.Στην Επιτροπή "Πόθεν Έσχες" της Βουλής η λίστα Λαγκάρντ


Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα μεταβιβαστεί -με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων- το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ για επεξεργασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς, ή για παρένθετα πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με αυτούς. 

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίασή της να τεθεί σε ψηφοφορία το εάν θα ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις ακροάσεις προσώπων. 

.Ευ. Βενιζέλος: Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι απόλυτη


«Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι απόλυτη χωρίς προϋποθέσεις και αιρέσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), με αφορμή τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε πως καμία από τις παρατάξεις που είχαν την ευθύνη των γεγονότων του 2008 δεν δικαιούται να δημιουργεί συνθήκες τεχνητής πόλωσης και κανείς δεν δικαιούται πάνω στο θάνατο ενός παιδιού «να οικοδομεί φτηνή κομματική τακτική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ικανοποίηση για την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, απέναντι στην πρωτοβουλία που είχε παρουσιάσει τη Δευτέρα κατά της ρατσιστικής, ξενοφοβικής και κοινωνικής βίας. 

Παράλληλα, καταδίκασε απερίφραστα την προ ημερών βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας, ωστόσο, ότι αυτό της έδωσε αφορμή να εξαπολύσει νέες, προκλητικές φραστικές επιθέσεις, όπως είπε, κατά των θεσμών.

.ΤτΕ: Η ανακεφαλαιοποίηση αποσκοπεί στην αναπλήρωση των ιδίων κεφαλαίων που απώλεσαν οι τράπεζες


«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αποσκοπεί στην αναπλήρωση των ιδίων κεφαλαίων που απώλεσαν οι τράπεζες, κυρίως λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και της συμμετοχής τους στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», 
αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, 
σχετικά με το αίτημα που διατυπώνεται από τον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος) 
να δοθούν στην πραγματική οικονομία, δηλαδή στις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, 
τα 2/3 του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης. Σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών είχε καταθέσει στη Βουλή, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «οι προτάσεις για οριοθέτηση συγκεκριμένων ποσών ή ποσοστών κεφαλαίων, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, και την τελική διοχέτευσή τους προς συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, 

όπως για παράδειγμα η προτεινόμενη δέσμευση των 2/3 του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για την πραγματική οικονομία, αναδεικνύουν μεν το μέγεθος των αναγκών ρευστότητας των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών, αλλά δεν συνάδουν με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερόμενη στο ποσό της ανακεφαλαιόποιησης, η ΤτΕ αναφέρει: «Το ελάχιστο ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων, δεν είναι μια τυχαία επιλογή της εθνικής εποπτικής αρχής ή της κυβέρνησης. Τουναντίον, το ύψος των κεφαλαίων προκύπτει από το κοινό ευρωπαϊκό εποπτικό πλαίσιο περί κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών».

.Δύο Κυριακές θα είναι ανοικτά φέτος στις γιορτές τα εμπορικά καταστήματα


Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν φέτος δύο Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός, προωθείται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εκτός από την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, επειδή υπάρχει ανοικτή διαβούλευση με όλους τους φορείς της αγοράς σχετικά με τα προβλήματά της, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε μέτρο μόνιμου χαρακτήρα η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων 6 Κυριακές το χρόνο.

.Σε εξέλιξη πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου στην Αθήνα


Στις 12.30 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Μαθητές και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα Προπύλαια, ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τη Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Λόγω των συγκεντρώσεων, η Πανεπιστημίου είναι κλειστή.

.Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο


Στο 26% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 38% μέσα σε ένα έτος και να διαμορφώνεται σε 1.295.203 άτομα. Στους μαύρους καταλόγους της ανεργίας είναι κυρίως νέοι έως 24 ετών (ποσοστό ανεργίας 56,4%) και γυναίκες (ποσοστό ανεργίας 30,1%). Ενώ, στη δεύτερη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, έχει «σταθεροποιηθεί» η Αττική, στην οποία διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, με ποσοστό 27,6%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26% τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 18,9% τον Σεπτέμβριο 2011 και 25,3% τον Αύγουστο 2012. 

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.295.203 άτομα και αυξήθηκαν κατά 356.495 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι (αύξηση 38%) και κατά 34.670 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (αύξηση 2,8%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.695.053 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 325.334 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 21.626 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο εφέτος (μείωση 0,6%).

.Στο στόχαστρο οι στρεβλώσεις που διατηρούν ψηλά τις τιμές των τροφίμων


Eντός του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους οι μελετητικές ομάδες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της σύμβασης που υπέγραψε το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τον οργανισμό, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του.
Μια μέθοδο αντιμετώπισης δυσκαμψιών της αγοράς που έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες, όπως την Ιαπωνία, την Αυστραλία, για την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς σε τέσσερις τομείς: λιανική, μεταποίηση, τουρισμός και οικοδομικά υλικά.

Το επτάμηνο αυτό πρόγραμμα δεν έχει ως στόχο του την μείωση των τιμών, αν και αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί σε δεύτερο χρόνο ως αποτέλεσμα της ορθής λειτουργίας της αγοράς, 
ωστόσο και αυτή η προσπάθεια μαζί με άλλες παράλληλες δράσεις που "τρέχει" η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιδιώκουν να αφαιρεθούν από την αγορά τα ρυθμιστικά εμπόδια που οδηγούν εντέλει την ακρίβεια να είναι αυτοτροφοδοτούμενη.

Η Επιτροπή αυτό το διάστημα δουλεύει πυρετωδώς μία κλαδική μελέτη για τη διαμόρφωση του ανταγωνισμού στην αγορά οπωροκηπευτικών η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο ενώ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα λοιπά κράτη-μέλη, 
ασχολείται συνολικότερα με το ζήτημα των αυξήσεων των τιμών στον τομέα των τροφίμων έχοντας στο στόχαστρό της 30 υποθέσεις απ' όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στο πρόβλημα της ακρίβειας, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κυριτσάκης στη Βουλή, είναι πολυσύνθετο και σε αυτό εμπλέκονται 16 διαχρονικές στρεβλώσεις και διαρθρωτικά ζητήματα.

.Διεύρυνση στα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές, θα παρθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

«Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. 
Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες.

 Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. 

Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται», ανταπάντησε ο κ. Ασημάκης.

.Για «παιχνίδια με τη φωτιά» κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ η Φ. Γεννηματά


Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μη ξαναζήσουμε μια τέτοια στιγμή κρατικής βίας, τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Σήμερα που δίνουμε τον αγώνα κατά του εκφασισμού της κοινωνίας», προσθέτει η κ. Γεννηματά, «όλα τα κόμματα, ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος να μη πυροδοτούν με δηλώσεις και με πράξεις το ήδη τεταμένο κλίμα».

Επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς τους ότι «παίζουν με τη φωτιά, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων» και καλεί τα δύο κόμματα «να αποσύρουν τις εμπρηστικές τους δηλώσεις».
«Η Ελλάδα», επισημαίνει η κ. Γεννηματά, «έχει ζήσει και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει διχασμός».

.Χιλιάδες προϊόντα παρεμπορίου εντοπίστηκαν σε αποθήκη και κατάστημα στην Ομόνοια


Υπόγεια αποθήκη μεγάλης έκτασης και κατάστημα με πολύ μεγάλο αριθμό προϊόντων παρεμπορίου εντοπίστηκαν το πρωί, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", στη διασταύρωση των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου στην Ομόνοια.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ στην αποθήκη και το κατάστημα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 50 εως 60 χιλιάδες γυαλιά που είναι απομίμησεις γνωστών ξένων οίκων, αξεσουάρ κινητών και διάφορα ηλεκτρονικά είδη γνωστών εταιρειών.

.Ρομπότ - κολυμβητής ταξίδεψε από το Σαν Φρανσίσκο στην Αυστραλία


Διένυσε 16.668 χιλιόμετρα - σχεδόν 9.000 ναυτικά μίλια - από τη μια άκρη του Ειρηνικού στην άλλη. Χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα έτος για να ολοκληρώσει το ταξίδι του. Ο λόγος για το ρομπότ - κολυμβητή της αμερικανικής εταιρείας Liquid Robotics.

Το μοντέλο PacX Wave Glider με την ονομασία Πάπα Μάου - από τον θαλασσοπόρο Πίους «Μάου» Πιαϊλούνγκ από την Μικρονησία - συνέλεξε πολύτιμα στοιχεία για τη θερμοκρασία, την αλμυρότητα και το οικοσύστημα του Ειρηνικού, σύμφωνα με το BBC.

«Το ρομπότ ξεπέρασε θυελλώδεις καταιγίδες, απέκρουσε επιθέσεις καρχαριών, παρέμεινε περισσότερες από 365 ημέρες στη θάλασσα, περιπλανήθηκε γύρω από το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και τελικώς έφτασε στον προορισμό του, στο 

Κουίνσλαντ της Αυστραλίας» ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.
Εκτός από το Πάπα Μάου, η Liquid Robotics διαθέτει ακόμη τρία ρομπότ - κολυμβητές. Το ένα αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία στις αρχές του 2013, το δεύτερο κατευθύνεται στην Ιαπωνία ενώ το τρίτο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και σταμάτησε στη Χαβάη για επισκευή.

.Υγιεινή αλλά ακριβή για τους φτωχούς η μεσογειακή διατροφή


Η Μεσογειακή διατροφή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής διεθνώς και συνεχώς νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα οφέλη που παρέχει στην υγεία για ποικίλες παθήσεις (καρδιά, καρκίνος, διαβήτης κ.α.). 

Όμως, σύμφωνα με μια νέα ιταλική μελέτη, στην ίδια την Ευρωπαϊκή Μεσόγειο πολλοί είναι αυτοί, ιδίως μεταξύ των πιο φτωχών, που δεν ακολουθούν την Μεσογειακή διατροφή, επειδή τη θεωρούν ακριβή, ιδίως εν μέσω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί επιστήμονες, αυτό το κατ' εξοχήν υγιεινό μοντέλο διατροφής φαίνεται να τρίζει υπό το βάρος της κρίσης.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Γενετικής και Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας του Καθολικού Πανεπιστημίου του Καμπομπάσο, με επικεφαλής την Μαριαλάουρα Μπονάτσιο και τον Τζιοβάνι ντε Γκαετάνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal-BMJ Open", ανέλυσαν στοιχεία από 13.000 ανθρώπους, συσχετίζοντας το εισόδημά τους με τις διατροφικές συνήθειες τους και κυρίως με το πόσο πιστά ακολουθούσαν την μεσογειακή διατροφή.

Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα ήσαν αυτά που έκαναν τη λιγότερο πιστή μεσογειακή διατροφή, ενώ οι πιο πλούσιοι έτρωγαν πιο μεσογειακά. 
Τα άτομα υψηλού εισοδήματος είχαν 72% πιθανότητα να ακολουθούν πιστά τις συνήθειες της μεσογειακής δίαιτας, ενώ πολύ μικρότερη ήταν η πιθανότητα για τους φτωχότερους.

.Σύσκεψη για τις αλλαγές στο φορολογικό


Στη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα τεθεί σήμερα το απόγευμα προς συζήτηση το φορολογικό νομοσχέδιο με επίκεντρο τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και τα επιδόματα για τα παιδιά. 

Στόχος είναι οι τροποποιήσεις στην κλίμακα φορολογίας να μην επιβαρύνουν μικρά και μεσαία εισοδήματα ενώ οι αλλαγές στα επιδόματα για τα παιδιά να είναι ευνοικότερες για μεγάλο αριθμό φορολογούμενων και ιδιαίτερα για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους όπως άλλωστε προβλέπουν και οι κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται ήδη μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια που θα μπορούσαν, να καλύψουν τις όποιες απώλειες εσόδων για το δημόσιο από τις ευνοικότερες αλλαγές που εξετάζονται στην κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και για τους φορολογούμενους με παιδιά. 

Μεταξύ των σεναρίων αυτών είναι η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή η αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας για τους φορολογούμενους με ακίνητα μεγάλης αξίας που θεωρούνται και οι επικρατέστερες σε σχέση με την αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων η οποία, αν και έχει πέσει στο τραπέζι, δεν φαίνεται να προκρίνεται.

Σημειώνεται ότι σήμερα το τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται τους ελεύθερους επαγγελματίες και ανέρχεται σε 500 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί έως και την ερχόμενη Τρίτη οπότε το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλη με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από την 13η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φετινών φορολογικών δηλώσεων, προέκυψε από την εκκαθάριση 5.593. 450 δηλώσεων, συνολικός φόρος 6, 8 δις ευρώ , εκ των οποίων τα 5,1 δις ευρώ αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τα 1,367 δις ευρώ την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 293 εκατ ευρώ το τέλος επιτηδεύματος. 

Πρόκειται για το σύνολο σχεδόν των φορολογικών δηλώσεων αφού απομένουν λίγες ακόμη για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Ακόμη ένα πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό του τρόπου πληρωμής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας ύστερα από την δικαστική απόφαση που ανατρέπει την μέχρι τώρα είσπραξή του από τη ΔΕΗ. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο είναι η αποστολή των ειδοποιητηρίων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάων και η καταβολή του στις εφορίες. 

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα αφενός για τους φορολογούμενους αφετέρου για να μην προκληθούν προβλήματα στη ροή των προγραμματισμένων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

.Την ερχόμενη Τρίτη, στο Σύνταγμα θα "μυρίσουν" Χριστούγεννα


Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.
 Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος.

Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. 

Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί δωρεάν, καθημερινά την περίοδο των εορτών.
 Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε».
Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα 
διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας. (Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων).

Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00. 

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια και αφήγηση παραμυθιών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.