.Μπαλτάκος κλονίζει Σαμαρά

Ανεπανόρθωτη* είναι η βλάβη που υπέστη η κυβέρ­νηση Σαμαρά - Βενιζέλου από τη δημοσιο­ποίηση του διαλόγου Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Πρώτα πρώτα, καταρρα­κώθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού στους Ευρωπαίους ως αδιάλλακτου δήθεν αντιπάλου της Ακροδεξιάς. Το βίντεο αποκάλυψε το υψηλότατο επίπεδο των επαφών της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή. 

Κανένας Ευρωπαίος πολιτικός δεν πιστεύει ότι ένας γενικός γραμματέας υπουργικού συμβου­λίου δρα ποτέ εν αγνοία του πρω­θυ­πουργού του. Αυτά είναι παραμύθια για αφελείς. Εν πάση περιπτώσει, η καταβαράθρωση του κύρους του πρωθυπουργού στην Ευρώπη είναι κάτι αδιά... περισσότερα »

.«Tώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού»

«Οι επόμενοι δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου για τις προτεραιότητες του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους 6 πυλώνες (πολιτικός, δημοσιονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός, θεσμικός, διεθνής και ευρωπαϊκό... περισσότερα »

.Παπανδρέου: Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, θέλω να βοηθήσω την Ελλάδα

«Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει*», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνεδρίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη στάση του στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου. 

Ο κ.Παπανδρέου κλήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα αν η χώρα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση και αν έχει χρόνο για άλλον ένα εκλογικό κύκλο. «Εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και *ο λαϊκισμός δεν μπορεί να κερδίζει πάντα*, αν υπερασπι...περισσότερα »

.Ποιος είναι τελικά ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Το ευρύ κοινό άκουσε το όνομα του Παναγιώτη Μπαλτάκου όταν ανέλαβε το νευραλγικό ρόλο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Πολλώ δε μάλλον που απέκτησε σε μία νύχτα υπερεξουσίες. Καμία πρόσληψη δεν μπορούσε να ισχύσει σε όλη την επικράτεια αν δεν υπέγραφε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Διατηρούσε στενή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά από την εποχή που ήταν νέοι. 

Γι΄αυτό ακόμα και μετά την αποπομπή του τον αποκάλεσε με το μικρό του όνομα: «Για μένα είναι Αντώνης εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα, γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμ...περισσότερα »

.Δύο δημοσκοπήσεις πριν και μετά την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Διπλή έρευνα της Κάπα Research που έγινε για το «Βήμα της Κυριακής» δείχνει αισιοδοξία που ενίσχυε σημαντικά τη ΝΔ, φέρνοντάς την στην πρώτη θέση, δύο μονάδες υψηλότερα από το ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα άλλαξε μετά την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στο πρώτο κύμα απαντήσεων που ελήφθησαν από τους ερευνητές της Κάπα στις 1 και 2 Απριλίου η ΝΔ έδειχνε να ανακάμπτει με 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούσε στο 19,6%, το Ποτάμι διατηρούνταν σε υψηλά επίπεδα στο 9,2%, 


η Χρυσή Αυγή στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελιά στο 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,9%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,1%, ενώ το 6,5% δήλωνε ότι θα ψηφίσει άλλα κόμματα, λευκό-άκυρο το 1,8% και αναποφάσιστοι το 17,1%.

.Συνομιλίες με ένα «Σαμαρικό» και έναν «Καραμανλικό» μέχρι και τα τέλη Μαρτίου φέρεται να είχε η Χρυσή Αυγή

Ποιος θα είναι ο επόμενος «πρωταγωνιστής» των υποκλοπών και τι θα αποκαλύπτει; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα στις συζητήσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα μετά τον πολιτικό τυφώνα που προκάλεσε το βίντεο με τον Παναγιώτη Μπαλτάτο. 
Η *RealNews* αποκαλύπτει ότι το δίλεπτο βίντεο από την κρυφή κάμερα που φαίνεται ότι χρησιμοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι το μοναδικό που έχει σταλεί στη Ρωσία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άλλα πέντε-έξι βίντεο, τα οποία είτε έχουν ήδη σταλεί είτε βρίσκονται καθ' οδόν για τον σέρβερ της ρωσικής πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε στη δημοσίευση του...περισσότερα »

.Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου έχει πολιτικές εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ

«Θλιβερή» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. «Είναι θλιβερό ότι ένα πρόσωπο σε υψηλή κυβερνητική θέση φέρθηκε έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και φάνηκε από την υπόθεση Μπαλτάκου». 

«Ακραίο φαινόμενο η υπόθεση Μπαλτάκου. Είχα προειδοποιήσει. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε καθαρά. Ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης όλων των στελεχών» υπογράμμισε. Για τα εσωκομματικά του κόμματος τόνισε ότι δεν ... περισσότερα »

.Νέα μέτρα ζητά η τρόικα

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 5,6 δισ. για το 2015 και το 2016 και σαρωτικές παρεμβάσεις σε Δημόσιο, ασφαλιστικό, φορολογικό και μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της οικονομίας ζητάνε οι δανειστές στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σύμφωνα με το Realmoney της *Realnews.* 

Η τρόικα, παρά την παραδοχή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ζητά πρόσθετες παρεμβάσεις για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων για 3% και 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 και 2016. Η επόμενη αποστολή ελέγχου που θα κατέβει στην Αθήνα για τον πέμπτη έλεγχο τον Αύγουστο ... περισσότερα »

.«Τρίτο πακέτο ίσως, κούρεμα ποτέ ξανά»

Πότε ξανά δεν θα γίνει κούρεμα στο ελληνικό χρέος τονίζει γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στην*«Καθημερινή*» δεν αποκλείει μία άλλη μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά είναι ξεκάθαρος για το κούρεμα. Εμφανίζεται υπέρ ενός τρίτου πακέτου βοήθειας με νέους όρους, δηλαδή νέο μνημόνιο. 

Αναφέρεται στις συζητήσεις του με τον «Ευάγγελο», όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ομόλογός του. Παραδέχεται ότι βρέθηκε στην Αθήνα –όπου αναμένεται και η καγκελάριος Μέρκελ την προσεχή εβδομάδα– για να δείξει ότι «το Βερολίνο στηρίζει την Ελλάδα σε αυτήν την πορεία». ... περισσότερα »

.«Η πιο επικίνδυνη πολιτικός για τους ευρωπαϊκούς λαούς είναι η κ. Μέρκελ»

« Με τις ευρωεκλογές αυτές θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Rai Tre, της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης και την εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης «In mezz'ora» της δημοσιογράφου Λουτσία Ανουντσιάτα. 

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες κρατούν το μέλλον τους στα χέρια τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πολιτική της κοινωνικής αποσύνθεσης και της μείωσης των δημοκρατικών ελευθεριών οδηγεί σε αδιέξοδο». Σε σχέση με την πορεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ...περισσότερα »

.Τα αποτελέσματα των αγώνων της Superleague

Υπέρ των γηπεδούχων εξελίχθηκε η 33η και προτελευταία αγωνιστική της Superleague, η πρώτη από τις δύο τελευταίες, όπου οι αγώνες διεξήχθησαν την ίδια ώρα (στις 19:00 της Κυριακής).

Τα αποτελέσματα έσωσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην τέταρτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τις ομάδες που ζητούσαν εναγωνίως βαθμούς, μόνο η Ξάνθη δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από τον αγώνα της με τον ΟΦΗ.

Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε στο 94ο λεπτό τον Εργοτέλη!

Στο ντέρμπι για τη δεύτερη θέση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια με 2-0 τον Ατρόμητο στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης 1-0 (90'+4' Δεληζήσης)

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 2-2 (21' Καράσκο, 73' Εντό - 53' πεν. Τριανταφυλλάκος, 68' Μανιάς)

ΑΕΛ Καλλονής - Πανθρακικός 2-0 (2' Μανούσος, 82' Μαρσέλο)

ΟΦΗ - Ξάνθη 3-2 (39' Ροβύθης, 79' Περογαμβράκης, 86' πεν. Μιλχάζες - 5' πεν. Κ. Κάλβο, 45' Γούτας)

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-1 (39' Κουτρουμπής, 63' Καρέλης, 77' Αμπέιντ - 41' Ε. Κονέ)

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-0 (5' Σαλπιγγίδης, 84' Νάτχο)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-0 (1' Μιχαήλ, 15' Βίλα)

Πλατανιάς - Παναιτωλικός 1-0 (72' Τόρες)

Βέροια - Πανιώνιος 2-1 (37' Ναμπουχάν, 54' Γκονσάλβες - 73' πεν. Αραβίδης)

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.