.Συναυλία εγχόρδων, πιάνου, κιθάρας, χάλκινων, πνευστών και μονωδίας στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου του ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, παρουσιάζουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 στις 8.00 το βράδυ στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», (Αλ. Παναγούλη 17 Α, Ζωγράφου), την ετήσια συναυλία τους.
Οι σχολές εγχόρδων, πιάνου, κιθάρας, χάλκινων, πνευστών και μονωδίας, θα παρουσιάσουν έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

.Αυτό που φοβίζει δικαιολογημένα τον Ευ. Βενιζέλο

Η απουσία εφημερίδων την Κυριακή και τη Δευτέρα και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά, στον οποίον βεβαίως επικεντρώθηκε η προσοχή της κοινής γνώμης, οδήγησαν σε αντικειμενική υποβάθμιση των εσωτερικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ. 

Η μετεκλογική αναστάτωση που επικρατεί στο κόμμα, που από το 44% των βουλευτικών εκλογών του 2009 καταποντίστηκε στο 12,3% των βουλευτικών του Ιουνίου του 2012 και τώρα βυθίστηκε στο 8% των ευρωεκλογών, είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο φαντάζεται κανείς. Η δήλωση-βόμβα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση της Ελιάς αποτυ... περισσότερα »

.Σαρωτικοί έλεγχοι για τη «μαύρη εργασία» ενόψει θερινής περιόδου

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με στόχο τον συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου η γγ, Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Κώστας Πανταζής και η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλισμένων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ), Σταυρούλα Βραχιώτη.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Βρούτσης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους ελεγκτικούς φορείς, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου και της αναμενόμενης υψηλής τουριστικής κίνησης, «να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός επιχειρησιακού πλαισίου δράσης, με εστιασμένους ελέγχους σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. 

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Ιουνίου έως τις 10 Οκτωβρίου, με συγκεκριμένα προγράμματα ελέγχων που ανέλαβαν να καταρτίσουν οι προϊστάμενοι όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ.

.Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ, το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, 

παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.985 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3.843 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 2.559 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 711 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 970 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 208 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.605 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 45 εκατ. ευρώ ή 0,2% έναντι του επικαιροποιημένου μηνιαίου στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.305 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62 εκατ. ευρώ ή 0,4% υψηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 16.174 εκατ. ευρώ, 254 εκατ. ευρώ ή 1,6% περισσότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.

.Εκστρατεία κατά της παιδικής εκμετάλλευσης

 Διεθνή εκστρατεία με σύνθημα, «κόκκινη κάρτα στην παιδική εργασία» και στόχο «να μπει οριστικό τέλος στην εκμετάλλευση των παιδιών» ξεκινά, από σήμερα, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, ζητεί από την ελληνική πολιτεία να λάβει μέτρα «για την προστασία της ελληνικής οικογένειας και κατ΄ επέκταση των ανήλικων μελών της», ενώ επισημαίνει ότι «μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την πραγματική παιδική εργασία, οι εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ανήλικους εργαζόμενους».  

«Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η σχολική διαρροή, να εξαλειφθεί η επαιτεία και η εργασία παιδιών στο δρόμο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η παρεμβατικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς συμβάσεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

.Ο καφές καθαρίζει τα δόντια από τα μικρόβια

Ο καφές «φρενάρει» τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κανείς σφραγίσματα. Σε αυτό το συμπέρασμα, ενθαρρυντικό για τους φανατικούς φίλους του καφέ, κατέληξε μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα. Όμως πρέπει κανείς να τον πίνει δυνατό και χωρίς ζάχαρη, κρέμα ή γάλα, αν θέλει να προφυλάξει τα δόντια του (τώρα, βέβαια, αν μένει μετά άϋπνος, είναι άλλο θέμα).

Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανδρέα Αντόνιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «Journal of Applied Microbiology» σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», ανέφεραν ότι ο δυνατός καφές που περιέχει πολλή καφεϊνη, φαίνεται να καταστρέφει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό της οδοντικής πλάκας, η οποία συχνά καταλήγει στο να πρέπει κανείς να κάνει σφράγισμα στα δόντια του.

.«Ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να διδάσκεται από τα λάθη του»

«Είναι φανερή η απογοήτευση του κ. Τσίπρα μετά την αποτυχία της "ανατροπής" που ζητούσε πριν τις ευρωεκλογές, με το χαρακτηριστικό σύνθημα "την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα φεύγουν". Δυστυχώς δεν φαίνεται να διδάσκεται από τα λάθη του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνεχίζει το δρόμο της πόλωσης, του διχασμού, των ύβρεων και βέβαια της αγαπημένης του διγλωσσίας. Στην Ελλάδα λαϊκίζει, απειλεί, υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Στις διεθνείς συναντήσεις συμπεριφέρεται ως το "ποντίκι που πλέον ούτε καν βρυχάται". Είναι καιρός όμως να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ. 

Όπως τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση, «όσο για τις αναφορές του περί Τσιριμώκων και «τοξικού ΠΑΣΟΚ», τον προτρέπουμε να απευθυνθεί, στους πρώην υπουργούς και βουλευτές που μάζεψε, όπως και στις προσκλήσεις του προς τους βουλευτές για αποστασία, με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας.

Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει το αν θα ανταποκριθεί στη συνεχή πρόσκληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, μπροστά στην μεγάλη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια».

.Έτοιμη για την Κολομβία η Εθνική!

Το πρώτο αντίο στην Αρακαζού λέει το απόγευμα (σ.σ ώρα Ελλάδας), η Εθνική ομάδα, καθώς «πετάει» για το Μπέλο Οριζόντε όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το μεσημέρι μάλιστα, οι διεθνείς έκαναν και την τελευταία τους προπόνηση στο Estadio Lourival Baptista, με τον Φερνάντο Σάντος να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, καθώς τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όσο και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Η ελληνική ομάδα, θα προπονηθεί την Παρασκευή στην πόλη που θα γίνει ο αγώνας και έτσι θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το ματς με τους «Καφετέρος».

.Δεν επιστρέφουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες

Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις απολύσεις των καθαριστριών και διέτασσε την επαναπρόσληψή τους. 

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης για την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών και θα συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του τμήματος αναστολών του Αρείου Πάγου είναι δισέλιδη και δεν αναφέρει σκεπτικό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.