..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ* *ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ* *«ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ»* *ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ* Το Ν.Π.Δ.Δ. 
Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και το ΕΜΚΕΘΙ οργανώνουν Φεστιβάλ Πειραματικών Θιάσων, από 29 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2013, στις 21:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου), με είσοδο 5 ευρώ. 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής: *29 ΙΟΥΝΙΟΥ* Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ του ΘΩΔ ΕΣΠΊΡΙΤΟΥ με το έργο «Η Μικρή Σειρήνα» - μουσικό αναλόγιο – Ελεύθερη Είσοδος *30 ΙΟΥΝΙΟΥ* Η Ομάδα ΦΡΕΟΝ της ΝΤΙΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ με το έργο ... περισσότερα »

.ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΡΙΔΗ...

Κλιμακώνεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου...
Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος, είχε δηλώσει πως η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο και πως για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η αποστροφή αυτή της ομιλίας Βορίδη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα δύο κόμματα που στηρίζουν πλέον την κυβέρνηση καθώς η αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και σκληρή.

Πρώτος αντέδρασε ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ανήρτησε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στο οποίο τονίζει πως “ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν” 
και στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη, έγραψε πως “η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, η παράταξη που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας”.

Σε ανάλογο τόνο η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως ο «Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Ακόμα πιο σκληρή ήταν η ανάρτηση του Δημήτρη Καρύδη στο Twitter όπου τόνισε πως ο Μάκης Βορίδης “συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του”.

Η κόντρα συνεχίζεται και τις τελευταίες ώρες, αυτή τη φορά από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Το πρωί ο Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, επέμεινε στις απόψεις του τονίζοντας πως “ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα” και πρόσθεσε πως “άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία”.

Νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε με τις τοποθετήσεις του κ. Βορίδη, χαρακτηρίζοντας “καταστροφική για τη χώρα η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80”.

Στον αντίποδα υποκριτική χαρακτήρισε, πάντα μέσω της πρωινής εκπομπή του Mega, τη θέση του κ. Βορίδη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και υπογράμμισε οτι οι δηλώσεις του υπονομεύουν την λειτουργία της κυβέρνησης.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση Βορίδη, ανέφερε ότι πρέπει να πει ο βουλευτής της ΝΔ ποιά ήταν η καταστροφή της χώρας και που οφείλεται.

.ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν την Κυριακή εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με δημοσίευμα ...
του οποίου η Ουάσινγκτον κατασκόπευε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ήλθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. 

Μάς είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο και ότι θα μάς απαντήσουν», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εξηγήσεις για το θέμα αυτό ζήτησε και η γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η αμερικανική πλευρά πρέπει να μάς εξηγήσει αμέσως και λεπτομερώς εάν οι πληροφορίες αυτές για τηλεφωνικές υποκλοπές από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αληθεύουν ή όχι», δήλωσε η Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπεργκερ.

.Παπανδρέου: Ο Καραμανλής και όχι ο Ανδρέας οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού...

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τα όσα δήλωσε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει  ότι τη χώρα την έριξε στα βράχια η κυβέρνηση Καραμανλή, κάτι που αναγνώρισαν με την ψήφο τους και οι βουλευτές της ΝΔ.
Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε ως γνωστόν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ότι με τις πολιτικές του τη δεκαετία του '80 κατέστρεψε την Ελλάδα.
Όσον αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι "όλοι γνωρίζουν ότι αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παπανδρέου

"Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα. Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου. Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση".

.Σκληρή απάντηση Σκανδαλίδη στο Μ. Βορίδη

Σκληρή ήταν η απάντηση και του Κώστα Σκανδαλίδη στην ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα», έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Twitter, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη.

Νωρίτερα ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ είχε πει: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

.«Να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «εικονική πραγματικότητα» και προτείνει ομαδική αυτοκτονία σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη Πάνου Καμμένου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», χαρακτήρισε σωστή την κίνηση να κλείσει η ΕΡΤ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπανδρέου πρότεινε να εφαρμοστεί το μοντέλο του λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλες τις προβληματικές ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οποίος ισχυρίζεται ότι μπορείς να εκκαθαρίσεις την ΕΡΤ ή άλλη ΔΕΚΟ εν λειτουργία, λέει σαχλαμάρες».

Ο κ. Πάγκαλος στράφηκε και κατά της ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι «τα στελέχη της είναι κομμουνιστές» και «ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε να οδηγηθεί ξανά στο πολιτικό περιθώριο, ίσως τελικά επειδή του αρέσει. Απεδείχθη τελικά ότι ο κύριος Κουβέλης είναι άχρηστος», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

.Επανέρχεται η τρόικα στην Αθήνα

Επανέρχονται, αύριο, οι επικεφαλής της τρόικας για τη συνέχιση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, με την κυβέρνηση να επιζητεί να έχουν ολοκληρωθεί τα κείμενα του Μνημονίου και να έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, «ανοίγει ο δρόμος» για τη μεγάλη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, η οποία, όμως, θα εκταμιεύεται σε «δόσεις», ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων. Παράλληλα, θα μπορέσει να συνεδριάσει και το ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει το 1,8 δισ. που αναλογεί στο Ταμείο. 

Ειδάλλως, εάν τον Αύγουστο διαπιστωθεί, από το ΔΝΤ, ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013- 2014, θα αναγκαστεί, βάσει του καταστατικού του, να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και να εγείρει θέμα νέου «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, κάτι που ουδόλως επιθυμεί η Γερμανία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, του «αγώνα δρόμου», που αρχίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, θα συγκληθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το οικονομικό επιτελείο. 

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν τα μέλη της κυβέρνησης που προέκυψαν από τον πρόσφατο ανασχηματισμό και εμπλέκονται με την τρόικα, και ειδικότερα: ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Υγείας, Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή. 

Στη συνέχεια, στις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι, στις 7.30 το βράδυ αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Στην «κορυφή» των νέων διαπραγματεύσεων βρίσκεται το θέμα της διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, άλλωστε συνδέεται με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη εκταμιευθεί

.Φ. Κουβέλης: Δεν πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβουλίες για τρίτο πόλο

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι ούτε "ήπια εκδοχή" του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ακολουθήσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου στην πολιτική σκηνή της χώρας, τόνισε ο Φ. Κουβέλης κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αποχώρηση από την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, η στάση της ΝΔ και του πρωθυπουργού το τελευταίο δίμηνο εξωθούσε τα πράγματα πρός αυτή την κατεύθυνση.

Η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη εγκρίθηκε με ποσοστό 78%.

Συγκεκριμένα, από τα 111 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν οι 107 εκ των οποίων  77  υπέρ,  22 δήλωσαν αποχή και 8 "παρών". Τα 22 στελέχη που απείχαν έχουν εκφράσει με κειμένό τους την διαφωνία για την απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.

.Η NSA παρακολουθούσε 500 εκατ. τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις κάθε μήνα

Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία παρακολουθούσε κάθε μήνα η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας NSA, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το άρθρο, τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν τη Γερμανία ως πιθανό στόχο επίθεσης και, παρά το γεγονός πως ήταν ήδη γνωστό ότι γινόταν κάποιου είδους παρακολούθηση, η έκταση της δραστηριότητας και το εύρος κάλυψης δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, καθώς η χώρα - κυρίως η νότια και η δυτική της περιοχή - αποτελούσε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για την NSA. 

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού.

.Κ. Μητσοτάκης: Η «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων, θα έχει ολοκληρωθεί το προσεχές εξάμηνο

«Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει: «Μην ξεχνάτε ότι για κάθε έναν υπάλληλο, που θα φεύγει, θα έρχεται ένας, ο οποίος σήμερα περιμένει στην...ουρά του ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η πραγματική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «πολύ δύσκολο στοίχημα», όταν μιλά για μεταμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης μέσα σε σχετικά σύντομο χρόνο, απορρίπτει την τακτική του «ξαφνικού θανάτου» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου και σημειώνει πως το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, αναφερόμενος σε αριθμό υπαλλήλων, όπως λέει 4.000-6.000, που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης.

Προαναγγέλλει ότι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να συναντήσει τα μέλη της τρόικας των δανειστών, θα επισημάνει ότι η διαδικασία της «κινητικότητας» δεν έχει ποσοτικούς στόχους και ότι χρειάζεται κάποιους μήνες για να γίνει σωστά και δίκαια. Θέτει, δε, ως χρονικό όριο για την επίτευξη αυτού του στόχου, το προσεχές εξάμηνο. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.