.Τα κόμματα προειδοποιούν τον Τσίπρα ενόψει συμφωνίας

Σαφείς προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση, ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους δανειστές απευθύνουν κόμματα της αντιπολίτευσης. *Το Ποτάμι: Οι πολίτες θα πληρώσουν το λογαριασμό* Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημειώνει κατ' αρχήν πως «το ότι βρίσκουμε κοινό τόπο με τους εταίρους είναι θετικό» για να προσθέσει: 

«Δυστυχώς όμως, όπως προκύπτει από τις σχετικές διαρροές, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών και των ακροδεξιών εταίρων». Οπως τονίζει το Ποτάμι «η συνταγή θυμίζει εκείνες του παρελθό...περισσότερα »

.Το Μαξίμου παραδέχεται:Η πρότασή μας δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Με την παραδοχή ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της, το μέγαρο Μαξίμου σε άτυπη ενημέρωσή του, εξηγεί τη φοροεπιδρομή μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ αλλά και το γιατί ο συμβιβασμός αυτός είναι καλύτερος από εκείνον που πρότεινε η προηγούμενη κυβέρνηση.

 Επιχειρώντας να δώσει μια πρώτη εικόνα του πώς βλέπει το μέγαρο Μαξίμου την τελική πρόταση της Αθήνας - με το βλέμμα στραμμένο και στην Βουλή και στο εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γίνεται μια αναλυτική αναφορά στα μέτρα που προτείναμε και σε όσα πρότειναν οι δανειστές μας. *Δείτε αναλυτικά τι υποστηρίζει το Μαξί... περισσότερα »

.Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι επενδυτές προεξόφλησαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά την θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης και του κλίματος στην αγορά ομολόγων.
Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε άνοδο άνω του 20%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών και έκλεισε στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9,00%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 754,99 μονάδες (+9,84%) Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 136,89 εκατ. ευρώ.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,7δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίασης της Παρασκευής. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 8,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 7,17%.

.ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου βρίσκεται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», που οργανώνουν ... στην πλατεία Συντάγματος κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθενται στη ρήξη με τους εταίρους.

 Το χαρακτηριστικό της νέας διαδήλωσης πάντως είναι η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν μια τεράστια ελληνική σημαία από το περιστύλιο, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς - Ευρώπη - Δημοκρατία» και τραγούδησαν τον ... περισσότερα »

.«Βρισκόμαστε σε τροχιά συμφωνίας»..... Το πιθανότερο είναι να συμφωνήσουμε την Πέμπτη

«Βρισκόμαστε σε τροχιά συμφωνίας. Χονδρικώς τα περισσότερα θέματα έχουν κλείσει αλλά το πιθανότερο είναι η συμφωνία να επιτευχθεί την Πέμπτη», λένε κυβερνητικές πηγές. 
Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου: - Δεν έχει παραβιαστεί καμία κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης η οποία πέτυχε να περάσει: Πλεόνασμα 1% για το 2015 και 2% για το 2016. 

Το όφελος υπολογίζεται μόνο για το 2016 σε 8,2 δις. ευρώ. - Επαναφέρεται η εργοδοτική εισφορά στο ΙΚΑ 2.9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζομένους η οποία είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά κατ απαίτηση του ΔΝΤ. - Μπαίνει φορολογία στις επ... περισσότερα »

.Μέρκελ: Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί συμφωνία» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ από την πόλη Μάγκντεμπεργκ, λίγο πριν τη συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής με τον Αλέξη Τσίπρα για την Ελλάδα. 

«Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα» πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι «η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τους Θεσμούς, αλλιώς η Σύνοδος Κορυφής δεν θα λάβει αποφάσεις αλλά θα αντα... περισσότερα »

.Αυτή είναι η πρόταση Τσίπρα στους δανειστές

Αργά τη νύχτα της Κυριακής έφτασε στα χέρια της Κομισιόν η νέα, βελτιωμένη ελληνική πρόταση και όπως ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σελμάγιερ, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγο μετά της 1 το πρωί και τόνισε ότι είναι καλή βάση για τις σημερινές συζητήσεις. 

Η νέα ελληνική πρόταση έφτασε ταυτόχρονα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Η νέα ελληνική πρόταση οριστικοποιήθηκε στην εξάωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, που συνήλθε πριν αναχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας για τις Βρυξέλλες. Στην ε... περισσότερα »

.«Αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα»

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου κάλεσε εκ νέου σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να κάνει μια «σοβαρή κίνηση» για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της, υποβάλλοντας αξιόπιστες προτάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην Ουάσινγκτον. 

Ο Λιου συνομίλησε τηλεφωνική σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, μια ημέρα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα ο Τζέικομπ Λιου «υπογράμμισε ότι είναι επείγον η Ελλάδα να κάνει μια... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.