.Ο Δήμος Ζωγράφου πληρώνει ΕΝΦΙΑ όπως… τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

ΕΝΦΙΑ ύψους 1.200.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ζωγράφου. Αυτό ανακοίνωσε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χάρης Σταματάκης, και η συζήτηση πήγε παρακάτω. Το ποσό του φόρου παραπέμπει στις αντίστοιχες χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ που καταλόγισε το υπουργείο Οικονομικών στα Ολυμπιακά Ακίνητα, επειδή δεν είχαν συμπληρωθεί σωστά οι δηλώσεις των ακινήτων τους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Δήμο μας, αλλά θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Θυμίζουμε πάντως ότι το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή το σάλο που προκάλεσε η φ...περισσότερα »

.Επάγγελμα Αριστερός

*ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ * 
Κάποτε η έκφραση «ανανεωτική αριστερά» είχε τη σημασία της. Συσπείρωνε όσους αριστερούς είχαν πάρει τις αποστάσεις τους από τον λεγόμενο «υπαρκτό σοσιαλισμό». Τον αντιμετώπιζαν ως κακοποιημένη εκδοχή ενός ιδανικού στο οποίο εξακολουθούσαν να πιστεύουν. 

Δυσκολεύονταν βέβαια να εξηγήσουν πώς αυτό το ιδανικό με όποιον τρόπο και όπου κι αν εφαρμόστηκε κακοποίησε βάναυσα τις περισσότερες φορές τις κοινωνίες, όμως τότε, τη δεκαετία του εβδομήντα, η ακτινοβολία του ευρωκομμουνισμού ήταν ισχυρή. Την υπηρετούσαν ηγέτες όπως ο Μπερλινγκουέρ στην Ιταλία και ο Λεωνίδας ...περισσότερα »

.Ηγέτες...

* ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ *
 Την περασμένη Δευτέρα είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί μας τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο, τον δάσκαλο και σοφό αυτόν άνθρωπο στην εκδήλωση που έκανε η «Κ» για τη νέα της σειρά με τίτλο «Ηγέτες». 

Εχει νόημα νομίζω στη συγκυρία που βρισκόμαστε να διαβάσουν και όσοι δεν άκουσαν Δεσποτόπουλο για να βγούμε λίγο από τη μιζέρια και τη φτώχεια όσων βλέπουμε γύρω μας: «Η έννοια ηγέτης ενδιαφέρει κατ’ εξοχήν στη συνάρτησή της με την πολιτική κοινωνία, που χαρακτηρίζεται από τον Αριστοτέλη ως “κυριώτατη πασών και πάσας περιέχουσα τας άλλας”. Θέμα της ομιλίας μου λοιπόν εύλογ...περισσότερα »

.Ο καναπές της ομαδικής ψυχανάλυσης

*ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ * 
Τα σαλόνια των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι γεμάτα τις καθημερινές από ανθρώπους οι οποίοι συζητούν και ξανασυζητούν «τι θα κάνουμε γιατί... κάτι πρέπει να γίνει». Σας διαβεβαιώ ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα. 

Ορισμένοι νιώθουν προφανώς πολύ σημαντικοί γιατί ανακυκλώνεται συνεχώς το όνομά τους, άλλοτε ως επικεφαλής κάποιου νέου κόμματος, άλλοτε ως υποψήφιοι σωτήρες. Μερικοί άλλοι ειδικεύονται στην κριτική του λαού και της κοινωνίας. Θεωρούν, δηλαδή, ότι θα έπρεπε να τους καλέσει η κοινωνία να κατέβουν από το Βουνό και να εμφανισθούν σαν προφήτες για να τη σώσου... περισσότερα »

.To τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» εισήλθε στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

To τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» εισήλθε λίγο μετά το μεσημέρι στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα.

Ο υπουργός 'Αμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο που ταυτόχρονα υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις. Στη συνεδρίαση, έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. Σημείωσε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, 

προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

.Μηνύματα από την Ευρώπη για το σενάριο εξόδου

Διαδοχικά μηνύματα από την Ευρώπη στην Αθήνα για το σενάριο εξόδου από τα προγράμματα στήριξης, εν μέσω αβεβαιότητας στις αγορές, ενώ στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο η αντιπαράθεση συνεχίζεται. 
"Όλοι φοβούνται την πιθανότητα πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα", δήλωσε στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, επαναλαμβάνοντας, εμμέσως, ότι "οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με τη συναίνεση της τρόικας". 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν, δήλωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης. 
Το ενδεχόμενο να αναλάβει η Τask Force ένα σημαντικό τμήμα του έργου της τρόικας στην Ελλάδα, στη μετά Μνημόνιο εποχή, εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες.  
Την άποψη ότι το σχέδιο της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.
Εν τω μεταξύ, κέρδη 0,7% σημειώνει το χρηματιστήριο Αθηνών ενώ το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έπεσε οριακά κάτω από το 8%. 

..«Αφήνουμε τα δύσκολα οριστικά πίσω μας»

Τις προσωπικές του ευχαριστίες στους πυροσβέστες για το έργο τους, εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε για ενίσχυση του ΠΣ, αλλά και επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ μίλησε για τα δύσκολα που θα ανήκουν στο παρελθόν και για το μέλλον.

 Εξάλλου, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της φετινής αντιπυρικής περιόδου, μίλησε για ακόμη μία φορά για το τέλος της κρίσης, χαρακτηρίζοντας τους πυροσβέστες... περισσότερα »

.Επιχείρηση συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ... επετεύχθη

Με ενωτική διάθεση, ανάλυση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, χάραξη της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει μέχρι το Μάρτιο και παραμερισμό των όποιων εσωκομματικών διαφωνιών η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ τελούν πλέον σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, βλέποντας ως πιο πιθανή ημερομηνία για προσφυγή στις κάλπες – εκτός «ατυχήματος» τις 22 Μαρτίου, μετά την έναρξη των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα ανοίγματα για τη σύναψη ευρύτερων κοινωνικών αλλά και πολιτικών συμμαχιών, που με αφορμή τους Ανεξ... περισσότερα »

.Φρούδες ελπίδες η απεμπλοκή από το ΔΝΤ

Τη δυνατότητα να μετατεθούν για το 2015 τα ακανθώδη ζητήματα της τρέχουσας αξιολόγησης που σχετίζονται με το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις αλλαγές στο Δημόσιο, διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση με την τρόϊκα στο πλαίσιο της συζήτησης για την προληπτική πιστωτική γραμμή. 

Μέχρι στιγμής το ΔΝΤ δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να εκταμιεύσει τη δόση των 3,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εάν δεν ολοκληρωθεί ομαλά η αξιολόγηση και φέρεται να ζητά διασφαλίσεις από Ελλάδα και ΕΕ ότι όλα όσα έχουν προβλεφθεί στο Μνημόνιο θα εφαρμοσθούν. Η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε να εντάξει πολλά από τα 400 εκκ... περισσότερα »

.Ρομπάι: Η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας

Τον προσωπικό του απολογισμό την περίοδο της πενταετούς του θητείας στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατέγραψε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι στο βιβλίο του «Η Ευρώπη στη θύελλα», με υπότιτλο «Υποσχέσεις και προκαταλήψεις», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση Γιώργου Καράμπελα. 

Όπως γράφει ο Βέλγος πολιτικός στο προοίμιο , δεν πρόκειται για απομνημονεύματα , αλλά για ένα «σύνολο εμπειριών –το σιτάρι που μένει όταν βγαίνει η ήρα- για μια λογοδοσία». Είναι μια ανασκόπηση του πρόσφατου παρελθόντος στις δύσκολες μέρες της χρηματοπιστωτικής αναταραχής που κλ... περισσότερα »

.Πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βλέπει στην Αμφίπολη το Discovery

Την εκτίμηση ότι στην Αμφίπολη βρέθηκε το καλύτερο πορτραίτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάνει το Discovery. 

Ο αιγυπτιολόγος και διάσημος Βρετανός συγγραφέας Άντριου Τσαγκ αναλύει το εντυπωσιακό ψηφιδωτό και τονίζει ότι η αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης έχει ανθρώπινες αντιστοιχίες, υποστηρίζοντας ότι ο Ερμής είναι ο Αλέξανδρος, ο Πλούτωνας ο Φίλιππος Β' και η Περσεφόνη η Ολυμπιάδα. 

Όπως σημειώνει το Discovery στο ψηφιδωτό φαίνεται ο Μ. Αλέξανδρος σε νεαρή ηλικία. «Πιστεύω ότι η Περσεφόνη αναπαριστά το πρόσωπο της γυναίκας που είναι θαμμένη στον τάφο, η οποία οδηγείται στον κά...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.