.Οι αριθμοί που αποτυπώνουν την κρίση στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ελληνική ιστορία καταγράφει η Wall Street Journal. Με λίγες λέξεις και 12 αριθμούς η αμερικανική εφημερίδα αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση και πώς η κρίση πλήττει τους Έλληνες. Τα στατιστικά έχουν ως εξής: *25%:* Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% από τα μέσα του 2008. *25,8%:* 

Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει 1,2 εκατομμύρια άνεργοι, με την τελευταία καταγραφή του Οκτωβρίου. *3η θέση:* Η θέση που κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρώ...περισσότερα »

.Υπό όρους η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Ένα διευρυμένο πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων που θα περιλαμβάνει κρατικούς και ιδιωτικούς τίτλους, ύψους έως 60 δισ. ευρώ το μήνα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Όπως ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης τα ελληνικά ομόλογα δεν αποκλείονται από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ωστόσο, όπως είπε, σε χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα υπό την ΕΕ και το ΔΝΤ θα ισχύουν ορισμένα πρόσθετα κριτήρια.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αγοράζει, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ για ένα χρόνο τουλάχιστον.

Όπως σημείωσε, οι αγορές κρατικών ομολόγων θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2015 και θα συνεχιστούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016. Λίγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι διατήρησε τα επιτόκιά της στα ιστορικά τους χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

.Μπορεί να αντέξει ένα Grexit η ευρωζώνη;

Ο φόβος του Grexit αναβιώνει ξανά και τρεις μόλις ημέρες από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Μπορεί να αντέξει ένα Grexit η ευρωζώνη;», διερωτάται ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Φίλιπ Ινμαν, και επισημαίνει: 

«Αξιωματούχοι της ευρωζώνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ξοδέψει ατελείωτες ώρες για να οχυρώσουν την Ελλάδα και να αντιμετωπίσουν μία ελληνική έξοδο. Από το 2010, όταν η Αθήνα δεν ήταν σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τα ξένα δάνειά της και ζήτησε πακέτο διάσωσης 120 δισ. ευρώ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.