.Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών γύρω από την πόλη της Γάζας να εκκενώσουν "αμέσως" τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης. Νωρίτερα, ένας ισραηλινός πύραυλος έπεσε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα που μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του *Γαλλικού Πρακτορείου* και νοσοκομειακές πηγές. Η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή στόχευε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, στο ε... περισσότερα »

.«Άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα»

Την «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα» αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, μετά από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, το 15μελές Συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του για την διατήρηση της ειρήνης, που θα βασίζεται στο όραμα μιας περιοχής με δύο δημοκρατικά κράτη, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, που θα συνυπάρχουν με βάση την ειρήνη και ασφάλεια και θα αναγνωρίζουν τα σύνορα, έτσι όπως προβλέπονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας 1850 (2008). Το Συμβούλιο καλ... περισσότερα »

.Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ

Την ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα από την αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ζητούν να καθιερωθεί επίδομα για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και μέλη άλλων ευπαθών ομάδων, με βάση το υψόμετρο.

.Από αύριο οι αιτήσεις για τους ακατάσχετους λογαριασμούς

Aπο αύριο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους ο οποίος θα είναι ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων.

Στην περίπτωση, όμως, που υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του φορολογούμενου τότε αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net.

Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να μπει στο ΤΑΧΙSnet χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και μετά να δηλώσει το IBAN του λογαριασμού που επιθυμεί να τύχει της προστασίας που παρέχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη.

.«Τελείως αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου»

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε, μέχρι τώρα, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την πρόταση του εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου, Βασίλη Πλιώτα, περί παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Άλλωστε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ουδέποτε έχει σχολιάσει τη διαδικασία και δεν προτίθεται να το κάνει ούτε τώρα, σεβόμενος τη δικαστική διαδικασία.

Το περιβάλλον του πρώην υπουργού, επίσης, υποστηρίζει ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι παντελώς αβάσιμες, καθώς και ότι όλα τα επιχειρήματά του περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που έχει καταθέσει και θα κριθούν από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

.«Τσεκουρεμένες» οι συντάξεις από 1η Αυγούστου

Περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι θα βρεθούν προ της δυσάρεστης έκπληξης των μειωμένων συντάξεων με την αλλαγή παρακράτησης του φόρου από τον Αύγουστο. Το μέτρο αφορά όσους παίρνουν περισσότερες από μία συντάξεις. 

Συγκεκριμένα, η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται προκαταβολικά και στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε επιμέρους σύνταξη ξεχωριστά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από μία σύνταξη και στο σύνολο το ποσό ξεπερνά τα 750 ευρώ μηνιαίως αναμένεται να δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό να έχουν μπει κατά μέσο όρο 40 ευρώ λιγότερα.

Το εν λόγω μέτρο υιοθετήθηκε για να πληρώνουν οι συνταξιούχοι προκαταβολικά ποσοστό της φορολογίας που θα καλούνταν με τα παλιά δεδομένα να πληρώσουν το επόμενο έτος με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Από την άλλη πλευρά, σχεδόν 400.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις έως 700 ευρώ θα διαπιστώσουν από τον Αύγουστο μία μικρή αύξηση που θα ανέρχεται περίπου στα 15 ευρώ μηνιαίως, καθώς σταματά η παρακράτηση φόρου που ίσχυε μέχρι τέλος Ιουλίου.

.«Ζω το όνειρό μου...»

Η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι λίγο- πολύ γνωστή. Η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι λίγο- πολύ γνωστή... Για περισσότερα από είκοσι χρόνια η πολυμελής του οικογένεια και κατ' επέκταση εκείνος ήταν ανύπαρκτοι για το ελληνικό κράτος και έδιναν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους. 

Λίγο πριν κλείσει τα δεκαοκτώ η ΕΟΚ κατάφερε με συντονισμένες κινήσεις να εξασφαλίσει σε εκείνον και τον αδελφό του Θανάση την ελληνική ιθαγένεια, η οποία του έδωσε ουσιαστικά το διαβατήριο στο... όνειρο! Ξαφνικά από το κλειστό του Ζωγράφου (ο Φιλαθλητικός ήταν η ομάδα που άνοιξε πρώτη στ... περισσότερα »

.Εισήγηση για παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ε.Δ.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εισηγείται προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας.
Ζητεί επίσης να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι οι συγγενείς του.
Την τελική απόφαση θα λάβει με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

.Στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης

Συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη. Σαμαράς και Αναστασιάδης θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης θα ζητήσει τη στήριξη της Αθήνας ώστε να υπάρξει μια πιο ενεργός εμπλοκή της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις. 

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου και η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου. 

Αύριο ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Βουλή.

.Νέος επίτροπος ο Δ. Αβραμόπουλος

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.