.ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

*...EKTAKTO...* Μία νέα προσπάθεια για να επιτευχθεί συμβιβασμός και να εξευρεθεί λύση... στο ελληνικό ζήτημα καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. 

Μετά το σημερινό «ultimatum» των δανειστών, τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι προσεγγίζουμε στ σημείο που θα ανακοινωθεί η φράση «game over» και τον καταιγισμό δημοσιευμάτων για τον κίνδυνο Grexit, 

η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί εκπρόσωποι του πρωθυπουργού θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών. Λίγο πριν ανακοινωθεί ότι απε... περισσότερα »

.Τελεσίγραφο δανειστών στην Ελλάδα: Εχετε 24 ώρες να στείλετε αντιπρόταση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα και οι εταίροι έχουν στείλει τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση. 

Ζητούν να σταλεί από την Αθήνα στις Βρυξέλλες λίστα κοστολογημένη και εξειδικευμένη με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει το κενό των 450 εκατομμυρίων ευρώ που θα προκύψει από το πρωτογενές πλεόνασμα του 1%.

 Μάλιστα, όπως αναφέρει και το Bloomberg, η Ελλάδα άκουσε από το στόμα των δανειστών ότι πρέπει να σταματήσει να μάχεται τις απαιτήσεις τους και να υπογράψουν μια... περισσότερα »

.Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

.Ενιαία συμφωνία και αναδιάρθρωση χρέους ζητάει η κυβέρνηση

Το σκηνικό της διαπραγμάτευσης περιγράφει το Μέγαρο Μαξίμου προκρίνοντας πάλι την πολιτική διαπραγμάτευση παρά τα μηνύματα από την Κομισιόν για επιστροφή σε τεχνικό επίπεδο. 

Κυβερνητικές πηγές μιλούν μέσω non paper για ενιαία προαπαιτούμενα τς ελληνικής πρότασης και επισημαίνουν την ετοιμότητα της κυβέρνησης για εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο.

 Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στην πολιτική διαπραγμάτευση δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από πίεση προς όλους -Κομισιόν, ΕΚΤ και Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές Αναλυτικά από το Μέγαρο Μαξίμου το... περισσότερα »

.Θρίλερ με την άφιξη του Brussels Group στην Αθήνα... Διαψεύδει το Μαξίμου, για τελεσίγραφο 24 ωρών

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με την ξαφνική άφιξη των μελών του Brussels Group στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το Σάββατο. 

Η είδηση μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως αποκλειστική, ενώ την ίδια ώρα το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για οριστικό τελεσίγραφο για συμφωνία εντός των επόμενων 24 ωρών. 

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσαν κατηγορηματικά την άφιξη των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών, που θυμίζουν εποχές... τρόικας, κάνοντας λόγο για «προϊόν επιστημονικής φαντασίας»... περισσότερα »

.Ο Γιούνκερ στέλνει την Αθήνα στους θεσμούς για διαπραγμάτευση

Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες δήλωσε, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters και επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση. 

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν ξανά, σε τεχνικό επίπεδο πρώτα και μετά σε πολιτικό», σημείωσε, τονίζοντας πως η «Κομισιόν έχει διατυπώσει τις προτάσεις της στον Έλληνα πρωθυπουργό, τις οποίες μελετήσαμε την Πέμπτη το βράδυ». 

«Έθεσα το θέμα χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίον πέρασα δυο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του τόσες φορές προηγουμένως», είπ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.