.O ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τι μπορεί να συμβεί όταν τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν και κάνουν  τη δική τους επανάσταση και το φεγγάρι εγκαταλείπει τον ουρανό, ψάχνοντας μια ζεστή, μικρή αγκαλιά; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»(Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου),  πρωϊνά του  Σαββάτου, στις 11:00.
Εκεί,  τα παραμύθια ζωντανεύουν και οι συγγραφείς συναντούν τους μικρούς αναγνώστες τους, με τη βοήθεια δυο ηθοποιών, ενός φλάουτου και πολλών …διαδραστικών παιχνιδιών.
Οι  ηθοποιοί Εύα Καμινάρη και Κοραλία Τσόγκα θα αφηγηθούν, θα δραματοποιήσουν, θα αυτοσχεδιάσουν, ενώ, ο μουσικός Νικόλας Φραγκοπανάγος, με το φλάουτό του θα δημιουργήσει μουσικές ατμόσφαιρες και όλοι μαζί θα συμπαρασύρουν τα παιδιά να τραγουδήσουν αγαπημένα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου: «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών,  του Χρήστου Μπουλώτη», εκδόσεις Καλέντης.
(για παιδιά δημοτικού)

 Σάββατο 30 ΝοεμβρίουΜια ζεστή μικρή αγκαλιά της Μάνιας Καπλάνογλου»,εκδόσεις Πατάκη.
(για παιδιά 4 έως 8 ετών)


Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάντε εγκαίρως την κράτησή σας, στα τηλέφωνα 210:7713802/7788916 (ώρες γραφείου).

.Στα «σκαριά» εννέα νέοι σταθμοί του Μετρό

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξετάζει τη χρηματοδότηση της Γραμμής 4 του Μετρό, η οποία θα συνδέει τον Ευαγγελισμό με το Άλσος Βεΐκου. Στη διαδρομή αυτή προβλέπεται η κατασκευή εννέα σταθμών σε Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι. Η ανάγκη να αρχίσει το έργο εντός του 2014 συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον πρόεδρός ΕΤΕ Βέρνερ Χόγιερ. Σύμφωνα με την «Ημερησία» οριστικές αποφάσεις για το έργο κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένονται στις αρχές του 2014. Πηγή: www.lifo.gr

.Απαξίωση των ΑΕΙ

Η κατάσταση στα δύο μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας -το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο- είναι πλέον απελπιστική και ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο είναι άμεσος. Οι πρωτοετείς δεν έχουν εγγραφεί, τα μαθήματα δεν έχουν αρχίσει και είναι προφανές ότι η παρατεινόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και η ουσιαστική παράλυση στην οποία έχουν περιέλθει τα δύο ιδρύματα δεν αφήνουν περιθώρια για αισιόδοξες προσδοκίες.

Αλλά πέραν αυτών υπάρχουν και άλλες αρνητικές παρενέργειες. Οι προβλεπόμενες από τον νόμο μετεγγραφές δεν μπορούν να γίνουν και 15 χιλιάδες φοιτητές είναι αναγκασμένοι να διατηρούν ακόμη τα σπίτια που κανονικά θα έπρεπε να είχαν ξενοικιάσει.

Εργαζόμενοι που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά δεν μπορούν να εργαστούν παραμένουν απλήρωτοι και ο ευτελισμός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ολοκληρώνεται με τον διεθνή διασυρμό λόγω της ακύρωσης προγραμματισμένων συνεδρίων και της αναγκαστικής αναβολής της έλευσης ξένων καθηγητών που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο.

Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι γελοίο να διατείνεται οιοσδήποτε ότι ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που παρεμποδίζει τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, τα διατηρεί κλειστά και μοιραία τα απαξιώνει.

Κάποια στιγμή -ευχόμαστε να είναι σύντομα- θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αποτελούντες τη λεγόμενη ακαδημαϊκή κοινότητα ότι θα πρέπει να παραμερίσουν τα μικροσυμφέροντά τους, να διαλύσουν τις ετερόκλητες συμμαχίες αλληλοεξυπηρετήσεων, να αποδεχθούν ότι είναι δική τους κυρίως η ευθύνη για την κατάντια των ελληνικών πανεπιστημίων.

Γιατί το θέμα δεν είναι αν ορισμένα διατηρούν ακόμη κάποιο επίπεδο. Αργά ή γρήγορα θα το χάσουν κι αυτά από τη στιγμή που διοικούνται από ανθρώπους οι οποίοι αποδεικνύονται ανίκανοι να εξασφαλίσουν ακόμη κι ένα στοιχειωδώς ευπρεπές και ασφαλές περιβάλλον.

.ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ

Θα μπορούσε να είναι μια απο τις πολλές γκάφες και γελοιότητες στις οποίες μας έχουν συνηθίσει πολιτικοί. Μακάρι τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας να μπορούσαμε να τα κατατάξουμε στα φαιδρά της πολιτικής. Το...

κακό είναι οτι τα όσα δήλωσε, είναι άκρως σοβαρά και εκτός πλαισίου πολιτικής ηθικής. Το να καλείς αντιπάλους να ρίξουν την κυβέρνηση με αντάλλαγμα μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός της προτροπής σε αποστασία, είναι προσκλητήριο πολιτικής ανηθικότητας στα κοινοβουλευτικά απόνερα για βατράχια πολιτικούς. 

Προς εκείνους που αφού ψήφισαν τα πάντα, ψάχνουν να δούν σε ποιά γούρνα έχει νερό για να πηδήσουν και να επιβιώσουν πολιτικά. Προσκλητήριο προς βουλευτές βατράχους έστειλε ο Τσίπρας ο Αριστερός! Μπράβο του! Αντί να πρωτοστατήσει να πεταχτούν έξω απο την βουλή όσοι βουλευτές σκέφτονται σαν βάτραχοι, τάζει επαίνους και βραβεία! Είναι αυτό Αριστερή ηθική; 

Η απόλυτη ξεφτίλα είναι κ. Τσίπρα. Αν είναι να το περάσει κι αυτό η έρμη η χώρα, ας το περάσει. Πάντως εσείς κ. Τσίπρα μας ταράξατε στη νομιμότητα και στην ηθική! Συνέπεσαν δε οι δηλώσεις σας προς βατράχους για αποστασία με την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Προφανώς θα σκεφτήκατε, οτι το Πολυτεχνείο έγινε για να κάνετε σήμερα εσείς πολιτικές συναλλαγές με έπαθλο την εξουσία! Συνεχίστε λοιπόν το προσκλητήριο για αποστασία. Ποιός ξέρει; Όλο και κάποια βατράχια μπορεί να βρεθούν. Κατάντια. Μεγάλη κατάντια Αλέξη...

.Προβάδισμα 3,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα 3,3% παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Palmos Analysis για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας «tvxs.gr».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 22% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 18,7%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,3%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΚΚΕ με 3,7%, η ΔΗΜΑΡ με 1,8%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 1% και το ΛΑΟΣ με 0,8%.

Άλλο κόμμα απάντησε το 3,8% των ερωτηθέντων, «Δεν έχω αποφασίσει» απάντησε (αυθόρμητα) το 15,3%, Άκυρο/Λευκό (αυθόρμητα) το 5,1%, «Δεν θα ψηφίσω» (αυθόρμητα) το 8,9% και ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω/Δεν απαντώ) το 2,5%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 26,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 1,8%, το ΛΑΟΣ με 1,3% και άλλο Κόμμα με 5,6%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41% και ακολουθεί η ΝΔ με 40%. Άλλο κόμμα απάντησε (αυθόρμητα) το 3% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 16%.

Στην ερώτηση «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 37%, τον κ. Τσίπρα το 30%, ενώ ένα 31% των ερωτηθέντων απάντησε (αυθόρμητα) «κανένας από τους δύο».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12 - 16 Νοεμβρίου 2013.

.Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει Μέρκελ - Πώς εκτιμά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Με την ένταση στο πολιτικό σκηνικό να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, την τρόικα να γίνεται όλο και πιο επιθετική, έχοντας τις πλάτες και των ευρωπαίων εταίρων μας, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα παρά την ρητή «υπόσχεση» του πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Το Μαξίμου ευελπιστεί ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί στον συμφωνημένο χρόνο και αφήνοντας περιθώρια στην κυβέρνηση να πει ότι διαπραγματεύτηκε και πέτυχε τους βασικούς της στόχους που συμπυκνώνονται στον εξής ένα.

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ την Παρασκευή είναι καθοριστική.

Ο Α. Σαμαράς προσέρχεται σε αυτή επιχειρώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση του παραμένει σταθερή στην άμεση εφαρμογή των όρων των μνημονίων, ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι καθοριστική και νέα μέτρα είναι από περιττά έως επικίνδυνα για την ομαλότητα στην Ελλάδα.

Παράλληλα όμως ο πρωθυπουργός προσέρχεται προκειμένου να διερευνήσει αν οι «σπόντες περί δημιουργικού χάους» στην Ελλάδα είναι σχέδιο, έστω παγωμένο, στο τραπέζι του Βερολίνου ή απλώς απειλή πίεσης.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα οι ευρύτερες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό παρακολουθούνται βήμα προς βήμα από τα επιτελικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που γνωρίζουν ότι η πρόταση μομφής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη μιας σειράς τακτικών κινήσεων με στόχο να επισημοποιηθεί η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Το άνοιγμα Τσίπρα στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ ήταν κίνηση αναμενόμενη στα κυβερνητικά επιτελεία.

Το ερώτημα τώρα είναι αν το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα θα απαντήσει με μια «επιθετική κίνηση» όπως αυτή της δημιουργίας της «μεγάλης ευρωπαϊκής παράταξης», μια αντιγραφή της παράταξης του μεσαίου χώρου του Κ. Καραμανλή που θα ξεκινά από την αστική δεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς.

.Ακόμη γκρινιάζουν για τη διαιτησία οι Ρουμάνοι

Για διαμόρφωση αποτελέσματος στον πρώτο αγώνα μπαράζ μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας (3-1) κατηγόρησε ανοικτά τον Πέδρο Προένσα ένας συνάδελφός του. Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Αντριάν Πορουμπόιου, δήλωσε στον ρουμανικό Τύπο πως ο Πορτογάλος ρέφερι έπαιξε ρόλο στην ήττα της ομάδας της πατρίδας του. 

«Σας το λέω εκ πείρας, αν ο διαιτητής δεν είχε επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει το σκορ και είχε προηγηθεί η Ρουμανία, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει. Επηρεαστήκαμε ψυχολογικά επειδή δεχτήκαμε ένα αντικανονικό γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα. 

Σύμφωνοι, η ομάδα δεν έπαιξε καλά, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και την ψυχολογία των παικτών. Θέλω κι εγώ να προηγηθούμε με 1-0 στο δεκάλεπτο από λάθος του διαιτητή και να δούμε μετά πώς θα παίξει η Ελλάδα. 

Οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι την Παρασκευή, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων δεν ήταν αυτή. Ο διαιτητής δεν μας επέτρεψε να παίξουμε όπως ξέρουμε», δήλωσε ο Ρουμάνος πρώην ρέφερι.

.Το δημοσιονομικό κενό επί τάπητος στο νέο γύρο διαβουλεύσεων με την τρόικα

Με περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ να χωρίζουν την τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών, στη εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό του 2014, αρχίζει σήμερα ο νέος γύρος διαβουλεύσεων. Στην ατζέντα είναι και άλλα δύσκολα θέματα, όπως τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου και οι πλειστηριασμοί. Βήματα προσέγγισης έγιναν, όπως γράφει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στις τεχνικές συναντήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από στελέχη της τρόικας με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, με θέμα τη διαφορά σε σχέση με το κενό του επόμενου χρόνου. Τούτο αν σκεφθεί κανείς ότι κατά την αποχώ... περισσότερα »

.Πρόσκληση Τσίπρα στους «πράσινους» βουλευτές για αντάρτικο

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. 

Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδικτατορικά με το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε δήλωση του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος κάνει λόγο για προσβολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας - αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσει το στρατηγικό του αδιέξοδο και να καλύψει την γκάφα της πρότασης μομφής- υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προσβάλλει ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τούς εκλαμβάνει ως ζήτουλες μιας κοινοβουλευτικής έδρας, εκφράζοντας την ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του "νεοπλουτισμού". 

Δεν καταλαβαίνει προφανώς αυτό που του είπα στη Βουλή: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα - συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα – παράταξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.

Η απάντηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας» καταλήγει ο κ.Βενιζέλος.

Σημειώνεται πως ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αυγή καλούσε τους βουλευτές που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, 

παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

.«Στόχος, να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως τις 9 Δεκεμβρίου»

Νέα «μέτωπα» ανοίγει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό του 2104, το οποίο, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

 Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι η «τρύπα» στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την κυβερνητική εκτίμηση για «τρύπα» 250 εκατ. ευρώ. Όπως μάλιστα ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «υπήρξε "φασούλι" από το φόρο ακινήτων, τα 100 εκατομμύρια plus τα κουβεντιάζουμε». 

Ενώ, στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσδιορίζουν το επιπλέον κενό από τον ενιαίο φόρο στα 150 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, επιβεβαίωσε και τη φημολογία για ενστάσεις που προβάλει η τρόικα σχετικά με την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για να καλυφθούν οι «τρύπες», λέγοντας ότι «το συζητάμε και για το ΠΔΕ».

    Στόχος της κυβέρνησης, πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος παράγοντας, είναι να υπάρξει μια συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κομβική, λόγω συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία η ελληνική πλευρά πρέπει να δείξει ότι έχει επιτύχει αποτελέσματα, τουλάχιστον ως προς τις τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις. 

.Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

.Ευ. Βενιζέλος: «Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας»

Με τη φράση «Ντροπή κ. Τσίπρα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει τον λόγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «άσφαιρο», υποστηρίζει ότι υπάρχει «ηθικό και θεσμικό θέμα» και χαρακτηρίζει τον ίδιο «εκφραστή του δήθεν ριζοσπαστικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού που εκφράζει την ακινησία, το παλιό, τα προνόμια και τον συντηρητισμό της χειρότερης όψης της Μεταπολίτευσης», ο οποίος «επενδύει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας και στεναχωριέται βλέποντας την προοπτική εξόδου από τη κρίση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει ότι η απάντηση της ΚΟ του κόμματος θα δοθεί επίσημα στον κ. Τσίπρα, σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο «την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σηκώνει τώρα το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της Πατρίδας μας από το μνημόνιο και την κρίση. Δεν στηρίζει την Κυβέρνηση, στηρίζει τον τόπο. 

Δεν προσχώρησε σε πολιτικές άλλων, εφαρμόζει τη μόνη υπάρχουσα εθνική στρατηγική που πρώτο και αρχικά μόνο του ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος στο όνομα της Ιστορίας που βάζει τον καθένα στα πραγματικά και τελικά του μεγέθη» επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

.Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι

Την απόφασή τους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει, γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, τονίζοντας ότι η  συνάντηση, στις 15 Νοεμβρίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ήταν μεν χρήσιμη απο πλευράς ενημέρωσης, "αλλά δυστυχώς λάβαμε αόριστες διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου στη διάρκεια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2014-2020, γεγονός που εντείνει την αγωνία μας για το τι μέλλει γενέσθαι', υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα η ΠΕΚ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμπούρης κάλεσε εκ νέου όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

 Επισημαίνεται ότι οι κτηνοτρόφοι προτίθενται στη συνέχεια να μεταβούν στα Τέμπη , αλλά και στην Αθήνα, απαιτώντας 'απο τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων να φέρουν το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή".

.Νέες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας

Με «κόκκινη γραμμή» ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το ύψος του οποίου πλέον υπολογίζεται από την κυβέρνηση σε 1,3 δισ. ευρώ, θα κλείσει αποκλειστικά και μόνο με διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι με νέα δημοσιονομικά μέτρα (περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση της φορολογίας),  άρχισαν και πάλι σήμερα το πρωί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Μετά και τη, σχεδόν ολοήμερη, σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ετοίμασε και παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών έναν κοστολογημένο κατάλογο με τους τομείς, στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις. 
Παράλληλα,  ενημέρωσε τους επικεφαλής της τρόικας ότι εκτός από το 1,3 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ), η κυβέρνηση θα περικόψει περαιτέρω το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που προέκυψε λόγω των αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το κύριο βάρος των παρεμβάσεων καλείται να σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, καθώς το δημοσιονομικό όφελος από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, υπολογίζεται σε 800 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, στη σύσκεψη μετέχει και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.