. Το «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζει το Μαξίμου

Πολιτικός συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά και τα προειδοποιητικά «πυρά» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Γκόγκα και ο Μ. Κασσή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να «χτίσει» σχεδόν από την αρχή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έγινε ξεκάθαρο πως με την συγκεκριμένη μορφή που είχε ήταν πολύ δύσκολο να στηριχτεί κοινοβουλευτικά.

Το «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου, που βλέπει να εξανεμίζεται σιγά-σιγά η κυβερνητική πλειοψηφία. Μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ για τους χειρισμούς για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση στάθηκε για ακόμη μία φορά αφορμή για να μειωθεί και άλλο η κυβερνητική πλειοψηφία… 

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και έφερε στην επιφάνεια τη μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης συνασπισμού.

Τον Σεπτέμβριο αποσοβήθηκε στο παραπέντε η διαγραφή της κ. Τζάκρη όμως ποτέ δε σταμάτησε να εναντιώνεται στην τακτική της κυβέρνησης. Όλοι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ. Και έτσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι 155 βουλευτές της συμπολίτευσης έγιναν 154…

Πλέον, πριν από τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες και διαπραγματεύσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με φόντο το ενιαίο μέτωπο αντιδράσεων στο φόρο ακινήτων. Και το πρόβλημα δεν σταματά στην κ. Τζάκρη και τους κ.κ. Γκόγκα και Κασσή. Την Κυριακή οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Μωραΐτης έδωσαν μεν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά ήταν φανερό ότι το έκαναν πολλές πολιτικές ενστάσεις.

Ενστάσεις που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρεί πλέον ότι δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει ορισμένους βουλευτές της, οι οποίοι χρόνια στηρίζουν επιλογές που τους δυσαρεστούν, με κομματικά στελέχη της να θεωρούν ότι σε κομβικές ψηφοφορίες, όπως π.χ. για τον φόρο ακινήτων, μπορεί να καταγραφούν και άλλες διαρροές.

Το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται σοβαρά για το μέλλον της συγκυβέρνησης, ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέχει τις διαβεβαιώσεις ότι ελέγχει το κοινοβουλευτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.