. Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Ο Δήμος Ζωγράφου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας καλεί όλους τους συμπολίτες μας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.00 έως 15.00 στη πλατεία Αγίου Γερασίμου – Ιλίσια για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.
Παράλληλα στην πλατεία στις 11.00 το πρωί θα δοθεί δωρεάν παιδική παράσταση από την ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ και τον ΜΑΡΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ «Ο Χρυσός Πρίγκιπας και η Νεραϊδογοργόνα», και στις 13.00 θα παίξουν συγκροτήματα HIP HOP (Αμαρτωλός Ποιητής, Αρλεκίνος, Θύμα Κινδύνου, DJ ΔΕΝΦΙΟ, South Prisoner)

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!

 — στην τοποθεσία πλατεία Αγ. Γερασίμου.

.ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Οι δυο εν ενεργεία Δήμαρχοι Κηφισιάς και Βύρωνα Νίκος Χιωτάκης καιΝίκος Χαρδαλιάς που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι οι πρώτοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς...
Δημοτικές εκλογές. Δεν θα κατεβάσει δηλαδή δικούς του υποψηφίους και θα τους στηρίξει ανοιχτά. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών, αν και είναι πολύ νωρίς μέχρι τις Δημοτικές εκλογές.
Θα επανέλθουμε...

.ΝΕΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ 100.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Δεν αποφεύγουν τελικά τις περικοπές περίπου 100.000 διπλοσυνταξιούχοι, στους οποίους μέχρι τώρα δεν είχαν εφαρμοστεί πέντε ασφαλιστικές διατάξεις. Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι μειώσεις... 
στις συντάξεις -οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως θα «τρέξουν» αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου- καθορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το τελευταίο διάστημα τα Ταμεία έχουν αρχίσει να περνάνε από κόσκινο τις συντάξεις για να εφαρμοστούν οι μειώσεις σε όλους τους ασφαλισμένους

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι μειώσεις στις συντάξεις -οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως θα «τρέξουν» αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου- καθορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειώνεται πως οι περικοπές -που προβλέπονται σε πέντε συνολικά νόμους- εφαρμόστηκαν αμέσως σε όσους έπαιρναν σύνταξη από ένα ταμείο. Ωστόσο στην πορεία διαπιστώθηκε πως σε όσους έπαιρναν δύο ή περισσότερες συντάξεις δεν είχε γίνει διασταύρωση στοιχείων και έτσι είχαν «γλιτώσει» τις μειώσεις.

.O ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...

Ο θρίαμβος της Άγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου...

«Η αγαπημένη της Γερμανίας» είναι ο κεντρικός τίτλος της Berliner Morgenpost, η οποία γράφει πως το συντηρητικό κόμμα «οφείλει την μεγάλη του επιτυχία πριν από όλα στην μεγάλη δημοτικότητα της καγκελαρίου».
Σύμφωνα με την οικονομικήHandelsblatt, η εκλογική νίκη της CDU αποτελεί ευθεία συνέχεια της ευρωπαϊκής πολιτικής των τελευταίων ετών. 

«Η στρατηγική της οικονομικής βοήθειας προς τις ευρωπαϊκές χώρες έναντι της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων άρεσε καταφανώς στους γερμανούς ψηφοφόρους», γράφει η εφημερίδα.
Και η συντηρητική Die Welt αναφέρεται στον «Θρίαμβο της Μέρκελ» και φθάνει μέχρι και τη διαπίστωση ότι νίκησε «χωρίς το κόμμα της».

«Εάν αρέσει τόσο πολύ στους Γερμανούς, είναι διότι κάνει τη δουλειά της διακριτικά, εμφανώς χωρίς κανέναν ναρκισσισμό και δεν εκνευρίζει ούτε ενοχλεί τους πολίτες», εξηγεί η Die Welt.
Ωστόσο, οι γερμανικές εφημερίδες σημειώνουν ότι η καγκελάριος πρέπει τώρα να συγκροτήσει ένα συνασπισμό για να κυβερνήσει, έχοντας δύο επιλογές, τη συμμαχία με το SPD (25,7%) ή τους Πράσινους (8,3%).

«Καγκελάριος αναζητεί εταίρο», είναι ο τίτλος της Berliner Zeitung, ενώ η Süddeutsche Zeitung γράφει στην πρώτη σελίδα: «τώρα η Μέρκελ δεν έχει παρά να επιλέξει».
Παρά την ευρεία εκλογική της νίκη, οι διαπραγματεύσεις με τους μελλοντικούς της εταίρους μπορεί να μην είναι ευχάριστες. CDU/SPD ή CDU/Πράσινοι, «καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι άνετη», σχολιάζει η Die Zeit.

Στο SPD «κανείς δεν θέλει τη συμμαχία με τη Μέρκελ», διότι «δεν θα πρόκειται για μία συμμαχία μεταξύ ίσων» και επίσης «είναι πιθανόν να τελειώσει όπως το 2009 ή και χειρότερα», γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Der Spiegel, αναφερόμενο στα εκλογικά αποτελέσματα του 2009, όταν το SPD κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό στη μεταπολεμική ιστορία του, αφού συγκυβέρνησε στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού υπό την Μέρκελ.

.ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 87 ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ...

Για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση ελέγχονται ήδη 87 γιατροί, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε ...με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πρόκειται κυρίως για καρδιολόγους, ορθοπεδικούς και παθολόγους του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί γιατρός ο οποίος συνταγογράφησε μέσα σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ. 

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, στα δίχτυα του οποίου έπεσαν άλλοι 60 γιατροί, έχουν γραφεί συνταγές φαρμάκων ακόμη και για νεκρούς. 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα γιατρού που έχει γράψει παραπεμπτικό για αξονική τομογραφία σε νεκρό.
Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με την τρόικα, ο υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία παρότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια. 

«Ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνάντηση με την τρόικα συμφωνήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 να περιοριστεί στα 2 δισ. ευρώ και αποφασίστηκε να ισχύσει νέο σύστημα τιμολόγησης των γενοσήμων και off patent φαρμάκων. Στόχος είναι να μειωθεί η τιμή τους 30- 40% μεσοσταθμικά.

Αποφασίστηκε επίσης να δοθούν κίνητρα αλλά και αντικίνητρα σε γιατρούς για να γράφουν γενόσημα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 60%. Με ένα ηλεκτρονικό σύστημα οι γιατροί θα ελέγχονται, ενώ θα τους δίνονται τρεις ευκαιρίες για να πιάσουν τον στόχο, κι αν αυτό δεν συμβεί θα απομακρύνονται. 

Ακόμη, διερευνώνται και τα πιθανά οικονομικά κίνητρα που θα μπορούσαν να δοθούν στους γιατρούς για να γράφουν γενόσημα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που θα συνταγογραφούν γενόσημα, θα μπορούν να τα γράφουν ακόμη και με την εμπορική τους ονομασία.

.«Η τέχνη της φιλοξενίας» στο Μουσείο Μπενάκη

Με τέχνη και τόλμη, μεταξύ ...κοφτής και γεμάτης κουταλιάς, το Μουσείο Μπενάκη "σερβίρει" από σήμερα, πάνω σε ζωγραφισμένους δίσκους από την Ελλάδα και την Οθωμανική αυτοκρατορία του 19ου αιώνα για να αναμεταδώσει την «Τέχνη της φιλοξενίας», σε μια έκθεση από το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας περιόδου που αγωνιζόταν να ισορροπήσει μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, Ανατολής και Δύσης.

Οι 100 ζωγραφισμένοι με την τεχνική της λάκας, πολυτελείς δίσκοι της έκθεσης, που εκτίθενται στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην Κουμπάρη, προέρχονται από 17 μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και εντυπωσιάζουν με την πολυσημία και την εικονογραφία τους: προσωπογραφίες όμορφων, διάσημων και εστεμμένων γυναικών, όπως η αυτοκράτειρα Σίσσυ ή η δημοφιλής Σουηδή σοπράνο της εποχής Τζένη Λιντ, σε μια επίδειξη μοντερνικότητας

.Αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ

Αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ σημειώνονται σήμερα, με αφορμή τα γεγονότα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.
 
Πριν λίγο, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων. 

Εξάλλου, παραιτήσεις δύο ανώτατων αξιωματικών από τα υψηλότερα κλιμάκια της Αστυνομίας, υποβλήθηκαν μετά την υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα, όπου έγινε έρευνα προχτές και βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν για προσωπικούς λόγους, αλλά η ανακοίνωση αναφέρεται ταυτόχρονα και στα γεγονότα στη Χαλκίδα, κάτι που δεν αφήνει αμφιβολίες ότι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας 

και ο αστυνομικός- σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το χρονικό διάστημα που είχαν συγκεντρωθεί οι ροπαλοφόροι κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί διαδοχικά τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένιδα.

.Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και συζήτηση στη Βουλή, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας

«Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία διήρκησε 40 λεπτά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε με αποφασιστικότητα και συντεταγμένα να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των νεοναζί. 

«Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στο χάϊδεμα από μερικά ΜΜΕ της Χρυσής Αυγής και να δοθεί τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που νομιμοποιούν την εγκληματική της δραστηριότητα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή -όπως είπε- δεν επιθυμεί να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Θλίβομαι», ανέφερε και είπε ότι σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας «για να καταθέσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής», σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα ζητήσει με την έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σε απάντηση στον κ. Τσίπρα, ο 
κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Εάν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή και μπροστά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Εξάλλου, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αντιμετωπισθεί, με κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων, η «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας την οποία επιδιώκει η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία κωλυσιεργία. «Απάντηση θα δώσει η νομιμότητα. Η Δημοκρατία έχει τις δυνάμεις και τα όπλα για να τα χρησιμοποιήσει», ανέφερε.

.Ι. Βρούτσης: «Θα δώσω τη μάχη για να μη χρειαστεί να κοπούν οι συντάξεις»

«O δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας του συνταξιοδοτικού συστήματος παραμένει και έχουμε κάνει πολλά θετικά βήματα στο να νοικοκυρέψουμε αυτό το άχαρο συνταξιοδοτικό σύστημα που έχει η χώρα μας. Ναι, είναι απολύτως διασφαλισμένες οι συντάξεις» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Σχετικά με την ανεργία, υποστήριξε ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία «θα έχουμε συγκράτηση, το 2013 και θα αρχίσει η κάμψη το 2014. Είναι ένα θετικό δείγμα ότι κάτι αλλάζει. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως, γιατί η μάχη είναι μεγάλη. Είναι κάτι το 0,3%, μετά από 48 μήνες».

Υπογράμμισε πως το ασφαλιστικό σύστημα, που χρηματοδοτείται κυρίως από τον προϋπολογισμό, «πρέπει να πατήσει στα πόδια του και υπάρχουν πολλά περιθώρια: να αυξήσουμε τις εισφορές, να χτυπήσουμε τη μαύρη εργασία και να νοικοκυρέψουμε το σύστημα.

 Θυμίζω ότι μόνο με τον "Ήλιο", που δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ ως Δημόσιο, νικήσαμε τις μαϊμού συντάξεις μέσα σε επτά μήνες και, από την 1η Ιουνίου του 2013 δεν υπάρχει μαϊμού σύνταξη στην Ελλάδα- διότι ήταν 54.000 αυτές που δεν είχαν απογραφεί και το όφελος είναι ηθικό. 

Όχι οικονομικό, διότι οι Έλληνες ξέρουν ότι κανείς δεν τους κοροϊδεύει. Και αυτό στοίχισε στον ελληνικό λαό πάνω από 5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια?»

Εκτίμησε ότι, λόγω του υψηλού προστίμου που ανακοινώθηκε ότι θα επιβάλλεται για μαύρη εργασία, δηλώθηκαν 49.000 εργαζόμενοι. 

«Δεν θα αφήσω σε χλωρό κλαρί κανέναν που θέλει να κοροϊδέψει το κράτος και τις συνεπείς επιχειρήσεις και τα ταμεία που αιμορραγούν από την αδήλωτη εργασία. Και επειδή οι συντάξεις, επίσης, κρέμονται από αυτό. Τα αποτελέσματα από αυτό το κυνήγι της μαύρης εργασίας θα φανούν το Νοέμβριο» είπε χαρακτηριστικά

.Ο ευρωπαϊκός Τύπος χαιρετίζει τον θρίαμβο της Α. Μέρκελ

Ο θρίαμβος στις γερμανικές εκλογές της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία επανεξελέγη για μια "ιστορική" τρίτη θητεία, χαιρετίστηκε από το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου, ο οποίος διερωτάται ωστόσο για το χρώμα του μελλοντικού συνασπισμού.

"Η Μέρκελ αγγίζει την απόλυτη πλειοψηφία" είναι ο τίτλος της ισπανικής κεντροαριστερής εφημερίδας El Pais, η οποία κάνει λόγο για ένα "χωρίς προηγούμενο αποτέλεσμα από την εποχή του καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ (CDU) πριν από 50 χρόνια. 

Η κεντροδεξιά El Mundo αναφέρεται σε μια "ιστορική νίκη". "Θρίαμβος της Μέρκελ, η οποία ελπίζει να κυβερνήσει μόνη", γράφει η συντηρητική ABC.

Για την ιταλική Corriere della Sera, η νίκη της 'Αγγελα Μέρκελ είναι "ιστορική", ενώ η Stampa αναφέρει ότι η Γερμανία "έστεψε την 'Αγγελα Μέρκελ".
Στη Βρετανία, η συντηρητική Daily Mail εκτιμά ότι εξασφαλίζοντας μια τρίτη θητεία η Μέρκελ "έγινε η (Μάργκαρετ) Θάτσερ της Γερμανίας".

Στη Γαλλία, η Le Figaro χαιρετίζει "το θρίαμβο της Μέρκελ":"Με πάνω από το 42% των ψήφων, η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν πολύ κοντά χθες στην εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας των εδρών της Μπούντεσταγκ", γράφει η γαλλική εφημερίδα. "Θριαμβευτική", είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Στην Ιταλία, η εφημερίδα La Repubblica υπογραμμίζει ότι "ο θρίαμβος της Μέρκελ" συνοδεύεται από τον αποκλεισμό των αντι-ευρώ και των φιλελευθέρων από το κοινοβούλιο.

Τέλος, η επίσημη ρωσική εφημερίδα Rossiiskaia Gazeta χαιρετίζει τον αγώνα της Μέρκελ "η οποία πολέμησε για κάθε ψήφο".

.Νέα εβδομάδα απεργιών κατά της διαθεσιμότητας

Με γεμάτο το απεργιακό δελτίο ξεκινά η εβδομάδα, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν της κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας. 

Ωστόσο, μικρή ήταν η ανταπόκριση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στο νέο απεργιακό κάλεσμα της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με στοιχεία του οποίου, η συμμετοχή στη σημερινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας κυμάνθηκε στο 15%. 
Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο, της ΑΔΕΔΥ. 

Εκτιμάται, πάντως, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να είναι αύριο στις τάξεις τους. Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ντυμένοι στα μαύρα, διαμαρτυρόμενοι για τον εφιάλτη της ανεργίας αλλά και σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Επίσης, σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, για αύριο Τρίτη 24 και Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το πρωί.

Τέλος, σήμερα η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.