ΑΠΟΚΡΙΕΣ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ) ΓΑΡΔΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το πρωϊνό του Σαββάτου 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένο στα παιδιά και σ’όσους νιώθουν ακόμα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) στις 11:00 θα πλεχθεί τοΓαϊτανάκι και στη συνέχεια ένας παμπόνηρος Αρλεκίνος, από τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα ανέβει στη σκηνή. Η “Αρλεκινάδα” είναι μια παράσταση με χιούμορ,ανατροπές  και διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένη στην κλασσική κωμωδία της Αναγέννησης: «Αρλεκίνος, ο υπηρέτης δύο αφεντάδων», του Carlo Coldoni.
Στις 12:00, ελάτε να φτιάξουμε μαζί την αποκριάτικη μάσκα σας, καθώςτο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ν.Π του Δήμου μας σας περιμένει  για κατασκευές με φαντασία και πλήθος υλικών .
Παράλληλα μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφαντώσουν με χορευτική μουσική.
 Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, οι “Plastic People” επι σκηνής.
Έξι μουσικοί σ’ένα 2ωρο πρόγραμμα, με μουσικές 70’ς, Soul, funk, disco, 80’ς pop & latin rock.Στο τέλος της συναυλίας θα απολαύσουμε χορευτικά απο το Εργαστήρι Ευρωπαϊκών και latin χορών του Ν.Π. του Δήμου μας, που θα ξεσηκώσουν και τους πιο διστακτικούς.


.Ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ για λύση - Διαλυμένη η ομάδα Βενιζέλου - Αναμένονται πολλά λευκά ψηφοδέλτια


Μετά τις Αποκριές θα συνεδριάσει πιθανότατα η κεντρική πολιτική επιτροπή τουΠΑΣΟΚ για την εκλογή γραμματέα, προκειμένου ως τότε να έχουν καταλαγιάσει τα πάθη που δημιουργήθηκαν μετά το Συνέδριο.

Οι πληροφορίες από την Ιπποκράτους έλεγαν πως η 
συνεδρίαση θα διεξαγόταν εντός της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, αυτή, πιθανότατα θα αναβληθεί για να μη μετατραπεί σε πεδίο μάχης και βγουν εσωκομματικά μαχαίρια.

Σημείο τριβής ο νέος γραμματέας του Κινήματος. Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κλειδώσει για τη θέση, σύμφωνα με δύο κοντινούς ανθρώπους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το θέμα του προσώπου δεν έχει κλείσει.

Οπως λένε, δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα είναι υποψήφιος γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρά το ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο να τον παρακάμψει ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συλλέγει και άλλες προτάσεις. Μια από αυτές είναι η Φώφη Γεννηματά. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι τη Δευτέρα σε μια κρίσιμη συνάντηση που θα έχει ο κ. Βενιζέλος με συνεργάτη του, το πρόσωπο της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ θα πέσει στο τραπέζι ως εναλλακτική λύση υποψηφιότητας για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο κ. Βενιζέλος είναι δύσκολος, γιατί πλέον δεν ελέγχει το δικό του κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι μερικοί από τους συνεργάτες του ήδη άρχισαν να λοξοκοιτούν προς άλλες συμμαχίες που έχουν συγκροτηθεί στο κόμμα, πιστεύοντας πως έτσι θα αναγκαστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -που είπε πρόσφατα ότι «εγώ δεν εκβιάζομαι»- να τους κάνει υπουργούς στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πριν από το συνέδριο μάλιστα πήγαν και του πρότειναν δύο στελέχη -όχι δικά του αλλά συνεργαζόμενα με τον ίδιο σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα- να κάνει τον κ. Ανδρουλάκη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη θέση του Μιχάλη Καρχιμάκη, θέση που είχε μείνει ορφανή αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Από τότε άρχισαν οι πιέσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οταν τα στελέχη είδαν ότι δεν αποδίδουν -και μετά το περίφημο «δεν εκβιάζομαι» του Ευάγγελου Βενιζέλου- άρχισε να δημιουργείται χάσμα μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και της ηγεσίας του κόμματος.

Εκτοτε τον κ. Ανδρουλάκη τον χρεώνουν, πότε στον κ. Παναγιωτακόπουλο, που δεν έχει καμία πολιτική σχέση με τον ίδιο, πότε στους εκσυγχρονιστές και πότε στον Κώστα Σκανδαλίδη. 
Ο τελευταίος είναι πολιτικός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη και όπως λέει η Ιπποκράτους ή μέρος αυτής, το «παιχνίδι» στο συνέδριο για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής οργανώθηκε σε απόλυτη συνεργασία των δύο ανδρών, με σκοπό να έρθουν τα πάνω κάτω.

Η ομάδα των Βενιζελικών είναι διασπασμένη. Μια πλευρά της ηγεσίας είναι ο Στέλιος Αγγελούδης που «τραυματίστηκε θανάσιμα» από τον κ. Ανδρουλάκη, η Τόνια Αντωνίου, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος , ο Στέλιος Σπαθής και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Από την άλλη, δυο άλλα στελέχη, ο Γρηγόρης Φελώνης και ο Γιάννης Πέππας, έμειναν εκτός της προαναφερόμενης ομάδας, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ο τελευταίος στην πολιτική επιτροπή του κόμματος.

Σε αυτή την ομάδα προσθέστε την ομάδα των σοσιαλδημοκρατών που έφτιαξαν λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο στο γραφείο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και άλλοι, κάνοντας τον κ. Βενιζέλο να βγει από τα ρούχα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έβριζε θεούς και δαίμονες όταν το έμαθε. Από τότε και μετά, τίποτε δεν είναι σαν χθες στην ομάδα Βενιζέλου, τίποτα δεν θα είναι σαν τώρα.

Η Τόνια Αντωνίου αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Χρήστο Πρωτόπαπα με τον οποίο πλέον δεν μιλούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η μισή ομάδα Βενιζέλου δεν μιλά πλέον στην άλλη μισή.

Ολα αυτά έχουν σαν συνέπεια, αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τη στιγμή που θα συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στις κάλπες που θα στηθούν για τον νέο γραμματέα του Κινήματος να βρεθούν πολλά λευκά ψηφοδέλτια.

Αν τελικά ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος τότε σίγουρα δεν θα ψηφιστεί από μερίδα Βενιζελικών, την Αριστερή πρωτοβουλία και μέρος της ομάδας Καρχιμάκη.

Αν πάλι το πρώτο σε σταυρούς μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, κάτι που φαντάζει εξωπραγματικό, τότε μέρος των Βενιζελικών θα ψηφίσει κανονικά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας Καρχιμάκη καθώς και η Αριστερή πρωτοβουλία.

Ωστόσο, ο νέος γραμματέας δεν θα ψηφιστεί από ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος συνέδρων και μάλιστα το πιο δυναμικό, τη Νεολαία.
Επομένως ο κ. Βενιζέλος τα βάζει όλα στη ζυγαριά και αυτός αποφασίζει. Αυτός εχει το μαχαίρι, αυτός και το πεπόνι ...

.Δύσκολα νίκησαν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας


Ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Φιγκερόα στο 77ο λεπτό λύγισε την αντίσταση της Κέρκυρας και νίκησε με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Φάμπρι ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 1-0

Στις καθυστερήσεις ο Ράγιος λύτρωσε τον μέτριο Αστέρα Τρίπολης, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον πολύ καλό Πανθρακικό στην Τρίπολη.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η «χρυσή» αλλαγή του Σάκη Τσιώλη χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

.Παραιτήθηκαν οι Γ. Μέργος και Τ. Αθανασόπουλος


Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλε, με επιστολή του στον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα, ο καθηγητής Γεώργιος Μέργος. 

Ο κ. Μέργος υπέβαλε την παραίτησή του λόγω εμπλοκής του ονόματός του στο θέμα με την ποινική δίωξη εναντίον της πρώην διοίκησης της ΔΕΗ και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών». 

Νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου.

Εξάλλου, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε ο Τάκης Αθανασόπουλος, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και η παραίτηση έγινε αποδεκτή.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται ως μοναδικό λόγο την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ. 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ. Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ' ουδέν θίγεται. 

Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού».
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ο νέος υποψήφιος θα προταθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

.Ευ. Βενιζέλος: Μονόδρομος η πολιτική της κυβέρνησης


Μονόδρομος είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση καθώς εκτιμά πως δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει άλλη αξιόπιστη εναλλακτική στρατηγική επιλογή.
  
 Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως "χωρίς να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και χωρίς να αναληφθούν πολύ μεγάλες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορούμε να στείλουμε τα μήνυμα που περιμένει η κοινωνία για να αποκτήσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας" ενώ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
   
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. 

Όσον αφορά τα ανοίγματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την εκτίμηση πως ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, δέχεται όμως πως "για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης".

.Ι. Στουρνάρας: Θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα


Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικων μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς όπως είπε " πάντα υπάρχει λύση για όλα" ενώ επεσήμανε τη θετική διάθεση της τρόικας.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε απόλυτα λέγοντας πως υπάρχουν και άλλα μέτρα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στην αρχή της συνάντησης παρεβρέθη και ο Γιώργος Προβόπουλος με τον οποίο εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

.40 εκατ. ευρώ σε τζίρο κέρδισε μέσα στην κρίση ο κλάδος του κρασιού


Ανθεκτικός στην κρίση αποδεικνύεται ο κλάδος του κρασιού στην Ελλάδα, που μεταξύ 2007 και 2011 κατόρθωσε να κερδίσει περίπου 40 εκατ. ευρώ σε τζίρο, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο σύμβουλος της εταιρείας οικονομικών ερευνών Icap, Κωνσταντίνος Σιούμης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της διεθνούς έκθεσης Oenos, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σιούμης εξήγησε ότι οι αυξημένες αντοχές του κλάδου ενδέχεται να συνδέονται με τον εξαγωγικό του προσανατολισμό. 

Πάντως, την ίδια στιγμή που ο κλάδος υπερ-αποδίδει σε επίπεδο τζίρου και μικτής κερδοφορίας, "στην καθαρή κερδοφορία σχεδόν υπο-αποδίδει". Η τάση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Σιούμη μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως ο ακριβός δανεισμός (το κόστος δανεισμού στον κλάδο είναι υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς).

.Ο Μέσι δώρισε σε νοσοκομείο της γεννέτειρας πόλης του, 600.000 ευρώ


Σε μία κίνηση που σίγουρα αξίζει να βρει μιμητές, προέβη ο Λιονέλ Μέσι. 

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, έκανε δωρεά 600.000 ευρώ σ΄ένα νοσοκομείο παίδων, στην γεννέτειρα του, Ροζάριο. 

Πιό συγκεκριμένα, τα χρήματα θα δαπανηθούν για την βελτίωση της πτέρυγας με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Victor J. Vilela». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βραχύσωμος άσος, που έχει ιδρύσει ίδρυμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με το όνομα του, στην πόλη Ροζάριο, έχει κάνει άλλη μία δωρεά, ύψους 150.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την ανοικοδόμηση αθλητικού κέντρου, σε μία από τις φτωχογειτονιές της πόλης.

.Δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δηλώνει ο πρωθυπουργός


Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν κάνω πίσω».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί απέναντι σε όσους εμποδίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. 

Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει», αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης εκτιμά ότι θα πιάσουμε και ίσως να ξεπεράσουμε το στόχο από την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

«Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ, εντός του έτους, θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ. θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».

Επιπλέον, για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, καθώς σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους, 
ενώ για πρώτη φορά -προσθέτει- ετοιμάζεται νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μια επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά τις επιθέσεις στο πρόσωπό του μέσω δημοσιευμάτων, όπως στο περιοδικό «UNFOLLOW», το οποίο τον παρουσίαζε άσχημα κακοποιημένο και να έχει πυροβοληθεί, ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης.

 Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το «δε μασάμε» τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», λέει συγκεκριμένα.

Επιπρόσθετα, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα. Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

.Ο ύπνος κάνει καλό στην καρδιά


Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν και συνήθως κοιμούνται λίγες ώρες, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη νορβηγική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, μελέτησε στοιχεία για πάνω από 50.000 ανθρώπους, ηλικίας 20 έως 89 ετών, επί τουλάχιστον 11 χρόνια.

Τα συμπτώματα αϋπνίας είναι κυρίως τρία και μερικές φορές συνυπάρχουν, ενώ άλλες όχι: Δυσκολία να αποκοιμηθεί κανείς, δυσκολία να μείνει κοιμισμένος για πολλές ώρες και έλλειψη αίσθησης ξεκούρασης το πρωί που ξυπνά.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι για τους ανθρώπους που κάνουν άσχημο ύπνο σχεδόν κάθε βράδυ και έχουν ταυτόχρονα και τα τρία ανωτέρω συμπτώματα αϋπνίας, είναι τρεις φορές πιθανότερο (αύξηση κινδύνου 353%) -σε σχέση με όσους κοιμούνται κανονικά- η καρδιά τους να αρχίσει να μην λειτουργεί κανονικά, 

επειδή οι καρδιακοί μύες γίνονται είτε πολύ ασθενείς, είτε άκαμπτοι, με συνέπεια να δυσκολεύονται να αντλήσουν σωστά το αίμα. Όσοι έχουν αυτό το πρόβλημα, νιώθουν όλο και μεγαλύτερη δυσκολία στην αναπνοή και εξάντληση.

Πάντως, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι χρειάζονται και άλλες μελέτες για να επιβεβαιωθεί ότι όντως ο κακός ύπνος είναι η αιτία για το καρδιολογικό πρόβλημα και ότι αυτό δεν είναι πιο πολύπλοκο. 

Σε κάθε περίπτωση, η σχέση αϋπνίας-καρδιακής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι υπαρκτή άσχετα από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, που επίσης δυσκολεύουν τον καλό ύπνο.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν είναι ακόμα σαφές για ποιόν ακριβώς λόγο η αϋπνία επιβαρύνει την καρδιά. «Δεν ξέρουμε αν η αϋπνία πραγματικά προκαλεί την καρδιοπάθεια. 

Όμως αν όντως αυτό συμβαίνει, είναι καλό, με την έννοια ότι η αϋπνία είναι δυνητικά θεραπεύσιμη», δήλωσε ο Λάουγκσαντ. Μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο ζωής (πιο υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, απώλεια βάρους, σταμάτημα του καπνίσματος κ.α.) μπορούν ταυτόχρονα να ωφελήσουν την καρδιά και να βελτιώσουν τον ύπνο.

.Ο διάδοχος του Τσάβες, Μαδούρο ορκίστηκε προσωρινός πρόεδρος


Ο Νικολάς Μαδούρο, υποδειχθείς από τον ίδιο τον Ούγκο Τσάβες, ως διάδοχός του, ορκίστηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας, λίγες μόλις ώρες μετά την κηδεία του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο όρισε τον Χόρχε Αρεάζα, πρώην υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, ως τον νέο αντιπρόεδρο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την Παρασκευή ότι οι προεδρικές εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο. Η εφημερίδα Ελ Νασιονάλ, αναφέρει ότι πιθανές ημερομηνίες θεωρούνται οι 14, 21 και 28 Απριλίου.

Ο Μαδούρο αναμένεται να είναι υποψήφιος για το κυβερνών κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν εντός 30 ημερών από τον επίσημο διορισμό του προσωρινού προέδρου, αλλά η Εθνική Συνέλευση, όπου το κυβερνών κόμμα έχει την πλειοψηφία, ίσως υποστηρίξει ότι υλικοτεχνικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι ο Μαδούρο δεν θα μπορούσε να γίνει προσωρινός πρόεδρος, από τη στιγμή που παράλληλα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.