.Ξεκινούν αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου οι Θεατρικοί Αγώνες στου Ζωγράφου

Πρόκειται για καθιερωμένο πλέον θεσμό στο Δήμο Ζωγράφου, τον οποίο διοργανώνει το ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου (δ/νση: Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλ. Αγίου Γεωργίου).  

Ένα θεσμό που αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, ένα φεστιβάλ με μεγάλη προσέλευση κοινού και με σημαντικά πρόσωπα της Τέχνης στην κριτική επιτροπή.

Φέτος διαγωνίζονται επτά θεατρικές ομάδες οι οποίες θα μας παρουσιάσουν σημαντικά έργα από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο. Εκτός διαγωνισμού λαμβάνει μέρος το θεατρικό εργαστήρι του ΝΠ «**Carpe Diem**».* *Οι 28οι Πανελλήνιοι Θεατ... περισσότερα 

.Οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ

Το παρών θα δώσουν στην 79η ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί, με ομιλίες στις οποίες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα των κομμάτων τους. 
Ο πρωθυπουργός *Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 10:30 τη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για τις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία και τους άλλους τομείς, μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ*Ευάγγελος Βενιζέλος* θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στι...περισσότερα »

.Το παρασκήνιο πίσω από τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την απόφαση για τη διενέργεια σύσκεψης με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η οποία όπως έγινε γνωστό σήμερα από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου. 

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν εκφράσει έντονους προβληματισμούς τον τελευταίο καιρό για το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 το ΔΝΤ θα είναι μόνο στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Ταμείο εδώ και καιρό έχει τραβήξει διαφορετική «γραμμή» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ...περισσότερα »

.«Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την κίνηση Ντράγκι»

Συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτάσεις τις οποίες έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των επιχειρήσεων και οι οποίες συζητήθηκαν με την τρόικα στο Παρίσι, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με τον Νίκο Δένδια, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας μετά την συνάντηση ενδιαφέρθηκε για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας. Το ζήτημα αυτό, όπως και η ενίσχυση της ρευστότητας με επιδότηση του επιτοκίου από ευρωπαϊκούς πόρους...περισσότερα »

.Ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε συνέδριο της Royal Bank of Scotland


Μπορούν και πρέπει όσοι λόγω και της κρίσης είχαν επιφυλάξεις έναντι της Ελλάδας να τη βλέπουν με εμπιστοσύνη, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας ιδιαίτερη και αναλυτική αναφορά στα επιτεύγματα της προσπάθειας των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, σε ομιλία του με την οποία άνοιξε τις εργασίες συνεδρίου της Royal Bank of Scotland, στο Λονδίνο, με θέμα την κρίση και τις επιπτώσεις της, αλλά με έμφαση στις προοπτικές για την Ευρώπη. 

Προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις, όχι στη δογματική λιτότητα, συλλογικές απαντήσεις, ώστε να μετριάζονται οι επιπτώσεις των κρίσεων, και δημιουργία ευρύτε... περισσότερα »

.Δεν αποκλείει διάσκεψη για το ελληνικό χρέος η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει όμως, προς το παρόν, επίσημη ενημέρωση


Δεν αποκλείει η Κυβέρνηση την πραγματοποίηση συνόδου για το ελληνικό χρέος με εκπροσώπους των δανειστών το επόμενο διάστημα. Ωστόσο ανώτατη κυβερνητική πηγή δηλώνει πως δεν έχει «επίσημη» ενημέρωση για πιθανή σύσκεψη για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάντως δεν διαψεύδει την πληροφορία για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κυβερνητικά στελέχη ενημερώθηκαν χθες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρωτοβουλία διεξαγωγής σύσκεψης για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον στις 14-15 Νοεμβρίου. 

Το αίτημα κοινοποιήθηκε από το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αντέδρασε. 

.Σκληρή επίθεση Σαμαρά στον Τσίπρα «Ανέκδοτο οι δηλώσεις περί διάλυσης του ΝΑΤΟ»

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά την «διάλυση του ΝΑΤΟ» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά: «Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό».

.Πώς ωφελούνται οι δανειολήπτες από τη μείωση επιτοκίων του Ντράγκι

Σημαντική ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες δίνει η χθεσινή μείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο 0,05%. Ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε παράλληλα εκτός από τη μείωση των επιτοκίων και την πρόθεση της ΕΚΤ να αγοράσει από τον Οκτώβριο τιτλοποιήσεις ή ακόμα και κρατικά ομολόγα ύψους 500 δισ. ευρώ.

Έτσι, π.χ. για ένα μέσο δάνειο ύψους 150.000 ευρώ και 25ετούς διάρκειας, ο δανειολήπτης αναμένεται να δει τις δόσεις του μειωμένες κατά 10 ευρώ το μήνα. Το όφελος του εκάστοτε δανειολήπτη θα έιναι τόσο μεγαλύτερο, όσο μεγαλύτερο είναι και το δάνειο αλλά και η χρονική διάρκεια αποπληρωμής του. 

Την ίδια ώρα οι αποφάσεις Ντράγκι συμπαρασύρουν σε πτώση το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι δόσεις των δανείων με κυμαινόμενα επιτόκια. 

Στο κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων, οι τράπεζες αναμένεται να μετακυλήσουν τη μείωση κατά 0,10% της ΕΚΤ, μειώνοντας το «κόστος» του χρήματος. Αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητα για μεγαλύτερη ρευστότητα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Ωστόσο οι ανακοινώσεις της Πέμπτης δεν αναμένεται να έχουν τις ίδιες θετικές επιπτώσεις με τους δανειολήπτες και για τους καταθέτες προθεσμιακών λογαριασμών. Και αυτό γιατί η μείωση του βασικού επιτοκίου αναμένεται να λειτουργήσει αντιστρόφως ανάλογα με τα επιτόκια καταθέσεων, συμπαρασύροντάς τα κάτω από τα επίπεδα του 2%. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μέσο επιτόκιο προθεσμιακού λογαριασμού στο 1,7%.

.Συμφωνήθηκε εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες υπέγραψαν μια συμφωνία για να τεθεί σε εφαρμογή μια εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία από τις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές που συμμετέχουν στις συνομιλίες. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επιβεβαίωσε, με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ότι οι απεσταλμένοι στο Μινσκ συνήψαν μια συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αυτονομιστές η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή σε λίγη ώρα, χωρίς ... περισσότερα »

.Το 43ο φεστιβάλ βιβλίου ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο

 Το 43ο φεστιβάλ βιβλίου, ο αγαπημένος θεσμός της πόλης των Αθηνών, ανοίγει απόψε τις πύλες του, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και πρόκειται να διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

Στο φεστιβάλ, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, συμμετέχουν πάνω από 80 εκδοτικοί οίκοι ενώ φέτος είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.