.Πρώτη μέρα κυβέρνηση -Τι έδωσε και τι υποσχέθηκε

Σήμερα ήταν η επίσημη πρώτη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα καθώς συνεδρίασε για πρώτη φορά το υπουργικό συμβούλιο με τον πρωθυπουργό να δίνει τις απαραίτητες οδηγίες-κατευθύνσεις στους υπουργούς για τους στόχους της κυβέρνησης. 
Από την πλευρά τους οι νέοι υπουργοί τόσο πριν την παραλαβή των χαρτοφυλακίων τους, όσο και μετά προχώρησαν σε δηλώσεις παροχών. 

Ηδη από το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δώσει το στίγμα της διακυβέρνησης της χώρας προχωρώντας σε δεσμεύσεις και υποσχέσεις *Βαρουφάκης, Βούτσης και Κατρούγκαλος: Ποιοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο* Ο *νέος τσάρος του υπουργ... περισσότερα »

.Η κυβέρνηση επιχειρεί να ηρεμήσει τις αγορές μετά το κραχ

Οι συνεχόμενες εξαγγελίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης για πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων, προσλήψεις, ακυρώσεις νόμων έφεραν θύελλα στις αγορές και είχαν ως αποτέλεσμα μια τρομακτική κατρακύλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Επιπλέον, αξιωματούχοι και αναλυτές από το εξωτερικό προειδοποιούν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να χαμηλώσει τους τόνους και να μην προβεί σε όλες αυτές τις ενέργειες που έχει εξαγγείλει. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικ... περισσότερα »

.Γιατί ο Τσίπρας αποφάσισε να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Καμμένο

Ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας; Γιατί έκλεισε τόσο γρήγορα η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τι συμβολίζει η κίνηση του νέου πρωθυπουργού να τοποθετήσει στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών τον πολέμιο της λιτότητας, Γιάννη Βαρουφάκη; 

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο αρθρογράφος του Marketwatch, της εφημερίδας Wall Street Journal, την ώρα που οι επενδυτές αναρωτιούνται τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συντριπτική νίκη της λαϊκής εντολής να αποτινάξει τη λιτότητα που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ...περισσότερα »

.Κραχ στο χρηματιστήριο

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω αρνητικού κλίματος στην αγορά των ομολόγων με την απόδοση του 3ετούς ομολόγου να εκτοξεύεται πάνω από το 16%. 

Εικόνα «κατάρρευσης» παρουσίασαν οι τραπεζικές μετοχές, o δείκτης των οποίων κατέγραψε απώλειες που προσέγγισαν το 30% , ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων υποχωρεί άνω του 40%. 

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, στις 711,13 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση 9,24%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 708,61 μονάδε... περισσότερα »

Βαρουφάκης: Δε θα γίνει «φαρ ουέστ» η διαπραγμάτευση

«Δεν τίθεται θέμα μονομαχίας. Δεν θα υπάρξουν απειλές. Δεν τίθεται θέμα ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Δεν υπάρχει αφήγημα φαρ ουέστ» τόνισε ο νέος υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο οικονομικών. 

«Οσοι περιμένουν μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν» είπε. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι: «Είπα στο Ντάισελμπλουμ ότι θέλω μια νέα συμφωνία. Μια συμφωνία που να ελαχιστοποιεί το κόστος της αυτοχρηματοδοτούμενης κρίσης. Μου είπε ότι συμφωνεί σε πολλά από αυτά». Ανέφερε πάντως ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη. «Στόχος μια συμ... περισσότερα »

.Αυστηρή προειδοποίηση της Μέρκελ στην Αθήνα

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο εκπρόσωπος Τύπου της Άγκελα Μέρκελ μιλώντας από το Βερολίνο.

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τη στρατηγική της για την οικονομία και τα δημοσιονομικά στους Ευρωπαίους εταίρους της σύντομα, καθώς και με λεπτομέρειες πώς θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Περιμένω, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα τη στρατηγική της για την οικονομική πολιτική και τα δημοσιονομικά, καθώς και ξεκάθαρες ιδέες για το πώς θα προχωρήσει σχετικά με τη συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος και το πώς η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπεργκ.

Και πρόσθεσε ότι «τότε οι Ευρωπαίοι εταίροι θα συζητήσουν το θέμα με βάση τις συγκεκριμένες προτάσεις».

.Το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ελλάδας εξετάζει η S&P

Το ενδεχόμενο υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας προανήγγειλε ο οίκος Standard & Poor' s, θέτοντας την αξιολόγηση της χώρας υπό παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές (credit watch negative). 

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως κάποιες από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που υποστηρίζει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ασύμβατες με το πλαίσιο μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της. 

Αν η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές για νέα βοήθεια, ... περισσότερα »

.«Δε θα πάμε σε ρήξη, δε θα συνεχίσουμε όμως και την καταστροφή»

Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του». 

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη στήριξης της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει, καθώς και της μείωσης του χρέους. «Είμαστε έτοιμοι με ρεαλιστικές προτάσεις για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων», ανέφερε. Σημείωσε ακόμη πως «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν σκοπεύουμε να πά... περισσότερα »

.Το «ρουά ματ» με τον Προέδρο της Δημοκρατίας

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση της πρότασης που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με την ονοματολογία να έχει πάρει φωτιά. 

Η λύση του γόρδιου δεσμού ωστόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας που οδήγησε στην αποκαθήλωση της κυβέρνησης Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και αστάθμητων παραγόντων έχει δρομολογηθεί προ πολλού από το επιτελείο του*Αλέξη* *Τσίπρα*. 

Του *Νίκου Ανδριόπουλου* Ο *Κώστας Καραμανλής*, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί έντονα για την Προεδρία, δε συγκεντρώνει τόσο πολλές πιθανότητες, ενώ χθες γ... περισσότερα »

.Τα μέτρα που ξηλώνει η κυβέρνηση

Ξετυλίγεται από την πρώτη κιόλας μέρα το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης. - 

Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Βοήθεια σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. - Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει. 

Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βουλιάζουν στα χρέη και δράσεις για τη μείωση της ανεργίας. - Διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι γι' ...περισσότερα »

.«Καζάνι» που βράζει η γαλάζια παράταξη

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες μετά την ήττα από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στη νέα κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία, ωστόσο τα κορυφαία γαλάζια στελέχη είναι εξαφανισμένα από τις τηλεοράσεις και τηρούν στάση αναμονής. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του στην Συγγρού και κάνει τηλέφωνα και συναντήσεις με στελέχη , ωστόσο ξέσπασε εμφύλιος στη Μεσσηνία. Ζητούν από τον Α. Σαμαρά να επιλέξει την έδρα της Β' Θεσσαλονίκης. Στην Μεσσηνία παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ήρθε πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.