.Η λίστα των νέων μέτρων



"Κλειδωμένο" πρέπει να θεωρείται το πακέτων των σκληρών μέτρων λιτότητας ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την διετία 2013-2014, και εκτός απροόπτου θα βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού μέχρι την Τρίτη.
Σύμφωνα με τα "Νέα", το πακέτο περιλαμβάνει αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, τσεκούρι στα εφάπαξ, αλλά και 

κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. Ιδού η λίστα:

1.       Μείωση στις συντάξεις από 700 ευρώ και πάνω από 2% έως και 15%
2.       Μείωση μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους σε ειδικά μισθολόγια. Η μείωση θα είναι αναδρομική από 1 Ιανουαρίου 2012, ενώ γίνεται προσπάθεια να μην θιγούν οι μάχιμοι ένστολοι.
3.       Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Το μέτρο θα μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων έως και 35%.
4.       Κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών και μείωση του για τους υπόλοιπους με επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων (π.χ. ιδιοκατοίκηση)
5.       Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ
6.       Αύξηση του κατώτατου χρόνου συνταξιοδότησης από τα 15 χρόνια στα 20.
7.       Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
8.       Νέες περικοπές στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για όσους δημοσίους υπαλλήλους τα λαμβάνουν.
9.       Μείωση του εφάπαξ κατά 23% για τους δημοσίους υπαλλήλους και έως 45%, για τους υπόλοιπους, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει.
10.    Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα με θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την οικογένεια των δικαιούχων.
11.    Περικοπές στις συντάξεις όσων λαμβάνουν δεύτερη και τρίτη σύνταξη, καθώς και στις συντάξεις που παίρνουν οι άγαμες θυγατέρες.
12.    Εφεδρεία για τρία χρόνια και έπειτα απόλυση για 35.000 δημοσίους υπαλλήλους από το 2013.
13.    Μείωση του μισθολογικού κόστους σε κάθε υπουργείο έως 25%.
14.    Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ΟΓΑ-ΟΑΕΕ.
15.    Επιβολή εισφοράς για τους ανέργους του Δημοσίου.
16.    Κλείσιμο και συγχωνεύσεις για περίπου 50 φορείς του Δημοσίου.
17.    Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, μέσω της εφαρμογής έως και το 2015 του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό κατά 115.000 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να έχει κλειδώσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα, προκειμένου να ετοιμάσει την έκθεση αξιολόγησής της. 

Από την έκθεση αυτή θα καθοριστεί το αν θα πάρει τελικά η Ελλάδα την δόση-μαμούθ των 31 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Την τελική απόφαση θα λάβουν οι εταίροι μας στο Eurogroup του Οκτωβρίου...

.Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο


Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.
 
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.705 (ποσοστό 42,48%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 457.219 (ποσοστό 57,52%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. 

Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,48% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,35%.
 
Το 41,43% ή 329.329 άτομα είναι άνδρες και το 58,57% ή 465.595 είναι γυναίκες. Το 63,41% των εγγεγραμμένων ανέργων, είναι 30 έως 54 ετών, το 26,98% είναι κάτω των 30 ετών ενώ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,61%.
 
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,66% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 34,23%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 18,01% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,10%.
 
Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,52% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,90% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,58%.

.Βεστερβέλε: Δεν θα γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο


«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε ότι «το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα», σημείωσε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, 

το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική ωστόσο φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».

."Καίνε" βενζίνη και ντίζελ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στη βενζίνη και την τέταρτη υψηλότερη στο ντίζελ μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα της ΕΛΠΑ για τον μήνα Αύγουστο, "που εξυπηρετεί ταξιδιώτες, μεταφορείς και για τον υπολογισμό του κόστους του ταξιδιού τους" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η έρευνα της ΕΛΠΑ, παρά τις πτωτικές τάσεις τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου -η τιμή αργού κυμαίνεται στα 96 δολάρια το βαρέλι (18/8/2012), οι τιμές λιανικής στα καύσιμα δεν ακολουθούν ανάλογη πορεία.

Στη χώρα μας, με βάση την έρευνα της ΕΛΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα (13-20/8/2012):

- Η βενζίνη (95 οκτανίων) κυμάνθηκε στο 1.766, ενώ το ντίζελ στο 1,538 ευρώ ανά λίτρο

.Φ. Κουβέλης: Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει


Την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

 Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης ταυτίζεται με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για την εργασιακή εφεδρεία. Οι συνεργάτες του υπουργού πρόσθεταν ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει όταν διεξάγεται υπό τον φόβο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων.

.Βρέθηκε η "γιάφκα" του 30χρονου


Εντοπίστηκε στη Λαμία διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη φονική ληστεία σε τράπεζα της Πάρου.

Ο Θεοφίλου ήταν αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Α. Θεοφίλου είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

 Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

  Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μανούρας, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα. 

Είχε εντοπισθεί κατά τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αγρίνιο και μετά τη ληστεία της Πάρου κινήθηκε μεταξύ Αθηνών και Λαμίας, όπου συμμετείχε σε προετοιμασία ληστείας Τράπεζας. 

Ο Θεοφίλου πήρε σήμερα προθεσμία από τον 10ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη,

."Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά"


Η γερμανική κυβέρνηση μείωσε σήμερα τις ελπίδες για μια πρόοδο στο θέμα της Ελλάδας αυτή την εβδομάδα, στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχουν στο Βερολίνο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και μετά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

"Δεν πρέπει να περιμένουμε απ' αυτές τις συνομιλίες να ληφθούν οι ουσιαστικές αποφάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει η καγκελάριος απ' αυτές τις επισκέψεις.

"Η Ελλάδα θα είναι το κεντρικό θέμα των συνομιλιών με τον κ. Ολάντ (την Πέμπτη) και με τον κ. Σαμαρά (την Παρασκευή)", δήλωσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

 "Είναι σημαντικές συνομιλίες και η κύρια σκέψη της γερμανικής κυβέρνησης είναι να κάνει αυτό που είναι το καλύτερο για το ευρώ".

Ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε επίσης τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως καμιά απόφαση για την Ελλάδα δεν μπορεί να ληφθεί πριν η τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) ολοκληρώσει την εκτίμησή της για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο. 

"Η βάση όλων των αποφάσεων για την Ελλάδα είναι η έκθεση της τρόικας", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

.Απήγαγαν βαρυποινίτη από το νοσοκομείο Ναυπλίου


Έναν Αλβανό κρατούμενο απήγαγαν, σήμερα το πρωί, δύο άτομα, που έφεραν βαρύ οπλισμό, από την αυλή του νοσοκομείου Ναυπλίου, απειλώντας τους συνοδούς εξωτερικούς φύλακες με πυροβολισμούς στον αέρα.
Ειδικότερα, η επίθεση σημειώθηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί, κατά τη διάρκεια μεταγωγής 40χρονου Αλβανού κρατούμενου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για αλλαγή επίδεσης τραύματος στα εξωτερικά ιατρεία.

Την ώρα της αποχώρησης από το νοσοκομείο, δύο άτομα με βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν στους τέσσερις συνοδούς εξωτερικούς φύλακες και, πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα, απήγαγαν τον Αλβανό και διέφυγαν με ΙΧ επιβατικό, μάρκας AUDI.

Ο Αλβανός κρατούμενος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τόσο στην Αργολίδα, όσο και στους γειτονικούς νομούς.

.Σ. Κεδίκογλου: Η φοροδιαφυγή, εχθρική συμπεριφορά προς την κοινωνία


«Ο νόμος θα εφαρμοσθεί προς κάθε κατεύθυνση. Απ' όπου κι αν προέρχεται η φοροδιαφυγή, θα ελεγχθεί και θα παταχθεί, παραδειγματικά. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, είναι όχι απλώς αντικοινωνική, αλλά εχθρική προς την κοινωνία συμπεριφορά, η φοροδιαφυγή. Κλέβεις από τον διπλανό σου. 

Και κάτι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, είναι ότι ο φοροφυγάς, δεν κλέβει από κάποιον ξένο κορβανά» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με αφορμή το επεισόδιο της Ύδρας.

Ανέφερε πως «δεν ήταν η καλύτερη δυνατή διαφήμιση, ούτε για τη χώρα, ούτε για το νησί».
Ο κ. Κεδίκογλου, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, λέγοντας: «είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και θα το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν».

.FT: Κοινή θέση για την Ελλάδα θα αναζητήσουν Μέρκελ - Ολάντ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιδιώξουν να συμβιβάσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τον δρόμο που θα ακολουθήσουν για την κρίση στην Ευρωζώνη, στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη το βράδυ στο Βερολίνο, περιλαμβανομένου του τρόπου αντιμετώπισης της επιδείνωσης της κατάστασης του χρέους της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Η Μέρκελ και ο Ολάντ αναζητούν ενιαία γραμμή για την Ευρωζώνη», αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να επιμείνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ και ότι δεν μπορεί να αναμένει ότι η γερμανική Βουλή θα εγκρίνει πρόσθετα χρήματα ως μέρος ενός επιπλέον προγράμματος διάσωσης.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο το βράδυ της Πέμπτης, μία ημέρα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο για επίσημη επίσκεψη, ενώ το Σάββατο ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Ολάντ. 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι συζητήσεις που θα έχει ο κ. Σαμαράς θεωρούνται στην Αθήνα ως ένα ζωτικό βήμα στην επιδίωξη στήριξης από τους δύο ισχυρότερους ηγέτες της Ευρωζώνης για τη χαλάρωση των όρων του προγράμματος βοήθειας, ώστε να αποκρουσθεί ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι δεν αναμένονται αποφάσεις έως την υποβολή της πλήρους έκθεσης της τρόικας στις χώρες της Ευρωζώνης στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

.Αποχωρούν οι κυπριακές τράπεζες από την Ελλάδα


Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη.
Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και οι ίδιες οι κυπριακές τράπεζες (καταρχήν η Λαϊκή Τράπεζα και εν συνεχεία η Τράπεζα Κύπρου) προσπαθούν να απομονώσουν τα στοιχεία ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να μειώσουν έτσι τον «ελληνικό κίνδυνο». 

Τα δίκτυα στην Ελλάδα λειτουργούν με τη μορφή υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα όλες οι ζημιές από τα επισφαλή δάνεια να γράφονται απευθείας στη Λευκωσία.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Alpha Bank και της Τράπεζας Κύπρου αφορούν στην ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που συζητείται αφορά στην απορρόφηση από την Τράπεζα Κύπρου μεγάλου ποσοστού των στοιχείων ενεργητικού της Alpha Bank στην Κύπρο (κυρίως χορηγήσεις) 
και αντίστοιχα απορρόφηση από την Alpha Bank του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.
Για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

.Στην τελική ευθεία τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ


Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη διάρκεια νέας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου σήμερα, προκειμένου ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί αύριο ή την Τετάρτη στον πρωθυπουργό. 

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε στο "Βήμα" της Κυριακής, ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, η οποία κρίνεται ουσιαστικά από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. 

Τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την πρόταση για παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας κατά δύο χρόνια, αναμένεται να βολιδοσκοπήσει ο Αντ. Σαμαράς, κατά τον κύκλο επαφών που θα έχει αυτή την εβδομάδα. 

Διαπραγματευτικό όπλο του Ελληνα πρωθυπουργού θα αποτελέσει το πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, το πλαίσιο των οποίων αναμένεται παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την προσεχή Τετάρτη, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την επομένη, προκειμένου να τους πείσει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.