.''OI ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''...

Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, αποτελούν τους φόβους των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Καπα Research...
για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν σε συνέδριο με θέμα «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία».
Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).

Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους.Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.
Όσον αφορά τον τρόπο ενημέρωσης για θέματα υγείας, τα σκήπτρα φαίνεται να κρατάει ο γιατρός. 

Σε ποσοστό 76% δήλωσαν ότι ενημερώνονται από το γιατρό, το 53,5% από τον φαρμακοποιό, το 58,8% από ιστοσελίδες, το 25,4% από τα social media και το 24% από εφημερίδες, ενώ σε ποσοστό 79,7% δήλωσαν ότι είναι πολύ και αρκετά ενημερωμένοι για θέματα υγείας.
Τέλος σύμφωνα με την έρευνα η αναζήτηση πληροφοριών από μη γιατρούς ενέχει κινδύνους, καθώς το 61,6% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω Διαδικτύου, το 35,2% ότι έκαναν αυτοδιάγνωση με βάση τηλεοπτική εκπομπή και το 34,2% δήλωσε ότι εμπιστεύονται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο Ίντερνετ, υπογραμμίστηκε στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

.Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα επέστρεψε»

«Η Ελλάδα επέστρεψε» διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα Υόρκη. «Επέστρεψε ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» εξήγησε. Αναφερόμενος στο ταξίδι του είπε ότι «το βασικό θέμα είναι η σταθερότητα. 

Η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει θετικές επιπτώσεις πέρα από τα σύνορά της. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που...περισσότερα »

.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

Σε υψηλούς τόνους διατηρείται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στο Euronews, αλλά και με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής... Για πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η*Κουμουνδούρου*, απαντώντας στα όσα υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης ο Σίμος Κεδίκογλου. 

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο *κυβερνητικός εκπρόσωπος* είχε κάνει συγκεκριμένα την εξής δήλωση: «Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει ... περισσότερα »

.Την πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε στους γιατρούς ο Αδ. Γεωργιάδης

Tην πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ, της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρέδωσαν αργά το απόγευμα στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον υφυπουργό, Αντώνη Μπέζα.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η πρόταση αυτή αποτελεί την αφετηρία για τη διενέργεια ενός ευρύτατου διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων φορέων. 

Θέλω, όμως, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στον χώρο της Υγείας, το ταχύτερο δυνατό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του προέδρου της επιτροπής, Κ. Σουλιώτη, δεν διευκρινίζεται αν ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι μόνο «αγοραστής» ή και «πάροχος» υπηρεσιών Υγείας, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν οι δομές υγείας του οργανισμού ( πολυιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας κ.α.) και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του ΕΣΥ με εργαζομένους πλήρους απασχόλησης

.«100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα»

Τα γραμματόσημα που έχουν εκδοθεί από το 1927 έως και σήμερα και αφορούν στο Άγιο Όρος παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση του διοργάνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους στο χώρο της Παλαιάς Βουλής. 

Ειδικότερα, με αφορμή την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα», που κυκλοφορεί από χθες, έγινε μια αναδρομική παρουσίαση των γραμματοσήμων με όλες τις παραστάσεις από το Άγιο Όρος.

O εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας της Κοινότητας του Αγίου Όρους Πατήρ Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε: «Η Ιερά Κοινότης, βλέποντας την επιτυχία και την απήχηση τις οποίες είχαν στο ευρύ κοινό όλες οι μέχρι τώρα σειρές των ελληνικών γραμματοσήμων με θέμα το 'Αγιο Όρος, με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόθεση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να συμβάλουν στον εορτασμό της βαρυσήμαντης επετείου των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Ορους με την Ελλάδα με την έκδοση της ομώνυμης αναμνηστικής σειράς». 

.Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τέσσερις της επίθεσης στο Πέραμα

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καλούνται να καταθέσουν στον Ε' ανακριτή Πειραιά, την Παρασκευή 11/10, τα τέσσερα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν με λοστούς και κοντάρια, έξω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στη διάρκεια αφισοκόλλησης τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν παρουσία των δικηγόρων τους τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ο τέταρτος, που θεωρείται «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, και για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Άρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο, παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές Αρχές και προσήχθη στα δικαστήρια του Πειραιά το απόγευμα. Και αυτός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ίδια ημέρα.

Τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα είχαν καταγγείλει στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε, κρυμμένη επιμελώς πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος, στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής

.Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ διαθέτει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τους άνεργους νέους

Στη μακροπρόθεσμη διάθεση 100 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα προχωρά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το Ίδρυμα θα διοργανώσει συνέδριο, με τη συμμετοχή οικονομολόγων, ιδρυμάτων, φορέων διαμόρφωσης πολιτικής, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών στις αρχές του 2014 στη Νέα Υόρκη. 

Στόχος του συνεδρίου θα είναι η διερεύνηση καινοτόμων πρωτοβουλιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι αξιόλογες προτάσεις που θα προκύψουν, θα εφαρμοστούν άμεσα.

Με την ανακοίνωση της νέας του πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Νιάρχος έχει ως σκοπό να στηρίξει τους άνεργους νέους της Ελλάδας, αλλά και να αναπτύξει ένα νέο πρότυπο και έναν διάλογο για τους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος σε παγκόσμια κλίμακα.

.Η κρίση ρίχνει τις τιμές των ενοικίων στα εμπορικά καταστήματα

Πτώση που ξεπερνά το 40%, έχουν σημειώσει στη διάρκεια της κρίσης και συγκεκριμένα από το 2008 έως σήμερα, τα ενοίκια των καταστημάτων του πρώτου εμπορικού δρόμου της Αθήνας, στην οδό Ερμού, με το ποσοστό της πτώσης να φτάνει ακόμη και το 70% για τα υπόλοιπα καταστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Αθηναϊκή Οικονομική, η οποία συνεργάζεται με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων Jones Lang LaSalle.

Ειδικότερα, το 2008 τα υψηλότερα ενοίκια στην Ερμού έφταναν τα 220 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα πλέον οι νέες μισθώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές που κυμαίνονται στα 130 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην επόμενη κατηγορία καταστημάτων, οι τιμές έχουν μειωθεί από τα 130 ευρώ ανά τ.μ. στα 40 ευρώ ανά τ.μ..

Σύμφωνα με την Αθηναϊκή Οικονομική, στις νέες τάσεις στο χώρο του λιανεμπορίου, όπως διαμορφώνονται λόγω των συνεπειών της κρίσης, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι πλέον έχει εξαφανισθεί ο «αέρας», ενώ αυξάνονται και πληθύνονται οι περιπτώσεις μεγάλων αλυσίδων που καταβάλλουν αντί για ενοίκιο, ποσοστό επί του τζίρου, που κυμαίνεται από 5%- 7%, όταν μισθώνουν καταστήματα εκτός εμπορικών κέντρων.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η απασχόληση στον κλάδο του λιανεμπορίου έχει μειωθεί από το 16% του συνόλου εργατικού δυναμικού προ κρίσης σε 12% σήμερα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό γενικότερα για την οικονομία.

Στη διάρκεια της κρίσης παρατηρείται επίσης το φαινόμενο της μεγάλης αύξησης του αριθμού των φούρνων και των χώρων εστίασης σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, η διατήρηση πολύ μικρότερων αποθεμάτων από πλευράς των εταιρειών, όπως συμβαίνει στις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, αλλά και ειδικά για το κέντρο της Αθήνας η σταδιακή μετατόπιση του λιανεμπορίου, από το Κολωνάκι, στο Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.

.Ν. Δένδιας: Στόχος, η εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο»

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εκκαθαρίσει την αστυνομία της από "κάθε ρατσιστικό στοιχείο", δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα τη Χρυσή Αυγή και τη δίωξη των μελών της ηγεσίας της, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.
"Εχουμε διατάξει μεγάλης κλίμακας έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είμαστε άτεγκτοι στον στόχο μας για την εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από κάθε ρατσιστικό στοιχείο" είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.

Αναφερόμενος στη δίωξη μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αυτό που κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση "είναι ότι ζητεί από τη δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο. 

Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο".
Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία της δίωξης δήλωσε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε θέση να συγκεντρώσει στοιχεία για την "συνολική αλυσίδα της διοίκησης" που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία.

"Κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία την πραγματική φύση του κόμματος αυτού. Πιστεύω ότι η απήχηση του κόμματος αυτού θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα αποκαλύπτεται η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία" είπε ο κ. Δένδιας.

"Η ανεργία είναι υπαρκτή. Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα το δεχθούμε ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο Νεοναζισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός" κατέληξε.

.Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές της Μέρκελ για σχηματισμό κυβέρνησης

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη νίκη της στις γερμανικές εθνικές εκλογές, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα αρχίσει σήμερα τις πρώτες συζητήσεις με τους σοσιαλδημοκράτες αντιπάλους της προκειμένου να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού».
Παρά τον προσωπικό πολιτικό θρίαμβο της Μέρκελ στις εκλογές της 22 Σεπτεμβρίου, το συντηρητικό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ( CDU ) και το βαυαρικό παρακλάδι του CSU (με συνολικό ποσοστό 41,5 % των ψήφων) δεν διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία στη γερμανική βουλή, καθώς υπολείπονται από αυτό το στόχο κατά πέντε έδρες. 

Έτσι οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ καλούνται να βρουν έναν νέο κυβερνητικό σύμμαχο καθώς το Φιλελεύθερο Κόμμα ( FDP ), με το οποίο συνεργάζονταν κυβερνητικά από το 2009, δεν μπήκε στη γερμανική Κάτω Βουλή.

Η καγκελάριος Μέρκελ, επομένως θα προσπαθήσει να συμφωνήσει με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ( SPD ), που ήρθε δεύτερο στις εκλογές ( με το 25,7 % των ψήφων ), στο πλαίσιο των διερευνητικών συζητήσεων για τη δημιουργία του αποκαλούμενου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού. 

Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 13:00 (11:00 GMT ), σε ένα παρακείμενο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Βερολίνο. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και με τους Πράσινους, ακόμη και αν κατά τη γνώμη πολλών ειδικών, μια κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα των Πρασίνων φαίνεται σχεδόν απίθανη.

Η ηγέτης των συντηρητικών υποσχέθηκε να κάνει μια δίκαιη συζήτηση. «Έχουμε μια κοινή ευθύνη για να σχηματίσουμε μια σταθερή κυβέρνηση», διαβεβαίωσε την Πέμπτη στο περιθώριο των εορτασμών για την 23η επέτειο της γερμανικής επανένωσης .

Η εισαγωγή ενός γενικού κατώτατου μισθού, η αύξηση των φόρων στις μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδίως στον τομέα των υποδομών, θα είναι πιθανώς τα καίρια ζητήματα για μια συμφωνία για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. 

Οι συντηρητικοί, οι οποίοι είχαν αποκλείσει οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, φαίνεται, σε πρώτη φάση, να ανοίγουν το το δρόμο για μια αλλαγή στη θέση τους.

.Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Περισσότεροι πολίτες σε σύγκριση με πέρυσι θα μπορούν να βάλουν τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι περίπου 400.000 περίπου δικαιούχοι δεν αναμένεται λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί, αλλά σε δύο δόσεις που το πιθανότερο είναι να καταβληθούν εντός του 2014.

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ήτοι 7 μέρες πριν την επίσημη έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο οι αποφάσεις για το επίδομα έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συσκέψεις που είχε το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης με τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να διευρύνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα κακώς κείμενα του περυσινού χειμώνα που η Ελλάδα πνίγηκε στην αιθαλομίχλη.

Σήμερα δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ, με 1 παιδί 38.000 ευρώ, με 2 παιδιά 41.000 ευρώ και με 3 παιδιά και άνω ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά τουλάχιστον 3.000 ή 5.000 ευρώ ώστε περισσότερες οικογένειες να μπορούν να επιλεγούν και να επιδοτηθούν.

.«Τα μέλη πολιτικών κομμάτων δεν απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες»

Σε δημόσια δήλωση της, με τίτλο «Συναγερμός για την εξάπλωση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη», η υποεπιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας του Συμβουλίου της Ευρώπης εκφράζει την «βαθειά ανησυχία της για την αύξηση των εκδηλώσεων ρατσισμού σε όλη την Ευρώπη, που υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αξίες των δημοκρατικών κοινωνιών», σημειώνοντας ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά σε αυτό το φαινόμενο».

Με τη δήλωση τους, τα μέλη της επιτροπής επικεντρώνονται στα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας:

«Στην Ελλάδα, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η τελευταία σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, είτε με την υποκίνηση, είτε με την άμεση συμμετοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στο εθνικό Κοινοβούλιο. 

Η υποεπιτροπή καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση βίας, ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να προβούν σε ενδελεχή έρευνα σχετικά με αυτό, καθώς και όλα τα άλλα εγκλήματα που υποκινούνται από ρατσισμό, μισαλλοδοξία και ξενοφοβία, και υπενθυμίζει ότι το να είναι κάποιος μέλος πολιτικού κόμματος δεν απαλλάσσεται από τις ποινικές ευθύνες».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρεται στις περιπτώσεις της Σουηδίας και της Ιταλίας και προειδοποιεί για τη μειωμένη επαγρύπνηση που παρατηρείται κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη, όπου ο ρατσιστικός και μισαλλόδοξος λόγος προωθείται και μέσω πολιτικών δράσεων, αλλά και μέσω των νέων μέσων διαδικτυακής ενημέρωσης, στα οποία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι οι νέοι.

.«Το εγχείρημα για συγκρότηση αντιφασιστικού μετώπου καρκινοβατεί λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπολύουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα ότι λόγω της συμπεριφοράς τους «φαίνεται να καρκινοβατεί» το εγχείρημα που «τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο». 

Σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν χρηματοδοτεί εγκληματικές οργανώσεις» οι ίδιες πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πρόταση αναστολής της κρατικής χρημ... περισσότερα »

.Τι σημαίνει το «Ζήτω η Νίκη» που φώναξε ο Μιχαλολιάκος

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος. Έξω από το κτίριο της Ευελπίδων, τον περίμεναν οπαδοί του κόμματος και βγαίνοντας ο ίδιος φώναξε «Ζήτω η Νίκη».

Το συγκεκριμένο σύνθημα είχε απασχολήσει και πριν λίγους μήνες τα ΜΜΕ, όταν ο έτερος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος είχε φωτογραφηθεί τη στιγμή που έδινε αίμα, αποκαλύπτοντας το τατουάζ που φέρει στο αριστερό του χέρι και γράφει «Sieg Heil».

.Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε σε ακτή της Ισπανίας

Με ένα απρόσμενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι περαστικοί σε παραλία της βόρεια Ισπανίας, όταν είδαν το κουφάρι ενός γιγάντιου καλαμαριού.

Το μαλάκιο ήταν γένους θηλυκού, το μήκος του έφτανε τα 8 μέτρα, ενώ ζύγιζε 180 κιλά! Μάλιστα, το κουφάρι βρίσκονταν σχεδόν σε άψογη κατάσταση και παραδόθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Κανταβρία.

Για «σημαντική επιστημονική και μουσειακή αξία» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του μουσείου για τη συντήρηση Gerardo Garcia Castillo.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.