.Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ Η Νέα Δημοκρατία τελείωσε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Oχι πλήρης ημερών, κατά το στερεότυπο των νεκρολογιών· αλλά ως ζωηρή σαραντάρα της κατηγορίας «μιλφ». 

Ο θάνατός της επήλθε εκ της αποτυχίας της να διεξαγάγει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Το είδος, το μέγεθος και η σημασία αυτής της αποτυχίας είναι στοιχεία μοναδικά στην πολιτική ιστορία της περιόδου που ονομάζουμε «Μεταπολίτευση» και η οποία, ατυχώς, διαρκεί ακόμη. 

Είναι, ας πούμε, σαν να σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και όταν φτάνετε στο προκαθορισμ... περισσότερα »

.Το άδηλο αποτέλεσμα της «μοναξιάς» του ΣΥΡΙΖΑ

Την στιγμή που πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρουν για την εξ αντανακλάσεως πολιτική κυριαρχία του, λόγω της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει η ΝΔ, ο *Αλ. Τσίπρας *και ένα μέρος των υψηλά ιστάμενων συνομιλητών του αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση. 

Σε μία περίοδο κατά την οποία ο Πρωθυπουργός είχε ήδη αρχίσει να ανακινεί την συζήτηση για «εθνική συνεννόηση», συναισθανόμενος τις δυσκολίες που εμφανίζονται απειλητικές στον ορίζοντα έπειτα από τις πρώτες κοινοβουλευτικές απώλειες, οι συνθήκες που διαμορφώνονται προξενούν περισσότερο προβλη... περισσότερα »

.«Βόμβα» 900 δισ. ευρώ σε κόκκινα δάνεια στην Ευρωζώνη

Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει «αποφασιστική δράση» για να αντιμετωπίσει τα μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια των τραπεζών της, δήλωσε ο Χοσέ Βινάλς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικών Υποθέσεων και Κεφαλαιαγορών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC*. 

O Βινάλς σημείωσε ότι, αν και έχουν γίνει σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ευρωζώνη για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα, όπως οι ρυθμίσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστούν τα προβληματικά δάνεια. «Σημα... περισσότερα »

.Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά η κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις τους έπειτα από την «πισώπλατη μαχαιριά» του τουρκικού στρατού, που κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία. 

«Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'. «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό που συνέβη σήμερα. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό», συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος. Ένα ρωσικό πολεμι... περισσότερα »

.Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος υποστηρίζουν τουρκμένοι μαχητές

Μαχητές των τουρκμενικών δυνάμεων στη Συρία άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο πιλότους ενός ρωσικού μαχητικού το οποίο κατέρριψαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα, ενώ προσέγγιζαν στο έδαφος με τα αλεξίπτωτά τους, αφού είχαν κάνει χρήση με επιτυχία του συστήματος εκτόξευσης, είπε σε δημοσιογράφος αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων. «Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. 

Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν» πριν προσγειωθούν στο έδαφος, δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ... περισσότερα »

.Παραιτήθηκε από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Παραιτήθηκε από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χωρίς ωστόσο να παραιτείται από την κούρσα της προεδρίας. 

Ο κ. Μεϊμαράκης προχωρά σε παραίτηση προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος μετά το φιάσκο της Κυριακής που ανέβαλε τις εσωκομματικές εκλογές για τις 13 Δεκεμβρίου. 

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και παντα ήμουν στρατιώτης . Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.