.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΡΚΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σημαντική επιτυχία για το Δήμο Ζωγράφου υπήρξε η έγκριση της Μελέτης των
υπηρεσιών του για τη φυτοτεχνική βελτίωση της πλατείας Μερκάτη,
χρησιμοποιώντας ως χρηματοδοτικό εργαλείο το πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΤΑΜΕΙΟΥ «Αστική Αναζωογόνηση».
Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στις 43.442 ευρώ και χρηματοδοτείται 100%. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου ξεκινούν άμεσα. 
Η πλατεία Μερκάτη είναι μία πλατεία που μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό πολιτών, λόγω του ότι έχει μεγάλη επιφάνεια και βρίσκεται σε σημείο της
πόλης με μεγάλη πυκνότητα κατοίκησης και σχετική έλλειψη ελεύθερων χώρων. 

Ωστόσο, σήμερα έχει ελάχιστη προσέλευση δημοτών, μεταξύ άλλων και λόγω του ότι ο χώρος χρειάζεται εξυγίανση. Ο φυτοτεχνικός σχεδιασμός λοιπόν βασίστηκε στη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του χώρου, καθώς βέβαια και στην αισθητική του αναβάθμιση.

Η έγκριση για 100% χρηματοδότηση του παραπάνω έργου, βάζει τη βάση για την ολοκλήρωση της Μελέτης που έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου μας και που αφορά την πλήρη και ριζική ανάπλαση της πλατείας Μερκάτη, με μελλοντική ένταξη σε αυτήν δραστηριοτήτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες ευρέως ηλικιακού φάσματος πολιτών σε υπαίθρια αναψυχή.

Ο Δήμος μας έχει ήδη εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα πλήρη μελέτη για Παιδική Χαρά στην εν λόγω πλατεία, καθώς και τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό αυτής (πάγκοι, φωτιστικά, stands ποδηλάτων, κάδοι απορριμμάτων και μικροκάδοι
ανακύκλωσης κλπ).

Αυτό κάνει ακόμη σημαντικότερη την επιτευχθείσα χρηματοδότηση της Φυτοτεχνικής Βελτίωσης της πλατείας Μερκάτη, αφού μέσω αυτής επιτυγχάνεται η εξυγίανση του χώρου, η ασφάλεια και η άνετη πρόσβαση των
χρηστών αλλά και η υψηλή περιβαλλοντική αισθητική, στοιχεία απαραίτητα πριν την ένταξη νέων χρήσεων αναψυχής.

.«Κόκκινα» και ακατοίκητα δεκάδες σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας από τον σεισμό

Περισσότερα από 60 σπίτια μέσα σε μια μέρα χαρακτήρισαν ως «κόκκινα» και απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων, τα συνεργεία των μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων από την Αθήνα που έκαναν χθες τις πρώτες αυτοψίες. Ήδη, ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για να συγκροτήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος στη Λαμία, «18 μηχανικοί έχουν τεθεί στη διάθεση της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων έτσι ώστε να ολοκληρώσουν γρήγορα τις πρώτες αυτοψίες και να υπάρξει μια συνολική εικόνα για ολόκληρη την περιοχή».

Χθες, οι μηχανικοί έκαναν αυτοψίες και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων. Από τα 50 σπίτια στα οποία κλήθηκαν να κάνουν ελέγχους, τα 42, μεταξύ των οποίων και πολλές νέες οικοδομές, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» αφού είχαν πολύ σημαντικές βλάβες. 

Στο χωριό Δρυμαία το ίδιο απελπιστικά είναι τα ευρήματα τα οποία επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης: «Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία το 68% των οικοδομών που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς την πρώτη μέρα έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» δηλαδή υποδεικνύεται στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν θα πρέπει να μείνουν στα κτίσματα αυτά καθώς κρίνονται επικίνδυνα».

Τα συνεργεία των μηχανικών συνεχίζουν από το πρωί τους ελέγχους κάτω από μεγάλη πίεση, καθώς τα αιτήματα που δέχονται είναι πάρα πολλά. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά, και θα παραδώσουν την έκθεσή τους στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία θα προσδιορίζονται οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως επίσης και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

Οι έλεγχοι έχουν πλέον επεκταθεί έτσι ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, περισσότερα από 12 με 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές. 

Οι μηχανικοί ωστόσο, αναμένεται να έχουν σαφή άποψη μετά το τέλος της αυτοψίας σε όλα τα κτίσματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ζημιές.

Για δεύτερη νύχτα πάντως, δεκάδες οικογένειες στα χωριά που χτύπησε ο Εγκέλαδος πέρασαν τη νύχτα τους στο ύπαιθρο. 

Μεγάλες αυλές σπιτιών, προαύλια σχολείων και εκκλησιών αλλά και πλατείες γέμισαν με κρεβάτια. Στα χωριά Δρυμαία και Ρεγγίνι που έχουν πάθει τις μεγαλύτερες καταστροφές, με παρεμβάσεις των δήμων και της περιφέρειας, αποκαταστάθηκαν οι βασικές τους λειτουργίες στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και στο δίκτυο ύδρευσης

.«Δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων»

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Ο Γιάννης Στουρνάρας μία μέρα μετά τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, είπε: «Πήραμε μια δήλωση στήριξης στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήταν σημαντική επίσκεψη με σημαντικά αποτελέσματα». 

Ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κένό για το 2013-2014 και τόνισε: «Από μόνη της η λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα. Σήμερα είχαμε μία παρόμοια δήλωση». 
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βγούμε... περισσότερα »

.«Οι δηλώσεις Ομπάμα δείχνουν ότι η λιτότητα δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος των πολιτικών λιτότητας δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά των πολιτικών λιτότητας επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρας μας, αλλά και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι οι προτροπές του προέδρου των ΗΠΑ να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο, μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές φωνές της Ευρώπης, απέναντι στις βαθιά συντηρητικές επιλογές της κυρίας Μέρκελ, που βαθαίνουν την ύφεση και ενισχύουν την ανεργία.

 Μόνο αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδυαστεί με πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης, θα καταφέρει η χώρα μας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Απομένει, συνεπώς, να δούμε το ουσιαστικό περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει άμεσα τη βουλή και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά.

.«Η Ελλάδα έχει διαβεί τα δύο τρίτα της κρίσης»

Με τίτλο «Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Έλληνας που έβαλε το χέρι του στη φωτιά, αλλά ακόμη αισθάνεται το κάψιμο», ο Τζιμ Άρμιτατζ της εφημερίδας «The Independent» παρουσιάζει αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει διαβεί τα δύο τρίτα της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανεβεί.

«Η προσωπική μου (πολιτική) ζωή τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης... Αλλά απέναντι σε μία θλιβερή κατάσταση η απάντηση είναι πάντα ιστορικού, όχι προσωπικού, χαρακτήρα. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο», λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σημερινή κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: «Η επίσημη απάντηση είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη το εν τρίτον της κρίσης. Έχουμε (αφήσει) πίσω μας τα δύο τρίτα».

Και η ανεπίσημη απάντηση;

«Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους... για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ», προσθέτει.

Έπειτα από τη λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και με την ανεργία στο 60%, «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές. Και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση», τονίζει.

Όπως όλοι οι έλληνες πολιτικοί, ο κ. Βενιζέλος ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την αποδίδει στην οικονομική κρίση. Συμφωνεί όμως ως έναν βαθμό με τους σχολιαστές που την αποδίδουν στην αποτυχία των μετριοπαθών, παραδοσιακών μεγάλων πολιτικών κομμάτων να προσελκύσουν τους περιθωριοποιημένους νέους. Και κάνει λόγο για «εθνική ευθύνη, κοινωνική ευθύνη. 

Πρέπει να μιλήσουμε για την ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών, την ευθύνη της δικαιοσύνης, την ευθύνη του ιδιωτικού μας τομέα, την ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης. Πρόκειται για πολλών ειδών ευθύνη», λέει

.Πώς είδαν οι Γερμανοί τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Η χθεσινή συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά δεν θα μπορούσε να περάσει «στα ψηλά» για τους Γερμανούς που παρακολουθούσαν στενά τις δηλώσεις των δύο προσώπων. Ο γερμανικός Τύπος «μετέφρασε» τη συνάντηση με τους παρακάτω τίτλους: WSJ Deutschland: «Ο Ομπάμα καλεί για αλλαγή πλεύσης στην Ελλάδα». 

Αυτό τον τίτλο χρησιμοποίησε η εφημερίδα, η οποία λέει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ανοιχτά τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά και τόνισε ότι: «η λιτότητα από μόνη της δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης». «Αρκετοί Έλληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί έναν νέο κούρεμα...περισσότερα »

.Πυρετός συσκέψεων Βενιζέλου με υπουργούς

Σειρά συσκέψεων και συναντήσεων με στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τρίτη με τα στελέχη του Κινήματος που μετέχουν στην κυβέρνηση, ακολούθησαν συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας και Δημόσιας Τάξης.

Συγκεκριμένα, χτες ο κ. Βενιζέλος είχε διεξοδική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το σύνολο των θεμάτων που χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη συνάντησή του με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο κυρίως για την πορεία του ΕΣΠΑ και την προετοιμασία που γίνεται γύρω από το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε σήμερα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών του στον χώρο της Υγείας, ενώ, σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών στελεχών, ο κ. Βενιζέλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, εξέτασαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων.

.Τα θέματα της συνάντησης Σαμαρά-Ομπάμα

Για θερμή ατμόσφαιρα κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στο κλίμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Μήνυμα ότι δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση, έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στις δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, που διήρκησε μια ώρα, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου Οι ίδιες π... περισσότερα »

.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Θερινά σινεμά...για όλους!

Κάθε Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη η είσοδος θα είναι εντελώς *ΔΩΡΕΑΝ** *για όλους, ενώ κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σαββάτο και Κυριακή, θα υπάρχει*ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στην συμβολική τιμή των 3 ευρώ!!! 

ΟΔήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παρά τις αντικειμενικές οικονομικές αντιξοότητες, για ακόμα μια χρονιά ξεκινά το θερινό ταξίδι του στην 7η τέχνη με ένα πακέτο ταινιών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, με ταινίες Α' προβολής, αλλά και με εξαιρετικά κινηματογραφικά αφιερώματα. 

Οι δύο θερινοί κινηματογράφοι του Δήμου αποτελούν κάθε καλοκαίρι τόπο συνάντησης στις δυο θρυλικές γειτονιές.Στο Κερα...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.