.Στην Alpha η Εμπορική


Στην Alpha Bank περνά, σύμφωνα με πληροφορίες η Εμπορική Τράπεζα. Όπως αναφέρουν πηγές, η γαλλική Credit Agricole, επέλεξε ως αγοραστή την Alpha Bank για την απόκτηση της Εμπορικής. Προσφορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης της τράπεζες είχαν υποβάλλει επίσης και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank.

Η συμφωνία του γαλλικού τραπεζικού κολοσσού με τον ελληνικό όμιλο θεωρείται καθοριστική για τις εξελίξεις όσον αφορά την αναδιαμόρφωση του τραπεζικού χάρτη της χώρας, ενώ δημιουργείται η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

Στο νέο σχήμα η Credit Agricole δεν θα διατηρήσει κάποιο ποσοστό, ενώ οι ανάγκες που ανακύπτουν για την ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank ύψους 3 δις. ευρώ περίπου θα έχουν καλυφθούν όλες από την Credit Agricole πριν τις υπογραφές. 

Ετσι στο νέο σχήμα θα παραμείνουν μόνον οι κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank οι οποίες και θα καλυφθούν με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές η διαδικασία που προβλέπεται μετά την ανακοίνωση είναι η εξής:
-Credit Agricole και Alpha Bank κινούνται μαζί ώστε να λάβουν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για το εγχείρημα της συγχώνευσης. 

Οι εγκρίσεις θα δοθούν από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από το Ταμείο 

Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτιμάται ότι το στάδιο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

-Στη συνέχεια ακολουθούν οι διαδικασίες για τη νομική συγχώνευση Alpha Bank και Emporiki Bank που στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012.

. Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013


Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, ως τμήμα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής της περιόδου 2013-2016.

Για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2013 το υπουργικό συμβούλιο και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας θα κληθούν να λάβουν μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ για τη συγκέντρωση των δημοσίων εσόδων και την περικοπή των δημοσίων δαπανών που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για το επόμενο έτος. 

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού προ μείωσης επιστροφών, για το οικονομικό έτος 2013 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 56 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2012. 

Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για πληρωμή τόκων προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 62,5 δισ. ευρώ το 2013.

Οι πρωτογενείς δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αναμένεται να κινηθούν στα 41 δισ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν το 2006.

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού θα σημειώνεται πως το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον αναμένεται το 2013 λιγότερο ευνοϊκό από ότι αρχικά εκτιμούσε το προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία θα τονίζεται πως ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να παραμείνει αρνητικός και το 2013 (-3,5%), λόγω της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και της μεγαλύτερης ύφεσης του 2012. 

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εμφανίζεται στα 7 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 5% σε σχέση με το 2012. 

Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 3,2 % του ΑΕΠ και κατανέμονται σε 6 δισ. ευρώ για την προώθηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε 1 δισ. ευρώ για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους. 

.Απογοήτευσε και πάλι ο Παναθηναϊκός


Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός, που έμεινε για 4ο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, απογοητεύοντας γι' άλλη μια φορά τους οπαδούς τους, που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσαμπούρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80ό λεπτό.

Πλατανιάς-Ξάνθη 3-2

Ματς με συναρπαστική εξέλιξη στην Κρήτη όπου ο Πλατανιάς νίκησε 3-2 την Ξάνθη, παρότι στο 80΄ το σκορ ήταν 1-1! Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Γκλέισον (αυτογκόλ 48΄) και Ντόε (84΄, +90΄) και για τους φιλοξενούμενους οι Γκλέισον (11΄), Βασιλακάκης (89΄). Η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, λόγω αποβολής του Μαρίν στο 39΄.

Πανθρακικός-Βέροια 0-1

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Βέροια, επικρατώντας 1-0 του Πανθρακικού. Το ματς έγινε στο γήπεδο της Κομοτηνής και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καλτσάς στο 50ο λεπτό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.