.Η Συνταγματική ανοχή και τα ορφανά του Στάλιν…

Η δήλωση του κ.Φίλη για την συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα υπό το σύνθημα "Παραιτηθείτε" αποτελεί μια ακόμα...εκδήλωση γενναιότητας του Υπουργού Παιδείας ο οποίος τολμά να λέει φωναχτά όσα σκέφτονται ή λένε μεταξύ τους όλοι οι υπόλοιποι σύντροφοί του. Και βεβαίως καταδεικνύει την απαράλλακτη σταλινική νοοτροπία της Αριστεράς η οποία ανέκαθεν βάφτιζε "δημοκρατικό" οτιδήποτε εξυπηρετούσε τα σχέδιά της και "αντιδημοκρατικό" αντίστοιχα, οτιδήποτε ήταν εναντίον της. 

 Στα πλαίσια αυτής της φασίζουσας νοοτροπίας πολλά κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν εξαρχής να προσδώσουν  κομματικό χαρακτήρα στην εν λόγω συγκέντρωση -λες και οι μόνες καλές και θεμιτές διαδηλώσεις είναι αυτές που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ... 

 Ωστόσο ο θαρραλέος κ.Φίλης δεν έμεινε εκεί αλλά απεφάνθη για την διαδήλωση ότι βρίσκεται "στα όρια της Συνταγματικής ανοχής". Ο κ.Φίλης αν και πανεπιστημιακά αγράμματος, εκτός από επιστημονική άποψη για την Γενοκτονία των Ποντίων και την αξία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία, τώρα ερμηνεύει και το Σύνταγμα... Τολμά να μιλάει για Συνταγματική εκτροπή όταν το Σύνταγμα κατοχυρώνει σαφέστατα το δικαίωμα των πολιτών στο να διαδηλώνουν ελεύθερα.  

Και μιλάει για Συνταγματική ανοχή και νομιμότητα, ποιός; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Που μέχρι χθες είχε ως δόγμα το "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"; Το κόμμα που τα τελευταία πέντε χρόνια έκανε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κάθε δύο μέρες καταστρέφοντας οικονομικά τις επιχειρήσεις της περιοχής, με σημαία τα αντιμνημονιακά του παραμύθια προκειμένου να πάρει την εξουσία;

Το κόμμα που ανήγαγε την καταπάτηση της νομιμότητας σε πολιτική ιδεολογία και πρακτική; Μιλάει για νομιμότητα το κόμμα των μαρτύρων υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν;
Το κόμμα που υποκινούσε τις καταλήψεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τους βανδαλισμούς της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας;

Το κόμμα που το 2008 δεν δίστασε να πατήσει στον θάνατο ενός παιδιού και να κάψει την Αθήνα;
Μιλά για συνταγματική εκτροπή το κόμμα που υπερασπίζεται ανερυθρίαστα τις ανθελληνικές θέσεις των Σκοπιανών για τη Μακεδονία και τα παιχνίδια του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη; 

Ο κοινοβουλευτικός βραχίωνας της τρομοκρατίας και του παρακράτους των Εξαρχείων;  
Θα τους λέγαμε "ντροπή" αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό το συναίσθημα. Τους λέμε μόνο ότι το φασισμό και τον αυταρχισμό τους δεν το φοβήθηκαν ποτέ οι Έλληνες. Τον νικήσαμε με τα όπλα το 49, δεν θα φοβηθούμε σήμερα τα φασιστοειδή υπολείμματα των συμμοριτών και τα ορφανά του Στάλιν. 

Θα είμαστε στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου και σε κάθε κάλεσμα που ερεθίζει τα αυταρχικά σας ένστικτα, σε κάθε διαδήλωση ενάντια στην καταστροφική σας πολιτική που ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη και τον ιδιωτικό τομέα  χάριν της κομματικής σας πελατείας.
Αντέξαμε όταν κλείσατε τις τράπεζες, αντέξαμε όταν κλείσατε τα σύνορα αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας κλείσετε τα στόματα.  #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ.

Διαμαντής Καρασούλας

.Υπο-προλεταριακός στρατός φανατισμένων Συριζαίων…

Μάντεις κακών δε θέλουμε να γίνουμε, όμως, όσο περνά ο καιρός τόσο εδραιώνεται η άποψη ότι οι άνθρωποι αυτοί στήνουν ένα αριστερό καθεστώς που προσομοιάζει στα συστήματα που κυριάρχησαν στα πρώην σοσιαλιστικά καθεστώτα. Και που συνεχίζουν σε χώρες όπως η Κούβα ή η Βενεζουέλα.

 Η άποψη του Φίλη ότι διαδήλωση κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα «παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της νομιμότητας, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι μια σταθερή άποψη που έχει η Αριστερά πως ό,τι κάνει η ίδια είναι «καθαγιασμένο» από το λαό και κάποιον «αριστερό θεό», ενώ ό,τι κάνουν οι άλλοι είναι παράνομο, αντιλαϊκό, εκπροσωπεί το διεθνές κεφάλαιο, τη συντήρηση και άλλα τέτοια τσιτάτα που έχουμε ακούσει από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο Φίλης δεν είναι ο μόνος. Η λογική του Κυρίτση για τον ταξικό πόλεμο κατά των «Μένουμε Ευρώπη» και προφανώς κατά των αντιΣυριζαίων είναι μια ακόμη απόδειξη της προσπάθειας δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος ώστε το αριστερό καθεστώς να περάσει πιο εύκολα στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

 Αυτό που θέλει η Αριστερά είναι να παραμείνει χρόνια στην εξουσία, με κάθε τρόπο. Ακόμη και αν παρανομήσει, ακόμη κι αν διχάσει την Ελλάδα. Είναι η… στρατηγική Καρανίκα, αν έχει λίγο μυαλό αυτός να κάνει στρατηγική.

Λέει λοιπόν η λογική αυτή ότι πρέπει να χωριστούν οι άνθρωποι σε τέτοιο βαθμό που να μισεί ο ένας τον άλλον, ακόμη κι αν ο άλλος είναι ένας έντιμος, δουλευταράς, οικογενειάρχης που πέτυχε με το σπαθί του. Όχι, για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η αριστεία είναι ρετσινιά και πρέπει να πολεμηθεί από το… λούμπεν υποπρολεταριάτο που εντέχνως οργανώνει η κυβέρνηση.

 Κι εννοούμε φανατισμένους, φτωχούς Έλληνες, χωρίς σοβαρή πολιτική και κοινωνική συνείδηση, εύπλαστους στο να γίνουν στρατιώτες του «ταξικού πολέμου» που θέλει να κάνει η Αριστερά. Ίσως σε λίγα χρόνια, αν τους αφήσουμε, να βλέπουμε σκηνές υπανάπτυκτων χωρών που έστω κι ένας να έχει περισσότερα από τον άλλον θα γίνεται αμέσως στόχος.

Η Αριστερά ήρθε για να μείνει και θα κάνει τα πάντα. Ακόμη και να φανατίσει, να δημιουργήσει κομματικούς στρατούς. Θέλει να πάρει τη ρεβάνς της ήττας στον Εμφύλιο κι αυτό θα το κάνει ακόμη κι αν χρειαστεί πολύ… δραστικά μέτρα. Προς το παρόν δημιουργεί τον υπο-προλεταριακό στρατό φανατισμένων Συριζαίων. 

Χωρίς παιδεία, χωρίς αγάπη για την πατρίδα, αλλά με μίσος για καθετί που πετυχαίνει στη ζωή του ή που θέλει μια ελεύθερη χώρα για να ζει. Πρόκειται για κάποιο είδος αριστερής χούντας που έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει η έλλειψη σοβαρών αστικών κομμάτων, γενικότερα μιας στιβαρής αστικής τάξης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.


Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας αντιευρωπαϊστές, σχεδόν απολιτίκ και σίγουρα φανατισμένους οπαδούς. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες…

.O πόλεμος των… Ρόουζ στον ΣΥΡΙΖΑ

H σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Σπίρτζη και στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Πιτσιόρλα δεν είναι κάτι που πρέπει να μείνει ασχολίαστο. Είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό και αποδεικνύει το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων η οποία κάποια στιγμή πρέπει να βγει στο φως. Το να λέει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν έχει τον ίδιο αξιακό κώδικα με τον Σπίρτζη είναι φανερό ότι αφήνει πολύ σοβαρές αιχμές για τα όσα συμβαίνουν. 
Δεν είναι απλά μια διένεξη για το αν πρέπει να γίνει το Ελληνικό ή να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε πραγματικές «συμμορίες» που θέλουν να ελέγξουν ποιος θα φάει από την τεράστια πίτα που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Το Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη επένδυση, ακολουθούν κι άλλες σημαντικές. Τα λεφτά είναι πολλά και κάποιος πρέπει να τα μοιράσει. Όταν μια ομάδα υποστηρίζει σθεναρά κάποια projects δεν το κάνει για… τη ψυχή της μάνας της, ούτε γιατί περιμένει… ανάπτυξη.
Ομοίως, όταν μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων αντιδρούν π.χ. στην επένδυση του ομίλου Λάτση στο πρώην αεροδρόμιο δεν το κάνουν γιατί αγάπησαν ξαφνικά τους… κορμοράνους, τους λαχανόκηπους και τα πάρκα. 
Κάθε ένα από αυτούς έχει συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Άλλος υπηρετεί ένα αφεντικό, άλλο έναν δεύτερο και η κυβέρνηση είναι στη μέση. Όσοι αποφασίσουν το στρατόπεδο νωρίς θα έχουν και τις ανάλογες απολαβές για να κάνουν αυτό που θέλει το αφεντικό. 
Η ουσία είναι ότι αυτή την περίοδο παίζονται πολύ ύπουλα, βρόμικα κι εντελώς εκτός νόμου παιχνίδια. Μαζεύεται το… μπαγιόκο σιγά – σιγά, έρχονται ιδιωτικοποιήσεις και λοιπές επενδύσεις (κάποιοι συνεχίζουν να το λένε ξεπούλημα). Ε, λοιπόν η… ανηθικότητα της Αριστεράς είναι μεγαλύτερη από την ηθική.
 Κάποιος πρέπει να μοιράσει τα φράγκα. Γι’ αυτό και οι συγκρούσεις, γι’ αυτό και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών. Ο καθένας εξυπηρετεί το αφεντικό που νομίζει ότι είναι ισχυρός.

Θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα. Θα μαχαιρωθούν παλιά στελέχη, θα εξαφανιστούν άλλα, όμως, το μπαγιόκο πρέπει να μοιραστεί. Και είτε κάποιοι τα έχουν χαλάσει στη μοιρασιά είτε τα αφεντικά τους βάζουν να κάνουν «ταμείο». Θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο πόλεμος των… Ρόουζ στον ΣΥΡΙΖΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.