.Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

 Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια από συνδικάτα και κόμματα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στο Ζάππειο. 
Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλόκο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου μέχρι τα σημεία που είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και διαλυθήκαν. 

Πίσω από το μπλοκ των συνδικάτων ακολουθούσαν μέλη αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου όταν επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. 

Πριν από λίγο αποχώρησε το μπλοκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους.

.«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τη δόση των 8,3 δισ. ευρώ

Με εύσημα αλλά και αστερίσκους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο, με τον πρόεδρο του Eurogroup να κάνει λόγο για θετικό αποτέλεσμα μιας δύσκολης διεργασίας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ελήφθη η πολιτική απόφαση για την σταδιακή εκταμίευση της δόσης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ύψους 8,3 δισ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισ... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα εκπλήσσει τους καταστροφολόγους»

Η Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μίας από τις ταχύτερες επανόδους που έχουν καταγραφεί ποτέ για χώρες που έχουν χρεοκοπήσει, γράφει σήμερα το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το *δημοσίευμα*, το οποίο αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα εξετάζει τώρα την πώληση πενταετών ομολόγων στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας έκπληξη στους καταστροφολόγους, οι οποίοι μόλις πριν από δύο χρόνια θεωρούσαν ότι το χρέος της ήταν τόσο μεγάλο ώστε μόνο η επιστροφή της σε μία υποτιμημένη δραχμή θα έσωζε τη χώρα από δεκ... περισσότερα »

.Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση Παπανδρέου- Κακλαμάνη

Αναταραχή προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το θέμα της στάσης που τήρησαν στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνης, το οποίο έθεσε, «προεισαγωγικά» ο Γραμματέας της Κ.Ο. Παναγιώτης Ρήγας. 

Οι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησαν να μη συζητηθεί το θέμα διότι, όπως είπε ο κ. Μωραΐτης «διχάζει το κόμμα και την παράταξη». Η ένσταση δεν έγινε δεκτή και η συζήτηση συνεχίστηκε με τις παρεμβάσεις των υφυπουργών Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου, η παρουσία των... περισσότερα »

.«Eίναι επικίνδυνο να απαντάς σε φήμες την Πρωταπριλιά»

Συνέντευξη στο Bloomberg έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας φήμες ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να φτιάξει ένα δικό του κόμμα.

«Είναι φήμες. Και νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να απαντάς σε φήμες την Πρωταπριλιά». Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι είναι «υπέρ της επιτυχίας του κυβερνητικού συνασπισμού», υποστηρίζοντας ότι παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού για να δημιουργηθεί η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας.

«Σε ερώτηση στο αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει ο κ. Παπανδρέου απλά είπε «είναι πιθανό». 

«Η κριτική μου είναι ότι έχουμε κάνει ό,τι χρειαζόταν στο δημοσιονομικό πεδίο, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απόλυτη αναγκαιότητα», συνέχισε.

«Ακόμη ζητάμε από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν για τις τράπεζες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός αιτιολογώντας το «όχι» που είπε στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά, δεν μπορούν να δέχονται βάρη ξανά και ξανά… Ναι, δεν διακινδύνευσα ούτε θα διακινδύνευα την κυβερνητική πλειοψηφία» και χαρακτήρισε προσωπική τη ψήφο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

.«Οι νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα»

«Η τραυματισμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να κρύψει τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής της» αναφέρει το σχόλιο τουΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων του Eurogroup.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Τα «καλά λόγια» εκ μέρους των δανειστών ως πολιτική υποχρέωση προς την κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της μνημονιακής συμφωνίας με την Τρόικα που εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία από τη Βουλή μέσα από διαδικασίες που ευτελίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου .

Τα «καλά λόγια» όμως συνοδευτήκαν με μια ακόμη υπενθύμιση εκ μέρους του κ. Ντάισελμπλουμ για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων – νέων μέτρων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα μας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δανείου με όρους τρόικας και μνημονίου .

Η τραυματισμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να κρύψει τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής της ούτε τις νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε οι οποίες μας οδηγούν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και στην περαιτέρω κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος . 

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποκρύψει το ξεπούλημα των τραπεζών που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού.

.Στο 27,5% η ανεργία το Δεκέμβριο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η κατάσταση της ανεργίας στην Ελλάδα, ενώ στις γυναίκες και τους νέους εμφανίζει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2013, η συνολική ανεργία ανήλθε στην Ελλάδα στο 27,5% (1,349 εκατ. άτομα) από 27,6% τον Νοέμβριο. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. 

Στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,5%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 58,3% (169.000 άτομα). Στη συνολική ανεργία, την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία (25,6% με βάση στοιχεία του Φεβρουαρίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,8%), τη Γερμανία (5,1%)και το Λουξεμβούργο (6,1%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 14,7% σε 16,7%), η Ελλάδα (από 26,3% σε 27,5%) και η Ιταλία (από 11,8% σε 13,0%). Η χώρα με τη μεγαλύτερη υποχώρηση της ανεργίας ήταν η Ουγγαρία (από 11,2% σε 8,3%).

Σε ετήσια βάση η ανεργία αυξήθηκε σε 11 κράτη-μέλη, μειώθηκε σε 15 και παρέμεινε σταθερή στη Ρουμανία και τη Σουηδία.

Στην Ευρωζώνη, όπου τα στοιχεία αφορούν τον Φεβρουάριο, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 11,9%, ενώ κατέγραψε μικρή μείωση στο σύνολο της ΕΕ από 10,7% τον Ιανουάριο σε 10,6% τον Φεβρουάριο.

Το Φεβρουάριο η ΕΕ είχε 25,920 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 18,965 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη. Σε ένα έτος η ανεργία μειώθηκε κατά 166.000 άτομα στην Ευρωζώνη και κατά 619.000 στην ΕΕ.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (58,3%) και η Ισπανία (53,6%), ενώ τα χαμηλότερα η Γερμανία (7,7%) και η Αυστρία (9,4%).

.Φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις

Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα και κινητές αξίες, απαλλαγή από τον φόρο για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές, εκχώρηση στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της «αυτοπεραίωσης» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση έως 66% στα πρόστιμα για παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, στα «ψιλά γράμματα» του πολυνομοσχεδίου, όπως γράφει σήμερα το «*Έθνος*», ... περισσότερα »

.Πάγκαλος: Έτσι μου 'ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά

«Είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Παπανδρέου. Έχει ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα συμμετοχής στην πολιτική ζωή με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα έκανε μεγάλη ζημιά στον εαυτό του. Αυτοχειριάζεται...» δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» για την αρνητική ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Πάγκαλος, επέκρινε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δήλωσή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ. «Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος ήταν η χυδαιότητα που μπορούσε να παραλείψει, διότι όταν μιλάει για εκκρεμότητες, το μυαλό όλων πηγαίνει σε οικονομικές εκκρεμότητες. Δεν έπρεπε... Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες» είπε ο κ. Πάγκαλος.

Σε ερώτηση τι θα πράξει στις ευρωεκλογές είπε: «Έχω μια φοβερή αδυναμία... Να ψηφίσω Κουβέλη, ο οποίος μαδάει το μουστάκι του; Τον Βενιζέλο με τον Παπανδρέου, με τη χυδαιότητα και αμφισβήτηση και τη μορφή πολυδιάσπασης του χώρου της «Ελιάς»; Ή τον Θεοδωράκη που το κόμμα του είναι υπό διαμόρφωση και δεν ξέρουμε τι θα βγει; Έτσι μου ‘ρχεται στο κάτω- κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας. 

Δεν είμαι από αυτούς που θα μπουν στο παραβάν και θα πουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚος και θα ψηφίσω... χραπ! Δεν το κάνω αυτό.... Τι είναι το ευχερέστερο και πιο αποτελεσματικό και έγκυρο που μπορώ να κάνω; Αν συνεχίσουμε έτσι; Να καθίσω να παίρνω θέση επί διαφωνίας Σαμαρά και Βενιζέλου;».

.Δηλώσεις Ρεν από το Ζάππειο

«Kάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα είναι δυνατό να βγει στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρέν από το Ζάππειο, όπου διεξάγεται η άτυπη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει είναι πολύ σημαντικές. 
Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Νταισελμπλουμ και στις επτά και μισή θα συναντηθεί με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκαντ Σόιμπλε.
Νωρίτερα αποφασίστηκε να χορηγηθεί σε τρεις δόσεις στην Ελλάδα το ποσό των 8,3 δις ευρώ εκ των οποίων η πρώτη 6,3 στο τέλος Απριλίου.
Για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί νέα βοήθεια, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρέπεμψαν στο φθινόπωρο για τις σχετικές αποφάσεις.
Ως πολιτική υποχρέωση προς την κυβέρνηση Σαμαρά ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τα «καλά λόγια» των ευρωπαίων αξιωματούχων στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup στο Ζάππειο. Τονίζει ωστόσο πως αυτά δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της μνημονιακής συμφωνίας με την τρόικα.

.Μανιτάκης: Κοινοβουλευτική ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής

Για «πολιτική και κοινοβουλευτική ταπείνωση» και «ατυχέστατη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία» έκανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών: «Ο κ. Στουρνάρας ενεργούσε ως μέρος της κυβέρνησης, θα είχαμε καταστρατήγηση της διάταξης του κανονισμού της βουλής για το εξάμηνο και του Συντάγματος του ίδιου».

«Δεν άρμοζε με τα κοινοβουλευτικά μας ήθη το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την κοινοβουλευτική του απειρία το ατόπημα αυτό. Αναγκάστηκε μπροστά στο αδιέξοδο να αποχωρήσει» σημείωσε.

Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε επιπλέον, ότι «η πρόταση μομφής κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήταν ακόμη χειρότερη, ήταν ένα διαδικαστικό αδιέξοδο».

.Προβάδισμα νίκης Καμίνμη , Μπουτάρη , Σγουρού. Όλη η δημοσκόπηση της GPO

Μακράν πρώτοι στον πρώτο γύρο – διατηρώντας παράλληλα ισχυρή επικράτηση και στο δεύτερο γύρο με τους κυριοτέρους αντιπάλους τους – είναι ο Γιώργος Καμίνης στο Δήμο Αθηναίων, ο Γιάννης Μπουτάρης, στη Θεσσαλονίκη και ο Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας GPO , που παρουσιάστηκε στη χθεσινοωαρδυνή εκπομπή « ΑΝΑΤΡΟΠΗ» , του Γιάννη Πρετεντέρη ,στο Mega.. Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης επίσης είναι ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη , όχι μόνο δεν καταφέρνουν να συσπειρώσουν το εκλογικό ποσοστό του κόμματό... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.