.Θυμωμένοι, αλλά και προβληματισμένοι

Ολα δείχνουν ότι θα πάμε σε εκλογές. Από πολλές απόψεις ενδέχεται να είναι από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις της σύγχρονης Ιστορίας μας. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε γιατί μιλάμε πριν φτάσουμε στις κάλπες. Και αυτό γιατί δεν θα έχουμε πολύ χρόνο μετά να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς μας συμβαίνει. 

Η πυκνότητα των εξελίξεων και η ταχύτητα των γεγονότων θα είναι καταιγιστικές. Στο δικό μου μυαλό είναι αρκετά ξεκάθαρο πως η επιλογή που αναγκαστικά πρέπει να κάνει η χώρα είναι ανάμεσα σε ευρώ με κάποιου είδους Μνημόνιο ή δραχμή χωρίς κανένα Μνημόνιο. Δεν είναι εύκολη,...περισσότερα »

.Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Μετά και το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, ο γερμανικός Τύπος προεξοφλεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υπό αυτή την έννοια έχει ξεκινήσει από τώρα ο δρόμος για πρόωρες κάλπες. 

Ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι το μέλλον της Ελλάδας κρέμεται από μια «μεταξωτή κλωστή», ενώ θεωρεί ανησυχητικό το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει η *Deutsche Welle*. «Παίρνει εκδίκηση για το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έλεγε συνεχώς στον ελληνικ... περισσότερα »

.«Μεγαλώνει η ανησυχία των αγορών»

«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναζωπυρώνουν εκ νέου την ανησυχία των αγορών» αναφέρεται σε δημοσίευμα στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, καταγράφοντας την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά τις δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Την ανησυχία των αγορών προκαλεί το ενδεχόμενο αποτυχίας εκλογής ΠτΔ και στην τρίτη ψηφοφορία», όπως επισημαίνεται, «γεγονός που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, όπου αναμένεται να χάσει η κυβέρνηση που εφαρμόζει το σχέδιο διάσωσης και να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που επιδιώκει ... περισσότερα »

.Δεν θέλει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ο Δήμας

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα, η Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «οι ψήφοι των 16 βουλευτών της θα ρίξουν τη μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου», ενώ έκανε λόγο και για δημοσιεύματα που «ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας».

.Τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό

Ραγδαίες είναι οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους με την κυβέρνηση να ελπίζει σε 180 που απαιτούνται στην Τρίτη ψηφοφορία και τις εκλογές να είναι πιο κοντά από ποτέ. 

Οι διεργασίες σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές. *1)Διαλύεται η ΔΗΜΑΡ* Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η προσχώρηση βουλευτών της είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Ποτάμι δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του κέντρου. Η ΔΗΜΑΡ μετά και την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα έχει 9 βουλευτές και ορισμένοι από αυτούς είναι έτοιμ...περισσότερα »

.διάλογος Βενιζέλου-Παπανδρέου για το νέο κόμμα

Το διάλογο μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή στη Βουλή, όπου οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών αποκαλύπτουν *«Τα Νέα»*. 

«Γιώργο, μαθαίνω από τις εφημερίδες ότι κάνεις κόμμα» ήταν η πρώτη φράση που είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρώην πρωθυπουργό μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό. «Κι εγώ από τις εφημερίδες τα βλέπω» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγοντας να ανοίξει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συζήτηση σχετικά με τις προθέσ... περισσότερα »

.«Ταβάνι» στους 172 και εκλογές στις 25 Γενάρη βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Κανένα περιθώριο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τους 168 βουλευτές που εξασφάλισε η υποψηφιότητα Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία. Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδρίασε έκτακτα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή. 

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το μάξιμουμ που μπορεί πλέον να πάρει η κυβέρνηση για την προεδρική εκλογή αγγίζει μετά βίας τους 172 βουλευτές, με την ενεργοποίηση και των ύστατων «εφεδρειών» σε κλίμα ασφυκτικής πίεσης των βουλευτών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Πολιτική Γραμματεία β... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.