.Παναγιωτακόπουλος: «Η 3η του Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ»


«Πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με όσους κρύβονται πίσω από το όνομα "Νέος Αγωνιστής"» χαρακτηρίζει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας της παράταξης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τη «διοργάνωση εκδήλωσης την 3η του Σεπτέμβρη, με συνθήματα που διαχρονικά χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ».

Σε δήλωσή του, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρει ότι «η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ούτε να παραχαραχθεί, ούτε να διαστρεβλωθεί από κανέναν» και «πολύ περισσότερο από κάποια κρατικοδίαιτα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυψαν σήμερα την αριστερή του φυσιογνωμία όταν για δεκαετίες φρόντισαν να απομυζήσουν οτιδήποτε μπορούσαν από αυτό».

Κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «χαμαιλέοντες κάθε κομματικής ηγεσίας» που «ευνοημένοι από την εξουσία που σήμερα καταγγέλλουν, διορισμένοι και αυτοί και οι οικογένειές τους, 
απόλαυσαν την «επανάσταση» με θέσεις και αξιώματα και σήμερα ανακαλύπτουν κοινά οράματα με αυτούς που μέχρι χθες κατήγγειλαν». «Αυτοί σήμερα έχουν το θράσος να εμφανίζονται τιμητές του ΠΑΣΟΚ» προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρει: «Αντί να αναζητά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ οράματα, ιδεολογίες και πολιτικές ας αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει με την 3η του Σεπτέμβρη».

Διερωτάται δε, «τι σχέση μπορούν να έχουν οι κατήγοροι του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ; Τι σχέση μπορούν να έχουν οι θιασώτες του βρώμικου '89 με το κίνημά μας; Τι μπορούν αυτοί να πουν για το ΠΑΣΟΚ και πως μπορούν αυτοί να ψιθυρίζουν συνθήματα που ποτέ τους δεν τα ασπάστηκαν;».

«Η 3η του Σεπτέμβρη είναι μέρα που ανήκει στα στελέχη του, στους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης, στον ίδιο το λαό» καταλήγει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

. Οι Γάλλοι βλέπουν σκοτεινό το μέλλον τους


Απαισιόδοξοι για το μέλλον εμφανίζονται οι Γάλλοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην αυριανή «Ouest France».

Σύμφωνα με τα πορίσματά της έρευνας που διεξήγαγε η Ipsos, ποσοστό 68% των ερωτηθέντων δηλώνουν «μάλλον» ή και «πολύ» απαισιόδοξοι για το μέλλον (η απαισιοδοξία κατατρύχει ακόμα και το 58% των σοσιαλιστών ψηφοφόρων), την ώρα κατά την οποία η δημοτικότητα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει συρρικνωθεί στο 54%, αμέσως μετά από τις 100 πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του.

Θα πρέπει να ανατρέξει κανένας στο '05, δηλαδή στις τελευταίες μέρες της προεδρίας Ζακ Σιράκ, για να βρει ένα ανάλογο ποσοστό απαισιόδοξων πολιτών.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολύ υψηλή ανεργία και μόνον το 34% δηλώνει ότι η κυβέρνηση «θα τα καταφέρει» με το ακανθώδες αυτό ζήτημα.

.«Δεν θα καταψηφισω την κυβέρνηση»


Την πρόθεση του να καταψηφίσει μέτρα που θίγουν τις συντάξεις του ΟΓΑ και γενικα τις χαμηλές συντάξεις αλλά και όσα μειώνουν τις αποδοχές των αστυνομικών δηλώνει ο Κ. Σκανδαλίδης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

"Αυτά είπα ότι δεν θα ψηφίσω και όχι συνολικά τα μέτρα" σημειώνει και τονίζει πως 'δεν θα καταψηφισω την κυβέρνηση". 
Θεωρεί αναγκαίο να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της προς τους εταίρους αλλά όπως λέει "θα ήταν μνημειο υποκρισίας να διογκώνει η κυβέρνηση την αναξιοπιστία προς τους Έλληνες πολίτες και μάλιστα απροσχημάτιστα".

Σε ότι αφορα το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι περπατα σε τεντωμένο σχοινί και συμπληρώνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το εάν θα ανασυσταθεί ή θα μετατραπεί σε μια "συμπληρωματική και άχρωμη δύναμη".

.Μ. Δαμανάκη: Η χώρα μας υποσχέθηκε πολλά, αλλά έκανε ελάχιστα


Τον κίνδυνο να καταλήξει η Ελλάδα «παράπλευρη απώλεια της ευρωπαικής ενοποίησης» επισημαίνει σε συνένετυξη της στην Καθημερινη της Κυριακής η επιτροπος Μ Δαμανάκη. Αναγνωρίζει αστοχίες στο Μνημόνιο, αλλά υποστηρίζει πως τη βασική ευθύνη την έχει η χώρα, η οποία «υποσχέθηκε πολλά, αλλά έκανε ελάχιστα». 

Τονίζει πως θα πρέπει να σταματήσει ο δημόσιος τομέας να καταπίνει το οξυγόνο της οικονομίας, να απελευθερωθούν οι υπηρεσίες και τα κλειστά επαγγέλματα και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή γιατι διαφορετικά η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός «ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού χώρου».

.Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας του γενους στην δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα η χώρα επεσήμανε απόψε από τα Χανιά ,πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στη δυτική Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του κλήρου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  Ειρηναίο,  ενώ παρόντες ήταν , ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης οι βουλευτές Χανίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης καλωσόρισε στην Κρήτη τον κ Βαρθολομαίο με θερμά λόγια, ενώ από τη μεριά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε αρχές κλήρο και πολίτες για την υποδοχή εκφράζοντας την χαρά του που για μια ακόμα φορά επισκέπτεται το νησί, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την Κυριακή, θα τελεστεί  Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευσις αγίων Λειψάνων και ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Στις 5.30 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τον αγιασμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου Κυδωνίας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Ρέθυμνο.

.Προβάδισμα δύο μονάδων στη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση


Προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%. 

.Αυξάνει το ΦΠΑ από σήμερα η Ισπανία για να "τιθασεύσει" το χρέος της


Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ισπανία, το βασικό ποσοστό του οποίου αυξάνεται σε 21% από 18%, τέθηκε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου σε ισχύ στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η ισπανική κυβέρνηση με στόχο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 6,3% του ΑΕΠ φέτος.

Μετά την αναβολή για μήνες της εφαρμογής της απόφασης αυτής, την οποία ζητούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τελικά στις 11 Ιουλίου ότι η αύξηση στον ΦΠΑ θα ίσχυε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου το βασικό ποσοστό του ΦΠΑ αυξάνεται από σήμερα από 18% σε 21%, ενώ το μειωμένο ποσοστό που ισχύει για ορισμένα προϊόντα, όπως αυτά που αφορούν τον τουρισμό και τα μέσα μεταφοράς, αυξάνεται από 8% σε 10%.

Το πολύ χαμηλό ποσοστό του 4% διατηρείται για τα είδη πρώτης ανάγκης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία.
Ωστόσο το 4% δεν θα ισχύει για κάποια προϊόντα, όπως και για ένα μέρος του σχολικού υλικού, για τα οποία το ποσοστό του ΦΠΑ θα αυξηθεί.

."Δύσκολα, επώδυνα, αναγκαία και τα ... τελευταία,μέτρα που θα πάρουμε"


Την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και της στήριξης των δύσκολων μέτρων υπογράμμισε στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

«Τώρα έχετε γνώση των υπουργείων σας, πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά στους υπουργούς του. 

Τους ζήτησε δε να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση μέτρων που θα οδηγούν στην ανάπτυξη καθώς όπως είπε «αν είναι μόνο τα 11,5 δισ. των περικοπών χωρίς πολιτική ανάπτυξης, τότε θα συμπληρώσουμε 8 χρόνια συνεχούς ύφεσης στα οποία θα έχουμε απωλέσει σχεδόν το 1/3 του ΑΕΠ. 

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί, θα επισπεύσουμε  όλες τις συμπληρωματικές πολιτικές, τις πολιτικές που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις επενδύσεις, θα υπάρξει μόνιμη αληθινή φορολογική μεταρρύθμιση».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στους στόχους της κυβέρνησης επισημαίνοντας την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκαμψη της οικονομίας και την εμπέδωση στους πολίτες του αισθήματος της ασφάλειας.

Αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι δεν είναι μάταια και επεσήμανε πως σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα. «Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες αλλά αναγκαίες. 

Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση και θα έχει περιοριστεί η ανεργία και τα λουκέτα και ήταν σαφής τονίζοντας πως «η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ». 

Για μια ακόμα φορά πάντως κατηγόρησε όσους επιδιώκουν με τη στάση τους την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης και της αλλαγής του κλίματος. 
«Το λόμπυ της δραχμής είναι πράγματι πολύ ισχυρό εντός και εκτός Ελλάδας αλλά έχασε την πρώτη μεγάλη μάχη» είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως πλέον υπάρχει και ένα λόμπυ των συμμάχων της Ελλάδας. 

Δηλώνοντας πως πλέον έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από το ευρώ ο Πρωθυπουργός τόνισε πως 
«έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση και έχουμε κερδίσει την αξιοπιστία μας» ενώ ξεκαθάρισε πως «θα σταθούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας αλλά πρέπει και οι ευρωπαίοι να σταθούν συνεπείς δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομική μας ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους υπουργούς για το μέχρι τώρα έργο τους και για το γεγονός ότι στηρίζουν τις  αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις ενώ αναφερόμενος στα κονδύλια που θα δοθούν στους ΟΤΑ είπε χαρακτηριστικά πως «στραγγίξαμε την τελευταία σταγόνα που υπήρχε για να στηρίξουμε το έργο τους».

Επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα κινηθεί με ορίζοντα τετραετίας, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ευαγγέλιο» την προγραμματική συμφωνία των τριών εταίρων που στηρίζουν την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε πως όλα όσα έχουν συμφωνηθεί θα έχουν υλοποιηθεί μέσα σε 4 χρόνια.

Κάλεσε ακόμη τους υπουργούς του να βρουν τρόπους για αύξηση των εσόδων του κράτους λέγοντας πως «ξέρω ότι φτάσαμε μέχρι το κόκκαλο, πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδα καθώς τα 11, 5 δισ. είναι μόνο από περιορισμό δαπανών».

Το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση του Κωσταντίνου Μενδάκου στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ στις θέσεις των 4 Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τοποθετούνται οι Σπύρος Ζιάκος, Χαράλαμπος Δημάδης, Βασίλης Λυκούδης και Γιώργος Γιαννούλης. Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει η Γαρουφαλιά Καλαμπαλίκη.

.Πάρτυ φοροδιαφυγής στα νυχτερινά κέντρα


Σωρεία φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε σε ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά βεβαιώθηκαν 64 περιπτώσεις σε νυχτερινά κέντρα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά. Εκτός των άλλων εντοπίστηκαν και τρεις αποθήκες με περίπου 3 εκατομμύρια προϊόντα  - μαϊμού. 
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κερδοσκοπία από μερίδα ανεύθυνων οδηγών ταξί. 8 άτομα συνελήφθησαν καθώς βρέθηκαν να έχουν πειράξει τα ταξίμετρα ώστε να μην εκδίδουν αποδείξεις και να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από τις “παραφουσκωμένες” κούρσες.

Σφίγγει ο κλοιός για τους Έλληνες που δεν φορολογούνται για τις καταθέσεις που διατηρούν στην Ελβετία. Αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης συναντάται με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών 
και τη Δευτέρα με τον Ελβετό ομόλογό του, με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας στα πρότυπα των αντίστοιχων που έχουν συνάψει οι ελβετικές Αρχές με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία.

.Σύλληψη οκτώ οδηγών ταξί για «πειραγμένα» ταξίμετρα


Οκτώ οδηγοί ταξί, εκ των οποίων και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν τη νύχτα από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Οι έξι από τους συληφθέντες είχαν επέμβει στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, ώστε να είναι αδύνατη η έκδοση αποδείξεων, και οι άλλοι δύο είχαν «πειραγμένο» ταξίμετρο προκαλώντας πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού.

.Η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου


Χιλιάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο και τροφή, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου, συνολικής έκτασης 69.000 στρεμμάτων. Η αξία του σημαντικού αυτού υγροτόπου, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι πολύ μεγάλη για την ορνιθοπανίδα, γεγονός που αναδεικνύεται μέσα από την επιστημονική έρευνα και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Από τη μελέτη της μετανάστευσης, μέσω δακτυλιώσεων, που υλοποιείται στο Δέλτα του Έβρου από το 1994, αποδεικνύεται πως ο υγρότοπος αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού στο ταξίδι των πουλιών μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Σήμερα, το Δέλτα του Έβρου έχει αναδειχτεί ως η περιοχή με τα περισσότερα δακτυλιωμένα πουλιά σε όλη τη χώρα (πάνω από 85.000), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του φορέα. 
Επίσης, οι εποχιακοί υγρότοποι της παράκτιας ζώνης της Άνθειας (Βάλτος Αρμύρες) είναι από τους πιο σπουδαίους για τη μετανάστευση των παρυδάτιων και στρουθιόμορφων ειδών.

.Το ΚΚΕ καταγγέλει απόπειρα εμπρησμού του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χ. Φλωράκης»


Απόπειρα εμπρησμού, τη νύχτα στο Χαλάνδρι, του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», καταγγέλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Καταγγέλλουμε στον λαό ότι στο Χαλάνδρι επιχειρήθηκε, τη νύχτα, εμπρησμός του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης. 

Ο εμπρησμός επιχειρήθηκε με εμπρηστικό μηχανισμό που οι δράστες πέταξαν στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου, με προφανή στόχο τον χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του Αρχείου του ΚΚΕ. 

Η ανάφλεξη ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το Κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ επισημαίνεται ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες.

«Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. 

Αυτή η αντιλαϊκή - αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, και υπογραμμίζει ότι «ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. 

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν».

.Εντείνονται οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

Εντείνονται οι προσπάθεις για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη. 

Ο πρόεδρος της Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, κύκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, αρχής γενομένης με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 

Την Παρασκευή καταφθάνει στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργο Αντώνη Σαμαρά, ενώ την επομένη θα δει τον ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.