.Ο σουρεαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ και οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία

Αυτό το ξεκατίνιασμα μεταξύ της Ζωής και του Πανούση αρχίζει να ξεπερνάει τα όρια του γελοίου και να γίνεται επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία. 

Η κόντρα τους που καλά κρατεί και δεν είναι μόνο προσωπική τους κόντρα αλλά κόντρα ενός κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια σε ότι εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης αρχίζει να γίνεται πολύ πιο σοβαρό όταν στον καβγά αυτό εμπλέκεται το ίδιο το πολίτευμα, η προστασία του ή η υπονόμευσή του.

 Όταν φτάνει ο πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας να λέει από το βήμα της βουλής ότι «όποιος ή όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρ...περισσότερα »

.Το ΔΝΤ αποχώρησε από το Brussels Group: Δεν υπάρχει πρόοδος, έχουμε τεράστιες διαφορές με την Αθήνα

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, τονίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα σε κεντρικούς τομείς. 

Ο Τζέρι Ράις, μάλιστα, αποκάλυψε ότι η αντιπροσωπεία του Ταμείου αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες επειδή δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος, η οποία θα βοηθούσε τη χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία. 

«Οι ελληνικές αρχές μιλούν σε πολιτικό επίπεδο αυτήν την στιγμή, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Ταμείο είναι τεχνικός και όχι πολιτικός θεσμός» πρόσθεσε. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμ... περισσότερα »

.Τι θα προϋποθέτει η 9μηνη παράταση που ζητά η Ελλάδα

Με επέκταση της δανειακής σύμβασης κατά 9 μήνες και ταυτόχρονη εξασφάλιση της πλήρους χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας επιχειρεί η κυβέρνηση να δώσει ένα προσωρινό τέλος στην δημοσιονομική ασφυξία. 

Το αίτημα για παράταση έχει ως βασική προϋπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες μία τελική συμφωνία τόσο για τη δέσμη των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες θα δεσμευθεί η ελληνική πλευρά για να υλοποιήσει μέχρι και το τέλος του Μαρτίου του 2016, όταν απεμπλέκεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα, όσο και τη ρητή δέσμευση των πιστωτών για έναρξη του διαλόγ... περισσότερα »

.«Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που απομένουν»

«Εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που απομένουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εργαζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίσει την ανάκαμψη της Ελλάδας με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανέφερε ότι ήταν μια «σημαντική, εποικοδομητική και φιλική συζήτηση».

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση ότι ο Ζ.Κ. Γιούνκερ εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς που ακόμα επιτρέπει την έγκαιρη εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε επικοινωνία.

.«Να κλείσουμε σύντομα τη συμφωνία»

Σε πολύ φιλικό κλίμα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ το μεσημέρι της Τετάρτης η οποία διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες.

«Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος» αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε το βράδυ στην Αθήνα.

.Όλο το παρασκήνιο από την κατάρρευση μέχρι τη συμφωνία

Μετά από ένα δραματικό παρασκήνιο και τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται στα όρια ενός ναυαγίου και κατάρρευσης Αθήνα και εταίροι κράτησαν ζωντανή τη διαδικασία και όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η συμφωνία είναι προ των πυλών, τουλάχιστον για την *9μηνη παράταση.*

 Μέχρι το χθεσινό ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο, κλίμα ασυνεννοησίας και διαψεύσεις, ενώ τελικά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εμφανιζόταν μέχρι και θυμωμένος με την Αθήνα. Το βαρύ κλ... περισσότερα »

.Ο Σόιμπλε θύμωσε με τη Μέρκελ και σκέφτεται την παραίτηση

Η θέληση της Άγκελα Μέρκελ να βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αψηφώντας ακόμη και την ρήξη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζεται σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Die Zeit.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι μαλωμένος με την καγκελάριο και να έχει θυμώσει μαζί της, ακούγεται από τους συμβούλους του αυτές τις μέρες. Μέχρι και η λέξη παραίτηση έχει ακουστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ωστόσο η καγκελάριος έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα με αποτέλεσμα η θέση του Σόιμπλε να έχει υποβαθμιστείκατά κάποιον τρόπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ελληνικής κρίσης.

«Η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα προς τους Έλληνες»γράφει η Zeit θέτοντας συγχρόνως το ερώτημα αν η Ελλάδα θέλει να δεχθεί τη βοήθειά της.

.Ο Σόιμπλε στο περιθώριο μαζί με τον Βαρουφάκη

Ολοκληρωτικά εκτός διαπραγμάτευσης Αθήνας και δανειστών μένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών *Βόλφγκανγκ Σόιμπλε*, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον*Γιάννη Βαρουφάκη*. 

Τα δημοσιεύματα στη Γερμανία αποκαλύπτουν το μεγάλο χάσμα που υπάρχει στις απόψεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό της, ο οποίος μένει στο περιθώριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν οι εμπρηστικές δηλώσεις. 

Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από το Bloomberg, χθες προστέθηκαν νέα δημοσιεύματα, με κυριότερο από της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, αλλά και οι δηλώσεις του πρ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.