.ΠΑΣΟΚ: Δεν συναινούμε σε μια δημοκρατική εκτροπή

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ασέβεια και τη μείωση  των εταίρων της τρικομματικής από τον κ. Σαμαρά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, κάνοντας μάλιστα λόγο «για κλιμάκωση της αλαζονείας του κ. Σαμαρά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα».

      «Εμείς αυτό που επιθυμούμε -προσθέτει- είναι η ριζική αναδιάρθρωση  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από διάλογο στη Βουλή. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, να είναι σύγχρονη, υψηλών προδιαγραφών και σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια δημοκρατική εκτροπή».

 «Ας μηδενίσουμε το κοντέρ και ας συζητήσουμε για τη νέα δημόσια τηλεόραση» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης

.Απόλυτη ρήξη Σαμαρά-Κουβέλη

Απόλυτη ρήξη στις σχέσεις Σαμαρά-Κουβέλη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μιλά για οριστικό αδιέξοδο μετά και την συνάντηση με τον Δ.Σταμάτη.

Οι σχέσεις είναι πλέον τόσο τεταμένες που επιτελικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ πετούν το γάντι στο Μαξίμου μιλώντας για «πρωθυπουργό κοινής αποδοχής είτε τώρα είτε μετά από εκλογές».

Μάλιστα στο δημοσιογραφικό ερώτημα ποιότητα θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο απαντούν κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το ρήγμα «πρόσωπα υπάρχουν θα μπορούσε να είναι ο Στ. Δήμας η Μπακογιάννη ή ο Αβραμόπουλος». 

Ήδη πάντως το γύρο των πολιτικών και δημοσιογραφικών γραφείων κάνουν σενάρια εκλογών αλλά και σενάριο που θέλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή σενάριο που ταυτίζεται με τα περί αλλαγής πρωθυπουργού από τη ΔΗΜΑΡ.

.Ο κυβερνητικός συνασπισμός στα όρια συνοχής του

Μόλις 48 ώρες έχει μπροστά της η κυβέρνηση συνασπισμού να βρει κοινό τόπο και να αποτρέψει τη προσφυγή στις κάλπες. Το κλείσιμο της ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες αποδείχθηκε καταλύτης εξελίξεων διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι η ΕΡΤ είναι ο κατάλληλος οργανισμός για την εξοικονόμηση των 2.500 απολύσεων που απαιτεί η τρόικα. 

Τώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκεκαλυμμένος πανικός καθώς ο Α. Σαμαράς διαθέτει δύο μόνο επιλογές: Να επιμείνει και να ρισκάρει προσφυγή στις κάλπες ή να υποχωρήσει και να βρεθεί σε μια πολιτικά θανάσιμη πίεση, με την τρόικα να εκβιάζει για την δόση των 3,3 δισ και τους κυβερνητικούς του εταίρους να πιέζουν τώρα- και αφού υπέγραψαν το μεσοπρόθεσμο- για αντίσταση κατά των προαπαιτούμενων στα οποία από κοινού με την ΝΔ υπερψήφισαν.

Αν και στη πολιτική τα πάντα μεταβάλλονται από ώρα σε ώρα, από το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός συνασπισμός ουσιαστικά δεν υφίσταται .Ο Φ.Κουβέλης απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για μεταβατικό ,υποτυπώδες, άνοιγμα της ΕΡΤ. Κι όχι μόνο. 

Η ΔΗΜΑΡ με διαρροές διεμήνυσε στο Μαξίμου ότι προετοιμάζεται να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού στα πλαίσια της τρικομματικής, μιλώντας για πρόσωπο κοινής αποδοχής χωρίς να αποκλείει την προσφυγή στις κάλπες. 

Το Μέγαρο Μαξίμου, υπ' αυτή τη πίεση, ομολόγησε για πρώτη φορά ότι η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ελήφθη για να εξυγιανθεί, αλλά για να εξασφαλιστούν οι απολύσεις που απαιτεί η τρόικα. 

«Ας πάρει την ευθύνη ο κ. Κουβέλης για την μη καταβολή της δόσης» έλεγαν πολύ χαρακτηριστικά στο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Α. Σαμαράς να προκαλέσει προσφυγή στις κάλπες.

Γεγονός είναι πάντως ότι, αυτή τη στιγμή και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συζητούν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες περίπου σαν σανίδα σωτηρίας από τα δύσκολα που ακολουθούν. Γνωρίζουν καλά ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας του '13 θα είναι ισοπεδωτικός για τους Έλληνες και ο φόβος μιας καθολικής κοινωνικής έκρηξης ορατός σε κάθε βήμα ή κίνηση.

Ας σημειωθεί ότι, ο τρίτος των κυβερνητικών εταίρων- ο συνήθως λαλίστατος- κ. Βενιζέλος σιωπά, ψελλίζοντας μόνο την διαφωνία του με το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Και μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου έχει δίκιο στην εκτίμηση ότι ο Ευ. Βενιζέλος- «όμηρος των Παπανδρεϊκών και των όσων έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ» - δεν θα αποτρέψει μια εκλογική αναμέτρηση που θα εξασφαλίσει την παραγραφή των αδικημάτων του κ. Παπακωνσταντίνου και μαζί με αυτή την σιωπή του.

.ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΤΗΣ ΕΡΤ...

Η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί ...
μέσα στον Ιούλιο.   

Την απόφαση αυτή έλαβε η διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από παρέμβαση που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής στην ευρωομάδα της Αριστεράς. 

Την πρόταση για εγγραφή του θέματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου διατύπωσε στη διάσκεψη των προέδρων η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Ζίμερ και έγινε δεκτή.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με άλλους ευρωβουλευτές διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας L’Humanite και πρόεδρος της Ένωσης για την Πολυφωνία του Τύπου, Patrick LeHyaric, ανέλαβαν να προετοιμάσουν το πλαίσιο προφορικής ερώτησης, η οποία καθορίζει και το περιεχόμενο της συζήτησης στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

.Το ψυχαναλυτικό «σύνδρομο ματαίωσης» του Σαμαρά, η ΕΡΤ και οι κόλακες

«Σκεφτόμουνα μπας κ' είχα πέσει έξω στην παλαιά μου δημόσια διάγνωση για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι δηλαδή πάσχει από το λεγόμενο στην ψυχανάλυση σύνδρομο ματαίωσης, όταν δηλαδή ένας άνθρωπος πλησιάζει ένα στόχο που ήταν διακαής πόθος του τότε ακριβώς άξαφνα δείχνει μια ανεξήγητη συμπεριφορά και τα κάνει όλα μπάχαλο. Φαινόταν σαν ν' απέκτησε φρόνηση και υπομονή. 

Κι όμως όταν καταλήφθηκε από περίσσεια ευφορία και.....
φούρια, κι όταν πήραν φόρα να τον κολακεύουν ένα σωρό σπόνσορες και άρχισε να ονειρεύεται πως θα καθαρίσει το πολιτικό παιχνίδι με μια θεαματική κίνηση ακόμα και με εκλογές, επαναλάμβανα σ' όλους "όπου να' ναι θα την κάνει τη μ.... και θα' ναι μεγάλη...".


 Η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ είναι απλώς το σύμπτωμα ενός βαθύτερου ψυχολογικού συνδρόμου. Θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο σύμπτωμα, τυχαίο, που ξεπερνά τα όρια του υπολογισμένου κινδύνου και πλησιάζει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Βλέπε πχ 

.Βενιζέλος και Κουβέλης επιμένουν.Άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ ή εκλογές

Ακόμα και αν κλείστηκε το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών, όλα είναι στον αέρα. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν έχει απομακρυνθεί, ίσα ίσα που φαντάζει ολοένα και πιο.....
κοντινό.

Τα δεδομένα δεν αλλάζουν και τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο την θέση τους για το θέμα της ΕΡΤ που είναι: "να ανοίξει εδώ και τώρα."

Μάλιστα, στην σύσκεψη της Δευτέρας, η οποία κατά πολλούς γίνεται πολύ αργά, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα απαιτήσουν από τον κ. Σαμαρά να δώσει εντολή να ανοίξει η ΕΡΤ αλλιώς θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα.

Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάει στην σύσκεψη της Δευτέρας αποφασισμένος ακόμα και για εκλογές αν δεν εισακουστεί το αίτημά του για άμεσο άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ίδιο και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είπε σε στενούς του συνεργάτες "Καλό αγώνα".

Από την άλλη, και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι διατεθειμένος να υπαναχωρήσει στην απόφασή του να μείνει για ένα διάστημα κλειστή η ΕΡΤ και να επαναλειτουργήσει με τα νεα δεδομένα.

Το κακό κλίμα στις σχέσεις των τριών είναι δεδομένο. Το ραντεβού, μεταξύ τους δεν κλείστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά να σηκώνει το ακουστικό και να καλεί τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Τα τηλεφωνήματα έγιναν από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη...

Η κυβέρνηση λοιπόν μοιάζει να κρέμεται από μια κλωστή που ονομάζεται ΕΡΤ και τα επόμενα 24ωρα θα είναι ίσως αποφασιστικά για το αν θα έχει αίσιο τέλος η σύσκεψη της Δευτέρας.

Άλλωστε και η σημερινή σπόντα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά: "Εμείς δεν ρίχνουμε κυβερνήσεις, άλλοι το κάνουν", δείχνει πόσο εύθραυστα είναι όλα.

Ωστόσο, οι τρείς εταίροι ψάχνουν φόρμουλα συμβιβασμού ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να πάει στις κάλπες. Κάθε επιτελείο ζυγίζει τα υπερ και τα κατά μιας ενδεχόμενης υποχώρησης και το πολιτικό κόστος αν εκληφθεί ως υποχώρηση.

.Πλήθος κόσμου στη διαμαρτυρία έξω από την ΕΡΤ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμου γέμισαν το προαύλιο της ΕΡΤ και τη λεωφόρο Μεσογείων και με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει από την Τρίτη το βράδυ τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  

Από τα μεγάφωνα, στην είσοδο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων όλων των κλάδων, αυτόνομων οργανώσεων και απλοί πολίτες, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

«Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρας, από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ζήτησε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και το άνοιγμα εδώ και τώρα, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Να συνεχίσουν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας» ζήτησε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της  ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας  Δημοσιογράφων, Φράνκο Σίντι. Εξέφρασε αλληλεγγύη στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει με τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Παραβιάζει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα».

Την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση εξέφρασε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 

Εξάλλου, ύστερα από πρόταση της ομάδας Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να θέσει σε συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας, τον Ιούλιο, το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

.Τη Δευτέρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τη Δευτέρα (17 Ιουνίου), στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη.


Υπενθυμίζεται ότι, χθες το βράδυ, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είχαν απευθύνει πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ .

.Επίσπευση της συζήτησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ζητήσουν τα κόμματα

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να τεθεί από τα κόμματα το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τα κόμματα για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπουργική απόφαση που ακολούθησε οδηγώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην οποία έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της πρότασης Νόμου που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τους βουλευτές του κόμματος και με την οποία προτείνεται η Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών.

Στο κλίμα αυτό η Βουλή τελεί εν αναμονή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και προβλέπει τη δημιουργία νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα φέρει την ονομασία ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ, Τηλεόραση).

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα συζήτησης των προτάσεων νόμου των κομμάτων απάντησε πως «θα γίνει ότι ορίζει ο Κανονισμός».

«Είτε το θέλουμε, είτε όχι, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Πρόβλημα Δημοκρατίας» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για το θέμα της ΕΡΤ

.Επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με κυβερνητικούς εταίρους

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές στην κρατική τηλεόραση, εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ υπεραμύνθηκε της απόφασής του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε πάσης φύσεως συντεχνίες και ξεκαθαρίζοντας πως έχει την πολιτική βούληση για ουσιαστικές αλλαγές.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για συντεχνίες κομματικών στρατών και πάσης φύσεως «ημετέρων», που μονοπωλούσαν τις ΔΕΚΟ, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά, καταγγέλοντας πως προχωρούσαν σε εκβιασμούς κατεβάζοντας όποτε ήθελαν τους διακόπτες.

Στόχος τους, όπως είπε, ήταν «να έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν απόλυτα τη δημόσια ενημέρωση, να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά να του προσφέρουν ελάχιστα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας, χωρίς να λογοδοτούν». 

Δείχνοντας προφανώς και τον δρόμο που προτίθεται να ακολουθήσει, φωτογράφισε και άλλες ΔΕΚΟ τονίζοντας πως «η Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί παντού αλλού».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να επικοινωνήσει μαζί τους.

Πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό, να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ απηύθυναν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν χθες το βράδυ για μιάμιση ώρα στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μην θέλει πολιτική σταθερότητα. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μη θέλει δημόσια τηλεόραση» και τάχθηκε υπέρ μίας μεταρρύθμισης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, «αλλά ψηφισμένη από τη Βουλή, με την ΕΡΤ να λειτουργεί και να προσφέρει τις λειτουργίες της».

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ έχει ανάγκη ριζικών αλλαγών αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή». «Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ήταν απαράδεκτο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ 

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ συνιστά θεσμικό πραξικόπημα και πρόβλημα δημοκρατίας, ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον λαό «σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής».


Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας χθες στην Λάρισα είπε ότι «θέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να καταγγείλουμε τη συγκυβέρνηση που αιφνιδιαστικά άνοιξε το δρόμο για λουκέτα εξπρές σε φορείς του Δημοσίου και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δίνει τη δυνατότητα σε έναν υπουργό να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. 

Αρχή που έγινε με την ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εντολή του πρωθυπουργού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.