.«Η σταθερότητα είναι αυτή που θα δώσει θέσεις εργασίας»

Στο ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο μίλησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και το παρών έδωσε αρκετός κόσμος, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγη ώρα νωρίτερα στους δημοσιογράφους της Ρόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε να επικρατήσει η περίσκεψη και η σωφροσύνη από τους πολίτες όταν βρεθούν ενώπιον της κάλπης. 

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαίο το γεγονός μην κάνουμε κανένα βήμα προς τα πίσω γιατί θα εξανεμιστούν οι θυσίες των πολιτών ενώ σημείωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να είναι ακέραιη ... περισσότερα »

.Γιατί η ΕΚΤ κρατάει το κλειδί για το μέλλον της Ελλάδας

Μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις για την Ελλάδα πραγματοποιείται την Πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ώρα που η Αθήνα κινείται σε ρυθμούς εκλογών. 

Η ΕΚΤ αποφασίζει τον τρόπο με τον οποίο θα ρίξει ρευστό στην Ευρώπη όπως έκανε η αμερικανική Federal Reserve και την Τράπεζα της Αγγλίας, ξεκινώντας Quantitative Easing (QE).

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τα σχέδια για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων, από το οποίο όμως δεν αποκλείεται να εξαιρεθεί η Ελλάδα, κάτι που έχει προφανώς δραματικές συνέπειες. 

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα για τα ελληνικά ομόλογα δείχνουν ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Θα αγορασθούν ελληνικά ομολογα μόνο με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα καλύπτεται με πρόγραμμα στήριξης. Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει εκτός του προγράμματος.

Οι λεπτομέρειες για το μέγεθος του προγράμματος και το τι ακριβώς θα αγοράσει η ΕΚΤ, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, όμως για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμο να είναι μέσα στο πρόγραμμα, καθώς για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι θα ρίξουν κεφάλαια, όπως ακριβώς έκαναν οι αμερικάνοι στην αρχή της κρίσης. 

Με την κίνηση αυτή θα υπάρξει επιμερισμός του βάρους των ζημιών στους ώμους των εθνικών κεντρικών τραπεζών, και υπάρχουν σκεπτικιστές στο εσωτερικό της ΕΚΤ όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της αγοράς ομολόγων.

.«Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τυπώσει χρήμα μέσω του ELA;»

Στο ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τυπώσει χρήμα μέσω του ELA απαντά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή πως αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακόψει την χρηματοδότηση στην Ελλάδα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τυπώσει χρήματα. 

Ο κ. Βαρουφάκης σε άρθρο του *στην προσωπική του ιστοσελίδα* εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει με το ELA και τη δυνατότητα των εθνικών κεντρικών τραπεζών που απαρτίζουν στο σύστημα της ΕΚΤ να δημιουργούν πίστη και υποστηρίζει ότι «το ELA δεν είναι λύση για τα δεινά της χώρας». «Δεν επιτρέπ... περισσότερα »

.Crash test στα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί η ρητορική των δύο κομμάτων να είναι διαφορετική ωστόσο φαίνεται ότι η κρατική παρέμβαση θα κυριαρχήσει το 2015 ίσως και τις επόμενες χρονιές. 

Σύμφωνα με τη σύγκριση που έκανε το *Πρώτο Θέμα:* - Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που υποδείκνυαν οι εταίροι. Όσες υποτίθεται ότι εφάρμοσαν τις μπλόκαραν εντέχνως. Η απελευθέρωση των αγορών έγινε στα χαρτιά ή έγινε περιορισμένα, όπως με τ... περισσότερα »

.Αυτοί είναι οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα

Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές της Κουμουνδούρου για την 26η Ιανουαρίου, καθώς τα κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή. Ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα για τα υπουργεία στη νέα κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα πληροφορίες λένε ότι τα υπουργεί θα μειωθούν δραστικά σε δέκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 19 υπουργεία που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 10 με συγχωνεύσεις και στα μεγάλα υπουργεία θα υπάρχει ο υπουργός, αναπληρωτές και υφυπουργοί με ουσιαστικό ρόλο. Θα γίνει συνένωση του υπουργείου Εσωτερικών με το δημόσιας διοίκησης και σε αυτό θα ενταχθεί το νέο υφυπουρ... περισσότερα »

.Πέντε σκελετοί στην Αμφίπολη... Πιθανό να πρόκειται για οικογενειακό τάφο

Σε πλήρη ανατροπή των μέχρι στιγμής δεδομένων και θεωριών φαίνεται πως οδηγεί η εξέταση DNA των οστών που βρέθηκαν στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν μόλις γνωστά, στον τάφο στον τύμβο Καστά δεν βρέθηκε ένας αλλά πέντε σκελετοί, με τους ανθρωπολόγους να αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για οικογενειακό τάφο.

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται εντοπίστηκαν · Μία γυναίκα, περίπου 60 ετών · Δύο άντρες, περίπου 30 ετών · Ενα μωρό · Ενας άντρας ο οποίος φέρει σημάδια καύσης και σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους φέρεται να είχε ... περισσότερα »

.Στο κυνήγι των αναποφάσιστων

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας πέφτουν σήμερα σο κυνήγι των αναποφάσιστων που λίγες μέρες πριν τις εκλογές ακομπούν το 10% του εκλογικού σώματος, κάτι που μπορεί να φέρει την ανατροπή για τη ΝΔ ή την αυτοδυναμία για το ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη Συγγρού τονίζουν ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται κυρίως από το χώρο της Κεντροδεξιάς και θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν ψήφους. 

Οι αναλύσεις που παίρνουν στα χέρια τους δείχνουν ότι μπορούν να κερδίσουν ψήφους, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για δικούς τους ψηφοφόρους κατά ένα σημαντικό ποσοστό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.