.Ανοικτή επιστολή υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Πέττα

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Στη δίνη της ιστορικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, είμαστε υποχρεωμένοι πιο πολύ παρά ποτέ να ενεργοποιηθούμε όλοι στην κατεύθυνση της προόδου με επίκεντρο τον άνθρωπο , προσδίδοντας μια διαφορετική ταυτότητα στην τοπική μας κοινωνία . 

Έχοντας πίστη και όραμα ,να προσφέρουμε εγγύηση για το μέλλον και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Βασιζόμενοι σε αρχές και αξίες, να μετατρέψουμε το αίσθημα οργής και αγανάκτησης σε δύναμη δημιουργίας, Κάνοντας τα όνειρα μας στόχο, μαζί να τα κατακτήσουμε. Αγαπητές Ζωγραφιώτισσες και Ζωγραφιώτες, Με την επιστολή μο... περισσότερα »

.Αποχώρησε απο την παράταξη του Δημάρχου και ο κ. Θοδωρής Κόλλιας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΛΙΑ Κύριε Πρόεδρε, Λόγοι που συνδέονται με τις ηθικές και πολιτικές αξίες που υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια, με υποχρεώνουν να διακόψω την πολιτική μου σχέση και παρουσία στον δημοτικό συνδυασμό “Ζωγράφου αύριο”. 

Δεν έχω πλέον καμία διάθεση να αποδέχομαι πρακτικές και ενέργειες που σπιλώνουν τις δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μπορώ να επικυρώνω το πολιτικό ατόπημα ασυνέπειας στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δεν μπορώ να υποστηρίζω καταστάσεις που κάποτε για την παράταξη κα... περισσότερα »

.Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη δήλωση Δ. Χριστογιάννη περί επταετίας

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Δ. Χριστογιάννη σε τηλεοπτικό σταθμό για τη περίοδο της δικτατορίας, με τον δεύτερο να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του.

«Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστόγιαννης. 

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση»
. 

Ερωτά, δε, αν «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».

Απαράδεκτη και ανατριχιαστική αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Χριστογιάννη. Με ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα καλεί τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στην τάξη».

Από τη μεριά της, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει σε σχετικό σχόλιό της: «Σ
το δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της».

.Γ. Σταθάκης: Προέχει η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης

Την ανάγκη αναθεώρησης της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι είναι αδύνατον η χώρα να καταβάλει μέχρι το 2016 κάπου 30 δισεκ. ευρώ για την αποπληρωμή διμερών χρεών. «Πρέπει να υπάρξει και νέα, τρίτη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. 

Η υπάρχουσα δανειακή σύμβαση προβλέπει τα εννιά δισεκ. ευρώ ως ετήσια πληρωμή για τα επόμενα 30 χρόνια - αυτός είναι ο διακανονισμός που έχει γίνει. Μετά βεβαιότητας, ως το 2020 δεν μπορούν να πληρωθούν αυτά τα χρήματα από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και από ιδιωτικοποιήσεις».
  
Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το πρόβλημα του δανεισμού της χώρας ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Για να δανειστεί η χώρα μπορεί να το κάνει προφανώς από δύο πηγές, δεν υπάρχουν άλλες:

 Είτε με επιστροφή στις αγορές ή με διακρατικό τρόπο. Νομίζω ότι αυτό που προέχει και προέχει απόλυτα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να απελευθερωθούν όλοι αυτοί οι πόροι που καλείται να πληρώσει η χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια, αυτό είναι το πρώτο σκέλος. 

Το δεύτερο σκέλος είναι η εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής στον αντίποδα του μνημονίου που θα σταθεροποιήσει τελικά την ελληνική οικονομία και θα αποτελέσει τη βάση για να μπορέσει να ξαναδανειστεί η χώρα με κανονικούς όρους»

.Σαρωτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ

Παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 239 σε σύνολο 4.124 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ το διάστημα 6 - 19 Ιανουαρίου και αφορούν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτά, στις 239 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 2.170 παραβάσεις ενώ στις υπόλοιπες 3.885 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.
Ποσοστό άνω του 40% επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα (903) και Θεσσαλονίκη (758). 

Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Αθήνα (77) με συνολικά 1.848 παραβάσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αγγίζει το 5,80%.

Η παραβατικότητα και κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εντοπίζεται κυρίως στη μη έκδοση στοιχείων.

.Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη»

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

«Η Ελλάδα δέχθηκε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων της και τώρα καλείται να αναδείξει όλα τα στοιχεία που μας ενώνουν, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, εξασφαλίζοντας ευημερία και σταθερότητα για όλους τους πολίτες, με επιστροφή στην ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες... περισσότερα »

.Ποιοι δήμαρχοι πηγαίνουν σπίτι τους...

Σχεδόν τέσσερις μήνες απομένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ένα κίνημα δείχνει να προσελκύει ολοένα και περισσότερους δημάρχους: Το κίνημα του «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος». 
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο ένας μετά τον άλλον, δήμαρχοι από όλη την επικράτεια, ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να μην θέσουν ξανά υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τους «διαδόχους» τους, ενώ άλλοι αναμένται να το δημοσιοποίησουν το επόμενο διάστημα. 
Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται οι δήμαρχοι: Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, Σκύρ... περισσότερα »

.Ανησυχεί για τη βία στην Ουκρανία ο Βενιζέλος

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές και αποφυγή της βίας, με αφορμή τα επεισόδια στο Κίεβο, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Mε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία και καλεί για αυτοσυγκράτηση.

Σημειώνεται, ότι μετά από τις τελευταίες συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στο Κίεβο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

.Ελεύθεροι υπό όρους Γριβέας και Βάτσικα...Συνελήφθησαν στο Λονδίνο

Παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster o Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 
Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το δικηγόρο τους παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στην βρετανική αστυνομία αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με τις αστυνομικές αρχές. Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 3 Φεβρουαρίου και τότε θα εξετασθεί αν δικαιολογείται το αίτημα των Ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους. 

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 λιρών για τον καθένα και παράδοση τόσο των δικών τους διαβατηρίων όσο και των παιδιών τους. 

Επίσης θα πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον του Λονδίνου όπου είναι και η μόνιμη κατοικία τους και θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.

.Έρχονται νέα μέτρα 1 δισ.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν μόνιμα δημοσιονομικά ισοδύναμα αν επιστραφούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια προειδοποίησε με δηλώσεις του στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στους FT, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα διασφαλιστεί ότι «θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αφορά μόνο στους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα «ειδικά μισθολόγια».

Σύμφωνα με τους FT, αν επιστραφούν αναδρομικά όλες οι περικοπές που έγιναν τον Αύγουστο του 2012, τότε το κόστος για τον Προϋπολογισμό υπολογίζεται στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν σε εφαρμογή του μνημονίου αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

.Συλλήψεις και στο δρόμο για οφειλές!

Μια τυχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της Τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο Αυτόφωρο, αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην εφορία. Η τροχαία συνεργάζεται πλέον στενά με την αστυνομία προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του Δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ κάτι που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο Αυτόφωρο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο. 

Ήδη υπάρχουν περιπολικά που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το ΤΑXIS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την αστυνομία για εντοπισμό των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η διαδικασία

Όποιος ελεγχθεί από την Τροχαία και εντοπιστεί από το online σύστημα ότι χρωστά στην εφορία πάνω από 5.000 ευρώ μεταφέρεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Κατόπιν ακολουθείται κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή οδηγείται στον εισαγγελέα και αυτός στη συνέχεια αποφασίζει αν θα απαλλάξει τον πολίτη ή θα τον καταδικάσει σε πρόστιμα και φυλάκιση.

.Στο 3,5%το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με διαφορά 3,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται πρώτη στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με ποσοστό 31,5% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 28%. 

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 9,5%. 

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει πως νικητής των επόμενων εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (το 17% αναμένει να έχει και μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα ενώ το 35% μικρή) και το 35% βλέπει νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία (το 32% με μικρή διαφορά και το 3% με μεγάλη). 

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται με μικρή διαφορά ο πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 40%. Ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης με 38%, ο Πάνος Καμμένος με 28%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευ. Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%. 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 9 μονάδες να τον χωρίζουν από τον Αλέξη Τσίπρα (39%-30%) ενώ σχεδόν ένας στους τρεις- ποσοστό 29%- λέει «κανένας από τους δύο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.