.Ένας Γόρδιος Δεσμός δεκαετιών λύθηκε!!...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας Γόρδιος Δεσμός δεκαετιών λύθηκε!!
Ολόκληρο το Κτήμα Ζωγράφου περνάει στην ιδιοκτησία των Δημοτών και του Δήμου!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου την 1η Ιουλίου 2013 με μία ιστορική απόφασή του ενέκρινε την αποδοχή της δωρεάς του υπόλοιπου 50% του Κτήματος Ζωγράφου, από την οικογένεια Ζωγράφου προς το Δήμο.
Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 32 ψήφων, έναντι τριών (3) αρνητικών και μίας (1) αποχής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ζωγράφου Αύριο», «Δ.Α.Δ.Α.», «Μαζί για την πόλη» και «Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση Ζωγράφου». Κατά της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Κίνημα στην πόλη» ενώ υπήρξε και μία αποχή από ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Καλλίρη, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή, μεθοδικότητα, πλήρη διαφάνεια με συνεχή ενημέρωση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη σε κινήσεις ( προσφεύγοντας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη Δικαιοσύνη κ.λ.π.) που οδήγησαν τελικά στη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Το πλέον σημαντικό γεγονός για την εξ’ ολοκλήρου απόκτηση του Κτήματος Ζωγράφου είναι ότι, η σημερινή διοίκηση του Δήμου, δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή με τα ίδια χρήματα που αγοράστηκε από το Δήμο το 2007 το μισό οικόπεδο, τώρα αποκτήθηκε από το Δήμο ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

Το Κτήμα Ζωγράφου, επιφάνειας 10 στρεμμάτων, πέρασε ολόκληρο στο Λαό του Ζωγράφου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Μετά απ’ αυτή τη θετική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού στόχου του Ζωγραφιώτικου Λαού, για τη μετατροπή του κτήματος σε χώρο υψηλού πρασίνου, χώρο αναψυχής και πολιτισμού

."Όχι" Βενιζέλου σε τρόικα για νέα δημοσιονομικά μέτρα

Άδικη θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για την Ελλάδα και τους Έλληνες που καταβάλουν πολλές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση, την εντύπωση που δημιουργείται κάθε φορά που η τρόικα επισκέπτεται την Ελλάδα, καθώς αναδεικνύονται μόνο τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε τη σχετική υπογράμμιση κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους επικεφαλής της τρόικας, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με όλα τα επιμέρους υπουργεία.
 
Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, «ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση 

και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου».
 
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε επίσης «στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων».

.Αλ.Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα η δύναμη της ανατροπής. Είναι η δύναμη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και προκοπής». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Συνεχίζοντας για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ξέρουμε το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, αυτούς που σιγά - σιγά ωθούνται στα όρια της φτώχειας, τους άνεργους, τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «είναι μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας». 

Και πρόσθεσε: «Είναι συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του τον κ. Βενιζέλο για να μην πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ». Μάλιστα, όπως τόνισε, «η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. 

Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία».

Παράλληλα, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «αναρωτιέται κανείς πόσες φορές θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον ίδιο και τον ίδιο εκβιασμό», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα μέτρα, να κόψει και άλλο μισθούς και συντάξεις, να κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, να πετάξει ανθρώπους στον δρόμο, για να πάρει την επόμενη δόση». 

Και συμπλήρωσε: «Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό για πάντα. Νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του».

.Ο Μαντέλα βρίσκεται σε "μη αντιστρεπτό κώμα"

Σε "μη αντιστρεπτό κώμα" βρίσκεται μόνιμα πλέον ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και η οικογένειά του εξετάζει το ενδεχόμενο να τον αποσυνδέσει από το μηχάνημα που τον διατηρεί στη ζωή, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που φέρει ημερομηνία 26η Ιουνίου, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση μη αντιστρεπτού κώματος και είναι συνδεδεμένος με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής για να επιζήσει. Η πρόβλεψη ενός προσεχούς θανάτου στηρίζεται σε πραγματικά και σοβαρά αίτια", αναφέρεται στο έγγραφο αυτό.

Νωρίτερα σήμερα, η προεδρία είχε δηλώσει ότι ο Μαντέλα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε "κρίσιμη, αλλά σταθερή" κατάσταση.

Εδώ και μία εβδομάδα, το δελτίο υγείας του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ δεν έχει μεταβληθεί. 

.Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα προτείνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το κοινό πόρισμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με το οποίο προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, και της παράβασης καθήκοντος.

Στο πόρισμα έχει περιληφθεί ξεχωριστό κεφάλαιο για το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων. Τα τρία κόμματα υποστηρίζουν ότι η αποσβεστική προθεσμία που προβλέπει το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος δεν παρήλθε και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει λόγος για παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, σε κεφάλαιο με τον τίτλο «Παρατηρήσεις από τη λειτουργία της Επιτροπής» επισημαίνεται ότι «καταβλήθηκε προσπάθεια από μερίδα των συμμετεχόντων μελών-βουλευτών στην προανακριτική να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη για να κατευθύνουν την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα» με διαρροές και έντεχνη παραπλάνηση.

Ακόμη, διατυπώνεται η παρατήρηση ότι το ΣΔΟΕ χρειάστηκε μήνες, προκειμένου να καταθέσει το πόρισμά του για τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα (σ.σ. συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικά, για το γεγονός ότι στο πόρισμα δεν περιλαμβάνεται και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων, τα τρία κόμματα αναφέρουν ότι «τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, κατά παγία νομολογία συρρέουν. Εκτιμάται ότι η εξαφάνιση του cd που θα ηδύνατο να χαρακτηριστεί ως υπεξαγωγή εγγράφου είναι μη τιμωρητή υστέρα πράξη, αφού διεπράχθη προς χάριν μη αποκάλυψης της διαπραχθείσας νόθευσης».

Για τον προέδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πόρισμα αναφέρεται: «Είναι πρωτοφανές και σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου απεχώρησε κατά τον μήνα Ιούνιο του 20011 από το υπουργείο Οικονομικών, δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας τον διάδοχό του υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

 Αντ' αυτού κράτησε στην κατοχή του το usb που ήταν νοθευμένη απομίμηση του γνήσιου cd, και συνδιελέγετο για την τύχη του με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ως εάν να παρέμενε ακόμη υπουργός Οικονομικών».

Επίσης, αναφέρεται ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, στην κατάθεσή του απέκρυψε ότι απευθύνθηκε εγγράφως προς το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, «για να ενισχύσει προφανώς την εκδοχή της άτυπης παράδοσης του επίμαχου cd για τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό». 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε νέο διάβημα ενώπιον του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Κατήγγειλαν ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων για τη σύνταξη πορίσματος και ζήτησαν να διασκεφτεί η Επιτροπή για το πόρισμα που θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

.Ο Άντλι Μανσούρ θα οδηγήσει την Αίγυπτο προς τις νέες εκλογές

Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Άντλι Μανσούρ ορκίσθηκε σήμερα προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου, μια ημέρα αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από τη θέση του αρχηγού του κράτους έπειτα από μια εβδομάδα μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων.

"Ορκίζομαι να διαφυλάξω το σύστημα της Δημοκρατίας, να σέβομαι το Σύνταγμα και το νόμο και να προστατεύω τα συμφέροντα του λαού", δήλωσε ο Μανσούρ, ο οποίος ορίσθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις ως αντικαταστάτης του ανατραπέντος προέδρου στη διάρκεια μιας σύντομης τελετής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Μανσούρ δήλωσε ακόμη πως σχεδιάζει να διεξαγάγει νέες εκλογές, αλλά δεν διευκρίνισε πότε. Πρόσθεσε πως η Αίγυπτος "διόρθωσε το δρόμο της ένδοξης επανάστασής της" μέσω των μαζικών διαμαρτυριών με αίτημα την παραίτηση του Μόρσι, οι οποίες σφράγισαν τελικά την τύχη του.

Ωστόσο, 
στρατιωτικές, πολιτικές και διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για να ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης, καθώς έλαβε εντολή από τη συμμαχία φιλελεύθερων και αριστερών κομμάτων Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας και οργανώσεις 

οι οποίες ηγήθηκαν των διαδηλώσεων εναντίον του Μόρσι να διαπραγματευτεί με τις ένοπλες δυνάμεις και ήταν παρών όταν ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ανακοίνωσε την αποπομπή του προέδρου χθες.

Εξάλλου, οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνα σε βάρος του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων 15 ανώτατων στελεχών του ισλαμικού κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν το δικαστικό σώμα, δήλωσε ο δικαστής που προΐσταται της έρευνας, ο Θαρουάτ Χάμαντ, επιβάλλοντας τους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
 
Η κατηγορία της προσβολής του δικαστικού σώματος ήταν ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο στρατός όταν ανέτρεψε χθες την κυβέρνηση του Μόρσι για την κίνησή του αυτή.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η αιγυπτιακή στρατιωτική αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε στην πόλη Μάρσα Ματρούχ, στα βόρεια της Αιγύπτου.

Ωστόσο, μια ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους Αιγύπτιους πολίτες να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα αύριο, καλώντας σε μια κινητοποίηση που τιτλοφόρησε «Παρασκευή της Απόρριψης» εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

.Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιω. Μιχελογιαννάκης

Στους 72 βουλευτές ανέρχεται, από σήμερα, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, ανακοινώθηκε το περιεχόμενο επιστολής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με το οποίο γίνεται γνωστό ότι ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο Ι. Μιχελογιαννάκης ανήκε στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών (καθώς είχε αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία είχε εκλεγεί).

.Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ζήτησε ο Άδ. Γεωργιάδης για τον Π. Καμμένο

Την ανάγκη να επιληφθούν άμεσα οι φορολογικές Αρχές της χώρας, ο οικονομικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του πριν από λίγο για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της «Τα Νέα», σχετικού με την εμπλοκή της οικογένειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σε εξωχώρια εταιρεία (off shore).

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «πρέπει, πλέον, να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι» και πρόσθεσε πως «όλα όσα έλεγε τόσα χρόνια ο κ. Καμμένος για τη μάχη του κατά των off shore, ήταν ψέματα».

.Δυνατότητες στα κοιτάσματα Ιονίου και Κρήτης διαπιστώνει η PGS

"Δεδομένων των πολλά υποσχόμενων περιοχών της Μεσογείου και του ενθουσιασμού που επικρατεί, οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης που θα παραχωρηθούν για έρευνες υδρογονανθράκων, δείχνουν να έχουν μεγάλες δυνατότητες".

Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η νορβηγική εταιρία PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές και διαθέτει, όπως ανακοίνωσε χθες και το ΥΠΕΚΑ, στους ενδιαφερόμενους τα πρώτα (fast track) συμπεράσματα από την αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες. 

Σημειώνεται ότι, η πλήρης επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2013, με Ιανουάριο του 2014.

Στόχος των ερευνών, επισημαίνει η PGS, είναι η κατανόηση των δομών και ο εντοπισμός πετρελαϊκών συστημάτων, ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα που αναμένεται στα μέσα του 2014. 

Με την αξιολόγηση των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες, οι πετρελαϊκές εταιρίες σταθμίζουν τις πιθανότητες ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς παραχωρήσεων για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις επενδύσεις που απαιτούνται για ερευνητικές γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, εφόσον εντοπισθούν.

.Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι, κρατείται στο υπουργείο Άμυνας

O ανατραπείς από τον στρατό πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο υπουργείο Άμυνας, ενώ η ομάδα του κρατείται σε κτίριο του στρατού, μερικές ώρες πριν από την ορκωμοσία του προσωρινού αντικατάστασή του, η οποία ξεκινά μία δύσκολη μεταβατική περίοδο.
Η κράτηση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου και της ομάδας του είναι το τελευταίο στάδιο της εφαρμογής σειράς μέτρων των δυνάμεων ασφαλείας κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι.

Ο ανατραπείς Μόρσι δήλωσε, σε ένα μήνυμά του που μαγνητοσκοπήθηκε σε βίντεο λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του επικεφαλής του στρατού που τον κήρυξε έκπτωτο, ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».

Τριακόσια εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμ στελέχη.

Ο στρατός που ανέστειλε την ισχύ το Συντάγματος και διόρισε αντικαταστάτη του Μόρσι τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντλί Μανσούρ, προκάλεσε ανησυχία στο εξωτερικό, με τον πρόεδρο Ομπάμα να ζητεί να επανεξεταστεί η χορήγηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητεί ταχεία διενέργεια προεδρικών εκλογών. Έκκληση προς την Αίγυπτο για αυτοσυγκράτηση έκαναν ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και η Ρωσία. 

Να σημειωθεί πως με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών  Ά. Γεροντόπουλος τόνισε πως «Μέχρι στιγμής δεν μας έχει αναφερθεί απολύτως κανένα πρόβλημα στην ελληνική ομογένεια στην Αίγυπτο».

.Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, η οποία καταργήθηκε με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η νέα ανώνυμη εταιρεία για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρει το όνομα ΝΕΡΙΤ ΑΕ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση) με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος.
Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα.

Οι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα περιλαμβάνουν ποικίλα προγράμματα που θα μεταδίδουν με αντικειμενικότητα και πληρότητα τις ειδήσεις, θα διασφαλίζουν την πολυφωνική ανταλλαγή απόψεων με κάλυψη όλων των πολιτικών ρευμάτων και φορέων σκέψης, θα επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή, θα αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό, θα προβάλουν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία, θα διαφυλάσσουν την ποιότητα της ελληνικής γλώσσας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτές των προσώπων με προβλήματα ακοής και όρασης.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο είναι δεκαετές, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ

Πόροι της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, από διαφημίσεις και από κάθε άλλη πηγή.

.«Ο Γιάννης είναι ΈΛΛΗΝΑΣ»

Στο πλευρό του έλληνα μπασκετμπολίστα και ο ΠΣΑΚ


Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, τοποθετήθηκε για τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του Νίκου Μιχαλολιάκου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τονίζοντας ότι «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι ΈΛΛΗΝΑΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος ‘’Χρυσή Αυγή’’ Νίκου Μιχαλολιάκου, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, θεωρεί ανάξιο κάθε σχολιασμού, ένα ακόμη ρατσιστικό παραλήρημα, από ανθρώπους, που με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους, πλήττουν συστηματικά τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι ΈΛΛΗΝΑΣ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα ελληνικά.

Προσβάλλοντας τον Γιάννη, προσβάλλετε το σύνολο των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Όσο κι αν προσπαθείτε, δεν θα σπρώξετε και τον αθλητισμό, στη ‘’ζούγκλα’’ την οποία επιδιώκεται.

.Τατσόπουλος: «Δεν είναι ταμπού η συνεργασία με ένα κομμάτι της ΝΔ»

Την άποψη ότι η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στην Ακροδεξιά, αλλά και ότι την ίδια ώρα δεν αποτελεί «ταμπού» για εκείνον μια ενδεχόμενη συνεργασία με ένα «κομμάτι πατριωτών» της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τις ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου για τη σημερινή εικόνα της χώρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος υποστήριξε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είναι ένας ακροδεξιός που χρησιμεύει για το άνοιγμα του συγκεκριμένου κόμματος προς τα Δεξιά. «Προφανώς τον Βορίδη τον πήρανε για ένα συγκεκριμένο άνοιγμα, που ήταν προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο ή την αριστερά. 

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που, είτε συμπαθητικός είτε αντιπαθητικός, το πρώτο του "αριστερό" άνοιγμα το έκανε στα 40 του όταν πήγε από το Ελληνικό Μέτωπο που ήταν άκρα άκρα δεξιά στον ΛΑΟΣ που ήταν απλώς ακροδεξιά. Είναι σταμπαρισμένος ο Βορίδης και οι τελευταίες δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ένα κλείσιμο του ματιού προς τη δεξιά» τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο ίδιος πήρε θέση υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου και των πολιτικών του. «Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η Αριστερά είναι να απαντήσει σε αυτή τη δαιμονοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου με αντίστοιχη αγιογραφία. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει κάνει και μεγάλα λάθη… Εκανε λάθη, αλλά δεν κατέστρεψε την Ελλάδα ή κατεδάφισε την υπέροχη προηγούμενη Ελλάδα. Αντίθετα, έβαλε στην ατζέντα πράγματα που δεν υπήρχαν, όπως το κοινωνικό κράτος. Πράγματα που δεν είναι δημοφιλή ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος επέμεινε στη διατυπωμένη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά. 
«Κλείνει το μάτι εδώ και πάρα πολύ καιρό στην Ακροδεξιά. Είτε με τις δηλώσεις Βορίδη ή Πολύδωρα ή όποιες άλλες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποια είναι η θέση αυτών των παιδιών στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο ίδιος διαχώρισε τη θέση του μιλώντας για ευρύτερες συνεργασίες. «Εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ – αυτή που θα υπάρχει τότε – είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. 

Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ» τόνισε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.