Φεστιβάλ Hip hop για την ενίσχυση του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου


Φεστιβάλ Hip hop για την ενίσχυση του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Μαζεύουμε τρόφιμα για τους άπορους συνδημότες μας μέσα από μια μουσική εκδήλωση της νεολαίας με Hip hop συγκροτήματα τα οποία και ευχαριστούμε για την αφιλοκερδώς συμμετοχή τους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τερζάκη στις 26 Οκτωβρίου.

Συμμετέχουν:Σκεπτόμενο μυαλό, Zyan & Tozi, alfa-tetragono, Οραματιστές, Nakama, dj vencio, Επώδυνος, Σήμα κινδύνου, Deron Derogation, Λόρδος, Χαμ, DJ Moment, Αστερισμοί, S.P.V., Omiros, Black humor, crew, Διακίνηση Στίχων, Hippie lou, Ald, Tozi, Fliper, Enzo, 
Vova, South prisoner

.«Η λαθρομετανάστευση αφορά όλη την Ευρώπη»

«Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου, αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. «Τα κύματα παράνομων μεταναστών αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο Α. Σαμαράς 

υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάληψης κοινής ευθύνης από όλες τις χώρες της ΕΕ και επιμερισμού του κόστους φύλαξης των συνόρων. Όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί. Σε α... περισσότερα »

.«Όχι πολιτική συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του μνημονίου»

Το μήνυμα προς η «Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα» μετέφερε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες και ειδικά στη γερμανίδα Καγκελάριο A. Mέρκελ με την οποία είχε κατ' ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. «Δεν θα περάσουν νέα μέτρα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν αντέχουν νέους φόρους», διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς προς τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Η απάντηση από τη Γερμανία, για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, όπως μεταφέρθηκε στην «Καθημερινή», στα μηνύματα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης που εκπέμπει η Αθήνα είναι ότι «δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου» να υποδείξει στην τρόικα ποια και τι μέτρα θα ληφθούν και πώς θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι και καταγεγραμμένοι στο μνημόνιο στόχοι.

Το Βερολίνο αποδέχεται ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα για τον τρόπο που θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, αλλά όχι πολιτική συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του μνημονίου. 

Ο Α. Σαμαράς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία το όχι της σε οποιαδήποτε νέα μέτρα και παρεμβάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της εικοσάλεπτης συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τα ελληνικά επιχειρήματα, τα οποία όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δικαιώνουν την ελληνική πλευρά.

. Εμπρηστική και προσβλητική η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου

«Πρωτοφανή, εμπρηστική και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ιστορία του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί , όπως λέει, σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς "επαναστατικές" εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να "οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης"» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «το 1940, ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες - παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».

«Ο ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα «να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όμως, ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι!» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

."Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα"

Δεν τίθεται θέμα λήψης νέων οριζόντιων μέτρων διαβεβαίωναν κατηγορηματικά σήμερα στις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές. Όπως διευκρίνιζαν, αυτό που εξετάζεται είναι η λήψη διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν ζητήματα όπως για παράδειγμα η μείωση της σπατάλης, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυφής και να μην υπάρχει υπέρβαση ορισμένων ορίων στις δαπάνες των ΔΕΚΟ. «Είμαστε σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στις συζητήσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος συνιστά "διαβατήριο", ενώ «με τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ληφθούν θα προχωρήσουμε και όλα θα πάνε καλά στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα». 

Αναφερόμενες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ήταν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, σημειώνοντας πως είναι «σε τακτική επαφή», και πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε για το περιεχόμενο  της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ειδικότερα για το εάν ετέθη το θέμα της χαλάρωσης των πολιτικών στην Ελλάδα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αρκέστηκε στην απάντηση ότι επρόκειτο για μια σύντομη συνάντηση και ότι η γερμανική πολιτική δεν έχει μεταβληθεί.

.Αντιδράσεις πυροδότησε δήλωση του Ιω. Στουρνάρα στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Αντιδράσεις εκ μέρους κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με την οποία «δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το "όχι" σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σημειώνει με γραπτή δήλωσή του: «Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, ευθέως υποστηρίζει πως "δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο". Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τα βαφτίσει κανείς τα νέα μέτρα, "οριζόντια", "στοχευμένα" ή "διαρθρωτικά", η προώθησή τους αποτελεί τη μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών».

«Με τους συνταξιούχους και όσους έχουν θεμελιώσει δικαιώματα δεν επιτρέπεται καμία κυβέρνηση να παίζει» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Με αντίστοιχη δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ν. Μαριάς, υποστηρίζει: «Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ? ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας την εγγύηση της απόλυτης υποταγής στην τρόικα, κρύβεται τώρα πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ως "λαγός" προετοιμάζει το έδαφος για τη λήψη και νέων δυσβάστακτων μέτρων που οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία».

.Αλλαγή στάσης της ΕΕ στο μεταναστευτικό, ζητούν οι ηγέτες των χωρών του Νότου

Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν από χθες για την κοινωνική διάσταση και το πρόβλημα της ανεργίας, αναζητώντας τρόπους για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών.

Σήμερα αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου εργασίας των ηγετών, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, συζητήθηκε η περαιτέρω οικονομική ενοποίηση των χωρών μελών της Ευρωζώνης. 

Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση της οικονομίας, αναζητούνται τρόποι για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, επί τη βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, χθες, έλαβε μέρος και στην καθιερωμένη, προ των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων, Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εκεί, ο πρωθυπουργός, είχε κατ'ιδίαν συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, όπου έθεσε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς όσον αφορά την ελληνική οικονομία.

Οι ηγέτες των χωρών του Νότου που αντιμετωπίζουν τη συρροή μεταναστών στη Μεσόγειο, εννοούν να απαιτήσουν από τους ομολόγους τους περισσότερη συγκεκριμένη αλληλεγγύη.

"Έχουμε μια πολύ σταθερή θέση. Θέλουμε η ΕΕ να αλλάξει στάση" σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Η Ρώμη ζητεί μια ενίσχυση της Frontex, της υπηρεσίας επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων.

.«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα»

To ζευγάρι βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της υποτιθέμενης μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.