.Συμφωνία ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητικότητα στους δήμους

Τη συμφωνία της με την αξιολόγηση δομών των δήμων και της μετακίνηση του πλεονάζοντος προσωπικού«είτε εντός του δήμου, είτε σε άλλους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης«,  δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη διάρκεια της σημερινής, σε πολύ καλό κλίμα (βλ. και σχετική φωτό), συνάντησης τους με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, κατά τη χθεσινή συνάντηση Μιχελάκη-ΚΕΔΕ έγινε λόγος για 3 έως 3.500 πλεονάζοντες υπαλλήλους στους δήμους, ενώ σε πρόσφατη κυβερνητική σύσκεψη ο αριθμός αυτός είχε ανεβεί στους 5.000 (μαζί όμως με τις περιφέρειες, που, πάντως, μάλλον ελλείψεις αντιμετωπίζουν).

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, θα πρέπει
1) «με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών να γίνουν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, γιατί υπάρχουν δεκάδες δήμοι που δεν έχουν γίνει.
2) Να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα κριτήρια, διότι θα πρέπει να δούμε τις 130 αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» που έχουν «παγώσει» που έπρεπε να είναι από την 1/1/2013.»

Ο κ. Μπαλασόπουλος, ανεφερε  ακομη ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική αστυνομία και συμπλήρωσε ότι «επαναλάβαμε στον Υπουργό Εσωτερικών την πρόταση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι αν τα αντιμετωπίζουμε μεμονωμένα θα έχουμε συνεχώς, σοβαρά προβλήματα ένταση και το κυριότερο δεν θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι που ο στόχος είναι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο δεν θα μπορέσουν με μια τέτοια διαδικασία που αμφισβητείται και γενικότερα μια υπαλληλική κατάσταση που κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να του συμβεί αύριο, να μην μπορεί να προσφέρει.»

Μιχελάκης: Χαίρομαι γιατί όλοι συμφωνούν στην αξιολόγηση
Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης ανεφερε ότι η συνάντηση ήταν ουσιαστική και υπήρξαν αποτελέσματα. «Συμφωνήσαμε ότι θα ξαναβρεθούμε για να κουβεντιάσουμε πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις που έβαλε το προεδρείο της ΠΟΕ – ΟΤΑ. 

Χαίρομαι διότι όπως και χθες, στην συνάντηση με την ΚΕΔΕ, όλοι συμφωνούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ. Αυτό δεν το αρνείται κανένας», είπε ο υπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Ξεκινώντας από αυτή την ουσιαστική βάση στην οποία συμφωνούμε όλοι, πιστεύω ότι την αξιολόγηση στους ΟΤΑ μπορούμε να την κάνουμε σωστά καθώς έχουμε τον χρόνο, έτσι ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει καλές υπηρεσίες που θα πρέπει να είναι και το τελικό ζητούμενο. 

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τον κίνδυνο των οριζόντιων περικοπών. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν, καθώς όπως σας είπα, όλοι οι εταίροι συμφωνούν στην αναγκαιότητα της αξιολόγησης και αυτό είναι το σημαντικό.»

.Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις, προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες- κλάδους του Δημοσίου, αντιδρώντας στις απολύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών.
H EE της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση» και τονίζει ότι «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο "θάνατο" των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην 'εκατόμβη" των απολύσεων».

Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες - μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.

Τέλος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου αναμένεται να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για τον Σεπτέβριο.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς

Δήλωση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά αναμένεται σε λίγη ώρα μετά και τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι». Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

.«Οι Γερμανοί δεν είναι ηλίθιοι...»

Σε άρθρο της με τίτλο «οι γερμανικές ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα», η Wall Street Journal αναφέρεται στο τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα που βρίσκεται υπό συζήτηση.

Η εφημερίδα στέκεται στην παραδοχή του Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης, τονίζοντας πως «έχει συγκεντρώσει αρκετή προσοχή», καθώς οι περισσότεροι πίστευαν πως η κυβέρνηση Μέρκελ θα προτιμούσε να αποφύγει ένα τέτοιο «καυτό» θέμα, έχοντας μπροστά της τις γερμανικές εκλογές.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, πως «οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν είναι ηλίθιοι: Μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά όπως όλοι, πως η Ελλάδα με έναν χρέος πάνω από 170% του ΑΕΠ και μια ολοένα και πιο βυθιζόμενη οικονομία, δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει όλα όσα την υποχρέωσε η Ευρωζώνη να δανειστεί από το 2010».

Η Wall Street Journal σημειώνει τον μόνο τρόπο -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της- που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να «επιπλέει» και να βρίσκεται εντός των τειχών της Ευρωζώνης: Την σταθερή παροχή χαμηλότοκων δανείων από τους γείτονες της. 

Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο έχει και τα δικά του ρίσκα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, καθώς «όσο μεγαλύτερα είναι τα δάνεια, τόσο μικρότερες πιθανότητες υπάρχουν να αποπληρωθούν», ενώ υπογραμμίζει πως είναι "ενοχλητική" η αλήθεια που παραδέχθηκε ο Σόιμπλε.

.«Αχίλλειος πτέρνα της Μέρκελ η Ελλάδα»

Ελληνικό χρώμα αποκτά η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία, με το ελληνικό πρόβλημα να έχει αναδειχθεί σε μείζον αντικείμενο αντιπαράθεσης. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να έχει μία μόνο αδυναμία: τη διάσωση της Ελλάδας, που αποτελεί και την «αχίλλειο πτέρνα» της καγκελαρίου. 

Ένα μήνα ακόμη για τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία και το «ελληνικό πρόβλημα» φαίνεται να αναδεικνύεται σε πρόβλημα και στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Άγκελα Μέρκελ. Από την πλευρά του το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ δια... περισσότερα »

.«Απολύτως προστατευμένη η πρώτη κατοικία του φτωχού νοικοκυριού»

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη».

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της άρσης της της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας». 

«Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

.«Η ανατροπή της κυβέρνησης βασική προϋπόθεση για μια νέα πορεία»

«Μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση κατέδειξε τις προθέσεις της αναφορικά με το τι σχεδιάζει το Φθινόπωρο», σημειώνει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «οι μέχρι πρόσφατα διαβεβαιώσεις της ότι δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετα μνημονιακά μέτρα, καθώς και το περιβόητο success story κατέρρευσαν πολύ νωρίς, όπως ήταν και αναμενόμενο, ακολουθώντας την τύχη προηγούμενων αντίστοιχων επικοινωνιακών της προσπαθειών». 

«Η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφ... περισσότερα »

.Σε τρία ελληνικά νησιά η παραβατικότητα φτάνει το... 100%!

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέρος 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου πραγματοποίησε από τις 6 μέχρι τις 18 Αυγούστου, 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμιακών μηχανών.

Μέση παραβατικότητα: 46,65%

Οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα είναι:

1.Αμοργός - Παξοί - Σύμη 100%

2.Σαντορίνη 96,43%

3.Εύβοια 85%

4.Ρόδος 81%

5. Μύκονος - Άνδρος 80%

6. Πάρος - Αντίπαρος 77,80%

7.Κρήτη 62%

8. Τήνος 60%

9. Αττική 54%

10.Χαλκιδική 34%

Επίσης το ΣΔΟΕ με ειδικές εντολές του ειδικού γραμματέα, προέβη σε εφαρμογή του σχετικού νόμου (2523/97 αρθ.13 –παρ.1), στην σφράγιση 13 επιχειρήσεων, αναστέλλοντας την λειτουργία τους για 48 ώρες. Πρόκειται για τρία κέντρα διασκέδασης, τέσσερα καφέ beach-bar και έξι επιχειρήσεις εστίασης.

Στην περιοχή Φθιώτιδας, σε μία περίπτωση, το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη 2 ταμειακών μηχανών, που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί 5ετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις και να μην αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες Φ.Π.Α.

Καταλογίστηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.