.Ονόματα εδώ και τώρα

Τις μισές δουλειές δεν τις μπορώ. Οποιος ξεκινάει μια δουλειά, οφείλει να τη φτάνει έως το τέρμα και οφείλει να την κάνει σωστά. Και εκείνο που επίσης δεν μπορώ είναι το τσουβάλιασμα, αυτήν τη μανία που έχουμε να πυροβολούμε στην τύχη κι όποιον πάρει ο Χάρος. 

Α, και κάτι ακόμη που δεν μπορώ είναι αυτή την τάση που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια να επικαλούμαστε «προσωπικά δεδομένα», «τεκμήρια αθωότητας» και άλλα συναφή προκειμένου να προστατεύονται κάποιοι που δεν πρέπει να προστατευτούν, αλλά αντίθετα επιβάλλεται να γίνει γνωστό ποιοι είναι. *Οπως καταλάβατε,* εννοώ την υπόθεση ... περισσότερα »

.«Όσοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, να επιλέξουν την επιστροφή στη δραχμή»

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης. 

Χαρακτήρισε «λάθος» την άποψη ότι δεν θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η Ευρωζώνη και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει κα... περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ-«58»: Στόχος να υπάρχει τελική συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα

Σε «πολύ καλό» κλίμα και σε «θετική κατεύθυνση» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν οι τριμελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και των «58», στη Βουλή, σύμφωνα με στελέχη και των δύο πλευρών. Όπως τόνιζαν, ο στόχος όλων είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υπάρχει η τελική συμφωνία για το πλαίσιο της συνεργασίας, ενόψει της κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκαν πρόσωπα όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε και τα θέματα του ονόματος και των συμβόλων του. Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στο γενικό πλαίσιο και τα χαρακτηρισ... περισσότερα »

.«Πράσινο» το ευρωπαϊκό ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στη φετινή κυριαρχία επί του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη, με τους «πράσινους» να υπερασπίζονται το ΟΑΚΑ και να δίνουν τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών τους στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. 
Οι κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 66-62 των πρωταθλητών Ευρώπης, στο τέλος του πρώτου γύρου της Β' φάσης της διοργάνωσης (7η ημέρα), και υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην τρίτη ήττα του στον 5ο όμιλο, ενώ πλέον οι «αιώνιοι» ισοβαθμούν με ρεκόρ 4-3. 

.Ξεκινά η ενδοδημοτική κινητικότητα

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας και έως τις 6 Μαρτίου δήμοι και περιφέρειες πρέπει να στείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματά τους για προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποσαφηνίσει ότι όσοι υπάλληλοι ΟΤΑ κάνουν αιτήσεις μετάταξης ή μεταφοράς θα μείνουν ένα μήνα σε διαθεσιμότητα, και εφόσον τοποθετηθούν σε νέα θέση θα εξαιρεθούν από οποιαδήποτε μελλοντική διαδικασία διαθεσιμότητας. 

Συγχρόνως, σημειώνει ότι η διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας θα προχωρήσει κανονικά, χωρίς να επηρεασθεί από την απαγόρευση υπηρεσιακών αλλαγών λόγω εκλογών.

Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο-εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας για το πρόγραμμα της «ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας», στο οποίο διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό. 


Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μετάταξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

.Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν για Κύπρο, Συρία, τουρκο-ισραηλινές σχέσεις

Το Κυπριακό και οι προοπτικές που διαμορφώνονται για την επίλυσή του, μετά την πρόσφατη συμφωνία στη Λευκωσία μεταξύ Αναστασιάδη-Έρογλου, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησε χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τον εποικοδομητικό ρόλο του στην Κύπρο, για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για διευθέτηση».

Όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα (χθες) με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν για μια σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων. Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε την αξία που αποδίδει σε μία ισχυρή και αμοιβαίου σεβασμού διμερή σχέση με την Τουρκία και εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία μπορεί να επιδείξει ηγετικό ρόλο στον κόσμο μέσω θετικής εμπλοκής». 

Τέλος, αναφορά γίνεται και στην οικονομία, με την επισήμανση ότι οι δυο ηγέτες «συζήτησαν την ανάγκη για σθεναρή, βιώσιμη και ισοζυγισμένη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και ο πρόεδρος σημείωσε τη σημασία των χρηστών πολιτικών που είναι ριζωμένες στον κανόνα του δικαίου για τον καθησυχασμό των χρηματοπιστωτικών αγορών, την υπόθαλψη ενός προβλεπτού επενδυτικού περιβάλλοντος, την ενδυνάμωση διμερών σχέσεων και το όφελος για το μέλλον της Τουρκίας».

.Εξετάζουν άρση ασυλίας

Σε 115 καταθέσεις μαρτύρων σε όλο το κατασχεθέν υλικό, και σε απολογίες κατηγορούμενων, στηρίζεται το αίτημα των εφετών ανακριτριών, για άρση ασυλίας και των υπόλοιπων 9 μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υλικό προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή, με βάση την οποία λειτουργεί όλ αυτά τα χρόνια, με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της. 
Η κάθε τοπική οργάνωση φέρεται να καλεί τα μέλη της σε κάθε δράση ή εκδήλωσή της, με sms που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.
Στο αίτημα των ανακριτριών, απαριθμούνται οι καταθέσεις των μαρτύρων που δείχνουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και αναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η δολοφονία Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ, η δολοφονία Λούκμαν, και η επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα Περάματος. 
Επίσης καταγράφονται τα όπλα που βρέθηκαν στις οικίες των βουλευτών, οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης, αλλά και ως υποστηρικτές των ιδεών των μελών της.
Παράλληλα, οι δύο εφέτες ανακρίτριες, ζητούν την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κατοχή πυροβόλων όπλων, με σκοπό τον εξοπλισμό της οργάνωσης, στους ήδη κατηγορούμενους, Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Μπούκουρα, Γερμενή και Λαγό, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται για Κασιδιάρη και Μίχο, σε προσωρινή κράτηση.
Χυδαία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, δέχθηκαν στη Βουλή, από Χρυσαυγίτες βουλευτές, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.