.Ζωντανοί νεκροί στο μπαρ του Μαξίμου

Οι διαρροές από το Μαξίμου ήταν σαφείς. Το «πάρτι» του Τσίπρα στους βουλευτές είχε μεγάλο κέφι. Γέλια, ποτά, τσουγκρίσματα, τραγούδια και ευχές δια μακροημέρευση.
Ο Κώστας Ζουράρις στο πιάνο να παίζει όμορφα τραγούδια, η Κουντουρά να τραγουδά το «άσε με να φύγω, σε παρακαλώ», ενώ τα αντάρτικα τραγούδια είχαν την τιμητική τους. Οι κυρίες έβαλαν τα καλά τους, πολλοί έβαλαν και γραβάτες και στην πολύωρη αυτή αριστερή σύναξη όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μπράβο στον Αλέξη που κάνει… συνεστιάσεις από τα παλιά για σύσφιξη σχέσεων. 
Άλλωστε, έρχονται δύσκολες ημέρες, πλησιάζει το συνέδριο, ζυγώνει και ο ανασχηματισμός, πρέπει να γίνει και το ανάλογο μασάζ στους βουλευτές να αντέξουν. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές οι μισοί απ’ όσους πέρασαν χθες το κατώφλι του Μαξίμου δεν θα είναι βουλευτές. Δεν θα τους ξέρει ούτε η μάνα τους, θα κλαίνε για τα περασμένα μεγαλεία. Πολλοί από αυτούς δε, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν ότι θα πίνουν ουισκάκι στο Μαξίμου κι απ’ έξω θα ξεροστάλιαζαν οι φωτογράφοι για να τους πάρουν φωτογραφίες.
Η χθεσινή συγκέντρωση είναι η απτή απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους έχει χαθεί η πλήρης επαφή με την κοινωνία. Δεν έχουν ιδέα τι γίνεται έξω, έχουν πάθει ιδρυματισμό και νομίζουν ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω τους. Ζουν στα γραφεία τους – κάστρα και αδυνατούν να καταλάβουν τα προβλήματα του κόσμου. Πώς να εξηγηθεί άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός καλεί 150 και βάλε άτομα με τις γυναίκες τους για να πιουν ποτάκια, να φάνε καναπεδάκια και να τραγουδήσουν την Bandiera Rossa και το αντάρτικο δημώδες… «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά»; 
Τι να πει κανείς για το γεγονός ότι φωταγωγήθηκε το Μαξίμου, έβαλε τα καλά της και η Μπαζιάνα και μαζεύτηκαν όλοι γύρω από τον… Καρανίκα για να τους εξηγεί πόσο όμορφη κι έξυπνη είναι η Μενεγάκη; Φανταζόμαστε θα έκανε και κατήχηση στους βουλευτές για το πώς θα συμπεριφέρονται, άλλωστε ο γίγας Καρανίκας είναι στον στρατηγικό σχεδιασμό, δεν είναι όποιος κι όποιος.
Μόνο τους συνταξιούχους που ψέκασαν δεν κάλεσαν για ένα ποτό. Κι εκείνους που έχουν τσακιστεί από την πολιτική της κυβέρνησης. Η κοινωνία βράζει για τα οικονομικά προβλήματα, ο κόσμος είναι εξοργισμένος που του παίρνουν την κατοικία του για λίγα χρέη όταν όλοι εκείνοι που τα’ πιναν στο μπαρ το ναυάγιο, δηλαδή στο Μαξίμου, φώναζαν πριν από δύο χρόνια «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Οι πολίτες ανησυχούν για την ασφάλειά τους, για το προσφυγικό που τους πνίγει, για τα εθνικά θέματα κι αυτοί που μας κυβερνούν… περί άλλων τυρβάζουν μεταξύ ουισκιού και βότκας.
Γιατί να χολοσκάνε για την κοινωνία; Άλλωστε έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην ξεκούραση και τη χαλάρωση. Ξέρετε πόσο κόπο θέλει να κυβερνάς και να καταστρέφεις τη χώρα σου;
Πολλοί πιστεύουν ότι το Μαξίμου έγινε μπαράκι Συριζαίϊκο για να θυμηθούν οι βουλευτές τα παλιά και τις αγωνιστικές ημέρες. Όμως, τελικά ίσως να μην ξέρουν ότι πρόκειται για την μοναδική περίπτωση στην ιστορία να κάνει κάποιος την… κηδεία του πριν πεθάνει. Ζωντανοί – νεκροί είναι αλλά δεν το ξέρουν ακόμη. Αυτό, λοιπόν δεν ήταν πάρτι χαράς. Συγκέντρωση… ζόμπι της Αριστεράς ήταν στον τελευταίο χορό πριν από την επιστροφή στην ανυποληψία. Ίσως το τραγούδι της Κουντουρά το «άσε με να φύγω» να έχει νόημα. Οι πληροφορίες ότι τραγούδησαν τα παρακάτω δεν επιβεβαιώνονται:
Αλέξης: Γεννήθηκες για την καταστροφή.
Φίλης: Τα χριστιανόπουλα θα πάνε με φτερά.
Πολάκης: Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια.
Σταθάκης: Και πίνω μπίρες, πίνω μπίρες, πίνω μπίρες.
Καμμένος: Σβήνω στο ουίσκι τα δικά σου τα σημάδια.
Και όλοι μαζί στο τέλος τραγούδησαν: «Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι».

.Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης

Η χθεσινή ημέρα, με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Όχι γιατί η ηγεσία των δικαστηρίων βλέπει τον αρχηγό του κράτους, έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει.
 Αλλά για τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις κυρίως της κ. Θάνου, πρώην πρωθυπουργού που την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως. Η κ. Θάνου ξεκάθαρα και χωρίς αιδώ αποκάλυψε τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τους μισθούς της. Ποιος; Η επικεφαλής του Αρείου Πάγου και όχι π.χ. ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο δηλαδή του δικαστικού σώματος. Αυτό είχε κάθε δικαίωμα να συναντηθεί και να μιλήσει και με τον πρωθυπουργό και με τον αρμόδιο υπουργό για τους μισθούς, τις συντάξεις και ό,τι άλλο απασχολεί τους δικαστικούς.
Όμως, οι ανώτατοι δικαστές τι πήγαν να πουν στο Μαξίμου; Και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που έκαναν; Ίσως δεν μπορούν αλλά μάλλον θα το καταλάβουν τώρα, μετά το περιστατικό στο Κολωνάκι. Εκεί ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, αποδοκιμάστηκε έντονα όταν κάποιοι τον αναγνώρισαν. Πουλημένο τον έλεγαν κι ότι κάνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Δυστυχώς, η μεγάλη ζημιά έχει γίνει. Όταν οι δικαστές αναγνωρίζονται και γιουχάρονται στο δρόμο τότε έχει πάρει πολύ στραβό δρόμο η χώρα και η Δικαιοσύνη. Και το χειρότερο είναι ότι δεν το αντιλαμβάνονται ακόμη. Ούτε βεβαίως και η κυβέρνηση.
Χθες στο πάρτι στο... μπαρ «Καρανίκας» στο Μέγαρο Μαξίμου κάποιοι βουλευτές είπαν στον Τσίπρα ότι στην περιφέρεια ο κόσμος μπορεί να αντέξει τις θυσίες αρκεί να δει φως στο τούνελ και ειλικρίνεια από τους πολιτικούς.
Για σκεφτείτε λοιπόν τώρα την εξής εικόνα: Μερικές ημέρες πριν συνταξιούχοι ψεκάζονται έξω από το Μαξίμου για 20 – 30 ευρώ που τους κόπηκαν από τη σύνταξη. Και χθες οι καλοστολισμένοι δικαστές δικαστίνες, που ουκ ολίγες φορές δικάζουν τους μισθούς τους και... κερδίζουν τις δίκες, κάνουν συμφωνία με τον πρωθυπουργό ότι αυτοί θα εξαιρεθούν από οποιεσδήποτε περικοπές, ενώ το 1/3 μπορεί να πάρει και αυξήσεις. Για πείτε μας λοιπόν πώς αισθάνεται ο κόσμος που παίρνει 300 και 400 ευρώ βλέποντας αυτή την εικόνα; Κι όταν σκέφτεται ότι η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αλλά και κρίσιμων άλλων δικών;
Και στη συνέχεια ας ρίξουμε όλοι μια ματιά στην κατάθεση του κ. Παππά στη Βουλή. Πολύ σίγουρος για το νόμο του, για τη δικαστική απόφαση, προκλητικός, αλαζονικός, υπερφίαλος και με το ύφος που λέει «εγώ θα σας σκίσω, ό,τι κι αν κάνετε».
Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα μιας πρωτοφανούς εκτροπής της δικαιοσύνης και του πολιτεύματος. Είναι το σοβαρότερο όλων των θεμάτων που μας απασχολούν διότι αποδεικνύει ότι υπάρχει βαθιά σήψη που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.

Από τον Παππά και τους όμοιούς του το περιμέναμε. Αλλά δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι την κατάσταση αυτή έχουν «κτίσει» σιγά – σιγά και άνθρωποι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο υπουργός και πρώην δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος.

.Ο «καραμανλικός ΣΥΡΙΖΑ» ζει και βασιλεύει

Μια μεγάλη αποκάλυψη θα κάνει σήμερα το Antinews, μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και πρέπει να απασχολήσει, κυρίως πολιτικά όλους εκείνους τους μεγαλόσχημους «δεξιούς» που στήριξαν το έκτρωμα που μας κυβερνά.
Όλους εκείνους που έστησαν την κατάρρευση της κυβέρνησης της ΝΔ το 2014 και δυστυχώς με την ευγενική χορηγία «γαλάζιων» στελεχών που σήμερα είναι φίλοι με τους Συριζαίους. Δεν ποινικοποιείται καμιά σχέση και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό στις φιλίες. Όμως, άλλο οι κοινωνικές σχέσεις κι άλλο οι πολιτικές που μάλιστα κρίνουν το ποιος μας κυβερνά και που πάει αυτή η χώρα.
Αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι δικηγόρος του γιου του Νίκου Βούτση, προέδρου της Βουλής, είναι η Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή. Για όσους δεν καταλαβαίνουν είναι η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, επίσης δικηγόρου και πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Ο γιος του κ. Βούτση είναι ο γνωστός ληστής τραπεζών ή μάλλον, σύμφωνα με τις αναρχικές του απόψεις, είναι «απαλλοτριωτής» του κεφαλαίου των καπιταλιστών. Ο Γιώργος Βούτσης Βογιατζής έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τον Οκτώβριο του 2007 συνελήφθη για ληστεία στην τράπεζα του Γκύζη με λεία 23 χιλ. ευρώ. Είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξης, χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και δύο χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με όρους αφού εξέτισε μέρος της ποινής τους. Στην κατάθεση του ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει πως η πράξη αυτή του παιδιού του είναι κάτι που τον υπερβαίνει από πλευράς επιλογών, καθώς δεν έχει αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι, παρότι δεν εγκρίνει τις επιλογές του γιου του, τις σέβεται και προσπαθεί να τις ερμηνεύσει.
Ο γιος του μίλησε και συνεχίζει να μιλά για «απαλλοτρίωση» κι όχι για ληστεία και να επιμένει να δηλώνει αντιεξουσιαστής.
Ήρθε ξανά στην επικαιρότητα όταν πριν από μερικές ημέρες κατήγγειλε ότι σε ταξίδι του προς το Μεξικό τον συνέλαβαν μυστικές υπηρεσίες, η CIA και δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι, τον ανέκριναν και στη συνέχεια τον έστειλαν πακέτο αφού τον ρωτούσαν για τις... απαλλοτριώσεις που έχει κάνει. Μαθαίνουμε τώρα ότι δικηγόρος του είναι η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και το τονίζουμε εξ αρχής. Δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό. Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να πάρει όποιον δικηγόρο θέλει. Και κάθε δικηγόρος μπορεί να επιλέξει όποιον πελάτη επιθυμεί. Είναι δικαίωμά του εφόσον είναι επαγγελματίας, ακόμη κι αν δεν είναι και τόσο... ηθικό παρ' ότι είναι νόμιμο. Άλλωστε, ποιος δικηγόρος δεν ντρέπεται έστω και για μια υπόθεση που ανέλαβε και ήταν πάνω από τα πιστεύω του;
Έτσι λοιπόν και η κ. Παυλοπούλου, εφόσον της ζητήθηκε να υπερασπιστεί τον κ. Γιώργο Βούτση, καλώς έπραξε. Είπαμε όμως. Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Έχει άραγε αυτό αντίκτυπο στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ;
Είναι γνωστό και δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης η αγαστή συνεργασία των καραμανλικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σε κορυφαίο επίπεδο υπήρχε... χημεία αλλά και με κορυφαίους καραμανλικούς που προσκύνησαν την «αριστερή» κυβέρνηση. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατ' αρχήν, κυρίως δε ο Π. Παυλόπουλος που «αναστήθηκε» πολιτικά εξαιτίας της επιλογής του Αλ. Τσίπρα να τον προτείνει για Πρόεδρο και να «δέσει χειροπόδαρα» την καραμανλική δεξιά.
Κρίνουμε, επομένως, ότι συνδέεται άμεσα η ανάληψη της υπεράσπισης του γιου του κ. Βούτση από την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και να τονίσουμε τις άριστες σχέσεις του κ. Παυλόπουλου με τον Νίκο Βούτση.

Είναι πλέον φανερό ότι ο «καραμανλικός ΣΥΡΙΖΑ» ζει και βασιλεύει, ακόμη κι αν κάποιοι επιχειρούν να μιλήσουν για «ανακωχή» στη Νέα Δημοκρατία. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι στη χώρα αυτή είναι όλα τυχαία...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.