.Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου επιμνημόσυνη δέηση για τους Διομήδη Κομνηνό, Μιχάλη Μυρογιάννη και Δημήτρη Θεοδωρά.

Την ίδια ημέρα, στις 12.00, θα παρουσιαστεί επετειακό αφιέρωμα από την μουσική ομάδα ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ» (Γ! Ορ. Ταξιαρχίας 13).

.To G20, το «Ισλαμικό Κράτος», η Τουρκία και οι δύο κόσμοι

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 

Η ​σύνοδος των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20) στην Τουρκία, σήμερα και αύριο, βρίσκει την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο σε κρίσιμη καμπή. 

Καθώς οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί θα συναντώνται, δεν θα μπορούν παρά να σκέφτονται ότι η χώρα που τους φιλοξενεί βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, σταθερότητα και βία, μεταξύ ανάπτυξης και παρακμής. 

Η Τουρκία είναι και κλειδί εξελίξεων αλλά, με τα προβλήματά της, συμβολίζει επίσης προβλήματα πολλών χωρών. Η ειδυλλιακή Αττάλεια, πάνω στη Μεσόγειο, μετατράπηκε σε φρούριο για τη Σύνοδο. Ενώ βρίσκετα... περισσότερα »

.Σκόνη και θρύψαλα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ 

*Τώρα που η σκόνη* κάθισε και αποκαλύπτεται πια σε όλο της το μεγαλείο η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν και τα αστεία ή μάλλον τα κωμικοτραγικά που επιβεβαιώνουν το χάος που επικρα­τεί σε αυτήν την παρέα εξουσίας. 

Την ώρα λοιπόν που καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει στην οικονομία και διαλύουν κάθε προο­πτική ανάκαμψης, έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο και γι' αυτό μεταξύ άλλων αστειοτήτων κάλεσαν και για μαζική συμμετοχή στην απεργία κατά του εαυτού τους. Πέραν της φαιδρό­τητας, υπάρχει και η ουσία, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν ταυτοχρόνως όλους τους ρόλους. ...περισσότερα »

.Πώς να καθυστερήσετε το μετρητή σας και να πληρώνετε επίσημα 50% λιγότερα για το ρεύμα

Γεια σε όλους! Σήμερα, θα σας πω πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς του ρεύματος χωρίς να μπείτε σε μπελάδες με το νόμο. Δουλεύω ως ηλεκτρολόγος για περισσότερο από 20 χρόνια. Πρόσφατα, έλαβα ακόμα μια πιστοποίηση. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, οι λογαριασμοί του ρεύματος συνέχεια ανέβαιναν. Ωστόσο, πρέπει να σας πω το εξής: 

Οι τιμές διατηρούνται υψηλές τεχνητά! Γι’ αυτό στο σπίτι μου πάντα προσπαθούσα να κάνω κάτι να καθυστερήσω το μετρητή. Μερικές φορές, κόλλαγα ένα κομμάτι χαρτί εκεί μέσα, άλλες φορές έβαζα ένα μαγνήτη για να το αποσυντονίζει. Έχω μια μεγάλη οικογένεια με 3 παιδιά. ... περισσότερα »

.Τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων για τα «κόκκινα» δάνεια -«Κλειδώνει» το θέμα των πλειστηριασμών

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις Αθήνας-δανειστών, και σε μία ύστατη προσπάθεια να καταλήξουν στη "χρυσή" τομή για πλειστηριασμούς και "κόκκινα" δάνεια, οι δυο πλευρές κάθονται και πάλι στο ίδιο τραπέζι. 

Πηγές με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, μιλούν στο iefimerida.gr και εκτιμούν πως θα μπορέσει να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ώστε να προστατεύεται "το 57% των δανειοληπτών που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς". 

Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί, μιας και η πλευρά των δανειστών διατυπώνει ενστάσεις για τους ακριβείς όρους προστασίας. Η ελληνική πλευρά πάντως, δίνει ιδιαίτερη σημασία στ... περισσότερα »

.Τι είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τι θέλουν

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια στρατιωτικο-πολιτική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ανακήρυξε στις 29 Ιουνίου 2014 την ίδρυση Χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχει στο Ιράκ και τη Συρία. Η δημιουργία αυτής της οργάνωσης ανέρχεται στο 2006, όταν η Αλ Κάιντα στο Ιράκ δημιουργεί με 5 άλλες ομάδες τζιχαντιστών το Συμβούλιο των μουτζαχεντίν στο Ιράκ. 

Αυτό το Συμβούλιο ανακήρυξε, την ίδια χρονιά, τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ. Το 2012 το ΙΚ αρχίζει να εξαπλώνεται στη Συρία και το 2013 μετονομάζεται σε Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, στα αγγλικά ονομάζεται ISIS, γνωστό ...περισσότερα »

.Κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα για τζιχαντιστές

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ο στρατός μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι και την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον δύο εκ των ακραίων ισλαμιστών είχαν φτάσει στη Γαλλία μέσω της Ελλάδας ως Σύροι πρόσφυγες. 

Τα διαβατήρια τα οποία βρέθηκαν δίπλα στα διαμελισμένα πτώματα των βομβιστών αυτοκτονίας επιβεβαίωσαν τους φόβους των ελληνικών Αρχών. Οι γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν την Αθήνα για τα στοιχεία των διαβατηρίων, τα οποία εντοπίστηκαν μετά τις εκρήξεις στο Stade de France, μ... περισσότερα »

.Συμφωνία «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ που δίνει παράταση 24 ωρών

Σε προάγγελο συμφωνίας μεταφράζεται το «τιτίβισμα» του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο οποίο αναγνωρίζεται σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των πιστωτών με την ελληνική κυβέρνηση και δίνεται παράταση ενός 24ώρου για να κλειδώσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε πως το EuroWorking Group θα συνεδριάσει μία ημέρα αργότερα από την τελευταία διορία που είχε δοθεί την προ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.