.Έκκληση Σαχινίδη προς ΔΗΜΑΡ "να μην εγκαταλείψει τον αγώνα"


«Να μην εγκαταλείψει τον αγώνα» κάλεσε την ΔΗΜΑΡ ο Φίλιππος Σαχινίδης ζητώντας της να υπερψηφίσει τα μέτρα ενώ δεν παρέλειψε να... απευθυνθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι «είναι ανώφελο να αγωνιούμε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αν δεν διασφαλίσουμε το μέλλον της χώρας».

Ειδικότερα, ο Φ. Σαχινίδης κατά την διάρκεια της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013, απευθυνόμενος στους βουλευτές του Φώτη Κουβέλη εξήγησε ότι « δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί στα εύκολα και χώρια στα δύσκολα. Εμείς έχουμε κάνει πολλές εκπτώσεις από αρχές μας. 

Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ζητούσαμε και εμείς να ξαποστάσουμε επειδή παραβιάζονται οι αρχές μας; Καλούμε τη ΔΗΜΑΡ να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα να αναστρέψουμε την πορεία εξόδου από την κρίση».

Πέραν αυτών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι «Στηρίζουμε την κυβέρνηση στον αγώνα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να εξασφαλίσει αναπτυξιακό πακέτο. 

Δεν χωράνε λαϊκισμοί» σημείωσε όμως πως «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει ούτε θα γίνει υποστύλωμα της ΝΔ» και άσκησε κριτική για διάφορες διαρροές του Μ. Μαξίμου λέγοντας «Είναι προσβλητικές δηλώσεις που αναφέρουν ότι «εμείς προχωράμε μόνοι μας και όποιος θέλει ας ακολουθήσει». Εμείς έχουμε το θάρρος γιατί ως τρίτο κόμμα αναλαμβάνουμε τις ίδιες ευθύνες που είχαμε πάρει και όταν ήμασταν πρώτο κόμμα».

.Τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά, τα διλήμματα του Βενιζέλου και η αριστερή στροφή του Κουβέλη


Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων φέρνει η κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης για τα 151 μέτρα του πακέτου των 13,5 δις. ευρώ. Παρά τη στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. που μελετά «αριστερή στροφή», οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτιμούν ότι θα υπάρξει ασφαλής πλειοψηφία υπέρ των μέτρων και επεξεργάζονται σενάρια ανασχηματισμού με πιθανή μεγαλύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρωθυπουργός θέλει να φύγει μπροστά στην ανάπτυξη και να πάρει «κάτι» από τους Ευρωπαίους. Επιμήκυνση, που θα κοστίσει όμως άλλα 15 δις. ή ελάφρυνση του χρέους. Για το δεύτερο πιέζει το ΔΝΤ, στο ΔΣ του οποίου έχουν περίπου εξεγερθεί Ρώσοι, Ασιάτες και Λατινοαμερικανοί για την υπερευμενή, κατά την άποψη του μεταχείριση της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να εμπλουτίσει την παράταξη του με κεντρώα, προοδευτικά και φιλοευρωπαϊκά στοιχεία για να την ανατοποθετήσει στο κέντρο.

Η γραμμή της Ιπποκράτους είναι για ψήφιση των μέτρων σε ένα είδος μαοϊκής μεγάλης πορείας που να αναγκάσει όλους να μπουν στη γραμμή. Ωστόσο, η απορία είναι αν αυτή η μεγάλη πορεία οδηγεί το ΠΑΣΟΚ φουλ μέσα στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜ.ΑΡ. άνθρωποι κοντά στον Φώτη Κουβέλη επιμένουν ότι η ενόχληση του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το Μαξίμου το θέμα των εργασιακών, είναι μεγάλη. Φαίνεται μάλιστα να πίστευε ότι τα εργασιακά θα έρχονταν σε χωριστό άρθρο ή σε διαφορετική ρύθμιση μαζί με μέτρα τόνωσης της απασχόλησης. 

Η μεγάλη απορία πάντως είναι αν η ΔΗΜ.ΑΡ. παγιδεύτηκε τελικά σε αδιάλλακτη στάση κι αν θα υποχρεωθεί να μην ψηφίσει το πακέτο που θα σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου η προδιάθεση είναι να απομειωθεί με κάθε τρόπο η νομιμοποίηση της κυβέρνησης των τριών και να πάμε σε εκλογές. Μάλιστα υπάρχει βεβαιότητα ότι σε νέες κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος περνώντας το 30%. Δεν βλέπουν άλλο πιθανό κυβερνητικό εταίρο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. που, αν μάλιστα δεν ψηφίσει τελικά το πακέτο, απολυμαίνεται κάπως από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. 

.Μέρκελ: Πρέπει να αντέξουμε τουλάχιστον πέντε χρόνια


Πρέπει να "αντέξουμε για πέντε χρόνια ή περισσότερο" προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, εκτίμησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματός της στο Στέρνμπεργκ.

"Πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας για πέντε χρόνια ή περισσότερο", δήλωσε η καγκελάριος στη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

"Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη", υπογράμμισε, προτού προσθέσει: "πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη".

."Κίνδυνος χρεοκοπίας, αν καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός ή το μεσοπρόθεσμο"


Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. 

Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών. 

.Συνεχείς συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο


Συνεχείς συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει της κρίσιμης εβδομάδας στη Βουλή με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου αλλά και του προϋπολογισμού, η συζήτηση επί του οποίου ξεκίνησε σήμερα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, εξερχόμενος χθες βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου όπου εξετάστηκαν όλα τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθούν τα πράγματα και να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει αύριο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με στόχο να πείσει τους βουλευτές του και να εξασφαλιστεί η συντεταγμένη γραμμή του κόμματος ενόψει ψηφοφοριών.

.Ανασυντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ


Ανασύνταξη δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της καυτής εβδομάδας που αναμένεται στις πολιτικές εξελίξεις με τον ερχομό προς ψήφιση, του κρίσιμου νομοσχεδίου με το πακέτο των επώδυνων μέτρων, που προωθεί η κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με δηλώσεις του εκφράζει την ετοιμότητα του κόμματός του να αναλάβει τις τύχες της χώρας για να αποκρούσει όπως αναφέρει, την καταστροφή, αναμένεται να οργανώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία χθες κατηγόρησε ότι είναι εδώ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των τραπεζιτών.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη περί ανετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και τον καταιγισμό δηλώσεων στελεχών για την αναστροφή της "ηττοπάθειας" στο κόμμα, η αυριανή συνεδρίαση του κόμματος αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς εκεί θα καθοριστεί και η στάση του ενόψει των πολιτικών εξελίξεων της επόμενης εβδομάδας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.