.Τι «κοστίζουν» οι αιώνιοι φοιτητές;

Τον Σεπτέμβριο θα γίνει σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας η διαγραφή περίπου 180,000 «αιώνιων» φοιτητών, δηλαδή αυτών που έχουν συμπληρώσει τα εξάμηνα σπουδών συν 4 ακόμα εξάμηνα. 
Κάποιοι από τους αναγνώστες θα πουν «επιτέλους» που μπαίνει τέλος σε αυτήν την ελληνική πρωτοτυπία και κάποιοι θα επαναστατήσουν εναντίον του μέτρου. 

Η αλήθεια είναι ότι αν το δει κάποιος το μέτρο μακροσκοπικά, δύσκολα θα φέρει αντιρρήσεις, αν πάρει όμως το μικροσκόπιο και δει κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις θα πει «μήπως εδώ μπορούμε να κάνουμε κάτι;». Ίσως ναι, για κάποια μεταβατική περίο...περισσότερα »  

.Κρίση και ειδικά μισθολόγια

Με τον ν. 4093/2012 προβλέφθηκαν μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων: δικαστικών λειτουργών, διπλωματών, ιατρών, μελών του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ, υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. 

Δεδομένου ότι οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων έχουν ευνοϊκότερη μισθολογική μεταχείριση -αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους δικαστικούς λειτουργούς- από εκείνη των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, οι περικοπές των αποδοχών τους ήταν εύλογες, εν όψει και του άρθρου 25 παρ. 4 του Συντάγματος, το οποίο σε περίοδο οικονομικής κρίσης δικαιολο... περισσότερα »

..Διορθώστε όλα τα λάθη

Η κατάσταση* τείνει να ομαλοποιηθεί. Κι έστω και καθυστερημένα, υπερβολές εντοπίστηκαν, αδικίες επισημάνθηκαν, διορθώσεις έγιναν και η φορολογία ακινήτων τέθηκε σε λογικότερες βάσεις από εκείνες που όριζε η αρχική απόφαση. 

Αλλά τι είναι λογικό και τι όχι είναι σχετικό, ιδιαίτερα όταν η χώρα βιώνει μια τετραετή εξουθενωτική κρίση και οι οικονομικές αντοχές των κατώτερων αλλά και των μεσαίων εισοδηματικά τάξεων έχουν εξαντληθεί. 

Αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει από τους κυβερνώντες. *Λογικά* θα πρέπει να άντλησε χρήσιμα συμπεράσματα η κυβέρνηση από την αναταραχή που προκάλεσαν οι ρυθμ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.