.Ασαντ: «Παράλογες» οι κατηγορίες της Δύσης για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ χαρακτήρισε "παράλογους" και πολιτικά υποκινούμενους τους ισχυρισμούς της Δύσης για επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς του και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι τα σχέδιά τους για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι καταδικασμένα σε "αποτυχία".
"Οι δηλώσεις πολιτικών ανδρών στις ΗΠΑ και στη Δύση, αποτελούν προσβολή της κοινής λογικής. 

Οι ΗΠΑ θα υποστούν μια αποτυχία, όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους, αρχής γενομένης από το Βιετνάμ, εάν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία", τονίζει ο 'Ασαντ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

"Η Αμερική πραγματοποίησε πολλούς πολέμους και ποτέ δεν πέτυχε τους στόχους για τους οποίους κήρυξε τους πολέμους αυτούς", πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος.

"Δεν κατάφερε να πείσει τους λαούς για το δίκαιο χαρακτήρα των πολέμων αυτών ούτε να επιβάλει την ιδεολογία της στις χώρες αυτές", τόνισε ο 'Ασαντ. Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε "ορισμένους δυτικούς ηγέτες" ότι δε γνωρίζουν την ιστορία και ότι δεν έχουν πάρει μαθήματα από αυτήν.

"Κανένας δε θα καταφέρει να μετατρέψει τη Συρία σε μαριονέτα της Δύσης", τόνισε.

Ο Σύρος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι συριακές δυνάμεις ήσαν κοντά στον τόπο που οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα. "Θα έκανε χρήση χημικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής μια χώρα σε μια περιοχή που είναι συγκεντρωμένες οι δυνάμεις της; Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την κοινή λογική", επεσήμανε ο 'Ασαντ.

.Στην Αθήνα από σήμερα ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη

Μετά τις παραστάσεις του στην Επίδαυρο και την περιφέρεια, ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, το μοναδικό σωζόμενο σατυρικό δράμα που παρουσιάζεται σε μετάφραση - σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου από το Εθνικό Θέατρο, έρχεται στην Αθήνα.
Η αρχή θα γίνει σήμερα στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, ενώ στη συνέχεια θ' ακολουθήσουν παραστάσεις στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (28 Αυγούστου), στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα (30 Αυγούστου), στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης (4 Σεπτεμβρίου) και στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι (6 Σεπτεμβρίου).

Παραστάσεις επίσης θα δοθούν στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη (9 Σεπτεμβρίου), στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα (13 Σεπτεμβρίου), στο Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη (16 Σεπτεμβρίου), στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι (19 Σεπτεμβρίου) και στο Κηποθέατρο Παπάγου (22 Σεπτεμβρίου).

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. Όταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, 

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο, όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

.Μπαν Κι Μουν: «Κάθε ώρα μετράει» στην έρευνα για χημικά στη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mμουν δήλωσε σήμερα ότι "κάθε ώρα μετράει" για την έρευνα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σχετικά με την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, τη στιγμή που η Δύση εκφράζει φόβους ότι είναι ήδη πολύ αργά. "Κάθε ώρα μετράει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση", τόνισε ο Μπαν Κι Μουν λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αποστολής επιθεώρησης του ΟΗΕ στην περιοχή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα όπου σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης έγινε χρήση χημικών όπλων.

Το καθεστώς της Δαμασκού έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή αυτή, αλλά οι δυτικές χώρες, ανάμεσά τους ΗΠΑ και Βρετανία, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι το καθεστώς καθυστέρησε να δώσει άδεια στους εμπειριογνώμονες του ΟΗΕ να επισκεφτούν τον τόπο της επίθεσης, επιτρέποντας έτσι να χαθούν στοιχεία. 

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε ατιμώρητο αυτό που φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη γενέτειρά του Νότια Κορέα.

Σημειώνεται πως η ομάδα των ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έγινε στόχος ελεύθερων σκοπευτών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διεθνούς αυτού οργανισμού, καθώς μετέβαινε στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι έγινε επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα. 

«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.
Στο μεταξύ, διήμερη σύνοδος των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων δυτικών και μουσουλμανικών χωρών αρχίζει σήμερα στο Αμάν της Ιορδανίας για να εξετασθούν οι συνέπειες της σύρραξης στη Συρία.

.Αιχμές κατά της συριακής κυβέρνησης άφησε ο Φαμπιούς

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς εκτίμησε σήμερα πως δεν υπάρχει "καμία αμφιβολία" για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό και για την "ευθύνη" του συριακού καθεστώτος.
"Οι ενδείξεις είναι πλήρως συγκλίνουσες για το εύρος της σφαγής και τη συντριπτική ευθύνη του καθεστώτος (...). Σε ό,τι μας αφορά, και με αφετηρία συγκεκριμένα στοιχεία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των γεγονότων και για την προέλευσή τους", δήλωσε ο Φαμπιούς στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Ερωτηθείς για τη σημερινή απόφαση του συριακού καθεστώτος να δώσει άδεια στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να ερευνήσουν τις επιθέσεις αυτές, ο Φαμπιούς υπενθύμισε πως "το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί ήδη πολλές ημέρες νωρίτερα".
 
"Από τότε, η περιοχή έχει βομβαρδιστεί", υπογράμμισε."Θα δούμε αυτό που θα είναι η αποτελεσματική εργασία που θα γίνει", συνέχισε, καθώς οι ερευνητές του ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσουν την εργασία τους από αύριο. 

"Από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί η πραγματικότητα των γεγονότων με τρόπο αδιαμφισβήτητο, θα υπάρχει απαραιτήτως μια ισχυρή απόκριση", πρόσθεσε. Ο υπουργός μιλούσε στο τέλος μιας διήμερης επίσκεψης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ισραήλ προκειμένου να υποστηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία και να επικαλεστεί το περιφερειακό πλαίσιο.
 
Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ανάμεσα στον Φαμπιούς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα σήμερα, ο τελευταίος χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία "πραγματικά σοκαριστική" και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να θέσει τέρμα σε αυτές τις ακρότητες".
 
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να "απαλλαγεί" από τα χημικά όπλα της Συρίας.

Αν και το καθεστώς και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είχε την ευθύνη της καταφυγής στα χημικά όπλα, η διεθνής κοινότητα φαίνεται όλο και περισσότερο να πείθεται πως οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην περιοχή της Δαμασκού, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία να εξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές εναντίον του καθεστώτος.

.Πώς θα εξοφλήσουν τις δόσεις τους οι φορολογούμενοι

Τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και

https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο, επισημαίνει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

.Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων

Αλλάζει εκ βάθρων το μέτρο συλλογής των αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Το νέο σύστημα, που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά, θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι των αρμοδίων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Επίσης, οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. 

Δηλαδή δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις. Θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης κ.ά.).

.«Κλείδωσε» η κινητικότητα για 12.500 υπαλλήλους

Η αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων και η διαθεσιμότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

«Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». 

Πρόσθεσε, δε, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού. 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα κινητικότητας, όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας - που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο - πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, μέχρι τις 20 του μηνός. 

Από αυτούς, οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο. 

Ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, οι οποίοι θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στη «δεξαμενή» αυτή θα μπουν:

- 1.835 από το υπουργείο Υγείας

- 1.500 από το υπουργείο Παιδείας

- 758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

- 618 από το υπουργείο Εργασίας

- 485 από το υπουργείο Οικονομικών

- 410 από το υπουργείο Άμυνας

- 250 από το υπουργείο Πολιτισμού

- 138 από το υπουργείο Τουρισμού

- 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

- 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης

- 48 από το υπουργείο Ναυτιλίας

- 38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης

- 10 από το υπουργείο Εξωτερικών

- 20 από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων, αλλά και για τη σύσταση όπου χρειάζεται. Η κινητικότητα θα γίνει βάσει του συστήματος μοριοδότησης που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σημειώνεται πως το δεύτερο κύμα της κινητικότητας για ακόμη 12.500 εργαζόμενους ως το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους.

.«Χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα»

«Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει την χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τονίζει ακόμη ότι «Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν “μεταρρύθμιση” ή “εξορθολογισμό” του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας».

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν. Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης το δημόσιο πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης τόσο της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όσο και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, της παιδείας, της υγείας και των υπολοίπων δομών πρόνοιας.

Η ουσιαστική επανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα, που δεν επιτυγχάνονται με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, έχουν κεντρικό ρόλο στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας».

.«Έστελναν δισεκατομμύρια μυστικά στην Ελλάδα για να μην πτωχεύσει»

Για ένα μυστικό σχέδιο αερομεταφοράς 10 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα από την ΕΕ, που στήθηκε το καλοκαίρι του 2011 ώστε η χώρα να μην πτωχεύσει, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιούνιο του 2011 η Ελλάδα είχε μείνει κυριολεκτικά χωρίς μετρητά, καθώς οι Έλληνες είχαν αντιδράσει στην απειλή της τρόικας να παγώσει την πληρωμή της τότε δόσης των 12 δισ. ευρώ, με μαζικές αποσύρσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τότε η Τρόικα ενεργοποίησε μια μυστική αερογέφυρα, καθώς σύντομα δεν θα υπήρχαν αρκετά χρήματα στη χώρα και μια χρεωκοπία θα απειλούσε σοβαρά την Ευρωζώνη. Μάλιστα, τονίζει ότι για την μυστική εισαγωγή των χρημάτων στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και φορτηγά, πλοία αλλά και στρατιωτικά αεροπλάνα.

«Μερικά από αυτά τα αεροσκάφη, γιγάντια Boeing, έφεραν τα διακριτικά της Maersk, της εταιρίας διεθνών μεταφορών (φωτ). Άλλα, μικρότερα, πιο διακριτικά, ήταν βαμμένα σε απαλό γαλάζιο και λευκό, τα χρώματα του ελληνικού στρατού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

.Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα του χρέους της

Παρέμβαση στην έντονη συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο «κούρεμα» του χρέους της ή μια νέα οικονομική βοήθεια κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ.Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους της.

Επιπλέον, και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη του πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 με μια μικρή έκδοση ομολόγων.

.«Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο»

Κόντρα γιατρών και υπουργού Υγείας-Απίστευτες εκφράσεις


Τεράστια κόντρα ξέσπασε στην πρωινή εκπομπή του MEGA μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη και της αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της Πολυκλινικής Αθηνών, Χριστίνας Ράπτη. 

Η κόντρα που ξέσπασε ήταν άνευ προηγουμένου με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «Ντροπή σας. Ντροπή σας. Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο». 

Από την πλευρά της η κ. Ράπτη ανέφερε ότι «περιμέναμε ότι θα τα ανατρέψει ο ελληνικός λαός. Είναι εγκληματική πολιτική αυτή που εφαρμόζεται σήμερα. Δεν θα είμαστε αρνητικοί αν γινόταν με υποδομή και οργανωμένο σχέδιο. Δε θέλουν να υπάρχει δημόσια υγεία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έξαλλος για τα λεγόμενα της αντιπροέδρου, έλεγε: «Έχουμε έλλειμμα συνεννοήσεως. Μόνο τους εξωγήινους αφήσατε απ’ έξω».

Παράλληλα είπε ακόμη ότι «το νοσοκομείο δεν κλείνει, αλλάζει χαρακτήρα. Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση, για λίγες μέρες σταματά να λειτουργεί. Θα υπάρξει αναστάτωση για λίγες μέρες. Οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν». Και πρόσθεσε πως «δεν έχετε καταλάβει τίποτα από το σχέδιο ακόμη».

Κάπου εκεί άρχισε, διαμαρτυρόμενος, να λέει ότι «αρχίζει να καταντά και λίγο κουραστικό αυτό. Κάνετε αυτή τη φασαρία. Ντροπή σας από ένα σημείο και έπειτα. Σιγά τα ωά. Σας βαρεθήκαμε. Ο λαός εμάς ψήφισε. Να αποδεχθείτε τους κανόνες της Δημοκρατίας. Ο λαός αποφάσισε, εξέλεξε εμάς και εφαρμόζουμε το σχέδιο. 

Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο. Όταν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, εσείς μετακινείστε ένα χιλιόμετρο. Ντροπή σας. Δείξτε ότι καταλαβαίνετε την κοινωνία. Αυτοί οι εργαζόμενοι που βλέπετε εκεί, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε την κ. Ράπτη ότι δεν ασκεί κριτική στην Υγεία αλλά κάνει πολιτική λέγοντάς της ότι «πήρατε το 4%. Ο λαός εμάς ψήφισε». 

Τόνισε ακόμη ότι «δεν έχουν πειστεί οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της άκρας Αριστεράς». «Τι να κάνουμε; Ο λαός δεν είναι μαζί τους. Τι να κάνουμε τώρα;».

.Σκευωρία του ΠΑΣΟΚ το κατηγορητήριο, λέει ο Άκης

Σε σκευωρία που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ απέδωσε την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα». 

Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, ισχυριζόμενος ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης εσωκομματικού αντιπάλου».

Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου»- «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

Ο πρώην υπουργός στράφηκε, με την έναρξη της απολογίας του και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις». 

Αναφορά έκανε επίσης και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» τη συμπεριφορά των δανειστών.

Για τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί».

Η απολογία συνεχίζεται...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.