.«Η λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε πριν τις 8 Ιουλίου του 2011»


Αποκαλύψεις- έκπληξη φαίνεται πως θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας από τη διεύρυνση της λίστας Λαγκάρντ. 

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε ότι θα παραταθούν οι ενέργειες της Επιτροπής μέχρι τις 29 Μαρτίου. Και τόνισε ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι τους έδωσαν κάποιες απαντήσεις. 

«Μας εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια τις απορίες που υπήρχαν. Μας εξήγησαν πως μπορούμε και εάν μπορούμε να βρούμε στοιχεία οι τεχνικοί σύμβουλοι. Θα μελετήσουμε ποιες ενέργειες μπορούμε να κάνουμε και τεχνικά και με κάθε άλλο τρόπο», είπε. 

Και ανέφερε, προς έκπληξη πολλών, ότι: «Ακόμη και με εκείνους που έρχομαι σε αντιπαράθεση στην επιτροπή, τους αναγνωρίζω ότι έρχονται διαβασμένοι».

Ξεκαθάρισε δε ότι η λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε πριν τις 8 Ιουλίου του 2011. 

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανέφερε ότι «Δεν κάνω κρίση στην επιτροπή. Βλέπουμε ότι αποδεικνύεται ότι την 1η Ιουλίου του 2011 έγινε η πρώτη παρέμβαση».

.Αποκάλυψη για τον πραγματικό στόχο του μνημονίου


Η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική παραπλάνηση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών είναι ότι το μνημόνιο έχει στόχο τη διάσωση της χώρας και την ομαλή έξοδό της από την κρίση. 

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», το πρόγραμμα της τρόικας αποσκοπεί σε μια ες αεί υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ως δομικό στοιχείο της συνταγής και όχι ως μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. 

Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο κείμενό του ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει επιφέρει συνέπειες εξίσου καταστροφικές με αυτές ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στη δραχμή. 

Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα επικρατούσε αν η Ελλάδα υιοθετούσε πάλι το εθνικό νόμισμά της, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει τα οφέλη απ’ αυτό αλλά ούτε και προοπτική ανάκαμψης. Θα πρόκειται στην ουσία για ένα βιοτικό επίπεδο επιστροφής στη δραχμή, εντός ευρώ όμως.

Το 2009 οι ενέργειες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, κάνοντας μέσα σε μια νύχτα την πτώχευσή της και την προσφυγή σε ένα μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά αναπόφευκτες.

Αυτό διαφαίνεται και στην παραδοχή, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποτυπώνεται σε «ευαίσθητο» έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στα Wikileaks. 

Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το έγγραφο, σε εμπιστευτικές συζητήσεις που έγιναν στις 18 και 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μεταξύ του αμερικανού εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Μάθιου Χάαρσαγκερ, και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «υπάρχει η συνειδητοποίηση πως μια χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να πτωχεύσει και ότι η ΕΕ ή το ΔΝΤ θα πρέπει να παράσχουν στήριξη αν προκύψει μια τέτοια κατάσταση».

Έξι μήνες αργότερα η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ. Οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές στα τέλη του 2012. 

Η πραγματική πρόβλεψη του ΔΝΤ, ωστόσο, ήταν διαφορετική απ’ αυτή που δημοσιεύτηκε το 2010 απλώς και μόνο για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί το μνημόνιο και ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτή που δημοσιεύτηκε στην πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος, όπου αναφέρονται τα εξής: 

«Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα από τα μέσα προ κρίσης επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο εντός του πλαισίου της εμπειρίας από χώρες που υλοποίησαν εσωτερικές υποτιμήσεις. Στην πραγματικότητα, η απαραίτητη ανακατανομή των πόρων προς τον εμπορεύσιμο τομέα δείχνει ότι η τρέχουσα ύφεση έχει ένα σημαντικό συστατικό μονιμότητας». 

.Πλεόνασμα 177 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο


Πλεόνασμα 177 εκατ. ευρώ  παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο έναντι ελλείμματος 491 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι ο στόχος του προϋπολογισμού για τον ίδιο μήνα προέβλεπε έλλειμμα ύψους 873 εκατ. ευρώ. 

Τον Ιανουάριο σημειώθηκε επίσης πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 415 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 34 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του  2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 413 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι το αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο ήταν βελτιωμένο κατά 668 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα ήταν βελτιωμένο κατά 449 εκατ. ευρώ.

.Κατατέθηκε ο νέος επενδυτικός νόμος


Με την καθιέρωση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του θεσμού της «αυτοβεβαίωσης» των επενδυτών, με την κατάργηση περιττών εμποδίων και αντικινήτρων για μεγάλες επενδύσεις, με την ενίσχυση τού ρόλου τής Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων και με τη διευκόλυνση των επενδυτών τρίτων κρατών ως προς την παραμονή τους στη χώρα μας και τη χορήγηση βίζας σε όσους προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού  Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις», που κατατέθηκε στη Βουλή: 

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την αναδιάρθρωση της δομής των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο πλαίσιο της διοικητικής ανασυγκρότησης, συστήνεται η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, 

στην οποία θα συγκεντρωθεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων, των σχετικών με τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις με σκοπό την παραγωγή, υλοποίηση και συντονισμό ενιαίας επενδυτικής - αναπτυξιακής πολιτικής, την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών και την επιτάχυνση των επωφελών για τη χώρα επενδύσεων.

.Τι αλλάζει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Τις βασικές πτυχές του σχεδίου - ανάσα που συζητά η κυβέρνηση με την τροϊκα για την τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αποκαλύπτει έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου.

 Το έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει ότι «υφίσταται ανάγκη να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός ο Ν. 3869/2010, καθώς η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα, οδηγεί σε ομηρία όσους δανειολήπτες έχουν προσφύγει στην πρόνοια του νόμου και με τον τρόπο αυτό καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα».

 «Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα», αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και ενημερώνει επίσης ότι «θα προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος».

 «Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση απόφασης», διευκρινίζει ο κ. Σκορδάς.

 Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι η κυβέρνηση συζητά σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, προερχόμενο από μείωση του εισοδήματος τους κατά 35% από 1.1.2010.

 Επιπλέον θα αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους. 

.Αισθητή μείωση παρουσίασε η φαρμακευτική δαπάνη


Το 17,7% άγγιξε η μείωση τής φαρμακευτικής δαπάνης τον Ιανουάριο, φτάνοντας τα 226,1 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, που ήταν 274,7 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της και για την επίτευξη τού στόχου.

«Τα στοιχεία τής φαρμακευτικής δαπάνης Ιανουαρίου τού έτους είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι «μαζί και με την απόδοση των μέτρων τού νέου δελτίου τιμών, αλλά και της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή, εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε το στόχο».      

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  παρουσίασε,  επίσης, το νέο καθεστώς που διέπει τις κλινικές μελέτες, σε μία προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε  διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες να επιλέξουν την Ελλάδα, για την πραγματοποίηση κλινικών μελετών.

«Η ανάπτυξη, που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, ενισχύεται με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις κλινικές έρευνες. Προσδοκούμε τα δύο επόμενα χρόνια να επενδυθούν 300 εκ. ευρώ από φαρμακευτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

.Αλ. Τσίπρας: Ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο


Για ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας, στην οποία έχουν οδηγήσει η οικονομική κρίση και οι πολιτικές διαχείρισης που έχουν ασκηθεί από τις κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Επιτροπή που συγκρότησε το κόμμα για τη μελέτη και εισήγηση αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουν την ευθύνη για την εκτεταμένη οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο, δηλαδή να «συνταγματοποιήσουν την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή». 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εμείς από τη μεριά μας -και αναφέρομαι εδώ στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου- χρειάζεται απέναντι στη θεσμική αυτή αποδόμηση να αντιτάξουμε ένα συνολικό πρόγραμμα δημοκρατικής αναγέννησης των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών».

Επικεφαλής της Επιτροπής ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

.Νέα παραπομπή της Ελλάδας για παράνομους ΧΑΔΑ


Την εκ νέου παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των παράνομων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμάτων (ΧΑΔΑ) αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητά και την επιβολή προστίμων.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η χώρα μας δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου όσον αφορά τους παράνομους ΧΑΔΑ.

Το 2005, το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των παράνομων ΧΑΔΑ, που ήταν εκατοντάδες σε όλη τη χώρα. 

Οκτώ χρόνια αργότερα, διαπιστώνοντας ότι δεν σημειώθηκε επαρκής πρόοδος μετά την έκδοση της απόφασης, η Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την υπόθεση στο Δικαστήριο και, 
σύμφωνα με την καθιερωμένη πολιτική, προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου, μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την απόφαση 

καθώς και κατ' αποκοπή προστίμου υπολογιζόμενου βάσει ποσού 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου.

.Ικανοποίηση Ευ. Βενιζέλου για την επιστροφή των τεσσάρων βουλευτών στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η επιστροφή των Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και 'Αντζελας Γκερέκου στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ «ενδυναμώνει την κοινοβουλευτική μας παρουσία και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση της τρικομματικής συνεργασίας» εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος, που ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής για την επανένταξη των τεσσάρων βουλευτών στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι υποδέχεται «με χαρά τους συναδέλφους, που έχουν πλήρη συνείδηση της πολιτικής και θεσμικής σημασίας της εξέλιξης αυτής».

«Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος για την εφαρμογή της μόνης υπεύθυνης και εφικτής στρατηγικής εξόδου από την κρίση»

ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια στρατηγική «εξαιρετικά επώδυνη» για τον ελληνικό λαό, ωστόσο «ασύγκριτα καλύτερη από την πραγματική εναλλακτική επιλογή της απόλυτης καταστροφής, απαξίωσης και απομόνωσης».

.Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ


Σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013, 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι. 

Χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Ακαι κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. 
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. 

Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί.

"Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων" αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ

.Θολό το τοπίο για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Θολό παραμένει το τοπίο στο μέτωπο των απολύσεων στο Δημόσιο μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες, καθώς και της απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της πρώτης εφεδρείας.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας δήλωσε χθες ότι δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο και τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου υπενθύμισε την αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο σύμφωνα με την οποία, στο σχέδιο κινητικότητας της κυβέρνησης το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων)

 ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας,προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

.Το iPhone 5 της Apple κερδίζει το Galaxy S3 της Samsung στη μάχη των πωλήσεων


Περισσότερες πωλήσεις καταγράφει, στο τελευταίο τρίμηνο τού 2012, το "έξυπνο" τηλέφωνο iPhone 5 της Apple, σε σχέση με το "αντίπαλο δέος", Galaxy S3 της Samsung, σύμφωνα με έρευνα αγοράς τής εταιρείας Strategy Analytics, την οποία δημοσιεύει η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.

Συγκεκριμένα, η Apple εξήγαγε 27,4 εκατομμύρια iPhone 5 στο τέταρτο τρίμηνο του 2012, κατακτώντας ποσοστό 12,6% της παγκόσμιας αγοράς. Αντίθετα, η Samsung εξήγαγε 15,4 εκατομμύρια Galaxy S3, κερδίζοντας μερίδιο 7,1% της παγκόσμιας "πίτας".

Μάλιστα, τα iPhone 5 και iPhone 4S της Apple που αγοράστηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αντιστοιχούν στο 20% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εταιρείας Strategy Analytics.
 Αναλυτές σε θέματα τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι ήδη η Samsung έχει σχεδιάσει την αντεπίθεσή της.

Στις 14 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών αναμένεται να ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου της "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου, Galaxy S4 με στόχο να απειλήσει την κυριαρχία του iPhone 5.

Εξάλλου, η Apple, όπως όλα δείχνουν, δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή νέου μοντέλου εντός του 2013.

.Αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες


Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, στη Νίκαια, οι αγρότες της χώρας, ενώ μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου, σήμερα και αύριο, να έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και υπουργείων της κυβέρνησης.

Μεταξύ των κύριων διεκδικήσεών τους συγκαταλέγονται αιτήματα που αφορούν το ασφαλιστικό των αγροτών και θέματα που έχουν να κάνουν το κόστος καλλιέργειας, δηλαδή το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω συναντήσεων, οι αγρότες πρόκειται να συνεδριάσουν στα κατά τόπους μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες κρατούν τα μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.