.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Πλατεία Γαρδένια




Σας περιμένουμε αύριο στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Πλατεία Γαρδένια μαζί με τους μικρούς μας φίλους στις 19.00 η ώρα με νεανική συναυλία με τον Νίκο Γκάνο ,φωταγώγηση της πλατείας καθώς και μάγους,αγιους Βασίληδες και πολλά παιχνίδια!!

.Διαχρονική αδυναμία

Η καλή διάθεση υπάρχει. Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά δεν φτάνει. Η επίλυση των σοβαρών και δύσκολων προβλημάτων δεν εξαρτάται από τις καλές προθέσεις του οιουδήποτε, αλλά μόνο από την αναγκαία μελέτη τους και από τον προγραμματισμό των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν. Κι αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν προκειμένου να τελεσφορήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για να βρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα και δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για να επανασυνδεθούν με το δίκτυο.

Ιδέες υπάρχουν, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με τη σχετική δαπάνη τη στιγμή που εκκρεμεί και μια οφειλή εκ μέρους των καταναλωτών ύψους 1,5 δισ., 

η οποία της έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης από τον προϋπολογισμό δεν υπάρχει και η επικρατέστερη προοπτική είναι να υπάρξει ένα νέο Ειδικό Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και η δαπάνη να επιβαρύνει με 0,5 έως 1 ευρώ τον χρόνο το σύνολο των καταναλωτών.

Τι τελικά θα γίνει και πόσο σύντομα είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς, μια και οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη. Αλλά για πολλοστή φορά βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση συλλαμβάνεται ανέτοιμη ν΄ αντιμετωπίσει, αν και γνώριζε όχι μόνο ότι θα το βρει μπροστά της αλλά και πότε θα εκδηλωθεί και ποιες ακριβώς θα είναι οι διαστάσεις του.

Η γνωστή και διαχρονική αδυναμία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής εξουσίας. Η αδυναμία ενός στοιχειώδους προγραμματισμού και η ανάγκη προσφυγής σε πυροσβεστικού χαρακτήρα λύσεις. Ή -ακριβέστερα- «τι είχες, Γιάννη, τι είχα πάντα!».

.Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας- Για την προοδευτική αλλαγή της Ευρώπης

Πριν από 2 μήνες κάναμε μια έκκληση. Έκκληση ενότητας, αγωνίας, και ελπίδας για νέα αρχή. Το σημερινό μαζικό παρών, κάνει την έκκληση απαίτηση. Απαίτηση να προχωρήσουν γρήγορα, εδώ και τώρα, οι διαδικασίες συγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Να γίνει πράξη η ενότητα των πολιτών, των κομμάτων, των κινήσεων, των πολιτικών προσώπων, που εμπνέονται από τη σοσιαλδημοκρατία, τη δημοκρατική αριστερά, το φιλελεύθερο κέντρο, την πολιτική οικολογία, τον προοδευτικό ευρωπαϊσμό. Δεν είναι μόνο η σημερινή μας συγκέντρωση στην Αθήνα. Η ίδια απαίτηση ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, από ... περισσότερα »

.Ολυμπιακός - Σιένα 78-73

 Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός βρέθηκε ενώπιον ήττας, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε την ανατροπή απέναντι στη Σιένα και διεύρυνε το φετινό αήττητο σερί του εντός και εκτός των συνόρων στις 21 νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 78-73 στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τους Ιταλούς δύσκολα να προλαβαίνουν, πλέον, το τρένο της πρόκρισης στους «16».

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-36, 46-57, 78-73

.Πάνω από 23.000 αιτήσεις για εργασία στον ΟΤΕ

 Πάνω από 23.000 είναι ο αριθμός των υποψηφίων, μέχρι και σήμερα το πρωί, που διεκδικούν θέση εργασίας στον ΟΤΕ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι για την κάλυψη των θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ολοκληρώνονται αύριο. Η εταιρεία προκήρυξε θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές, όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

.Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων

 Βασικό φόρο από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για σπίτια, από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα και 1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ο νέος φόρος μαζί με τον συμπληρωματικό φόρο για τους φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ θα ισχύσει από την 1.1.2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ που επιβάλλονται σήμερα. 

Ο νέος φόρος ακινήτων είναι χαμηλότερος από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προκύπτει και από τα παραδείγματα υπολογισμού του φόρου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Για παράδειγμα οικία 90 τ.μ. 17 ετών 2ου ορόφου στην Αγία Βαρβάρα Αττικής με το ειδικό τέλος ακινήτων επιβαρύνεται φέτος με 252 ευρώ ενώ ο νέος φόρος θα είναι 200 ευρώ ( 52 ευρώ ή 20,8% λιγότερο). Στο Περιστέρι οικία 110 τμ 15 ετών 3ου ορόφου επιβαρύνεται φέτος με φόρο 514 ευρώ ενώ το 2014 ο φόρος μειώνεται στα 452 ευρώ (62 ευρώ ή 12,1% χαμηλότερα).

Σε ότι αφορά ακριβότερες περιοχές προκύπτει ότι οικία 180 τμ 16 ετών και μονοκατοικία στο Καβούρι και οικόπεδο οικίας ( μη δομημένο) 500 τμ ο ιδιοκτήτης της πληρώνει φέτος 24.363 ενώ φέτος θα πληρώσει 25.508 ευρώ.

.«Ο προϋπολογισμός της ελληνικής προεδρίας είναι ο χαμηλότερος όλων των τελευταίων προεδριών»

 «Το στοίχημα διεξαγωγής μιας προεδρίας που θα είναι λιτή, πολιτική, ουσιαστική και παραγωγική»,παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2014.

Υπογραμμίζοντας την αρχή του χαμηλού κόστους που τηρήθηκε σε όλη την προετοιμασία, ο κ. Κούρκουλας σημείωσε ότι η έμφαση αποδίδεται στις δράσεις και όχι στις εκδηλώσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά πως: 

Το προσωπικό (που θα δουλέψει αυτό το εξάμηνο για τις ανάγκες της προεδρίας) κατά κύριο λόγο έχει αποσπαστεί από τον δημόσιο τομέα (με χρόνο λήξης της απόσπασης τον Ιούλιο), ότι με συμβάσεις 6μηνης διάρκειας προσλαμβάνονται με σύμβαση έργου υπό την προεδρία του ΑΣΕΠ εννέα άτομα, ότι οι 65 οδηγοί που απαιτούνται για τις μετακινήσεις των ξένων αντιπροσωπειών έχουν αποσπαστεί από τα υπουργεία Δημ. Τάξης και Εθν. Άμυνας, ενώ με αποσπάσεις έχουν καλυφθεί και οι θέσεις των «συνοδών» των ξένων αντιπροσωπειών. 

Επίσης ανέφερε ότι σχεδόν για όλες τις συναντήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές του Ζαππείου (που σήμερα αναβαθμίζονται εντός του χρονοδιαγράμματος), ότι μέρος του απαιτούμενου εξοπλισμού (π.χ. αυτοκίνητα) προσφέρθηκε με χορηγίες, ότι στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έγινε η μικρότερη δυνατή αύξηση προσωπικού και ότι η διαχείριση του προϋπολογισμού των 50 εκατ. ευρώ θα γίνεται με προληπτικό και εκ των υστέρων έλεγχο όλων των πράξεων.

.Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ στο ενδεκάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2013, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,419 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο πέρυσι και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,659 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σε ό,τι αφορά τη γενική κυβέρνηση παρουσιάζεται έλλειμμα 3,223 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,852 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και αναθεωρημένου στόχου για έλλειμμα 4,290 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 47,162 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 67 εκατ. ευρώ ή 0,1% έναντι του αναθεωρημένου στόχου. 

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 42,38 δισ. ευρώ, 57 εκατ. ευρώ ή 0,1% υψηλότερα έναντι των εκτιμήσεων πραγματοποιήσεων του 2013.

.Όλι Ρεν και Αλ. Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα στο Στρασβούργο ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Σάϊμον Ο΄Κόνορ, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Σ. Ο' Κόνορ, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής τής Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. 

Εξάλλου, εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό. 

Σύμφωνα με τον Σ. Ο' Κόνορ, οι κύριοι Ρεν και Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυσης της ευρωζώνης.

.Ι. Βρούτσης: Ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων στην αγορά εργασίας

Η μείωση της ανεργίας θα ξεκινήσει από το τέλος του 2014 ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών και της αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας. 

Την πρόβλεψη αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της αλλαγής του νομικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, αλλαγή που πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, υπάρχει γενικότερη ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων στην ελληνική αγορά εργασίας.Οι νέες ρυθμίσεις θα είναι έτοιμες έως το τέλος του έτους και, σύμφωνα με το υπουργείο, στηρίζονται σε σχετική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), ενώ εκτός από την κατάργηση του υπουργικού βέτο το υπουργείο Εργασίας εξετάζει και την αύξηση του ορίου του 5% για επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της αναδιάρθρωσης.

Οι αλλαγές θα αφορούν πάντως ένα σχετικά μικρό αριθμό επιχειρήσεων αφού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», περίπου το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Βρούτση με την τρόικα θα βρεθεί και το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Με δεδομένο ότι η κρατική ενίσχυση θα είναι μειωμένη κατά περίπου 1, 4 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,76 δισ. ευρώ έναντι 3,88 δισ. το 2012, η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι πιθανά κενά θα καλυφθούν από την αύξηση των εσόδων που θα προέλθουν από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, τη ρύθμιση οφειλών και τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες βάσεις δεδομένων του υπουργείου Εργασίας, η «Εργάνη» για την απασχόληση και ο «Ήλιος» για το ασφαλιστικό σύστημα.

.Όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ «περνούν» στο ΕΣΥ

Στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός δημόσιου ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στο σύνολο της χώρας και για όλους τους πολίτες, με τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή και όχι πάροχο υπηρεσιών υγείας , εστιάζει η συνολική έκθεση για την Υγεία που παρουσιάσθηκε και εγκρίθηκε σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Ο ΕΟΠΥΥ προτείνεται να λειτουργήσει με κεντρικό αυστηρό έλεγχο και ενιαίο ταμείο, το οποίο ενδεχομένως να διασπάται σε 7 κλειστούς περιφερειακούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιφέρειας, όπως αυτές καθορίζονται από κάθε ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια). Θα είναι πλέον μόνο αγοραστής υπηρεσιών υγείας και θα μπορεί με την ηγετική του θέση στο χώρο της υγείας να αξιώνει και να προχωρά στις πιο συμφέρουσες συμβάσεις εκτιμά η έκθεση.

Όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ «περνούν» στο ΕΣΥ, καθώς η έκθεση «καταλήγει στη μεταφορά των υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ π.χ. στις Υγειονομικές Περιφέρεις (ΥΠΕ), και προβλέπει τη λειτουργική ενοποίησή τους με τις μονάδες ΠΦΥ του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία)». Αυτό -εκτιμά η έκθεση- μειώνει τον κατακερματισμό του συστήματος, συμβάλλει στη δημιουργία δικτύων ΠΦΥ και επιτρέπει την ενδυνάμωση τόσο της ΠΦΥ όσο και των εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Με βάση την έκθεση, οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν 24ωρη καθημερινή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και όχι σε πρωινή πενθήμερη και σε περιορισμένη χρονικά βάση υπηρεσίες, όπως σήμερα. 

Οι 4 από τις 5 προτάσεις, που έγιναν στην επιτροπή, υποστηρίζουν την ανάγκη πλήρους 24ης εφημερίας του νέου συστήματος ΠΦΥ. Αναγκαιότητα χαρακτηρίζεται η «εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού και της κάρτας υγείας» ανά ασφαλισμένο, καθώς και η φροντίδα στο σπίτι, όπου κρίνεται απαραίτητη. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ στο εξής θα πρέπει να αναλάβει δράσεις και για τους ανασφάλιστους.

Όσον αφορά το θέμα των ειδικοτήτων που απαιτούνται στην ΠΦΥ, όσο και αυτό των εργασιακών σχέσεων των γιατρών, η έκθεση τα αφήνει ανοιχτά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο το υπουργείο Υγείας, αλλά και οι συντάκτες της έκθεσης, αναμένουν να δουν πόσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στο ΕΣΥ και πόσοι κρίνονται κατάλληλοι γι' αυτό, για να προχωρήσουν σε προτάσεις και νέο σχεδιασμό στη συνέχεια.

Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι -κυρίως γιατροί- στον ΕΟΠΥΥ ως πάροχο, πιθανόν να μπουν σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφασιστεί πόσοι και ποιοι μπορούν να επαναπροσληφθούν στο νέο ενιαίο σύστημα ΠΦΥ.

.Κ. Σκανδαλίδης: Η κυβερνητική συνεργασία έχει ημερομηνία λήξης

Ημερομηνία λήξης στην κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ βάζει ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσδιορίζοντας ως χρόνο λήξης, τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών. Άλλωστε, όπως αναφέρει, από την επόμενη άνοιξη η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε μνημόνιο.

Επισημαίνει, πάντως, ότι η περίοδος εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και γι αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας «μεγάλου συνασπισμού», θεωρώντας «ανέφικτο» κάτι τέτοιο, λόγων των μεγάλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες, μάλιστα, «μεγαλώνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο των επόμενων εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει, αρχικά, ότι «οι ευρωεκλογές ποτέ δεν έριξαν κυβέρνηση», παραπέμπει στη συμφωνία των δύο κομμάτων για εξάντληση της τετραετίας, αλλά δεν είναι απόλυτα βέβαιος γι αυτό. «Μου ζητάτε να γίνω μάντης» απαντάει σε σχετική ερώτηση και προσθέτει ότι η χώρα βρίσκεται ενόψει «κρίσιμων αποφάσεων». 

Μεταξύ αυτών αναφέρει την οριστικοποίηση, ύστερα από συμφωνία με την τρόικα, του προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτηρίζει «δύσκολο στην εκτέλεσή του» και την απόφαση που πρέπει να ληφθεί σχετικά με το αν μετά τη λήξη του μνημονίου θα πρέπει η χώρα να βγει στις αγορές ή θα πρέπει να πάει σε νέα χρηματοδότηση, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν οι όροι της. 

Ο ίδιος εύχεται να υπάρξει νέο «κούρεμα», ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει προτιμά μια επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων με μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων.

Ο κ. Σκανδαλίδης εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση ενός κόμματος, όπως είχε συμβεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν στηρίχθηκε, στην προσπάθειά του από τα άλλα κόμματα. Αναφέρει, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που βάζει «κόκκινες γραμμές».

.Ν. Χουντής: «Σημείο των καιρών» η συνάντηση Ο. Ρεν - Αλ. Τσίπρα

«Σημείο των καιρών» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. «Όπως γνωρίζετε παλιότερα οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έβλεπαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα. 

Τώρα ο κ. Όλι Ρεν δέχτηκε τη συνάντηση» τονίζει ο κ. Χουντής που συνοδεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις επαφές του με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ.

«Στόχος της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο ήταν κατ` αρχή να συζητήσει με τους εισηγητές της έκθεσης που ετοιμάζει η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με τη δημοκρατική νομιμοποίηση, τους τρόπους λειτουργίας, το πως ξεκίνησε, πώς δουλεύει και ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της τρόικας» τονίζει ο κ. Χουντής.
 

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας βρήκε ευήκοα ώτα στο Στρασβούργο, κ. Χουντής τόνισε: «Ναι, γιατί τα ερωτήματα που θέταμε από καιρό και τα θέτουν και όλες οι χώρες του νότου, σήμερα απασχολούν και άλλους ευρωβουλευτές, που βλέπουν πλέον ότι η τρόικα έχει επιφέρει καταστροφικά κοινωνικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά αποτελέσματα όπου έχει παρέμβει.

 Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή δεν θα τελειώσει στο πλαίσιο αυτής της θητείας της ευρωβουλής - υπάρχει μία πίεση να τελειώσει ως τον Μάιο - αλλά η δική μας η πρόταση είναι να γίνει μόνιμη εξεταστική επιτροπή με περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο. 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το τι θα απαντήσουν οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί στα ερωτήματα της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Δηλαδή πως φτάσαμε εδώ, ποιός το αποφάσισε, ποιός το επέβαλε. 

Με αυτή την έννοια θα κληθούν να καταθέσουν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ, ο πρώην πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και άλλοι θεσμικοί παράγοντες για να βγουν συμπεράσματα. 

Έτσι κι αλλιώς τα μνημόνια και η τρόικα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα για να μπορέσει να ξεφύγει η χώρα μας από την εποπτεία».

.Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στα μέλη της τρόικας ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ώστε να σταματήσει να υπάρχει αβεβαιότητα και το κλίμα που δημιουργείται γύρω από το αν η Ελλάδα τα καταφέρνει ή όχι.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βοηθήσει και την κυβέρνηση στο έργο της, αλλά και την έλευση επενδύσεων στη χώρα, επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στους συνομιλητές του τις απόψεις του για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ότι εμμένει στις θέσεις του για τη μη λήψη οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων, για τους πλειστηριασμούς, τις ομαδικές απολύσεις και σε άλλα κοινωνικά ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

.Επτά σημεία εξυπηρέτησης στον δήμο Αθηναίων για όσους θέλουν να δηλώσουν στοιχεία για την επανασύνδεση του ρεύματος

Στα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να προσέλθουν από σήμερα και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δηλαδή έχει κοπεί το ρεύμα ή πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού.

Οι δημότες, που έως την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ. 
Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στη ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος. Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από το πρωί αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο «1595».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.