.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...παραίτηση του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θοδωρή Κόλλια,

Alli Apopsi Zografou

Μια καλοκαιρινή παραίτηση περίμενε το Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη και δεν ήταν άλλη από αυτή του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θοδωρή Κόλλια, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους αλλά και λόγω αυξημένου φόρτου υποχρεώσεων που του είχαν ανατεθεί.  
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα.
Ο Θοδωρής Κόλλιας είναι ένας άνθρωπος τελειομανής, εργασιομανής και από τον Ιανουάριο του 2013 που ανέλαβε την Προεδρία του Νομικού αυτού Προσώπου έδωσε πολιτιστική πνοή στη πόλη του Ζωγράφου με τις συνεχείς συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα που εξασφάλιζε και παρουσίαζε στο Ζωγραφιώτικο κοινό.

Έδωσε άλλη πνοή στον Αθλητισμό, αλλά και ως υπεύθυνος του Κοιμητηρίου κατάφερε να βάλει τάξη σε αυτό το "ξέφραγο αμπέλι".  Όλοι οι εμπλεκόμενοι με το Κοιμητήριο έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για την τιμιότητα και αυστηρότητα στις αποφάσεις του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας ανέφερε ότι η προσωπική φιλία που έχει με το Δήμαρχο παραμένει ακλόνητη, η στήριξη στην παράταξη θα είναι συνεχής, και αυτός ένας στρατιώτης στην πρώτη γραμμή για ότι του ζητηθεί.

Ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης μας δήλωσε ότι με νηφαλιότητα θα αποφασίσει για την κάλυψη των δύο αυτών νευραλγικών θέσεων.

.Φέρνει τον ανασχηματισμό η παραίτηση Κόλλια ...???

από zω2 

Σε ένα προδιαγεγραμμένο και αναπόφευκτο-για τους γνωρίζοντες τέλος, έφτασε η σχέση Κώστα Καλλίρη-Θοδωρή Κόλλια.Όλο το προηγούμενο διάστημα οι μεταξύ τους ισορροπίες ήταν σε τεντωμένο σχοινί, ενώ στο δημαρχιακό μέγαρο Ζωγράφου φημολογήθηκαν και κάποιες έντονες κόντρες. Χτες όμως, ο κ. Κόλλιας έγραψε την «τελευταία πράξη» υποβάλλοντας την παραίτησή του από επικεφαλής του Νομικού Προσώπου του Δήμου, αλλά και από το Κοιμητήριο.
Όπως ήταν φυσικό, τον αναζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε από πρώτο χέρι τους λόγους της παραίτησης, δεν απάντησε όμως στις κλήσεις μας, επιλέγοντας «χαμηλό προφίλ».

Πάντως, όπως κι αν ερμηνευτεί η εξέλιξη, σίγουρα αποτελεί το προοίμιο του «μίνι ανασχηματισμού» τον οποίο ετοιμάζει ο Δήμαρχος για τον Σεπτέμβριο…

.Ο Δήμος Ζωγράφου ανάμεσα στους Δήμους με τα μεγαλύτερα χρέη

Αντιμέτωποι με οικονομικό κραχ θα έρθουν δεκάδες δήμοι στα τέλη του φθινοπώρου, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τον περιορισμό των... εσόδων που θα προέλθει από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, τον υψηλό δανεισμό αλλά και την καταγραφή των πραγματικών δαπανών, αναμένεται να φέρουν αρκετούς δήμους στο κατώφλι του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προκειμένου να ζητήσουν οικονομική βοήθεια.

Στελέχη της Αυτοδιοίκησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβούλων κατά τον Οκτώβριο, καθώς οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αύξηση δημοτικών τελών, υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού όπως προβλέπουν τα προγράμματα εξυγίανσης, λίγους μήνες πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, τον Μάιο του 2014.

Στην «κόκκινη ζώνη» των δήμων με οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τεθούν σε οικονομικό έλεγχο, είναι οι Δήμοι Φυλής, Αχαρνών και Ζωγράφου λόγω υψηλού δανεισμού, οι μεγάλοι νησιωτικοί Δήμοι της Ρόδου, της Λέσβου και της Ζακύνθου, ο Δήμος Τήλου, από την Αττική ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς και οι περιφερειακοί Δήμοι της Έδεσσας και των Τρικάλων.

Στις αρχές του έτους, με βάση τα στοιχεία που είχαν καταχωριστεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, 13 δήμοι εμφανίζονταν με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι :

Φυλής (52.152.660 ευρώ)
Αχαρνών (29.026. 396 ευρώ)
Καλαμαριάς (21.894.619 ευρώ)
Ρόδου (21.467.420 ευρώ)
Αμαρουσίου (19.142.295 ευρώ)
Νίκαιας-Ρέντη (15.760.250 ευρώ)
Κέρκυρας (15.064.300 ευρώ)
Κορδελιού-Εύοσμου (14.289.425 ευρώ)
Λαρισαίων (11.686.263 ευρώ)
Ιωαννιτών (11.640.851 ευρώ)
Σαλαμίνας (11.124.965 ευρώ)
Σαρωνικού (10.842.954 ευρώ)
Πέλλας (10.038.939 ευρώ)

.Κινητοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα

Σε κατάσταση θερινής ετοιμότητας βρίσκεται η Κουμουνδούρου, στην οποία επιχειρούν να παρακολουθήσουν τις κυβερνητικές προτάσεις για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» θα βρίσκεται στην Αθήνα όλη την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να έχει ποικίλες συναντήσεις. 

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η παραίνεση του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς να διεκπεραιώσουν μέσα στον Αύγουστο όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις τους θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ προς τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν το φθινόπωρο. 

«Ο μνημονιακός κατήφορος δεν έχει τέλος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κινητοποίηση προκάλεσε στην Κουμουνδούρου και η γνωστοποίηση της λίστας διαθεσιμοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά το πολιτικό προσωπικό. Η Ρένα Δούρου και η Λίτσα Αμανατίδου συνάντησαν εκπροσώπους της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την υπαγωγή 500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν πως η ΕΜΥ είναι κρίσιμη για στρατηγικής σημασίας λειτουργίας, όπως η ναυσιπλοΐα και η αεροπλοΐα και «εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη σε ποσοστό 55,96%». 

Οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και με την απόλυση προσωπικού από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποσχόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναπροσλάβει όσους ανάλγητα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πετά στο δρόμο». 

Ο κ. Λαφαζάνης, σε αντίθεση με τον Α. Τσίπρα και τα στελέχη της μετριοπαθούς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει πως το κόμμα του θα επαναπροσλάβει όσους απολύονται εφόσον βρεθεί στην εξουσία.

.Συνελήφθη Γερμανός στην Χίο για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

Για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας, κατηγορείται 72χρονος Γερμανός, συνταξιούχος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη χτες στα Αρμόλια της Χίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, γιατί, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε φωτογραφίσει στρατόπεδο του νησιού. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο φωτογραφικές μηχανές καθώς και κάρτες αποθήκευσης, απο τις οποίες διαπιστώθηκε οτι είχε φωτογραφήσει το συγκεκριμένο στρατόπεδο, ενώ, σε προγενέστερο χρόνο, φωτογράφισε φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά άλλου στρατοπέδου, του νησιού.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στη πόλη της Χίου, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν : 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης , 5 usb sticks , 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά τηλέφωνα και ενα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ. στην Χίο. 

Όπως είπε ο ίδιος, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό.

.Κουβέλης: Προτείνω συμπαράταξη της Κεντροαριστεράς στις Ευρωεκλογές

«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα. Αυτά είναι δυνατό να προκαλέσουν αντιδράσεις ή και αρνήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας», εκτιμά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή στην εφημρίδα Επενδυτής και προσθέτει ότι η προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο «κρίσιμο» και«καίριο» δεν ψηφιστεί, την επόμενη ημέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, είναι χαρακτηριστική και των εκτιμήσεων της ίδιας για εξελίξεις που είναι δυνατό να τη ρηγματώσουν και να αναιρέσουν την αναγκαία πλειοψηφία της στη Βουλή.

Ο κ. Κουβέλης δεν αποκλείει να προκύψουν εκλογές από "ατύχημα",λόγω αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών αλλά από πολιτική σταθερότητα, η οποία, όπως τονίζει «δεν ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική. 

Δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόϊκας. Δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν αυτά τα λάθη και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής». Ο κ. Κουβέλης εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη στάση της τρόικας , μετά τίς γερμανικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου είναι προτεραιότητα για το κόμμα του και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και κινήσεων.

.Lykavitos θέμα: H ώρα της αποκαθήλωσης κορυφαίου θεσμικού παράγοντα έφτασε!

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκαθήλωση γνωστού θεσμικού παράγοντα του νευραλγικότερου τομέα της οικονομίας έχει αρχίσει.
Το σύστημα έχει αποφασίσει να τον καρατομήσει και να τον πετάξει στα σκουπίδια αλλά ο ίδιος ανθίσταται και καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να διασωθεί. Εξ’ άλλου δεν μπορεί να καταλάβει πως τώρα τον εγκαταλείπουν όλοι όταν πριν από λίγους μήνες θεωρούσε βέβαιο ότι θα του ανέθεταν και την πρωθυπουργία για να βάλει τάξη στην χώρα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτόν γιατί βρίσκεται πίσω από κάθε γκρίζα υπόθεση. Το ίδιο πιστεύει και ο Βενιζέλος παρ’ ότι στο παρελθόν τον είχε εξυπηρετήσει.
Ακόμα και οι τριτοκοσμικοί στους οποίους έδινε απόρρητα στοιχεία για να αποκτήσει προνομιακές σχέσεις άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι καμένο χαρτί.
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι άρχισαν να του κάνουν χουνέρια και κάποιοι μεγαλοτραπεζίτες.

Πολύ σύντομα ο θεσμικός παράγοντας θα έχει ελεύθερο χρόνο οπότε μπορεί άνετα να ασχοληθεί με τις ανακριτικές  αρχές οι οποίες αναμένεται να ενεργοποιηθούν άμεσα όταν διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτει την ασφάλεια και την ασπίδα από το σύστημα.

.Αντ. Σαμαράς: «Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω, ούτε πρόκειται να επιδιώξω»

«Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω, ούτε πρόκειται να επιδιώξω», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

«Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα. Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. 

Να το πω αλλιώς: Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας. Για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοικτά...», σημειώνει ο πρωθυπουργός ο οποίος παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
«Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα. Και οι συνθήκες φέτος θα είναι πολύ διαφορετικές», λέει συγκεκριμένα και εκτιμά ότι «επιπλέον, τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας η οποία εφόσον μένουμε στο σωστό δρόμο, δεν θα αργήσει».

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και το έχουν αποδείξει πολλές φορές έως τώρα.

.Το ΙΚΑ κάνει μήνυση στον Αλέξη Τσίπρα για οφειλές

Γράφει: OnAir24
25 Σεπτεμβρίου 2012

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χρωστάει στο ΙΚΑ από εταιρία που έχει ή είχε και μάλιστα αφού έλαβε μήνυση κάθησε και στη θέση του κατηγορούμενου.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε μέτοχος εταιρίας με διαπιστωμένες οφειλές προς το ΙΚΑ,καθόλου διαφορετικός από τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας ωστόσο το πρόβλημα πήρε τεράστιες διαστάσεις μετά από την μήνυση που κατέθεσε το ΙΚΑ εναντίον του. 

Η δικάσιμος είχε ορισθεί για χθες 24 Σεπτεμβρίου όμως ο κ. Τσίπρας, κατά πληροφορίες,  είχε προσέλθει στο αρμόδιο τμήμα για να ρυθμίσει την οφειλή του.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όπου θα έπρεπε να εκδικασθεί η υπόθεση χθες το πρωί όπως και σε όλα τα δικαστήρια οι δικαστικοί κάνους στάση έργασίας.  Ομως ο κάθε δικαστής έχει την υποχρέωση να διαβάσει το πινάκιο της ημέρας.  

Οταν λοιπόν φώναξε το όνομα Αλέξης Τσίπρας, ρώτησε την δικηγόρο του αν επρόκειτο για τον "γνωστό".  Στην αίθουσα παραβρισκόταν, ως όφειλε, και εκπρόσωπος του ΙΚΑ που δήλωσε ότι  «Ο κύριος Τσίπρας έχει κάνει ρύθμιση» για να ακουστεί δικαστής να λέει, «Το παλεύει ο πρόεδρος» και την συνήγορο του κ. Τσίπρα να λέει «Το παλεύει όπως όλοι μας»! 

.Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό στην μεγάλη πυρκαγιά, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στο Πόρτο Ράφτη

Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, 57, 35 και 50 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χτες το βράδυ, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλήματων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για εμπρησμό, στην μεγάλη πυρκαγιά του Πόρτο Ράφτη, η οποία έκαψε σπίτια, μεγάλη έκταση δασική, ενώ χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν μπήκε στο δάσος του Κουβαρά, οπότε η καταστροφή θα ήταν τεράστια.

Συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκανε ανακαίνιση στο σούπερ μάρκετ LIDL, απο όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις του Π.Σ. προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτροκό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά απο σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό απο αμέλεια και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η πυρκαγιά απο χτές το βράδυ βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το δάσος του Κουβαρά, το οποίο απειλήθηκε άμεσα.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν μικροεστίες μόνο στα καμμένα. 
Ωστόσο, από το πρωί φυσούν και πάλι ισχυροί άνεμοι, γι' αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, (70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρα, 18 εθελοντές και δύο οχήματα του δήμου), ενώ ενεργούν απο αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, μέχρι την πλήρη κατάσβεση των εστιών, για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Σε ότι αφορά τις ζημιές, όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε μέσα απο τις αυλές πολλών σπιτιών και προξένησε ζημιές σε δύο απο τα κτίρια, ενω στα άλλα έκαψε πέργκολες και περιφράξεις.

.Ζ. Μπάουμαν: «Η τωρινή μας κρίση είναι πάνω απ' όλα μια κρίση πολιτικών εκπροσώπων»

«Να φέρουμε τα πολιτικά μας εργαλεία, τα οποία είναι ακόμα ολοσχερώς τοπικά, στο επίπεδο των οικονομικών δυνάμεων, που είναι ήδη παγκόσμιες, έτσι ώστε να μπορέσει η πολιτική για ακόμα μία φορά να ελέγξει τις δυνάμεις, που βρίσκονται για την ώρα εκτός ελέγχου», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν, ίσως ο σημαντικότερος εν ζωή κοινωνιολόγος.

Και εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ακόμα να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στο δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Ζ. Μπάουμαν, ο οποίος ενσαρκώνει το πρότυπο του διανοητή που έχει δοκιμαστεί και στη δράση, κατά την αντίσταση κατά του ναζισμού και έχει τιμηθεί με τα βραβεία Amalfi για την κοινωνιολογία και τις κοινωνικές επιστήμες (1990) και Adorno (1998), περιγράφοντας τις αντιφάσεις της σύγχρονης εποχής, τονίζει:

«Η τωρινή μας κρίση είναι πάνω απ' όλα μια κρίση πολιτικών εκπροσώπων ? αν και σε τελευταία ανάλυση πρόκειται για μια κρίση εδαφικής κυριαρχίας. 

Κάθε τυπικά κυρίαρχη εδαφική οντότητα (κράτος) μπορεί να λειτουργεί στις μέρες μας ως σκουπιδοτενεκές για προβλήματα που έχουν την καταγωγή τους εκτός βεληνεκούς των οργάνων πολιτικού ελέγχου που διαθέτει».

Παράλληλα μιλά για τις νέες μορφές κοινωνικών κινημάτων και αναλύει το ρόλο των στρωμάτων που ζουν στην επισφάλεια.

«Τέτοιες αναγνωριστικές απόπειρες κινημάτων, εξακολουθούν να έρχονται στο προσκήνιο από πολλές γωνιές της κοινωνίας και κυρίως από το «πρεκαριάτο», ένα ραγδαία αυξανόμενο κοινωνικό στρώμα που παραμένει "ενωμένο" μέχρι σήμερα, λόγω μιας αίσθησης ζωής πάνω σε κινούμενη άμμο ή στους πρόποδες ενός ηφαιστείου».

.Ένας 35χρονος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κωπηλάτησε σε όρθια στάση την απόσταση από την Κούβα έως τις ακτές των ΗΠΑ

Ένας μουσικός από το Τενεσσί έγινε την Παρασκευή ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε την απόσταση από την Κούβα έως τις Ηνωμένες Πολιτείες, κωπηλατώντας το κανό του σε όρθια στάση, διανύοντας την απόσταση των 177 χιλιομέτρων μέσα σε 28 ώρες. Ο 35χρονος Μπεν Φρίμπεργκ, έφτασε στο Κέι Ουέστ εξουθενωμένος και με συμπτώματα αφυδάτωσης αλλά «κατά τα άλλα σε καλή κατάσταση».

Πριν αναχωρήσει από την Κούβα ο τολμηρός κωπηλάτης είπε ότι κάνει αυτό το ταξίδι, «για την προώθηση της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

Ο κιθαρίστας και επικεφαλής συγκροτήματος βρισκόταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όρθιος στο 4 μέτρων κανό και καθόταν μόνο για μικρή ανάπαυλα. Το πλήρωμα του σκάφους υποστήριξης που τον συνόδευε περιελάμβανε ένα γιατρό και έναν πλοηγό. Ο Φρίμπεργκ φορούσε ένα σκουφάκι προστασίας από τον ήλιο, λευκό εφαρμοστό μπλουζάκι με μανίκια, ειδικά γάντια και σορτς που έφτανε κάτω από το γόνατο. Ειδικές κάλτσες θωράκισαν τα πόδια του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.