.Δείπνα με πρώτο πιάτο την... Ελιά

Διαδοχικά ραντεβού, τετ α τετ, γεύματα, δείπνα και δεκατιανά, για τους περισσότερο πρωινούς τύπους, μετατρέπονται σε μικρές ή μεγαλύτερες νησίδες της Κεντροαριστεράς, όπου στελέχη, βουλευτές, πρώην υπουργοί και νεολαίοι ανταλλάσσουν απόψεις, προτάσεις και ενίοτε «πυρά», γράφουν κείμενα, σκίζουν σελίδες που απορρίπτουν και προσθέτουν άλλες, βάζουν ή αποσύρουν υπογραφές, χτίζουν ή γκρεμίζουν «γέφυρες». 

Θα γίνει συνέδριο της Ελιάς, της Δημοκρατικής Παράταξης ή τελικά του ΠΑΣΟΚ; Και αν προκηρυχθούν εκλογές εντός του φθινοπώρου θα πάει στράφι ο σχεδιασμός; Και τότε τι; Κάποιοι θέλουν σ...περισσότερα »

. Ανακοινώθηκε ο Αμπιντάλ

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής, με το βαρύ ιατρικό ιστορικό, αλλά με τεράστιο κεφάλαιο μαθημάτων ζωής στο ενεργητικό του, ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και τελικά υπέγραψε στους Πειραιώτες, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόκτησή του από τη γαλλική Μονακό (είχε βρεθεί στο Πριγκηπάτο από τη Μπαρτσελόνα).

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση, με μεταγραφή από τη Μονακό, του ποδοσφαιριστή Ερίκ Αμπιντάλ», ανακοίνωσαν λιτά οι ερυθρόλευκοι.

.Πολιτική επιστράτευση για τους απεργούς της ΔΕΗ

Την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που κήρυξε παράνομη την απεργία.

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

.Απορρίφθηκε η πρόταση για απεργία των φαρμακοποιών

Διορία μέχρι την έναρξη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης σχετικά με την μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, για να ικανοποιηθούν τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου, έδωσαν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας που συνεδρίασαν σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνουν, θα προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις.
«Οι φαρμακοποιοί», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), «παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους».

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει να μειώσει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κλιμακωτά καθώς όσο αυξάνεται η τιμή του φαρμάκου θα μειώνεται το ποσοστό κέρδους τους.

Όπως υπολογίζεται μεσοσταθμικά το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 15,7% από 21% που είναι σήμερα κάτι που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Οι φαρμακοποιοί αναμένεται όμως να καθορίσουν τη στάση τους από το φθινόπωρο και για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.