους» του ΔΝΤ, σε σχέση με τον  πολλαπλασιαστή.
Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από το Ταμείο να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ύφεση.

Το Ταμείο πρέπει να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην έκθεση του ανώτατου οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος στους υπολογισμούς του για την Ελλάδα.

Από την κυβέρνηση αλλά και από την πλευρά του κ. Στουρνάρα δεν έγινε γνωστό αν η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε σε αυτές τις αιτιάσεις ή αν προτίθεται πράγματι να προβεί σε επίσημη δήλωση για το «λάθος» στον πολλαπλασιαστή.

.Η Ισπανίδα που τα ''έψαλε'' στον Γιώργο Παπανδρέου


Τα έψαλε για τα καλά
στους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου άκουσε την νεαρή Μπεατρίθ Ταλεγόν, να καταγγέλλει την  πολυτέλεια στην οποία κινούνται οι ηγέτες, κάνοντας λόγο για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και πανάκριβα δείπνα…
«Πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές», είπε η Ταλεγόν.
«Κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε με νόημα η νεαρή Ισπανίδα, ενώ ερωτηματικά άφησε η νύξη της στα οικονομικά της Διεθνούς, τα οποία χαρακτήρισε ως «μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».
Στη συνέχεια πραγματικά τους κατακεραύνωσε λέγοντας πως «είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα. Εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας», αφήνοντάς τους όλους άφωνους.
Αναφέρθηκε επίσης σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους, ενώ υποστήριξε πως «μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες».
Αμέσως μετά ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου πήρε τον λόγο και προσπάθησε να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν μέινει άφωνοι από τις αιτιάσεις της νεαρής Ισπανίδας.
«Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί», είπε ο κ. Παπανδρέου.

.Τέλος η πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Παρελθόν θα είναι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του
2020 και μετά  η πάλη. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... φρεσκάρει τη λίστα των αγωνισμάτων.
Ως αιτία της απόφασης αναφέρεται η πρόθεση της Επιτροπής να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ενός νέου αθλήματος στους Αγώνες.

Τα υποψήφια αθλήματα που διεκδικούν μια θέση στην Ολυμπιακή λίστα είναι πολλά: ανάμεσά τους το σκουός, το καράτε, η αθλητική αναρρίχηση, το γουέικμπορντ και άλλα.

Η απόφαση για το ποιο τελικά θα είναι το άθλημα που θα συμπεριληφθεί στους Αγώνες του 2020 θα παρθεί κατά τη συνάντηση της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η εκτελεστική επιτροπή πήρε την απόφαση, αφού μελέτησε μια έκθεση της ΔΟΕ, όπου αξιολογούνταν κάθε ένα από τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν στους Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι. Η επιτροπή έλαβε υπόψη της περισσότερα από τριάντα κριτήρια, ανάμεσα στα οποία η τηλεθέαση, οι πωλήσεις εισιτηρίων, η δημοφιλία αλλά και τα κρούσματα ντόπιγνκ.

Ανάμεσα στα αθλήματα «υψηλού κινδύνου» ως προς την απόσυρσή τους από τους Αγώνες ήταν το Μοντέρνο Πένταθλο και το Ταεκβοντό.
Υπενθυμίζεται ότι στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο μπαίνουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα το γκολφ και το ράγκμπι.

Το Σεπτέμβριο η ΔΟΕ, εκτός από το ποιο θα είναι το νέο ολυμπιακό άθλημα, θα αποφασίσει επίσης αν θα είναι τελικά η Κωνσταντινούπολη, η Μαδρίτη ή το Τόκιο που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες το 2020.

.48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ...


Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 και τηνΠέμπτη 14 Φεβρουαρίου προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις...
Κοινωνικές Δομές.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους στα προγράμματα (όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π» και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:


Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές.


Άμεση σύσταση μέσω των ΟΕΥ οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι
«Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση του πολίτες».

.Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ «ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


Τον τελευταίο καιρό οι «εντιμότατες» συνδικαλιστικές  ηγεσίες –ειδικά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ- έχουν στήσει συστηματικά μια ολόκληρη βιομηχανία καταγγελιών εναντίον όλου σχεδόν του «συστήματος». Κανένα... 
πρόβλημα ως εδώ. Όταν όμως αυτό το κάνουν επιλεκτικά ...υπάρχει θέμα. 

Ότι προκαλεί και αναδεικνύει το ρόλο τους και τη συμμετοχή τους στην κατάντια της χώρας, ότι αντιστρέφεται τα μικροσυμφέροντα τους,   στοχοποιείται  με μένος και χωρίς να τους απασχολεί ακόμη και η επιστράτευση του ψεύδους μπροστά στις σκοπιμότητες τους. 

Πρόσφατο παράδειγμα η έγκριση από το Ελεγκτικό 
Συνέδριο με την υπ. αριθμό 707/2013 απόφαση της Μείζονος – Επταμελούς Συνθέσεως του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου εγκρίνεται η συμβασιοποίηση από τον  ΕΔΣΝΑ  για τις επείγουσες εργασίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής, στη Φυλή. 

Πάνω σε αυτή την υπόθεση ο Μπαλασόπουλος ξιφουλκούσε τον περασμένο Οκτώβρη για την «παρανομία» του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού που είχε «βάλει από το «παράθυρο», τον εργολάβο (ΗΛΕΚΤΩΡ) , όπως κραύγαζε, χωρίς σύμβαση στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και του είχε αναθέσει την πλήρη λειτουργία. 

Τώρα που η Δικαιοσύνη δικαιώνει την επιλογή του Περιφερειάρχη για να δούμε την ανακοίνωση του ‘πατερούλη’ της Αυτοδιοίκησης κ. Μπαλασόπουλου.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ''...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει ένα είδος ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση» ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ... 

«Όταν ο κ. Κουβέλης πριν μπει στην κυβέρνηση είπε το εξής: εγώ θα κάνω κάθε προσπάθεια για τον ελληνικό λαό, για τους εργαζομένους, υπάρχει ένα όριο όμως το ευρώ. 

Και βλέπουμε αυτό το όριο που τον έχει οδηγήσει σήμερα. Στη στήριξη ποιων πολιτικών; Ακούω περίπου το ίδιο πράγμα να λέγεται ως επίσημη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Αλαβάνος, σχολίασε επίσης της στάση της ΔΗΜΑΡ, τις επιλογές της κυβέρνησης αλλά και το θέμα της αλλαγής του νομίσματος και της εξόδου της χώρας από το ευρώ

.Σχιζοφρενική η συμπεριφορά του ΔΝΤ στην Ελλάδα, λέει γκουρού των αγορών


Το ΔΝΤ έκανε λάθος υπολογισμούς και η δημοκρατία στην Ελλάδα κινδυνεύει. Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις του γκουρού των αγορών Dirk Müller κατά την διάλεξή του στο Ντίσελντορφ.

«Η Ευρώπη είναι σε αδιέξοδο» ήταν το σημείο αφετηρίας της ομιλίας του. Το γεωπολιτικό κέντρο βάρους μετατοπίζεται. Η Αμερική μάχεται μανιασμένα για την διατήρηση της παγκόσμιας ιδιαίτερης σημασίας του δολαρίου, την ώρα που η Κίνα, η Ρωσία και η Τουρκία προετοιμάζουν την οικονομική τους επίθεση.

 Ο Dirk Müller τονίζει επ' αυτού τον διαρκώς μειούμενο ρόλο της Ευρώπης.
Κύριος υπεύθυνος γι' αυτό είναι για εκείνον το ευρώ, το οποίο αποτέλεσε το τίμημα που πλήρωσε η Γερμανία για την επανένωση. Ο Χέλμουτ Κόλ, για να πετύχει τον πολιτικό του στόχο, υπέκυψε στην απαίτηση του τότε Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν για οικονομική σύνδεση των κρατών της Ευρώπης.

«Ο Kολ ήξερε ότι ήταν λάθος, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή», λέει ο Müller, ο οποίος συγκρίνει τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης με τεκτονικές πλάκες, οι οποίες, παρότι συνδεδεμένες διαμέσου του ευρώ, τρίβονται διαρκώς μεταξύ τους.

«Οι πλάκες των κρατών κινούνται. Είναι απλά ζήτημα χρόνου μέχρι να συμβεί ο επόμενος βίαιος σεισμός», σχολιάζει, εννοώντας ότι οι οικονομικές δυνατότητες κάθε μίας χώρας δεν ταιριάζουν με το ευρώ και παραθέτει παραδείγματα από το παρελθόν, ιδίως από την Ελβετία και την σύνδεση του φράγκου με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σχιζοφρενική η συμπεριφορά του ΔΝΤ
Ο Müller χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχιζοφρενική.

Το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό για τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας ή της Πορτογαλίας επειδή οι εξαγωγικές τιμές είναι δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων τους, ενώ και οι ταξιδιώτες προτιμούν να εισπράξουν τις ίδιες τουριστικές υπηρεσίες στη γειτονική Τουρκία, στο ένα τρίτο μάλιστα της τιμής. Η κατάσταση θυμίζει φαύλο κύκλο:

«Αν η Ελλάδα επανεισήγαγε τη δραχμή, αυτή θα υποτιμούταν πολύ σύντομα κατά 50%», λέει, προσθέτει όμως ότι και σε περίπτωση που θέλει να κρατήσει το ευρώ οι χώρες, παρότι έχουν μειωμένες αντοχές, θα κληθούν να καλύπτουν την διαφορά στην οικονομική δύναμη με δάνεια και απευθείας πληρωμές:

«Αυτό λειτούργησε μετά από την επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία, λειτουργεί και σήμερα με την ανακατανομή δημόσιων πόρων μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, αλλά μεταξύ κρατών της Ευρώπης λείπει η συναισθηματική σύνδεση», παρατηρεί ο Müller, ο οποίος αντιπροτείνει τη δική του λύση.

Υπάρχει λύση, λέει, αλλά όχι με τα μέσα που επέλεξαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ειδικά η συμπεριφορά του ΔΝΤ είναι σχιζοφρενική: «Ενώ τις ΗΠΑ τις κάλεσε να υιοθετήσουν πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας, την Ευρώπη την εξανάγκασε στο σκληρότερο πακέτο όλων των εποχών». 

Κι αυτό παρόλο που είναι προφανές ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να έχουν δράση μόνο σε συνδυασμό με αναπτυξιακά μέτρα.

.Bενιζέλος: Μακάρι και στην Ελλάδα να είχαμε παραιτήσεις, όπως ο Πάπας


Δείπνο σε νέους επιστήμονες που εργάστηκαν για την εκπόνηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και σε όσους συγκροτούν τις Μονάδες Παραγωγής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε τη Δευτέρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος για να τους ευχαριστήσει για την συμβολή τους στην προετοιμασία του Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να παραιτηθεί.

«Πρέπει να παραδειγματιστούμε απ' αυτήν την στάση που δείχνει τεράστια συγκρότηση μυαλού και δύναμη ψυχής» είπε, κάνοντας ουσιαστικά μία σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα και όσους αρνούνται να απαρνηθούν την εξουσία, όπως αναφέρουν τα Νέα.

.Και στο βάθος... νέα μέτρα


Την υιοθέτηση Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής έως το 2016 η οποία θα περιλαμβάνει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης μόνιμου χαρακτήρα, τα οποία θα εξασφαλίζουν τα ανώτατα όρια του ελλείμματος για το 2013-16 και ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μπαίνει σε βιώσιμη πτωτική πορεία προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο την επίσημη μετάφραση του οποίου δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Στο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου αναφέρεται πως σε συνέχεια της απόφασης αναφορικά με τις τελικές λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων στην άμεση φορολογία εισοδήματος, οι αρχές θα επανεξετάσουν τις δημοσιονομικές προοπτικές για το 2014 και θα συμφωνήσουν με την ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ για τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει κάθε εναπομείναν έλλειμμα για το 2014, στα πλαίσια της επόμενης αναθεώρησης του προγράμματος.

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως κατά την έκταση που το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το 2015-2016 παραμένει, οι αρχές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διάφορες στρατηγικές για να κλείσει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της περαιτέρω μείωσης των απαλλαγών και εκπτώσεων, την επέκταση των μέτρων που λήγουν και τις στοχευμένες περικοπές στις τρέχουσες δαπάνες.

Όπως σημειώνεται οι αρχές θα καθορίσουν συγκεκριμένα σχέδια για το 2015, όχι αργότερα από τα τέλη Αυγούστου 2013, όταν θα διαμορφώσουν ένα λεπτομερές δημοσιονομικό πρόγραμμα για το 2014-2015 που θα οδηγεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 3% μέχρι το 2015.

.Γ. Μέργος: Παραμένει υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα


Για νέα μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα (που σήμερα φτάνει μόλις στα 586 ευρώ, και στα 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών εργαζόμενους), προϊδέασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργος Μέργος, με τα όσα είπε μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. 

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε», γιατί επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μέργος.

Μάλιστα, για να τεκμηριώσει την άποψη του, παρέθεσε στοιχεία για τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ. «Η ευελιξία στην αγοράεργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή», επισήμανε ακόμα.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν όψει της έλευσης στην Αθήνα των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας, που οι πληροφορίες τους θέλουν να επιμένουν στην κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων, αλλά και στη νέα διαδικασία διαμόρφωσης του βασικού μισθού και του μηχανισμού αξιολόγησης του

.Aποχωρώ από την Δημοτική παράταξη ΔΑΔΑ και παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Κύριε Πρόεδρε κύριες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θα ήθελα να ανακοινώσω στο Δημοτικό μας συμβούλιο και στους συνδημότες μας ότι αποχωρώ από την Δημοτική παράταξη ΔΑΔΑ και παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
Μένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ τόσα χρόνια και στην εντολή που έχω λάβει από τους πολίτες του Ζωγράφου.
Θεωρώ ότι η Δημοτική παράταξη από την οποία αποχωρώ σήμερα δεν με εκφράζει πια και δεν υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των συμπολιτών μου

Διονύσης Δαβούρλης

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.