.Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη δικαιοσύνη τους εμπνευστές του βίντεο


Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει εντός των επομένων ωρών ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος για τη χρονδροϊδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, προσπάθεια διασύνδεσή του με την τρομοκρατική ενέργεια στο Mall.

Η κίνηση αυτή της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

 Δηλαδή και κατά όσων εμπνεύστηκαν, αλλοίωσαν και κατασκεύασαν το εν λόγω βίντεο, αλλά και κατά των τηλεοπτικών σταθμών που το αναδημοσίευαν χωρίς καμία διασταύρωση και συνέχισαν να το δημοσιοποιούν και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του βίντεο με τις δηλώσει Διαμαντόπουλου που επιβεβαίωνε και το μοντάζ που είχε υποστεί.

Το θέμα θα συζητηθεί από ώρα σε ώρα στη συνεδρίαση του 9μελούς συντονιστικού οργάνου, όπου και θα αποφασισθούν οι λεπτομέρειες.

.Αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία


Αξιόπιστα χαρακτηρίζει η Γιούροστατ μέσω εκπροσώπου της τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009, προσθέτοντας ότι  συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες και υιοθετούνται χωρίς επιφυλάξεις, στον απόηχο των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμα στελεχών της υπηρεσίας. Συνεχίζοντας τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετουνται χωρίς επιφυλαξεις.
«Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου, που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τη Eurostat» δήλωσε η Ε. Τρέινορ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ.

.Συνέχεια στο αδιέξοδο και την ταλαιπωρία


Για όγδοη μέρα θα μείνει χωρίς Μετρό η πρωτεύουσα ενώ σε στάση εργασίας από τις 12.00 έως της 16.00 θα προχωρήσουν στον ΗΣΑΠ και το Τραμ. Χωρίς λεωφορεία και τρόλει από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί» τονίζει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, επικαλούμενη και τη νέα δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη και τη σημερινή απεργία. 
Εν τω μεταξύ, κατεπείγουσα εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας να καλέσει σε καταθέσεις υπεύθυνους και εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς για τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της απιστίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης όσων κάνουν μαζικά χρήση αδειών σε περίοδο απεργιών.
Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι τηνΠαρασκευή.

Την ίδια ώρα, νέο σκηνικό στην αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στο μετρό, και κατ' επέκταση στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τη διορία μιας ημέρας που τους έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Διαμηνύουν ότι με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα, απαντώντας έτσι στο Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος νωρίτερα σε αυστηρό τόνο τους είχε καλέσει να συμμορφωθούν μέχρι αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.
Να σταματήσει αμέσως η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε με νόημα ότι όσοι φέρνουν σε αντίθεση τους εργαζομένους στο μετρό με την κοινωνία, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στις μεταφορές.
«Οι ωμές απειλές της κυβέρνησης κατά του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο μετρό πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργαζόμενους και το λαό. 
Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι που βασανίζει το λαό και όχι οι αγώνες των εργαζομένων», αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του.

.Κ. Χατζηδάκης: Νέες θέσεις εργασίας με την επανεκκίνηση των 4 αυτοκινητοδρόμων


Τη σημασία της επανεκκίνησης των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων για την ελληνική οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Επίτροπο περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, σήμερα στις Βρυξέλλες.

 Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες (χθες και σήμερα) ο Κ. Χατζηδάκης συζήτησε το θέμα της επανεκκίνησης των έργων αυτών με τους Επιτρόπους της ΕΕ Χ. Αλμούνια, αρμόδιο για θέματα Ανταγωνισμού, Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Σιμ Κάλας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιο για θέματα εσωτερικής αγοράς.

  Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα έργα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, υπενθύμισε δε ότι έχει συναφθεί δάνειο με την ΕΤΕπ, ύψους 650 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι ως τον Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει κλείσει η σχετική συμφωνία με τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ανάψει το "πράσινο φως" για την εκκίνηση των έργων.

 Ακόμη τόνισε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίπλοκο νομικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι χρειάζεται καθημερινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με την Task Force για την επίλυσή του: «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή νομική βάση και γι΄ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

.Πλατανιάς Χανίων-Παναθηναϊκός 1-0



Ο Πλατανιάς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας των «πρασίνων» με 1-0 στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16», χάρις σε γκολ του Αναστασάκου στο 87ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στη συνάντηση του ΟΑΚΑ με 2-1, αλλά η ομάδα των Χανίων προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

.ΔΝΤ: Η ύφεση στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί και το 2013


Η ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση και το 2013 καθώς η οικονομία της θα υποχωρήσει κατά 0,2% φέτος, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το τρέχος έτος.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 3,5% (η πρόβλεψη του Οκτωβρίου ήταν για 3,6%) και κατά 4,1% το 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποφευχθούν οι "σημαντικοί" κίνδυνοι στις ΗΠΑ και ιδίως στην Ευρώπη. 

"Η ευρωζώνη εξακολουθεί να συνιστά σημαντικό κίνδυνο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας", σημειώνεται στην έκθεση του Ταμείου, το οποίο ωστόσο αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί "πρόοδος" στο χειρισμό της κρίσης χρέους.

Το ΔΝΤ εκτιμούσε μέχρι σήμερα ότι φέτος η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα έφτανε το +0,2%, όμως πλέον προβλέπει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 0,2%. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από φέτος.

.Η Κομισιόν χαιρετίζει τη βούληση του Κάμερον να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε σήμερα τη δήλωση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θέλει να παραμείνει η χώρα του στους κόλπους της ΕΕ.
Η Επιτροπή "χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να παραμείνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε η εκπρόσωπός της Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν, προσθέτοντας ότι είναι "προς το συμφέρον της ΕΕ και προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου" να είναι το Λονδίνο ένα "ενεργό μέλος" και "στο κέντρο" της Ένωσης.

Η Επιτροπή εκτιμά πως η Βρετανία "συνεισφέρει πολύ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και έχει συμβάλει στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρώπης".
Μετά την ομιλία του Κάμερον, η Αρενκίλντε-Χάνσεν εξέφρασε την επιθυμία η συζήτηση στη Βρετανία "να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο της σχέσης" ανάμεσα στο Λονδίνο και την ΕΕ.

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκδήλωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο "την επιθυμία του" η Βρετανία "να παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδήλωσε την επιθυμία το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ", εξήγησε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας επίσης πως "το να είναι μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει υποχρεώσεις", μεταξύ των οποίων την "αλληλεγγύη".

"Η Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε είναι ένα σύμφωνο αλληλεγγύης και η αλληλεγγύη ισχύει για όλα τα κράτη μέλη, αλλιώς δεν είναι αλληλεγγύη", πρόσθεσε η Βαλό-Μπελκασέμ.
Στο μεταξύ η Σουηδία προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία για τον κίνδυνο να χάσει επιρροή αν εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ δημοσιοποίησε στο Twitter μηνύματα υπέρ της Ευρώπης.
"Σύντομα εμείς οι Ευρωπαίοι δεν θα είμαστε παρά το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας και να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας παρά μόνον αν δουλέψουμε μαζί", έγραψε.

Ο σουηδός υπουργός επικαλέσθηκε τον Κάμερον, σύμφωνα με τον οποίο "είμαστε πιο ισχυροί στα μάτια της Ουάσινγκτον, του Πεκίνου ή του Νέου Δελχί επειδή είμαστε ένας ισχυρός παίκτης στους κόλπους της ΕΕ". "Ναι, μέχρι σήμερα...", σχολίασε ο Μπιλτ.

Η Στοκχόλμη θεωρεί εν γένει το Λονδίνο σύμμαχό της στους κόλπους της ΕΕ, καθώς οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να μην υιοθετήσουν το ευρώ και να μειώσουν τον προϋπολογισμό των Βρυξελλών.
Όμως η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπιργκίτα Όλσον εκτιμά πως αυτή τη φορά η Βρετανία έχει άδικο.

"Δεν μπορεί κανείς να επιλέγει τι θα πάρει και τι δεν θα πάρει από το μέλλον της ΕΕ. Πρόκειται για δέσμευση συνεργασίας", έγραψε στο Twitter.
"Θέλω μια Ένωση χρήσιμη, όχι ένα δίκτυο χωρίς δεσμεύσεις", πρόσθεσε.

.Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για αυθαίρετα - διπλή ανάπλαση Βοτανικού


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών.
Αυθαίρετα
Ακόμη ψηφίστηκε η τροπολογία - η οποία ενσωματώθηκε ως άρθρο στο νομοθέτημα - η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων. 

Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου. 

Επίσης παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2013 (από 31 Ιανουαρίου 2013) η προθεσμία μέσα στην οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιϋπαίθριων μπορούν να τα μεταβιβάσουν εφόσον έχουν καταβάλλει το 30% του συνολικού προστίμου. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου επίσης μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, αφού τόνισε ότι δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις αυτού το νομοσχεδίου ένα θέμα που χρονίζει για δεκαετίες κάλεσε τα κόμματα να συμμετάσχουν σε Ειδική ανοιχτή κοινοβουλευτική διαδικασία με προτάσεις και απόψεις για την οριστική λύση του θέματος των αυθαιρέτων. Μετά από την διαδικασία αυτή, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που προανήγγειλε.
Γήπεδο Παναθηναϊκού

Επίσης έγινε δεκτή η τροπολογία με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα κτιστεί το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Από την ρύθμιση εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του από την υποχρέωση κατεδάφισης ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό. 

Επίσης παγώνουν για πέντε χρόνια - η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας και «τακτοποιούνται» για πέντε χρόνια άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο της Λεωφόρου.

.Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στο Ισραήλ


Ο δεξιός συνασπισμός και ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς αποσπούν ίσο αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο, μετά την καταμέτρηση του 99,5% των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή.

Ο δεξιός συνασπισμός των κομμάτων Λικούντ-Ισραελ Μπεϊτένιου υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο κεντροαριστερός συνασπισμός λαμβάνουν 60 έδρες ο καθένας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα της η εκλογική επιτροπή

.Δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ ανακοίνωσε ο Κάμερον


Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την ΕΕ με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές το 2015.
Στην περίπτωση αυτή, ο Κάμερον δεσμεύτηκε να διεξαχθεί το δημοψήφισμα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017 και διευκρίνισε ότι θα κάνει εκστρατεία "με όλη του την καρδιά και την ψυχή" ώστε η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ομιλία του ζήτησε η σχέση της χώρας του με την ΕΕ να επικεντρωθεί και πάλι στην "ενιαία αγορά".

"Οταν θα έχουμε διαπραγματευθεί μία νέα συμφωνία" για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, "θα προτείνουμε στους Βρετανούς δημοψήφισμα με την πολύ απλή επιλογή: παραμονή στους κόλπους της ΕΕ επί αυτής της νέας βάσης ή πλήρης έξοδος. Αυτό θα είναι ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή μη στην ΕΕ", δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ομιλίας του για την Ευρώπη.

Ο βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κατά το πρώτο ήμισυ της επόμενης κοινουβουλευτικής θητείας που θα αρχίσει το 2015.
Η νέα σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ "θα είναι μία σχέση επικεντρωμένη στην ενιαία αγορά", τόνισε.

"Εάν δεν ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, υπάρχει κίνδυνος να αποτύχει η Ευρώπη και οι Βρετανοί να σπεύσουν προς την έξοδο", προειδοποίησε, διευκρινίζοντας: "Δεν είμαι οπαδός του απομονωτισμού...Δεν επιθυμώ απλώς μία καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία. Θέλω μία καλύτερη συμφωνία και για την Ευρώπη".

Ο Κάμερον έδωσε έτσι τέλος στις εικασίες που κυκλοφορούσαν επί μήνες σχετικά με τις προθέσεις του υποβαθμίζοντας τις προειδοποιήσεις ότι ένα δημοψήφισμα θα έθετε σε κίνδυνο τις διπλωματικές και οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας και θα αποξένωνε τους συμμάχους της.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί η χώρα του να "σηκώσει τη γέφυρα και να αποσυρθεί από τον κόσμο", αλλά να παραμείνει στην ΕΕ ως "ενεργό και αφοσιωμένο" μέλος της.
Ο ίδιος είπε ότι θέλει η χώρα του να παραμείνει σε μία ανανεωμένη ΕΕ, αλλά ότι η απογοήτευση στη Βρετανία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της μέχρι σήμερα.

Ο Κάμερον σχολίασε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από "εκείνους που καταγγέλλουν τις νέες ιδέες ως αιρετικές".
"Ηρθε η ώρα να πάρει τον λόγο ο βρετανικός λαός. Ήρθε η ώρα να διευθετήσουμε το ερώτημα για τη Βρετανία και την Ευρώπη", είπε ο Κάμερον. 

Το Συντηρητικό του κόμμα θα κάνει εκστρατεία για τις εκλογές του 2015 υποσχόμενο ότι θα επαναδιαπραγματευτεί του όρους συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ.
Όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, το αν τελικά θα διοργανώσει ο Κάμερον το δημοψήφισμα παραμένει ασαφές όσο και οι πιθανότητες να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές το 2015.

Οι Συντηρητικοί έπονται του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος στις δημοσκοπήσεις και η κυβέρνηση συνασπισμού προσπαθεί μέσω επώδυνων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες να μειώσει το μεγάλο έλλειμμα του βρετανικού προϋπολογισμού, γεγονός που πιθανόν να ενοχλήσει τους ψηφοφόρους μέχρι τότε.

Το Ρόιτερς εκτιμά ότι η απόφαση αυτή του Κάμερον είναι πιθανόν να ικανοποιήσει τα περισσότερα μέλη του κόμματός του, που είναι διχασμένα με αφορμή το ζήτημα, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει αβεβαιότητα όταν τα γεγονότα θα καταστήσουν ανέφικτη την επιθυμητή για τον πρωθυπουργό λύση, δηλαδή μία 'χαλαρότερη' εκδοχή της πλήρους συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ.

.Προχωρούν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι γνωστό ως σχέδιο «Αθηνά».
Χθες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, 

ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στον εξορθολογισμό τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα σχέδιο που εάν επιτύχει θεωρείται ότι θα είναι προς όφελος των ίδιων των ιδρυμάτων αλλά και της ανάπτυξης της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στη Βουλή, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, για να του παρουσιάσει το σχέδιο, ενώ στις 7.30 το βράδυ θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να περικοπούν ή να συγχωνευθούν τμήματα με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα, ή τμήματα που έχουν ελάχιστο προσωπικό, ή ελάχιστους φοιτητές, όχι όμως και τμήματα που λειτουργούν με εκατοντάδες φοιτητές και επάρκεια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.