.Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος

Εχει έλθει η ώρα για μια στροφή στον ρεαλισμό, τη σύνεση και τη λογική. Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα γιατί θα βυθίσει ό,τι υγιές έχει απομείνει στον παραγωγικό ιστό της χώρας. 

Οι υπερβολές και οι μεγάλες κουβέντες είναι καλές για έναν ηγέτη στην αντιπολίτευση, όχι στη διακυβέρνηση του τόπου την πιο κρίσιμη ώρα. 

Οι πρώτες μέρες και τα πρώτα μηνύματα της νέας κυβέρνησης μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν. Καλή είναι η μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη. Προέχει, όμως, να μείνει η δική μας χώρα όρθια και να μη βουλιάξει σε μεγαλύτερη ... περισσότερα »

.Πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο πηγές

Τη στιγμή που έχει... ανάψει για τα καλά η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη και οι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πραγματοποιούν περιοδείες για να αναλύσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπειτα από μια εκρηκτική εβδομάδα το βασικό ερώτημα παραμένει το ίδιο. 

«Από που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση έσοδα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;». Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, «δείχνει» δύο βασικές πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κοιτάξει να αντ... περισσότερα »

.«Παρακολουθώ αποσβολωμένος πράξεις και δηλώσεις»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με άρθρο του στην ιστοσελίδα του περιγράφει πως βλέπει τις εξελίξεις μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ «το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει». 

«Παρακολουθώ αποσβολωμένος πράξεις και δηλώσεις» γράφει για να καταλήξει: «Εάν δεν ήξερα ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και φτωχοί παρακολουθούν ακόμα με αγωνία και ελπίδα αυτά τα καμώματα (της νέας κυβέρνησης), θα σκεφτόμουν απλώς ότι ανοίγει σε λίγο το Τριώδιο και θα φώναζα πικρόχολα όπως ο πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών: Ε, ρε γλέντια!». *Διαβάστε το άρθρο... περισσότερα »

.«Έκραξαν» το Βαρουφάκη για το ντύσιμό του στη συνάντηση με τον Όσμπορν

Οι ενδυματολογικές επιλογές του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο σχολιασμού, έπειτα τη συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, στο Λονδίνο.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ φορώντας ένα μπλε ηλεκτρίκ πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και σακάκι, μαύρο δερμάτινο παλτό. Μάλιστα, δεν φορούσε γραβάτα, ενώ είχε το πουκάμισο έξω από το παντελόνι.

Την εμφάνισή του, έσπευσαν να σχολιάσουν αρκετοί γνωστοί Βρετανοί, αρχής γενομένης από το συντάκτη διεθνών ειδήσεων των «Times», David Byers. 

«Ο Τζόρτζ Όσμπορν συζητά με έναν τυχαίο clubber στο δρόμο μετά από ξενύχτι. Ω, μια στιγμή, είναι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών», έγραψε ο Byers στο Twitter.

.Ραγδαίες εξελίξεις με επίσκεψη Μέρκελ στον Ομπάμα

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters. Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και την Οτάβα, για να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα και τον Καναδό πρωθυπουργό, Στέφεν Χάρπερ. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την γερμανική πλευρά η επίσκεψη αφορά τη σύνοδο των G7 του Ιουνίου που θα γίνει στη Βαυαρία και θα συζητηθούν η κρίση στην Ουκρανία, οι σχέσεις με τη Ρωσία, ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, η κατάσταση στο Αφγανιστά... περισσότερα »

.Τη δοκιμασμένη συνταγή της τρόικας ζητάει το Βερολίνο

«Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό τον δοκιμασμένο μηχανισμό», δήλωσε η γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην τρόικα. 

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, επισήμανε ότι «η συνεργασία μιας χώρας της ευρωζώνης, η οποία χρειάζεται βοήθεια, με την τρόικα, είναι ρυθμισμένη νομικά και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς». 

Η κ. Βιρτς πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει υπόψη της σκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί παρέκκλισης από τον μηχανισμό της τρόικας, η δε κ. Κοτέ δήλωσε ότι το ελλ... περισσότερα »

.Οργώνουν την Ευρώπη για το «νέο συμβόλαιο»... Προς άγραν χρόνου για τη «συμφωνία - γέφυρα» Τσίπρας και Βαρουφάκης

Με το θετικό αποτέλεσμα της συνάντησης*Βαρουφάκη - Σαπέν στο Παρίσι* αλλά και την πλήρη στήριξη της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης από τις ΗΠΑ με το *«μανιφέστο» Ομπάμα κατά της λιτότητας* η κυβέρνηση μπαίνει σε μία κρίσιμη εβδομάδα διεθνών επαφών. 

*Του Νίκου Ανδριόπουλου* 
Στο Μαξίμου είδαν με μεγάλη ικανοποίηση τόσο την καταλυτική παρέμβαση Ομπάμα όσο και το δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο Γιούνκερ ουσιαστικά παραδεχόμενος το τέλος της τρόικας ετοιμάζει νέα συμφωνία με την Ελλάδα. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δρ... περισσότερα »

.Τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ

«Η καταστροφή του Grexit μπορεί να αποτραπεί» τονίζει ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times W. Münchau. Στο άρθρο του αναλύει τις επιπτώσεις στην Ευρώπη από το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επισημαίνει ότι: «Η περασμένη εβδομάδα μας υπενθύμισε τρεις αλήθειες. 

Η πρώτη είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν θα λήξει μέχρι να επιλυθεί, δηλαδή, μέχρι να διαγραφεί το υπερβολικό χρέος. Αυτή η αλήθεια αποδείχθηκε αδιαπέραστη στις εναλλαγές ψυχολογίας του Νταβός. Η δεύτερη είναι ότι, κάτι που είναι αφόρητο, θα πρέπει να λήξει κάποια στιγμή. Αυτό το είδαμε, όταν οι Ε...περισσότερα »

.«Δε θα κάνουμε βήματα στον αέρα»

Το Κυπριακό αποτελεί τη Λυδία λίθο τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία η οποία διήρκησε σχεδόν μία ώρα. 

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και από κοινού να συνομολογήσουμε ότι θα εργαστούμε σκληρά και θα υποστηρίξουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση για μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας σε πλήρη ταύτιση απόψεων με τον κ. Αναστ... περισσότερα »

.Γκρίνια στην Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θεωρείται κλεισμένο από την πλευρά της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τις επαφές να έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο του 2014 από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ωστόσο, η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, η οποία αναμένεται εφόσον επιβεβαιωθεί να οδηγήσει στην εκλογή του με ευρύτατη πλειοψηφία που θα ξεπερνά τις 200 ψήφους καθώς έχει γίνει γνωστό από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ότι θα την υποστηρίξει, φαίνεται πως συναντά αντιδράσεις από το εσωτερι... περισσότερα »

.Δέκα κρυφές ρυθμίσεις για σύνταξη στα 55

Σύνταξη από τα 55 με δέκα ευνοϊκές ασφαλιστικές ρυθμίσεις μπορούν να κατοχυρώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αρκεί να «κόλλησαν» το πρώτο τους ένσημο μέχρι τις 31/12/1992. 

Παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων του ΙΚΑ, του Δημοσίου καθώς και των ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) μπορεί να κλειδώσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις εξόδου από τα 55 και με πλήρη σύνταξη αποφεύγοντας την παγίδα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 για μειωμένη... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.