.Συνέντευξη υποψηφίου Δημάρχου Ζωγράφου, Αντώνη Πέττα, στην εφημερίδα Το Σκονάκι

Με κυρίαρχο στόχο την απεμπλοκή από τα κομματικά γρανάζια και τους μηχανισμούς που πνίγουν κάθε νέα προσπάθεια, ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της Τοπικής κοινωνίας και καταθέτοντας ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του δήμου, επανέρχεται στη Τοπική πολιτική σκηνή ο κ. Αντώνης Πέττας. 

Στην ανοικτή επιστολή του προς τους δημότες ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά για δήμαρχος Ζωγράφου, εξηγεί ότι η απόφασή του αυτή καθορίστηκε από τη θερμή παρότρυνση, την εμπιστοσύνη και υποστήριξη ανθρώπων που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στη τοπική κοινωνία αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του... περισσότερα »

.Αναστασία Μπότου – Κοπή πίτας της παράταξης «Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη»

Σε κεντρικό café της Πόλης μας επέλεξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη» Αναστασία Μπότου να κάνει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της παράταξής της. 

Στην ομιλία της,  που όπως ήταν φυσικό είχε έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά,  ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν και  έκανε μία μικρή παρουσίαση κάποιον στελεχών που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες εκλογές. 

.Ν. Μπίστης: «Ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί χωρίς τους 58, ούτε οι 58 χωρίς το ΠΑΣΟΚ»

«Η χθεσινή ανακοίνωση των 58 και των συνεργαζομένων κινήσεων αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, προς την ενιαία κάθοδο στις ευρωεκλογές όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπίστης μιλώντας το πρωί στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5». 

«Η απόφαση να βαδίσουμε όλοι από κοινού και να συνδιοργανώσουμε στα τέλη Φεβρουαρίου μια Συνδιάσκεψη όλων των δυνάμεων που εκφράζουν την βούληση τους να συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης, δίνει οριστικό τέλος σε αμφιβολίες και δισταγμούς», πρόσθ... περισσότερα »

.Προώθηση των αλλαγών

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Είναι εύλογη η επιθυμία του πρωθυπουργού να επισπευσθεί από τα αρμόδια υπουργεία η διαδικασία ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων προϋποθέσεων προκειμένου οι εκταμιεύσεις των προβλεπόμενων κονδυλίων να γίνουν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. 

Διότι δεν είναι μόνο οι υπάρχουσες εκκρεμότητες που πρέπει να καλυφθούν, είναι και ότι, εν όψει των ευρωεκλογών, θα πρέπει μόνο θετικά μηνύματα να προκύπτουν από το διαπραγματευτικό μέτωπο με την τρόικα.

Κάτι που προφανώς συμμερίζονται και οι Γερμανοί και δείχνουν να προνοούν ώστε ν΄ αποφευχθούν τα χειρότερα. Διότι μπορεί να επιτύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους και να εξασφαλίσαμε ήδη το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά σε κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές έχουμε μείνει πίσω. Πολύ πίσω. Και είναι μια υστέρηση που δεν δικαιούμαστε να αγνοήσουμε.

Εδώ τα μηνύματα από το Βερολίνο είναι αισιόδοξα. Και λένε ότι ο Σόιμπλε ετοιμάζει ένα ειδικό «πακέτο», ύψους 10 ως 20 δισ., που θα συμβάλει ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας χωρίς να επιβαρυνθούμε με πρόσθετα μνημόνια. Απλώς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τα διαρθρωτικά μέτρα για τα οποία έχουμε ήδη δεσμευτεί.

Υπό μία έννοια η παροχή νέας βοήθειας -αν τελικά γίνει μ΄ αυτόν τον τρόπο- θα ενέχει και τον χαρακτήρα της πολιτικής στήριξης εν όψει της αναμέτρησης για την εκλογή των νέων ευρωβουλευτών. Κάτι που επίσης οφείλουν να κάνουν οι ισχυροί εταίροι σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Διότι στις συγκεκριμένες εκλογές δεν κρίνονται μόνο πρόσωπα ή πολιτικές ομάδες. Κρίνονται και πρακτικές, διαδικασίες και συμπεριφορές μέσω των οποίων συγκροτείται και λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο θεσμός στον οποίο εμπιστεύτηκαν κάποτε μερικοί οραματιστές Ευρωπαίοι τα όνειρά τους για μια ειρηνική, ευημερούσα και -γιατί όχι;- ενωμένη Ευρώπη.

.«"Ναι" σε τρίτο πακέτο, εάν δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα»

 Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σ' αυτό δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα. 

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο οποίος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για ένα νέα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδος σημείωνε ότι «είμαστε θετικοί» σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Το ίδιο στέλεχος εκτιμά ότι η συζήτηση που έγινε μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα.

.Από τους υψηλότερους δείκτες διαφθοράς στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα

Από τους υψηλότερους δείκτες διαφθοράς στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με το σχετικό Ευρωβαρόμετρο και την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαφθορά στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση της Επιτροπής επισημαίνει ότι η διαφθορά πλήττει όλα τα κράτη-μέλη και κοστίζει στην ευρωπαϊκή οικονομία γύρω στα 120 δισ. ευρώ ετησίως. Τα κράτη-μέλη έχουν αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα είναι άνισα και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για την πρόληψη και τιμωρία της διαφθοράς.   

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η έκθεση της Επιτροπής επισημαίνει ότι το 2013, με τη στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς καλύφθηκε ένα μεγάλο υφιστάμενο κενό και έγινε ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο για τη διαφθορά, το 63% των Ελλήνων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η διαφθορά επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή (μέσος όρος ΕΕ: 26%) και το 80% ότι η ευνοιοκρατία και η διαφθορά παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα (μέσος όρος ΕΕ: 69%). 

Επίσης, σύμφωνα με το 95% των Ελλήνων ερωτηθέντων υπάρχει διαφθορά σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (μέσος όρος ΕΕ: 77%).

.Ευθ. Λέκκας: Να επαναληφθούν οι έλεγχοι στα κτίρια μετά τον νέο σεισμό στην Κεφαλονιά

 «Από ένα καινούργιο ρήγμα, το οποίο είναι υποθαλάσσιο και διεγέρθηκε από τον προηγούμενο σεισμό» προκλήθηκε η νέα ισχυρή δόνηση των 5,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα την Κεφαλονιά, τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στο νησί και παρακολουθεί από κοντά τη σεισμική ακολουθία.  

Ο κ.Λέκκας προειδοποιεί ότι «σίγουρα θα υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση στα κτίρια μετά και τον προηγούμενο σεισμό» και τονίζει ότι η πολιτεία «πρέπει να αρχίσει ξανά τους ελέγχους στα δημόσια κτίρια, στις κατοικίες και να ενισχύσει την αρωγή στους κατοίκους». 

Επαναλαμβάνει, επίσης, ότι «τα σπίτια που έχουν υποστεί μικρές ή μεγάλες ζημιές δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Είναι δεδομένο αυτό. Στα σπίτια που δεν έχουν υποστεί ζημιές οι κάτοικοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με κάποια προσοχή βέβαια».

.Στη Βουλή χωρίς εσώρουχα!

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα που αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει εκτεταμένο φαινόμενο σεξιστικής συμπεριφοράς κατά των γυναικών συναδέλφων της. Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το σύβολο του ανδρικού πληθυσμού της Βουλής ως σεξιστές. 

Οι περισσότεροι εξηγούν πως υπάρχουν αρκετά περιστατικά ακραίας λεκτικής αντιπαράθεσης, ορισμένα εκ των οποίων αγγίζουν τα όρια της λεκτικής βίας, σημειώνουν όμως ότι οι υποθέσεις σεξιστικής συμπεριφοράς είναι ελάχιστες. 

Την ίδια ώρα όμως, ορισμένοι εκ των ανδρών βουλευτών εμφανίζονται οργισμένοι με τις δηλώσεις γυναικών συναδέλφων τους που τους καταγγέλλουν ως σεξιστές και θεωρούν πως αν κάτι προσβάλλει τα κοινοβουλευτικά ήθη, αυτό είναι ορισμένες βουλευτίνες που με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους προκαλούν και σκανδαλίζουν.

Οι πιπεράτες αποκαλύψεις αφορούν μεταξύ άλλων, όπως λένε, γυναίκα βουλευτή της αντιπολίτευσης που εμφανίστηκε στη Βουλή με λευκό κοντό φόρεμα, χωρίς όμως εσώρουχα! Κάθισε, λένε, στο μπράτσο του καναπέ, και με κινήσεις «Σάρον Στόουν στο Βασικό Ένστικτο» μοίρασε πολλά εγκεφαλικά.

Άλλη βουλευτίνα, λένε, συνδύασε λευκό παντελόνι με μαύρο στρινγκ, ενώ μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, ρωτήθηκε τι δώρο της έκανε ο σύζυγός της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και απάντησε «κόκκινα εσώρουχα», αφήνοντας άφωνους όσους την άκουγαν.

.Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Ετοιμοπόλεμοι είναι από σήμερα οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα που ζεσταίνουν τις μηχανές τους και στήνουν μπλόκα ενάντια στο υψηλός κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Περίπου 30-40 μπλόκα στήνονται κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα αύριο.

Οι αγρότες της Ημαθίας θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας. 

Αγρότες της Αχαΐας θα προχωρήσουν από τις 10.00 το πρωί σε συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων τους στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη.

.Διαψεύδει τις πληροφορίες περί «κουρέματος» το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα - με ενδεχόμενο «κούρεμα» χρέους ή νέο πρόγραμμα ύψους 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ- , φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου. Εκπρόσωπος πάντως του κ. Σόιμπλε διέψευσε αργότερα την πληροφορία ότι σχεδιάζεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Spiegel, η νέα βοήθεια που φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο γερμανός υπουργός και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, θα συνδέεται με όρους. «Ως δυνατότητες αναφέρονται ένα περαιτέρω ‘κούρεμα' χρέους ή ένα ‘περιορισμένης έκτασης πρόσθετο πρόγραμμα', στο οποίο η Ελλάδα θα ελάμβανε φρέσκο χρήμα από τον ΕΜΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως πώς θα διαμορφωθεί», επισημαίνει το περιοδικό και συμπληρώνει ότι «η νέα βοήθεια θα συνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα τις διαπιστώσεις της τρόικας, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί.

.Ευ. Βενιζέλος: Τα επιτεύγματά μας είναι τεράστια

Ικανοποιημένος από τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλοςμετά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα»σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν και ο υπουργός Εθνικός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκε το θέμα των Ναυπηγείων. 

Για το θέμα αυτό, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των Ναυπηγείων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
Θα λυθεί άμεσα το θέμα της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό θα λυθεί συντόμως και πως δεν είναι τεχνικό το θέμα, ενώ σχετικά με το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

.Ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Π. Λαφαζάνη, παρά τη διαβεβαίωση που έδωσε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα, πως θα δώσουν μαζί την μάχη την εκλογών... Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι εννέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις συνεργαζόμενοι, καθώς και στον Δήμο της Αθήνας, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή. 

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία επί του τρόπου έγκρισης των υποψηφίων, κατά την οποία επί των παρόντων ψήφισαν 92 μέλη υπέρ του να εγκριθούν όλες οι υποψηφιότητες συνολικά με μια ψηφοφ... περισσότερα »

.Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα στις 5:08 το νησί της Κεφαλονιάς. 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 6,1 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

«Δεν είναι ο ίδιος σεισμός με τον προηγούμενο» λέει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Πρώτη φορά βίωσα τέτοιο σεισμό στο νησί. Το ξενοδοχείο που διέμενα κόντεψε να καταρρεύσει. Είναι πιθανό να υπάρχουν κατολισθήσεις στο δρόμο Αργοστολίου-Ληξουρίου» πρόσθεσε. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.